4 Mart 2026 Çarşamba

21:16   GÜNDOĞDU’DA 13’ÜNCÜ GÜN BEREKETI: VAHAP SEÇER’DEN “BU SOFRA MILLETIN” MESAJı   16:14   TOROSLAR’ıN MINIKLERI İTFAIYECILIĞI YERINDE ÖĞRENDI   16:12   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT’TEN ‘GENÇŞEHİR’ MÜJDESI   15:09   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "İSRAIL’DE GÖZALTıNA ALıNAN CNN TÜRK MUHABIRI EMRAH ÇAKMAK VE KAMERAMAN HALIL KAHRAMAN’A YÖNELIK BU UYGULAMAYı KıNıYORUM"   15:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TRUMP’ıN VE NETANYAHU’NUN DAYATTıĞı DÜZEN YENI DÜNYA DÜZENI OLAMAZ"   14:07   EĞITIM SENDIKALARıNDAN, ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN MILLI EĞITIM BAKANLıĞı ÖNÜNDE EYLEM   14:06   İSTANBUL’DA ISTISMARA KARŞı ADALET MÜCADELESI VEREN ANNE VE KıZı HAYATıNı KAYBETTI   13:05   BIR ÖĞRENCININ SALDıRıSıYLA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN ÇEKMEKÖY’DEKI OKULUNDA TÖREN DÜZENLENDI...   10:23   MEDVEDEV’DEN DONALD TRUMP’A SERT UYARı: “REJIM DEĞIŞIKLIĞI ÇıLGıNLıĞı 3. DÜNYA SAVAŞı’Nı BAŞLATABILIR”   09:57   TMMOB MIMARLAR ODASı ADANA ŞUBE BAŞKANı CANAN AKSU: “DEPREMI ENGELLEYEMEYIZ AMA YıKıMı ÖNLEYEBILIRIZ”   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA KATMA DEĞER HAMLESI: COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı 12 AY GELIRE DÖNÜŞÜYOR   01:02   BOLU’DA SIYASI DEPREM: TANJU ÖZCAN “İRTIKAP” SUÇUNDAN TUTUKLANDı   19:04   KıNıK’TA MADEN GERILIMI: POLYAK İŞÇILERINE 11. GÜNDE TOMA’Lı MÜDAHALE, 4 GÖZALTı   18:08   MERSIN’DEN ADıYAMAN’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ: BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN BIRLIK VE BARıŞ ÇAĞRıSı!   15:02   MERSIN’IN EN BÜYÜK ROBOTIK FESTIVALI TOROSLAR’DA YAPıLDı   15:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “BÖLGEMIZDE HUZUR VE BARıŞ ISTIYORUZ”   14:56   İRAN KıZıLAYı: ABD VE İSRAIL SALDıRıLARıNDA EN AZ 555 KIŞI HAYATıNı KAYBETTI   14:51   CHP’LI BAŞARıR’DAN BOLU’DAKI HAKIM VE SAVCıLARA: "MILLET ADıNA KARAR VERIN, TEK ADAM ADıNA KARAR VERMEYIN"   14:50   GAZETECI MESLEK ÖRGÜTLERINDEN KENAN ŞENER’IN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI: "GAZETECILIK SUÇ DEĞILDIR"   14:48   CHP’NIN "MILLETLE BIRLIKTE MILLETIN EMRINDE" BULUŞMASı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIR DAHA HIÇ KIMSE BUGÜNKÜ CUMHURBAŞKANı’NıN YETKILERIYLE DONATıLMAYACAK. CUMHURBAŞKANı DAHIL HERKES DENETLENECEK"  
 
     
   

Gönüllü Kadınlar 8 Mart İçin Dikiyor


Mezitli Belediyesinin gönüllüleri bu kez 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için kolları sıvadı. Mezitli Belediyesi Gönüllü Evlerinde açılan atölyelerde dikilmeye başlanan mor renkli fularla 8 Mart’ta kadınlara dağıtılarak kadına yönelik şiddete ve eşit bir toplum için farkındalık oluşturulması sağlanacak.

 

Tarih : 5 Mart 2022 Cumartesi 22:30   Okunma : 823

Mezitli Belediyesinin gönüllüleri bu kez 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için kolları sıvadı. Mezitli Belediyesi Gönüllü Evlerinde açılan atölyelerde dikilmeye başlanan mor renkli fularla 8 Mart’ta kadınlara dağıtılarak kadına yönelik şiddete ve eşit bir toplum için farkındalık oluşturulması sağlanacak.

Kadınlar olarak her alanda yaptıkları çalışmalar kadar kadınlara yönelik farkındalığın da artırılması amacıyla da kolları sıvadıklarını ifade eden Menderes Gönüllü Evi Sorumlusu Afitap Duru, “Mezitli’de yaşayan kadınların farkını 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde de göstermek istiyoruz. Mezitli Belediyemizle birlikte Mezitli’nin kadın dostu bir kent olduğunu göstermek amacıyla mor renkli fularlar hazırlıyoruz. Mezitli’yi baştan sona mor fularla donatarak ‘Mezitli’de kadın var ve özgürce yaşamlarını sürdürüyorlar’ demek istiyoruz. Başkanımız Neşet Tarhan da her zaman olduğu gibi biz kadınların yanında dimdik durarak daha büyük işler başarmamız konusunda önemli bir görevi yerine getiriyor. Tüm kadınlar adına kendisine şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Mezitli’nin kadınlar için güvenli ve özgürce yaşayabileceği bir kent olduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, “Sosyal demokrat anlayışımızla hizmet üretirken kadınlarımızı ön planda tutuyor, çalışmalarımızı kadın odaklı olarak yoğunlaştırıyoruz. Biliyoruz ki, Atatürk’ün dediği gibi, ‘Şuna inanmak gerekir ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir' ülküsüyle, kadınlarımızla yan yana, omuz omuza kentimizi güzelleştirmek için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Hizmet verirken kadın olgusunu ön planda tutma gayretinde olduklarını kaydeden Başkan Tarhan, "Farklı bölgelerde oluşturduğumuz 9 Kadın Üretici Pazarımız var. Bu pazarlarda 700 kadınımıza iş imkânı sağladık. Artık Mezitli’de kadınlarımız bu sayede ev ekonomilerine ciddi katkı sağlıyorlar. Bu projemiz, çeşitli otoriteler tarafından kadına karşı şiddet için çözüm olarak önerilmektedir. Yine toplam 12 Gönüllü Evimizde yüzde 90’ı kadınlardan oluşan gönüllü ordumuz çok değerli çalışmalara imza atmaktadır. Ürettikleri ürünleri değerlendirerek onlarca kızımızın okumasına katkı sunmaktalar. Biz de bu emekleri karşılıksız bırakmamak adına Mezitli’yi, kadınları sembolize eden mor çiçekler açan jakaranda korulukları ile donattık. Toplam 70 koruluğumuzda yüzlerce dönüm alanda jakaranda ağacımız hem havamızı temizlemekte hem de kadının toplumsal yaşamdaki yerine dikkat çekmektedir. Mezitli, her yönüyle kadınların özgürce yaşayabileceği, her türlü sosyal ve hukuksal haklarını alabildiği ender kentlerimizden birisidir" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MEZİTLİ, BELEDİYESİ, BAŞKAN, TARHAN, 8 MART, DÜNYA, EMEKÇİ, KADINLAR, GÜNÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA