15 Haziran 2026 Pazartesi

11:32   MEZITLI BELEDIYESI RITIM GRUBU’NDAN HATAY’DA DAYANıŞMA KONSERI   11:31   MUTABAKAT, KÜRESEL PIYASALARA NEFES ALDıRDı,: ALTıN VE ASYA BORSALARı YÜKSELDI, PETROL GERILEDI   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KALKıNMADA SÜRDÜRÜLEBILIR MODEL: “HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE PSIKOLOJIK VE AKADEMIK DESTEK   09:10   YKS’YE GÜNLER KALA HAYAT KURTARAN TAKTIKLER! UZMANLAR UYARDı: SıNAV ANıNDA BUNU YAPıN, STRATEJINIZI ASLA DEĞIŞTIRMEYIN!   23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK   14:30   FATOŞ PıNAR TÜRKER’IN "ÇıPLAK ARAMA" IDDIASı: İÇIŞLERI BAKANLıĞı SORUŞTURMA BAŞLATTı   10:01   MERSIN’DE ’KIMSE YALNıZ KALMAYACAK’ DEDI, 13 ILÇEDE O HIZMETI BAŞLATTı! BAŞVURANLARıN EVINE GIDIYORLAR   23:36   PM TOPLANTıSı ÖNCESI PEŞ PEŞE İSTIFALAR: ’TARIHIN DOĞRU TARAFıNDAYıZ’   23:21   AKDENIZ İÇIN TARIHI ZIRVE: MERSIN’IN İKLIM VIZYONU TÜRKIYE’YE ÖRNEK GÖSTERILDI!   16:58   DEM PARTI’DEN ’MUTLAK BUTLAN’ ELEŞTIRISI VE SÜREÇ YASASı ÇAĞRıSı   16:57   İMAMOĞLU’NDAN KıLıÇDAROĞLU TEPKISI: "KAYYıM ATANAN KIŞIYI KıNıYORUM"  
 
     
   

Başkan Seçer’in Kadınlara Sağladığı Pozitif Ayrımcılık Mersin’de Fark Yaratıyor


Daire Başkanı’ndan otobüs şoförüne, ekmek satış personelinden marangoza kadar her aşamada kadınlara öncelik tanıyan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de eşine çok az rastlanan bir uygulamaya daha imza attı. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu’nun makam direksiyonu da Sinem Serintürk’e emanet edildi.Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, göreve geldiği günden bu yana kadınlara pozitif ayrımcılık sağladı ve belediyede yüzde 17 olan kadın personel oranını yüzde 23’e çıkardı. Büyükşehir’in makam şoförü Sinem Serintürk, “Genelde erkekler tercih ediliyor makam şoförlüğünde ama kadınların da yapabileceğine inanıyorum ve gerçekten Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Kadınlar için özveriyle çalışıyor. Bizlere inanıyor ve destekliyor. Ben de başaracağımı biliyordum. Şu an araç koltuğundayım ve mutluyum”dedi.

 

Tarih : 21 Ekim 2020 Çarşamba 16:31   Okunma : 1733

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde 1 Nisan 2019’dan bu yana kadının hem adı hem de gücü var. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, göreve geldiği günden bu yana kadınlara pozitif ayrımcılık sağladı. Başkan Seçer, belediyedeki yüzde 17 oranındaki kadın personel sayısını, 18 ayda yüzde 23’e ulaştırdı. Büyükşehir Belediyesi’nde Daire Başkanlığı, otobüs direksiyonları, marangozhaneler, Halk Ekmek satış büfelerinin kadınlara emanet edilmesinin yanı sıra Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu’nun makam şoförü de Sinem Serintürk adlı bir kadın oldu.

Sadece 18 ayda Büyükşehir’de kadın istihdamı yüzde 23’e yükseldi

Başkan Seçer, göreve geldiği günden bu yana kadınlara pozitif ayrımcılık sağlayacağını ve istihdam kapısı açacağını her fırsatta belirtmişti. 1 Nisan 2019’da göreve başlayan Başkan Seçer, 18 aylık süreçte kadınlara sağladığı olanaklarla, kadınların da erkeklerin yaptığı her işi başarıyla yapabildiğini bir kez daha gösterdi. Başkan Seçer, göreve geldiğinde belediyede yüzde 17 oranında olan kadın personel sayısını yüzde 23’lere yükseltti. Şu anda Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 7 bin 812 personelin 1819’unu kadınlar oluşturuyor. Başkan Seçer, toplam 636 kadın personeli iş sahibi yaptı. Bunların 79’unu otobüs şoförü, 35’ini parkomat görevlisi, 32’sini Halk Ekmek Büfesi personeli, 1’ini kadın marangoz oluşturuyor. Başkan Seçer,  8 Daire Başkanlığını ve Başkan Vekilliği’ni de kadın yöneticilere emanet etti.

“Yönetime geldiğimizde kadınlarımıza farklı bir sayfa açtık”

Başkan Seçer, kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, “Yönetime geldiğimizde Belediye’de kadınlarımıza farklı bir sayfa açtık. Kadınların çalışma hayatına katılmaları çok önemli. Biz 697 kadın personele iş imkanı sağladık. Nüfusun %50’si kadın, biz de istiyoruz ki çalışma hayatında %50’si de kadın olsun. Yani 10 bin personel varsa 5 bini mümkünse kadın olsun. Buraya doğru evriliyoruz. Kadın otobüs şoförlerimiz var, şehre renk katıyorlar ve değer katıyorlar. Yolda onlarla karşılaştığımız zaman içime huzur doluyor. Kadın olduğu zaman farklı bir görüntü. Otobüs kullanan bir kadın; ne kadar güzel bir manzara. Erkekler alınmasın ama kadınlar daha zarif daha güzel görünüyor” dedi.

Makam aracının direksiyonu artık Sinem Serintürk’e emanet

Kadınlara yönelik sağlanan istihdam olanaklarında son olarak Türkiye’de eşine çok az rastlanan bir uygulama başlatan Büyükşehir, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu’nun makam aracının direksiyonunu da bir kadına emanet etti. Kadınlar ve çocuklara yönelik başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Kadın ve Aile Hizmetleri’nin kadın daire başkanının şoförü 38 yaşındaki Sinem Serintürk oldu. Daire Başkanı Dokucu, Serintürk’ün işini layığıyla yaptığını söylerken, Serintürk ise sürmekte olduğu makam aracını evi gibi gördüğünü ve işini severek yaptığını kaydetti.

“Kadınlara bu kadar çok istihdam olanağı sağlandığı için kadınlar olarak çok mutluyuz”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, makam şoförünün kadın olmasının çevredekiler tarafından dikkat çektiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nde kadınlara her türlü iş kolunda istihdam sağlanmasının bir kadın olarak kendisini çok mutlu ettiğini vurgulayan Dokucu, kadınların her alanda fark yarattığını, adım adım kadın istihdam oranlarının artacağına inandıklarını söyledi. Dokucu, “Farkındalık çalışması da yapmak istiyoruz. ‘Kadınlar her şeyi yapabilir’ demek istiyoruz; zaten hayata bakış açımız da böyle. Dolayısıyla yeni otobüs şoförlerimiz, yeni park bahçeler personelimiz, yeni diğer şoför istihdamlarımız, marangozlarımız, bu alanlarda istihdam edilen kadınlar fark yarattılar.İnsanlar şaşırıyorlar. Ondan sonra devamı geliyor zaten. Mesela otobüs şoförü aldık. Marangoz aldık, şimdi örneğin boyacı arıyoruz” diye konuştu.

“Arabayı evim olarak görüyorum”

Evli ve 3 çocuk annesi Sinem Serintürk, daha önce aşçılık yaptığını söyledi. Serintürk, en büyük çocuğunun üniversiteye gittiğini, en küçüğününse 4 yaşında olduğunu belirterek,“Sabah kalkıyorum, çocuklarıma kahvaltısını hazırlayıp evi yaşanır duruma getiriyorum. Ondan sonra çıkıyorum, arabaya rutin bakımlarını, temizliğini yapıyorum. Sonra Başkanımız Şerife Hasoğlu’nu alıp beraber devam ediyoruz. Arabayı evim olarak görüyorum. Özenle devam ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Genelde erkekler tercih ediliyor ama kadınların da yapabileceğine inanıyorum”

Araba sürmeyi çok sevdiğini vurgulayan Serintürk, “İlk gördüklerinde şaşırıyorlar sonra mutlu oluyorlar. Özellikle kadınlar beni görünce mutlu oluyor. Belki de Türkiye’de bir ilk olarak, kadın makam şoförü olarak başlıyorum. Genelde erkekler tercih ediliyor makam şoförlüğünde ama kadınların da yapabileceğine inanıyorum ve gerçekten Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Kadınlar için özveriyle çalışıyor. Bizlere inanıyor ve destekliyor. Ben de başaracağımı biliyordum.Şu an araç koltuğundayım ve mutluyum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  PANDEMİ, BAŞKAN, SEÇER, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, COVİD-19, KADINLARA, POZİTİF, AYRIMCILIK, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA