19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Şehir Tiyatrosu’nun ‘Ölümü Ardında Gezdirenler’ Oyunu Halkla Buluşuyor


Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu,usta şair ve yazar Sabahattin Ali’nin hikâyelerinden sahneye uyarlanan ‘Ölümü Ardında Gezdirenler’ oyununu ilçelerde vatandaşlarla buluşturuyor.Şehir Tiyatrosu oyuncularının Mut ile başladığı kültür-sanat yolculuğu,Gülnar, Silifke ve Erdemli ile devam etti. Şehir Tiyatrosu turneler kapsamında 8 Temmuz’da Tarsus’ta, 13 Temmuz’daAnamur’da, 14 Temmuz’da Bozyazı’da halkla buluşacak.

 

Tarih : 5 Temmuz 2021 Pazartesi 15:58   Okunma : 1025

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu,‘Ölümü Ardında Gezdirenler’ oyunu ile ilçelerde “perde” dedi. Kırsalda kültür-sanat etkinliklerine ulaşamayan vatandaşlar için pandemi tedbirlerinin gevşetilmesi ile başlatılan ilçe turnelerinin ilki Mut’ta yapıldı. Şehir Tiyatrosu’nun kültür-sanat yolculuğu Gülnar, Silifke ve Erdemli ile devam etti.

Büyükşehir’den kırsalda kültür-sanat yolculuğu

Usta şair ve yazar Sabahattin Ali’nin Sarhoş, Böbrek, Ayran adlı hikâyelerinden sahneye uyarlanan ‘Ölümü Ardında Gezdirenler’ oyunuile ilçeleri gezen tiyatro ekibi, tiyatroseverlerle buluşuyor, kültür-sanat Mersin’in her noktasına yayılıyor.

Levent Aras ve Ömer Naci Topçu tarafından uyarlanan oyun, yine Ömer Naci Topçu tarafından sahneye konuldu. Oyun, Ersen Ocak tarafından sahnelendi. Oyunun yönetmenliğini ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak yaptı.Turne kapsamında gidilen Mut’ta, Halk Eğitim Merkezi’nde sergilenen oyunu çok sayıda vatandaş izledi.

Turne, Tarsus, Anamur ve Bozyazı ile devam edecek

Mut, Gülnar, Silifke, Erdemli’de tiyatroseverlerle buluşan ekip,8 Temmuz Perşembe günü 19.30’da Tarsus Şehir Tiyatrosu Salonu’nda, 13 Temmuz Salı günü 19.30’da Anamur Lisesi’nde, 14 Temmuz Çarşamba günü ise saat 20.30’da Bozyazı Müftülüğü’nde aynı oyunu sahneleyecek. Sınırlı sayıda olan davetiyeler, salon girişlerinden temin edilebilecek. Girişlerde HES kodu kontrolü yapılacak.

“Mersinli bütün sanatseverleri oyunumuza bekliyoruz”

Oyunu sahneleyen Mersin Şehir Tiyatrosu oyuncusu Ersan Ocak, ilçe turnelerini anlatarak,“Ölümü Ardından Gezdirenler oyunumuzla ilçeleri dolaşıyoruz. Pandemi sonrası yasakların kalkmasıyla beraber Mersin ilçelerinde turnelerimiz başladı. Mersinli bütün sanatseverleri oyunumuza bekliyoruz. Oyunumuz Sabahattin Ali’nin 3 tane hikayesinden uyarlama bir oyun. Ömer Naci Topçu Hocamız uyarladı ve yönetti. Sarhoş, Böbrek ve Ayranadlı hikayeler. Güzel, tek perdelik, biraz güldüren bazen ağlatan bir oyun. Mersinli bütün sanatseverleri bekliyoruz”dedi.

“Oğlum ilk defa geliyor”

Mut Turhan Akay İlkokulu’nda sınıf öğretmeni Derya Sela, oyunu izlemeye çocukları ile birlikte gelen tiyatroseverler arasında yer aldı. Oyunu beğendiğini ifade eden Sela, “Pandemiden dolayı sıkılan çocuklarıma bir tecrübe olsun diye; oğlum ilk defa geliyor; tiyatro gösterisine getirdim. Çok memnun olduk. Mut’a bu tarz hizmetlerin daha sık sağlanmasını isteriz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ŞEHİR, TİYATROSU, ÖLÜMÜ, ARDINDA, GEZDİRENLER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA