25 Şubat 2026 Çarşamba

12:30   AKDENIZ BARO BAŞKANLARıNDAN ADANA BAM’A ’GECIKEN ADALET’ ÇıKARTMASı   11:41   DIYARBAKıR’DA SKANDAL İDDIA: 1. DERECE ARKEOLOJIK SİT ALANı GES PROJESI İÇIN MI KAYDıRıLDı?   10:55   MERSIN LIMANı’NDA ’SENDIKA’ DEPREMI! GÜLCAN KıŞ TBMM’YI AYAĞA KALDıRDı: "BU AÇıK BIR DÜŞMANLıKTıR!"   10:30   MERSIN’DE KIMSE YALNıZ DEĞIL: VAHAP SEÇER’IN ‘GÖNÜL KÖPRÜSÜ’ EVLERE MISAFIR OLUYOR!   09:45   DEPO DEĞIL DERT DOLUYOR! MAZOT 61 LIRAYı AŞTı: "ÇIFTÇININ ALıN TERI HORTUMLA ÇEKILIYOR"   09:10   VAHAP SEÇER’DEN KAHRAMAN PILOT İÇIN TAZIYE MESAJı:    08:59   BALıKESIR’DE YASA BOĞAN KAZA! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞEHIT PILOT İBRAHIM BOLAT İÇIN TAZIYE MESAJı   01:01   SILIFKE’DE RAMAZAN COŞKUSU ZIRVE YAPTı: BAŞKAN SEÇER "BU SOFRALAR MILLETIN EMANETI" DEDI!   22:05   MERSIN’DE ENGEL TANıMAYAN UÇUŞ: ÖZEL ÇOCUKLAR BULUTLARA DOKUNDU!   22:02   MILLI EĞITIM BAKANı YUSUF TEKIN’E SERT TEPKI: "ANAYASA’Yı İHLAL EDIYOR, İSTIFA ETMELI!"   16:27   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA, İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMEYECEK   16:26   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “MILLI PARKLARı GIDERAYAK 49 VE 99 YıLLıĞıNA KIRALAMAK IÇIN KANUN TEKLIFI GETIRMIŞLER”   16:25   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ TÜRKIYE: "RUSYA’NıN SALDıRıLARıNıN SIVILLER ÜZERINDEKI YıKıCı ETKISININ SÜRÜYOR; ULUSLARARASı TOPLUM, ADALET VE HESAP VEREBILIRLIK KONUSUNDA KARARLı OLMALı"   16:25   MAHKEME KARARı ISTINAFTAN DÖNDÜ, GAZETECI ORHAN BURSALı BERAAT ETTI   15:01   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL, SAADET PARTISI IFTARıNA YÖNELIK ELEŞTIRILERI YANıTLADı: "O MASADAN DÜŞMANLıK ÇıKARANLAR TARIHE GÖMÜLECEK"   14:59   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: SAYıN BAHÇELI’NIN İMRALı VE SAYıN ÖCALAN IÇIN ÖZEL STATÜ VURGUSU SON DERECE ÖNEMLI BIR VURGUDUR   14:57   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı” 17’INCI GÜNÜNDE TUTUKLU SANıKLARıN AVUKATLARıNıN BEYANLARıYLA DEVAM EDIYOR   14:51   İYİ PARTI’LI AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ: "ÖCALAN’ıN STATÜSÜ GAYET NET VE BELLIDIR. KENDISI 55 BIN KIŞININ KATILI, HAIN BIR TERÖRIST BAŞıDıR"   14:50   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI: "TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFININ ICRASıNDA PKK’NıN KURUCU ÖNDERININ BÜYÜK BIR DAHLI VE PAYı VARDıR. BU ÇAĞRı AYNı ŞEKILDE KCK’Yı DA BAĞLAMAKTADıR"   09:30   MERSIN’DE KADıNLARıN   
 
     
   

Baro Başkanı Özdemir: ’Hukuka Aykırı Soruşturma, Yargılama Ve Kovuşturma Yürütülmektedir’


Japonya’da meydana gelen Fukuşima nükleer felaketinin yıldönümünde Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) basın açıklaması yapmak ve ölenleri anmak için havaya balon uçurmak isteyen, ancak eylemi güvenlik güçlerinin engellemesi nedeniyle yapamamalarına rağmen haklarında dava açılan Platform üyelerinin ilk duruşması Mersin Adliyesi’nde görüldü. Baro Başkanı Gazi Özdemir konuşmasında, “NKP Bileşenlerinin suçsuz oldukları aşikardır. Haklarında hukuka aykırı bir şekilde soruşturma, yargılama, kovuşturma aşaması yürütülmektedir. Umarım hak ve adalet yerini bulacak ve gerçekler ortaya çıkacak” dedi.

 

Tarih : 25 Ekim 2021 Pazartesi 15:50   Okunma : 613

Japonya’da meydana gelen Fukuşima nükleer felaketinin yıldönümünde Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) basın açıklaması yapmak ve ölenleri anmak için havaya balon uçurmak isteyen, ancak eylemi güvenlik güçlerinin engellemesi nedeniyle yapamamalarına rağmen haklarında dava açılan Platform üyelerinin ilk duruşması Mersin Adliyesi’nde görüldü. Baro Başkanı Gazi Özdemir konuşmasında, “NKP Bileşenlerinin suçsuz oldukları aşikardır. Haklarında hukuka aykırı bir şekilde  soruşturma, yargılama, kovuşturma aşaması yürütülmektedir. Umarım hak ve adalet yerini bulacak ve gerçekler ortaya çıkacak” dedi.

“HUKUKA AYKIRI BİR ŞEKİLDE SORUŞTURMA, YARGILAMA, KOVUŞTURMA AŞAMASI YÜRÜTÜLMEKTEDİR”

Duruşma öncesi Mersin Adliyesi önünde basın açıklaması yapan NKP bileşenlerine destek veren Mersin Barosu Başkanımız Av. Gazi Özdemir burada yaptığı konuşmasında, “Nükleer santralle ilgili olan durum hepimizin hassasiyeti. Özellikle Mersin halkının da büyük bir hassasiyeti. Burada yapılacak yargılama tamamen hukuka aykırı bir yargılama. Arkadaşlarımız orada tamamen anma töreni için bulundukları bir sırada, yasal olarak hareket ettikleri bir anda, maalesef haklarında hukuka aykırı bir şekilde  soruşturma, yargılama, kovuşturma aşaması yürütülmektedir. Biz her türlü haksızlığın ve  hukuka aykırı işlerin karşısındayız. Mersin Barosu olarak, Nükleer Karşıtı Platformu’nun bir üyesi olarak arkadaşlarımızın yanındayız. Umarım hak ve adalet yerini bulacak ve gerçekler ortaya çıkacak. Arkadaşlarımızın zaten suçsuz oldukları aşikar. Arkadaşlarımızın vereceği ifadeden sonra hukuksal mücadelemize devam edeceğiz, yanlarında olacağız” ifadesini kullandı.

KÜÇÜK: “BURADA SUÇ İŞLEMEKTE OLAN GÜVENLİK GÜÇLERİDİR”

Mersin Barosu üyesi Av. Sevim Küçük ise yaptığı konuşmasında; toplantı, gösteri yürüyüş yasasının temel hak olduğunu belirterek, “Bugün ne yazık ki bir kez daha yaşam savunucuları olarak hakkımızda açılan bir davayla ilgili olarak savunma yapmak üzere geldik. Aslında savunma yapmaktan çok Anayasal, yasal ve uluslararası sözleşmelerde koyulan haklarımızı dile getirmek ve haklarımıza sahip çıkmak için bir kez daha adliye önündeyiz. Arkadaşlar nükleer güç sahasına gittiklerinde ne yazık ki Anayasa’da kullanmak istedikleri halkalarını engeller nitelikte güvenlik güçleriyle karşı karşıya kalmışlardır ve herhangi bir söz söyleme fırsatı dahi tanımadan onlara karşı güç kullanmak suretiyle olay yerinden uzaklaştırmışlardır. Ve haklarında toplantı, gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefetten dava açılmıştır. Bugün burada talimat mahkemesinde savunmalarını verecekler. Anayasa’da da olduğu gibi vatandaşın sağlıklı bir çevrede yaşama hakları mevcuttur ve yine Anayasa’da belirttiği gibi, herkesin düşüncelerini ifade etme özgürlüğü söz konusudur. Devlete ve vatandaşa verilen yükümlülüklerden bir tanesi de çevrenin kirlenmesini engellemek ve sağlıklı bir çevre oluşturmak ve korumaktır. Burada suç işlemekte olan güvenlik güçleridir” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Nükleer Karşıtı Platformu bileşenleri,  Mersin Adliyesi’nde talimat mahkemesinde ifade verdi.Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, platform üyelerinin yanında yer alarak destek verdi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BAROSU, BAŞKANI, ÖZDEMİR, AKKUYU, NÜKLEER, GÜÇ, SANTRALİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA