5 Kasım 2025 Çarşamba

15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI   14:28   AİHM’NIN SELAHATTIN DEMIRTAŞ HAKKıNDAKI KARARı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BURASı BIR YARGı ÜLKESIDIR, YARGı NE DERSE O OLUR   14:25   İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA’DAN, "İBB’DEKI VERI SıZıNTıSı SORUŞTURMASıNDA ZAFIYET YOK" DEDIĞI IDDIALARıYLA ILGILI AÇıKLAMA   14:21   BÜLENT ECEVIT’IN 19’UNCU ÖLÜM YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   14:19   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "DILEK HANıM’ıN PASAPORTUNU IPTAL ETTILER; BU YAPTıĞıNıZ UCUZLUK"   09:30   MERSIN’DE KADıNLAR PEDAL ÇEVIRIYOR: ÖZGÜRLÜĞE GIDEN YOL BISIKLETLE BAŞLıYOR   09:15   NEW YORK’TA TARIH YAZıLDı: ZOHRAN MAMDANI BELEDIYE BAŞKANı OLDU   09:13   RAFLARDA TEHLIKE: AKDENIZ’DE TARIHI GEÇMIŞ ÜRÜNLERE ZABıTA MÜDAHALESI   09:07   KUKLALARLA UMUT ÖRÜLDÜ: TARSUS’TA LÖSEMILI ÇOCUKLAR İÇIN DAYANıŞMA ATÖLYESI   09:05   MERSIN’DE SANATıN RITMI YÜKSELIYOR: HAYALLER ENSTRÜMANLA BULUŞUYOR   08:49   ADANA SANAYISI ALARM VERIYOR: 100 FABRIKA KAPANDı, TÜRKIYE 22. SıRAYA GERILEDI!   08:33   EĞITIMDEN ÜRETIME: MERSIN’DE GÜÇLÜ İŞ BIRLIĞI DÖNEMI   23:47   İMAMOĞLU’NDAN ÜMRANIYE’YE DIRENIŞ ÇAĞRıSı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”   16:52   AYM BAŞKANı ÖZKAYA: “ADALET YALNıZCA MAHKEME SALONLARıNDA DEĞIL, HAYATıN HER ALANıNDA BIR PUSULADıR”   16:45   TÜSİAD’DAN DEM PARTI’YE KRITIK ZIYARET: EKONOMI VE DEMOKRASI GÜNDEMDE   16:32   ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “BAŞSAVCı AKıN GÜRLEK, MAAŞıN DıŞıNDA GELIRIN VAR Mı?”   16:16   BAROLAR BIRLIĞI BAŞKANı: “DEMIRTAŞ KARARı EZBERE YORUMLANAMAZ!”   16:13   TOROSLAR BELEDIYESI, ÇEVRE BILINCINI ÇOCUK YAŞTA KAZANDıRıYOR   16:11   TARSUS BELEDIYE MECLISI KASıM AYı OLAĞAN TOPLANTıSıNı GERÇEKLEŞTIRDI  
 
     
   

CHP’li Antmen ‘Kolombiya ve Panama’da yakalanan kokainin Türkiye’deki ortakları kimler


Orta Amerika ülkesi Panama’da varış noktası Mersin Limanı olan bir konteynerde muz kutuları içine saklanmış 616 paket kokain ve Kolombiya’dan İzmir’e gönderilmek üzereyken yakalanan 5 ton kokaini CHP Meclis Gündemine taşıdı.

 

Tarih : 17 Mayıs 2021 Pazartesi 15:37   Okunma : 747

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde 8 Mayıs 2021 tarihinde Panama’da, son durağı Mersin Limanı olan konteynerde 616 paket kokain ele geçirildiğini belirterek konteynerin geldiği Ekvador'daki  Bolivar Limanı'nı Yılport’un işlettiğini ifade etti.

Kokainin Panamalı yetkililer tarafından konteynerdeki muz kutuları içinde saklanmış halde bulunduğu bilgisinin verildiğini ifade eden Antmen “Panama devletinin deniz ve hava operasyonlarını yürütmekten sorumlu resmi kurumu SENAN, Twitter hesabından 616 paket kokainin fotoğraflarını paylaşmıştır. Paylaşımda, uyuşturucuların muz kutuları içinde saklandığı ve Ekvador’daki Bolivar Limanı’ndan yola çıkan kargonun son durağının Türkiye’nin Mersin Limanı olduğu yazılmıştır” dedi.

Önergesinde İzmir’e teslim edilecek ve Kolombiya’dan yola çıkmak üzereyken yakalanan 5 ton kokaini de soran Alpay Antmen “Yine aynı şekilde; 9 Haziran 2020’de Kolombiya Buenaventura Limanı’nda yaklaşık 5 ton kokain, bir gemide yakalanmıştır. Geminin varış noktası Türkiye’dir. Uyuşturucuların İzmir’de bir kimya şirketine gönderildiği belirtilmiştir. Türkiye’de yılda ortalama 1.5 ton kokain yakalanmaktadır. Ancak sadece İzmir ve Mersin’e gönderilen kokain miktarı; Türkiye’de 4 yılda toplamda yakalanan kokain miktarına eşittir” ifadelerini kullandı.

CHP’li Antmen’in önergesinde yer alan sorular şunlar;

Panama’dan Mersin’e gönderilen 616 paket kokain Mersin’de hangi şirkete teslim edilecekti? Bu şirkete operasyon düzenlenmiş midir? Düzenlenmediyse neden beklenmektedir?

Türkiye’de kim ya da kimler bu büyük kokan sevkiyatının içerisinde yer almaktadır? Konuyla ilgili olarak Panama polisiyle irtibata geçilmiş midir? Geçildiyse, Panama polisi hangi bilgileri vermiştir? Panama polisiyle iletişime geçilmediyse neden halen geçilmemiştir? Bu uyuşturucunun Türkiye’deki sahiplerinden mi korkulmaktadır?

9 Haziran 2020’de Kolombiya Buenaventura Limanı’nda yakalanan 5 ton kokainin teslim adresi olan İzmir’deki kimya şirketine aradan bir yıl geçmesine rağmen neden halen operasyon düzenlenmemiştir? Bu kimya şirketinin adı nedir? Kolombiya polisiyle irtibata neden geçilmemektedir? Bu kadar büyük bir kokain sevkiyatının ülke içinden destek olmadan yapılamayacağı göz önüne alındığında; bu uyuşturucuların Türkiye’deki sahipleri ve ortakları kimlerdir? Neden bir yıldır beklenilmektedir? Kim ya da kimlerden korkulmaktadır?

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, MERSİN, MİLLETVEKİLİ, ALPAY ANTMEN, KOLOMBİYA, PANAMA, KOKAİN, TÜRKİYE, İÇİŞLERİ BAKANI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA