2 Haziran 2026 Salı

10:10   MERSIN’DE NEFES KESEN KURTARMA OPERASYONU! METRELERCE DERINLIKTEKI KUYUDAN BÖYLE ÇıKARıLDı   09:50   TARSUS’TA DEV TURNUVA BAŞLADı: 53 KÖY SAHAYA İNDI, ÖDÜL TAM 300 BIN LIRA!   01:40   A MILLI TAKıM FıRTıNA GIBI BAŞLADı! KUZEY MAKEDONYA KARŞıSıNDA GOL ŞOV: EREN ELMALı’DAN KORKUTAN HABER   01:35   SIYASETIN GÜNDEMI SARSıLDı: ÖZGÜR ÖZEL’IN ÇAĞRıSı YANıT BULDU! KURULTAY İÇIN KRITIK EŞIK AŞıLDı   23:53   TOROSLAR’DA SANAT VE HIZMET SEFERBERLIĞI: BAŞKAN YıLDıZ’DAN EDEBIYAT DÜNYASıNA DEV ÇıKARMA!   22:21   MERSIN’DE GEZI’NIN 13. YıLıNDA ÇOK SERT AÇıKLAMA: ’HALKıN İRADESINE AÇıK BIR MÜDAHALEDIR!’   20:46   İBB DAVASı’NDA 42’INCI GÜN... TUTUKLU ALPER AYDıN: “AK PARTI’YE DE CHP’YE DE IŞ YAPTıM, BEN REKLAMCıYıM"   20:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "MUTLAK BUTLAN" KARARıNA TEPKI GÖSTEREN ESKI 221 VEKILE TEŞEKKÜR   20:42   DORUK MADEN IŞÇILERININ BEYPAZARı’NDA BEKLEYIŞI SÜRÜYOR... İŞÇILER, PERŞEMBE GÜNÜ YıLDıZLAR HOLDING ÖNÜNDE TOPLANACAK   20:39   TBMM BAŞKANLıĞı GÜNDEME ALDı: CHP GRUP TOPLANTıSı’NDA ÖZGÜR ÖZEL KONUŞACAK   10:15   CHP’DE HAREKETLI GÜN: ÖZGÜR ÖZEL DÜĞMEYE BASTı! OLAĞANÜSTÜ KURULTAY VE YENI MYK HAMLESI   10:10   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM! ALI SAMSA KARAMEHMET SPOR SALONU BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI   05:39   HOPA’DAN KEMALPAŞA’YA DALGA DALGA YAYıLAN ÖFKE VE ÖZLEM: METIN LOKUMCU’NUN 15. YıLıNDA DIK DURUŞ!   04:59   ARDA GÜLER TARIH YAZDı! ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE DEV ONUR: REAL MADRID’IN GENÇ YıLDıZı ZIRVEDE   23:03   DEVLER LIGI’NDE TARIHI GECE: ŞAMPIYONLAR LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU!   22:17   İSTANBUL BAROSU’NDAN ’GEZI’ AÇıKLAMASı: "SEÇME VE SEÇILME HAKKıNı ORTADAN KALDıRMAYA KADAR VARDı!"   21:57   GEZI’NIN YıL DÖNÜMÜNDE TKP BEŞIKTAŞ’TA AÇıKLAMA YAPTı: "SAHTE HESAPLAŞMALARDAN KURTULMALıYıZ"   21:55   GEZI’NIN 13. YıLıNDA TAKSIM’DE AÇıKLAMA: GEZI, SADECE BIR PARK DEĞIL ADALET TALEBIDIR   21:49   TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’IN BAŞKANLıĞıNDA MYK TOPLANTıSı... ZEYNEL EMRE: YARıNDAN ITIBAREN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY IÇIN IMZA TOPLAMAYA BAŞLAYACAĞıZ   10:30   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN ANKARA MESAJı: ’ASLA YALNıZ DEĞILDIR!’  
 
     
   

Bulgar piyano virtüözü Ludmil Angelov Mersin’de


19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Bulgar piyano virtüözü Ludmil Angelov’u Mersinli sanatseverlerle buluşturuyor.

 

Tarih : 7 Eylül 2021 Salı 10:56   Okunma : 1433

Şef Davide Damiani yönetiminde Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın eşlik edeceği konser, 30 Eylül 2021 Perşembe saat: 20.00’de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak yer alacak. Konserde, Gershwin’in Rhapsody in Blue, 3 Preludes, Whitney-Oh Lady be Good, An American in Paris ve Ravel’in Bolero, eserleri seslendirilecek.

LUDMİL ANGELOV: Ludmil Angelov, Bulgaristan’ın Varna şehrine doğdu. Müzik eğitimini, Sofya Pancho Vladigerov Devlet Müzik Akademisi’nde tamamladı. Eğitimi boyunca piyanist-pedagog Konstantin Stankovich ile çalıştı. Senigallia (İtalya, 1976), Frederic Chopin (Polonya, 1985), Palm Beach International Competition (ABD, 1990), Piano Masters (Monte Carlo, 1994) and World Piano Masters Tour (Fransa 1997), başlıca aldığı derece ve ödüllerdir.

Ludmil Angelov’un konser verdiği başlıca orkestra ve salonlar arasında “Berlin Filarmoni” , “Musikverein in Vienna”, “Amsterdam Concertgebauw Orkestrası”, Paris’de bulunan “Pleyel ve Gaveau Konser Salonları”, Milano ”Teatro alla Scala , New York “Lincoln Center”, Frankfurt “Alte Oper” , Münih “Herkulessaal”, Lucerne “KKL”, “Zürih Operası”, Monte Carlo “Salle Garnier” , Brüksel “Palais des Beaux-Arts”, Linz “Brucknerhaus” , Madrid “Auditorio Nacional”, Barcelona “Auditori”, Valensiya “Palau de la Música”, Moskova ve Milan Konservatuvarı Konser Salonları, Varşova’da bulunan Ulusal Filarmoni Orkestrası ve Polonya Ulusal Operası , ve Seul “KBS Hall” yer alır.

Angelov’un kariyerinde Chopin’in müziği önemli bir yere sahiptir. 1987-1988 Konser Sezonu’nda Chopin’in tüm solo piyano eserlerini 12 resitallik bir seride toplayıp seslendirmiştir. Angelov’un Chopin’in Rondo ve Varyasyon kayıtları, Varşovada’ki Ulusal Chopin Enstitüsü tarafından “ Grand Prix du Disque“ ödülüne layık görülmüştür.

Ludmil Angelov 2006 yılından beri Nikolai Kapustin’in birçok eserinin dünya prömiyerini gerçekleştirmiş ve bu büyük çağdaş Rus bestecisinin en önde gelen yorumcularından birisi olarak anılmıştır. Sanatçı, 2013 yılından itibaren Sofya’da bulunan “ New Bulgarian University” de onursal profesör olarak ders vermekte ve pek çok konservatuvarda ustalık sınıfları gerçekleştirmektedir. Kasım 2011 yılında Polonya Kültür Bakanlığı tarafından Polonya müziğinin uluslarası tanıtımı için yaptığı katkılarından dolayı “ Gloria Artis” madalyası verilmiştir.

1992 yılından itibaren İspanya’da yaşayan Ludmil Angelov, Toledo’da bulunan Royal Academy of Fine Arts’ın üyesi ve aynı zamanda Sofya Piano Extravaganza Festivali’nin kurucusudur.

DAVİDE DAMİANİ

Şef ve Bariton Davide Damiani , Tavullia'da (Pesaro, İtalya) doğdu.

Müzik eğitimini Pesaro Konservatuarı'nda kontrbas (1986), Parma Konservatuarı'nda kompozisyon (1990) ve Bologna Konservatuarı'nda şeflik eğitimi alarak (1992) tamamladı. Ardından şu anda yaşadığı ve Hilde Zadek ile şan çalışmalarına başladığı Viyana'ya gitti ve şeflik çalışmalarını Julius Kalmar ile sürdürdü.

1992 Macerata'daki Arena Sferisterio'da Gustav Kuhn'un şef yardımcılığını yaptı. 1993 yılında, Çek Ulusal Senfoni Orkestrası, Russe Filarmoni Orkestrası, L'Orchestra Sinfonica Rossini di Pesaro, L'Orchestra Swarovski di Milano, L'Orchestra Giovanile Pugliese di Bari und gibi Orkestraları yönettiği şeflik faaliyeti ile birlikte Pro-Arte Kammerorchester-Wien, Tel Aviv'de Mozart'ın Don Giovanni'sinde (başlık rolü) Bariton olarak ilk kez sahneye çıktı.

Kısa bir süre sonra konuk opera sanatçısı olarak, Catania Operası, Palermo, Firenze, Genova, Bergamo, Cagliari, Torino, Bologna, Bari, Napoli, Parma, Trieste, Wiener Staatsoper, Zürih Opernhaus, Oper Frankfurt, Deutsche Oper Berlin, Bruxelles Theater de la Monnaie, Aix en Provence Festivali, Wexford Opera Festivali, Wiener Festwochen, Tokyo Ulusal Tiyatrosu, Amsterdam Hollanda Festivali, New York Metropolitan Operası ve Londra'daki Kraliyet Opera’ında yer aldı.

Davide Damiani, Riccardo Muti, Zubin Mehta, Nikolaus Harnoncourt, Riccardo Chailly, Rafael Frühbeck, de Burgos, Fabio Luisi, Rafael Payare, Franco Zeffirelli, Hans Neuenfels, Robert Carsen, Cesare Lievi, Christof Loy, Olivier Py, Valentina Carrasco, David Pountney, Claus Guth, Luc Bondy ve Pier Luigi Pizzi, gibi pek çok şef ve yönetmenle çalıştı.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BULGAR, PİYANO, VİRTÜÖZÜ, LUDMİL ANGELOV, FESTİVAL

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA