27 Aralık 2025 Cumartesi

14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı  
 
     
   

Mersin Barosu Cumhuriyet Resepsiyonu Düzenledi


Mersin Barosu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Resepsiyonu düzenledi.

 

Tarih : 29 Ekim 2021 Cuma 20:20   Okunma : 535

Mersin Barosu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Resepsiyonu  düzenledi. Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir konuşmasında, Cumhuriyet olmadan demokrasinin kökleşmesinin mümkün olmayacağını vurgulayarak, “Cumhuriyeti yaşatmak, yüceltmek, kazanımlarına sahip çıkmak, gelecek nesillere aktarmak en büyük vazifemizdir” dedi.

Avukatlar,stajyer avukatlar, CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel, İyi Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ünzile Kuru,  Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Ertekin, İyi Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ersin Görgün ve Oda Sekreteri Emin Levent Türkili ve Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy’un katılımıyla Mersin Barosu Gökdelen Hizmet Biriminde düzenlenen resepsiyona, Baro Başkanı Gazi Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri sahipliği yaparak, konuklarla tek tek ilgilendi.

“CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMAK, AYDINLIK YARINLARA SAHİP ÇIKMAKTIR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Baro Başkanı Özdemir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim En Büyük Eserimdir’ dediği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yılını, Mersin Barosu ailesinin tüm ferdiyle ve konuklarla birlikte kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz’ dediği günden bu güne, Cumhuriyetle uzanan aydınlık yolda ilerliyoruz. 98. yılını kutladığımız Cumhuriyetimiz, aziz Türk milletinin her türlü zorluk ve imkânsızlığa rağmen örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseridir.Cumhuriyet, şanlı tarihimizdeki yeniden dirilişin adıdır. Cumhuriyetimiz, bugünkü modern ve demokratik değerlere dayanan güçlü devlet ve toplumsal yapımızın temelindeki en önemli harçtır. Cumhuriyet olmadan demokrasiyi köklü hale getirmek mümkün değildir.  Cumhuriyet’te egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Büyük fedakarlıkla kurulan Cumhuriyeti yaşatmak, yüceltmek, kazanımlarına sahip çıkmak, gelecek nesillere aktarmak en büyük vazifemizdir. Cumhuriyete sahip çıkmak, aydınlık yarınlara sahip çıkmaktır.

“ÜLKENİN KURUCU İRADESİNE BUGÜN DE, YARIN DA MİNNETTAR OLACAĞIZ”

Her zaman minnetle andığımız bu ülkenin kurucu iradesine dün olduğu gibi bugün de, yarın da minnettar olacağız. Gücünü milletten alan Cumhuriyetimiz, milli iradeye yönelen hiçbir ihanete geçit vermeyeceğini, Cumhuriyeti hedef alan her türlü terör, darbe ve işgal girişimine karşı, birlik ve bütünlük içerisinde olacağını bütün dünyaya her zaman gösterdi ve gerektiğinde tekrar gösterecektir. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıl dönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnetle yad ediyor, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” ifadesini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA