29 Mart 2024 Cuma

18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’in Mercek Mesleki Eğitim Merkezi’ne Başvurular Devam Ediyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Yenişehir’de yapımını tamamladığı MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’ne online başvurular devam ediyor. Daha önce başvuran adayların ön görüşmeye çağırıldığı MERCEK, sınıflar oluşturulduktan sonra yüzlerce kursiyer için kapılarını açacak.

 

Tarih : 6 Mart 2022 Pazar 20:48   Okunma : 970

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Yenişehir’de yapımını tamamladığı MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’ne online başvurular devam ediyor. Daha önce başvuran adayların ön görüşmeye çağırıldığı MERCEK, sınıflar oluşturulduktan sonra yüzlerce kursiyer için kapılarını açacak.

Yenişehir MERCEK’in yanı sıra Tırmıl Sanayi Sitesi içerisinde yer alan MERCEK için de başvurular alınmaya devam ediyor. Adaylar başvurularını Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sayfası ve Teksin uygulaması üzerinden yapabiliyor.

Online başvurularını yapan kursiyer adayların ön görüşmeye çağrıldığı MERCEK’te, görüşmeler tamamlandıktan sonra sınıflar oluşturulacak. Yenişehir MERCEK’in yanı sıra Tırmıl Sanayi Sitesi içerisinde yer alan MERCEK için de başvurular alınmaya devam ediyor.  Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından da geçtiğimiz günlerde incelenen Yenişehir MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi, kısa süre içerisinde kapılarını açıp, hizmet vermeye başlayacak.

EĞİTİMLER HALK EĞİTİM MERKEZLERİ’NDEKİ EĞİTMENLER TARAFINDAN VERİLECEK

Öz kaynaklarla kurulan Yenişehir MERCEK’te, girişimcilik, giyim üretim teknolojisi, bilişim ve yabancı dil gibi alanlarda 18 yaş üstü tüm vatandaşlara eğitimler verilecek. Eğitimler en az 2 hafta, en fazla 3 ay olacak. Teknoloji ve Bilişim Atölyesi’nde; 2 ve 3 boyutlu bilgisayar destekli çizim, yapay zekâ uygulamaları, robotik kodlama gibi eğitimler verilirken; Giyim Üretim Teknolojileri Atölyesi’nde de tekstil sektörüne ara eleman yetiştirilmesi konusunda eğitimler düzenlenecek. Eğitimler; İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde Halk Eğitim Merkezleri’ndeki eğitmenler tarafından verilecek. Yenişehir MERCEK’te ayrıca Dijital Akademi’nin kurulma çalışmaları da devam ediyor. Dijital Akademi’de kişilere olduğu kadar işletmelerin temsilcilerine de eğitimler verilecek. Burada Dijital Pazarlama, Sosyal Medya Uzmanlığı ve Büyük Veri Analizi gibi firmaların dijital dönüşümlerini destekleyecek eğitimler sağlanacak.

TIRMIL’DA SANAYİ SEKTÖRÜNÜN İHTİYAÇ DUYDUĞU ARA ELEMANLAR YETİŞTİRİLECEK

Yakın zamanda açılacak olan Tırmıl MERCEK için Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile iş birliği yapıldı. Burada sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu ara elemanların yetiştirilmesi ve belgelendirilmesi üzerine eğitimler verilecek. Tırmıl’daki eğitimler yaklaşık 1,5 ay içerisinde başlayacak. Burada da ahşap mobilya, metal sac işleme, kaynak ve giyim üretimine yönelik atölyelerde eğitimler verilecek. Tırmıl MERCEK’e BM Mülteci Yüksek Komiserliği (UNHCR) 5 milyon lira malzeme desteği sağladı.

 “BÜTÜN GENÇLERİMİZİ DAVET EDİYORUZ”

Seçer, MERCEK ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Bu merkezi yeni oluşturduk. Mesleki kurslar vereceğimiz bir meslek edindirme merkezi. Yenişehir'de ilk merkezimizi faaliyete geçirdikten sonra Tırmıl Sanayi’de yine ikinci merkezimizi faaliyete geçireceğiz ve ardından da Halkkent’te açacağız. Orada yaptığımız Toplum Merkezi; o kompleks binada, yine meslek edindirme kurslarımızı hayata geçireceğiz. Burada girişimcilik, bilişim ve giyim konusunda eğitimlerin verildiği ve meslek öğretildiği bir alan yaratacağız. Bütün gençlerimizi, ihtiyaç sahibi gençlerimizi ya da meslek edindirme konusunda kurs almak isteyen gençlerimizi davet ediyoruz” dedi.

“PRATİKTE HER ŞEYİ TECRÜBE ETMELERİNİ AMAÇLIYORUZ”

MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri Koordinatörü Cemile Sinem Turan, “MERCEK; ‘Mersin’ ve ‘Gelecek’ üzerinden türettiğimiz, geleceğimiz gençlerimizin eğitimlerine, deneyimlerine, teori bilgilerine, tecrübelerine destek olmak üzere tasarladığımız Mesleki Eğitim ve Meslek Edindirme Merkezlerimizi temsil etmektedir” dedi.

Yenişehir MERCEK’te Giyim Üretim Teknolojileri Atölyesi’nin bulunduğunu ifade eden Turan, “Burada ara eleman yetiştirmek üzere hem açık iş olarak hem de Mersin tekstil sektöründeki ağırlığı üzerine bir çalışmamız oldu. Onların önce eğitim almalarını, pratikte her şeyi tecrübe etmelerini amaçlıyoruz. Daha sonrasında istihdamlarına da destek olmak üzere gereken çalışmaları yapacağız” diye konuştu.

YABANCI DİLLER ATÖLYESİ’NDE BİRDEN FAZLA DİL EĞİTİMİ VERİLECEK

Yenişehir MERCEK’te yer alan Bilişim Atölyesi’nin de içeriğinden detaylı bir şekilde söz eden Turan, bu atölyede çağın gerekliliği olan ve özellikle dijitalleşme üzerine yapılan çalışmaları takip edebilmek üzere gençlere destek sağlamak istediklerini belirtti. Turan, “2 ve 3 boyutlu çizim gibi başladığımız eğitim sürecinde Arduino, C Sharp, AutoCAD gibi eğitimler, Android ile programlama gibi yıl boyunca döngüsel olarak devam edeceğimiz eğitimlerimizi kurguladık” dedi.

Yapay zekâ ve girişimcilik üzerine de eğitim vereceklerini ifade eden Turan, “Üreten bir Mersin olması açısından bir girişimcilik eğitimi düzenleyeceğiz. Bir diğer atölyemiz ise Yabancı Diller olacak. Elbette ki İngilizce çok önemli ancak Mersin'in lokasyonundan kaynaklı olarak da Almanca ve Rusça ile başlayacağız. Yıl boyunca çok farklı dil eğitimleri ile devam ediyor olacağız” diye konuştu.

“EN KISA SÜREDE EĞİTİMLERİMİZE BAŞLAMAYI ÖNGÖRÜYORUZ”

Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde hizmet verilecek olan Tırmıl Sanayi Sitesi içerisindeki MERCEK’te ağır sanayiye yönelik eğitimler düzenlenecek. Kayıtların sürdüğünü belirten Turan, en kısa sürede eğitimlere başlayacaklarını aktarırken Halkkent için de çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, “En kısa sürede eğitimlerimize başlamayı öngörüyoruz” dedi.

Kurs sonunda kursiyerlere verilecek olan sertifika hakkında da bilgiler veren Turan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladıkları protokolü anlatarak, “Usta eğiticilerimizi Halk Eğitimler üzerinden sağlıyoruz. Halk Eğitimlerde kursiyerlerimiz başarılı oldukları takdirde iş bulmalarında destek sağlayacak sertifikalarını alıyorlar. Aynı şekilde bir başka belgelendirmede de MYK dediğimiz Mesleki Yeterlilik Belgesi. Bunu da Tırmıl’daki kursiyerlerimiz istediği takdirde uluslararası geçerliliği olan belge üzerine sınavlarına girebilecekler” diye konuştu.

“BİZ BURADAN EN FAZLA FAYDALANMAK İSTEYEN GENÇLERİMİZE ÖNCELİK SAĞLAYACAĞIZ”

Turan, başvuru sonrası ön görüşme sürecini anlatarak, “Bazı kurslarımızda istediğimiz belgeler ve yeterlilikler oluyor. Tabi ki kursa katılım ve devamlılık gözettiğimiz bir şey. Çünkü şu ana kadar taleplerimiz yoğun bir şekilde geliyor ve biz buradan en fazla faydalanmak isteyen gençlerimize öncelik sağlayacağız” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, MERCEK, EĞİTİM, MERKEZİ, YENİŞEHİR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA