25 Şubat 2026 Çarşamba

15:51   ÖZGÜR ÖZEL, TUTUKLU GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ı ZIYARET ETTI: "CEZA ALSA BILE YATARı OLMAYAN BIR SUÇTAN IÇERIDE TUTULMASı SIYASILERIN ONA KESTIĞI BIR CEZADıR"   15:49   HAYKO CEPKIN 6 MART’TA SAHNE ALACAĞı “JEKYLL & HYDE” MÜZIKALINE ILIŞKIN KONUŞTU: “UYANDıRıR BENCE SANAT”   15:48   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN "STATÜ" YANıTı: "İMRALı ŞU ANDA GEREKLI OLDUĞU ŞEKLIYLE ADALET BAKANLıĞı TARAFıNDAN IŞLETILIYOR"   15:47   ADALET BAKANı AKıN GÜRLEK, TBMM’DE SORULARı YANıTLADı: "ÇOCUK KAVRAMıNı TARTıŞMAYA AÇMAMıZ LAZıM"   12:30   AKDENIZ BARO BAŞKANLARıNDAN ADANA BAM’A ’GECIKEN ADALET’ ÇıKARTMASı   11:41   DIYARBAKıR’DA SKANDAL İDDIA: 1. DERECE ARKEOLOJIK SİT ALANı GES PROJESI İÇIN MI KAYDıRıLDı?   10:55   MERSIN LIMANı’NDA ’SENDIKA’ DEPREMI! GÜLCAN KıŞ TBMM’YI AYAĞA KALDıRDı: "BU AÇıK BIR DÜŞMANLıKTıR!"   10:30   MERSIN’DE KIMSE YALNıZ DEĞIL: VAHAP SEÇER’IN ‘GÖNÜL KÖPRÜSÜ’ EVLERE MISAFIR OLUYOR!   09:45   DEPO DEĞIL DERT DOLUYOR! MAZOT 61 LIRAYı AŞTı: "ÇIFTÇININ ALıN TERI HORTUMLA ÇEKILIYOR"   09:10   VAHAP SEÇER’DEN KAHRAMAN PILOT İÇIN TAZIYE MESAJı:    08:59   BALıKESIR’DE YASA BOĞAN KAZA! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞEHIT PILOT İBRAHIM BOLAT İÇIN TAZIYE MESAJı   01:01   SILIFKE’DE RAMAZAN COŞKUSU ZIRVE YAPTı: BAŞKAN SEÇER "BU SOFRALAR MILLETIN EMANETI" DEDI!   22:05   MERSIN’DE ENGEL TANıMAYAN UÇUŞ: ÖZEL ÇOCUKLAR BULUTLARA DOKUNDU!   22:02   MILLI EĞITIM BAKANı YUSUF TEKIN’E SERT TEPKI: "ANAYASA’Yı İHLAL EDIYOR, İSTIFA ETMELI!"   16:27   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA, İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMEYECEK   16:26   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “MILLI PARKLARı GIDERAYAK 49 VE 99 YıLLıĞıNA KIRALAMAK IÇIN KANUN TEKLIFI GETIRMIŞLER”   16:25   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ TÜRKIYE: "RUSYA’NıN SALDıRıLARıNıN SIVILLER ÜZERINDEKI YıKıCı ETKISININ SÜRÜYOR; ULUSLARARASı TOPLUM, ADALET VE HESAP VEREBILIRLIK KONUSUNDA KARARLı OLMALı"   16:25   MAHKEME KARARı ISTINAFTAN DÖNDÜ, GAZETECI ORHAN BURSALı BERAAT ETTI   15:01   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL, SAADET PARTISI IFTARıNA YÖNELIK ELEŞTIRILERI YANıTLADı: "O MASADAN DÜŞMANLıK ÇıKARANLAR TARIHE GÖMÜLECEK"   14:59   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: SAYıN BAHÇELI’NIN İMRALı VE SAYıN ÖCALAN IÇIN ÖZEL STATÜ VURGUSU SON DERECE ÖNEMLI BIR VURGUDUR  
 
     
   

Akdeniz’i Fotoğrafladılar, Ödüllerini Aldılar


Akdeniz Belediyesi tarafından ilk kez gerçekleştirilen “Akdeniz’de Yaşam” konulu fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

 

Tarih : 11 Haziran 2021 Cuma 14:58   Okunma : 2066

Akdeniz’in saklı kalmış kültürel ve doğal zenginlik ve güzelliklerini ortaya çıkarmak, ilçenin tanıtımına katkı sunmak amacıyla ilk kez organize edilen fotoğraf yarışması sonuçlandı. Yoğun ilgi gören yarışmaya 378 fotoğraf ile katılım gerçekleşirken; jüri değerlendirmesi sonucu; birinciliğe hak kazanan Ayhan Güven 3 bin TL; 2’nci Nihat Altuntaş 2 bin TL; 3’üncü olan Veli Dölek de bin TL ödül kazandı.

Değerlendirmede Hatice Nur Kaplan da jüri mansiyon ödülüne layık görülürken, yarışmaya katılan 21 fotoğraf sergi ile beğeniye sunuldu. Yarışmanın ödül törenine, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Alper Özkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim, bürokratlar ile yarışmada dereceye giren fotoğraf sahipleri katıldı.

Başkan Gültak; “Akdeniz, her yönüyle zengin bir ilçemiz”

Törende bir konuşma yapan Başkan Gültak; Akdeniz’in, tarihi ve kültürel birçok yapıya ev sahipliği yaptığını söyledi; sahip olduğu farklılıklar da Akdeniz’in zengin bir kent olduğunu vurguladı. Jüri heyeti ve yarışmaya katılanlara teşekkür eden Başkan Gültak, etkinliğin Akdeniz’in tanıtımına katkı sunacağını ifade etti. Vali Ali İhsan Su ile birlikte ‘Mersin’de İz Bırakanlar Müzesi’ni yakın bir zaman içinde açacaklarını kaydeden Başkan Gültak; “Mersin Millet Bahçesi ile ilgili olarak, Sayın Maliye Bakanımız ve Sayın Çevre Bakanımız ile tekrar görüştük. Osmanlı kütüklerinden, Hamidiye Karakolu’nun röleve ve diğer projeleri çıkacak. Hızlı şekilde Anıtlar Bölge Kurulu’nda imzalanacak ve Millet Bahçesi’nin 3’üncü etabı olan kışlayı da Millet Bahçesi’ne kazandırmış olacağız. Bir dönem denizcilik lisesi, bir dönem astsubay okulu olarak kullanılan Hamidiye Karakolu’nu da birlikte hayata kazandıracağız. Pandemi izin verirse, dillere destan olan balık festivalini de bu sene yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Özkan; “Mersin’e yeni mekânlar kazandırmak istiyoruz”

Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Alper Özkan da konuşmasında; Mersin’e, kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapılabileceği yeni mekânlar kazandırmak için girişimlerde bulunduklarını söyledi. Fotoğraf yarışmasının da büyük önem taşıdığını sözlerine ekleyen Özkan; “Bu yarışma Akdeniz’i ve yaşamı birleştiriyor. Bugün yakaladığımız böylesi enstantaneler, şehrin o anki halini, doğanın güzelliklerini kayıt altına almamızı sağlıyor. Bakanlık olarak benzer yarışmalar yapıyoruz. Ancak yerelde bu tür yarışmalar yapılması, toplumu canlı tutmanın ve gençlerin teşvik edilmesi açısından çok önemli. Bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Jüri Heyeti…

Konuşmaların ardından fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Öte yandan; Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce düzenlenen yarışmanın jüri heyetinde; Mersin Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncay Yüce, Tarihçi ve Yazar Ömer Çelikaslan, Kültür Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar ile Gazeteciler Mehmet Miras ve Sedat Yılmaz yer aldı.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, AKDENİZDE, YAŞAM, FOTOĞRAF, YARIŞMASI, BELEDİYE, BAŞKAN, GÜLTAK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA