11 Kasım 2025 Salı

21:24   MERSIN’DE ATATÜRK’E SAYGı: BAŞKAN SEÇER’DEN ANLAMLı KATıLıM   14:08   TOROSLAR’DA 10 KASıM: ATATÜRK’E SONSUZ MINNETLE   15:35    GENÇLER TIYATRO ARACıLıĞıYLA MADDE BAĞıMLıLıĞıNA KARŞı BILINÇLENDI   10:45   TOROSLAR’DA HURMA ŞÖLENI: ÜRETICIYE SAHIP ÇıKMANıN EN GÜZEL HALI   10:45   “ATATÜRK’ÜN IŞıĞıNDA SONSUZ YÜRÜYÜŞ: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN 87. YıL MESAJı”   09:40   ZEYIT ŞENER’DEN 10 KASıM MESAJı: “CUMHURIYET, MILLETIMIZIN ORTAK ESERIDIR”   09:38   NECMI AĞAOĞLU: “MUTFAKTA YANGıN VAR, ADALET TERAZISI BOZUK!”   04:08   TARSUS’TA LEZZET PATLAMASı: MASTERCHEF ŞEFLERI TARIHI MEYDANDA ŞOV YAPTı   21:18   EĞITIMDE DEVRIM VIZYONU: TARSUS’TAN TÜRKIYE’YE UMUT MESAJı   07:47   TARSUS FESTIVALI’NDE BINLER BULUŞTU: “BU COŞKU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK!”   01:14   ALI MAHIR BAŞARıR TARSUS FESTIVALI’NDE NET KONUŞTU: “BU IKLIMI YARATANLARA HALK SANDıKTA DOKUNACAK!”   23:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ORDU’YA ADALET DAVETI: “MEYDANLARDA HALKLA BERABERIZ!”   19:54   TARIHIN İÇINDEN KOŞ: SOLI10K ILE MEZITLI GEÇMIŞTEN GELECEĞE NEFES ALıYOR   19:22   GAZI ÖZDEMIR: “ATATÜRK, HUKUKUN VE ÖZGÜRLÜKLERIN YAŞAM KAYNAĞıDıR”   23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…   
 
     
   

‘Muhalefete gözdağı veriliyor’..


CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının CHP nezdinde muhalefete gözdağı olduğunu belirterek, “Hapisle, tehditle CHP’ye ayar vermeye, gözdağı vermeye çalışanlar CHP’nin tarihine baksınlar” dedi. Gerginlik yaratan davranış, söylem ve uygulam

 

Tarih : 19 Haziran 2017 Pazartesi 09:07   Okunma : 1324

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, TBMM Genel Kurulu’nda sanayinin desteklenmesiyle ilgili kanun maddelerinin görüşülmesi sırasında söz aldı.

“Adaletin olmadığı yerde ne sanayi ne de üretim olur. Demokrasinin olmadığı yerde huzur da, barış da olmaz” diyen Çamak, sanayicinin öncüsü yerli sermayenin de bu konuda endişelerinin olduğunu söyledi ve TÜSİAD Başkanı’nın adalete olan güvenin zedelendiğini belirten konuşmasını hatırlattı.

 Çamak, “Ülkemiz her geçen gün bir hukuksuzluk cehennemine dönüşmektedir. Son anayasa değişikliğiyle tamamen siyasal erkin etkisine giren yargı ve onun aldığı kararlar ne yazık ki toplumun vicdanında büyük yaralar açmaktadır. Son olarak, Enis Berberoğlu gazetecilik faaliyetinden dolayı yirmi beş yıl hapse mahkûm edilerek tutuklanmıştır” ifadelerini kullandı.

Berberoğlu’nun, iktidar tarafından, MİT eliyle ve meclisin bilgisi olmadan Suriye’ye silah sevk ettiğinin ortaya çıkmasıyla ilgili haber nedeniyle tutuklandığına dikkat çeken Çamak, “Ne zamandan beri yasadışı bir örgüte silah göndermek devlet sırrı olmuştur? Bakınız, aynı konuda birçok kişi açıklama yaptı, bunu haberleştirdi ama bu konuda sadece Cumhuriyet gazetesi çalışanları ile milletvekilimiz cezalandırıldı.  Enis Berberoğlu'nun cezalandırılması doğrudan doğruya partimize bir gözdağıdır, partimiz nezdinde muhalefete bir gözdağıdır. Hapisle, tehditle Cumhuriyet Halk Partisi’ne ayar vermeye, gözdağı vermeye çalışanlar Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihine baksınlar. Partimizin tarihi, gericiliğe, hukuksuzluğa ve faşizme direnişin tarihidir. Bizi yıldıracaklarını sananlar büyük bir yanılgı içindedirler. Asıl suçlular ahkâm keserken masum insanların, gazetecilerin hapsedildiği bir garabet yaşıyoruz. Bu ceza, söz konusu haberin gerçek olduğunun tescil edilmesidir; bu ceza, ülkemizde hukukun iflasının göstergesidir. Hangi anlayışla, hangi hukukla bu kararın verildiğini anlamak mümkün değil. Bu kararı ve uygulamayı kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler er geç tarih önünde hesap vereceklerdir” ifadelerini kullandı.

 Çamak, ‘gerginlik yaratan davranış, söylem ve uygulamalarla bir ülkenin uzun süre yönetilemeyeceği’ uyarısında da bulundu.

Çamak, “İktidar, gücünü korku ve sindirme aracı hâline getirmemeli. Bugün, hukuk başta olmak üzere, tüm devlet aygıtı iktidarın sopasına dönüştürülmüştür. Oysa bir devlet, her şeyden önce ortak bir akılla yönetilmelidir. Devlet olmak adaletli olmak demektir. Gücünü demokrasiden, halktan ve haktan alan bir iktidar kendi halkından korkmaz.  Zamanında Ergenekon, Balyoz gibi davalarla adalet çiğnendi ve yerle bir edildi. O zamandan bu yana sendeleyerek de olsa bir şekilde yürüyen hukuk artık resmen felç olmuştur.  Adaletin yok sayıldığı tüm hukuksuzluklara karşı yola çıkan, başta Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, adalet yürüyüşündeki tüm partililerimizi ve vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  chp, hüseyin çamak, enis berberoğlu, adalet, tusiad.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA