26 Şubat 2026 Perşembe

22:05   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: HER GÜN 400 TON ATıK BERTARAF EDILIYOR!   21:03   MERSINLI İŞ İNSANı COŞKUN DOĞMUŞ’TAN ŞEHIT PILOT İÇIN TAZIYE MESAJı   21:01   YENIŞEHIR’IN "EĞITIM DEVRIMI" KARADENIZ’E SıÇRADı! "TOKAT YEMIŞ GIBI OLDUM"   15:51   ÖZGÜR ÖZEL, TUTUKLU GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ı ZIYARET ETTI: "CEZA ALSA BILE YATARı OLMAYAN BIR SUÇTAN IÇERIDE TUTULMASı SIYASILERIN ONA KESTIĞI BIR CEZADıR"   15:49   HAYKO CEPKIN 6 MART’TA SAHNE ALACAĞı “JEKYLL & HYDE” MÜZIKALINE ILIŞKIN KONUŞTU: “UYANDıRıR BENCE SANAT”   15:48   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN "STATÜ" YANıTı: "İMRALı ŞU ANDA GEREKLI OLDUĞU ŞEKLIYLE ADALET BAKANLıĞı TARAFıNDAN IŞLETILIYOR"   15:47   ADALET BAKANı AKıN GÜRLEK, TBMM’DE SORULARı YANıTLADı: "ÇOCUK KAVRAMıNı TARTıŞMAYA AÇMAMıZ LAZıM"   12:30   AKDENIZ BARO BAŞKANLARıNDAN ADANA BAM’A ’GECIKEN ADALET’ ÇıKARTMASı   11:41   DIYARBAKıR’DA SKANDAL İDDIA: 1. DERECE ARKEOLOJIK SİT ALANı GES PROJESI İÇIN MI KAYDıRıLDı?   10:55   MERSIN LIMANı’NDA ’SENDIKA’ DEPREMI! GÜLCAN KıŞ TBMM’YI AYAĞA KALDıRDı: "BU AÇıK BIR DÜŞMANLıKTıR!"   10:30   MERSIN’DE KIMSE YALNıZ DEĞIL: VAHAP SEÇER’IN ‘GÖNÜL KÖPRÜSÜ’ EVLERE MISAFIR OLUYOR!   09:45   DEPO DEĞIL DERT DOLUYOR! MAZOT 61 LIRAYı AŞTı: "ÇIFTÇININ ALıN TERI HORTUMLA ÇEKILIYOR"   09:10   VAHAP SEÇER’DEN KAHRAMAN PILOT İÇIN TAZIYE MESAJı:    08:59   BALıKESIR’DE YASA BOĞAN KAZA! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞEHIT PILOT İBRAHIM BOLAT İÇIN TAZIYE MESAJı   01:01   SILIFKE’DE RAMAZAN COŞKUSU ZIRVE YAPTı: BAŞKAN SEÇER "BU SOFRALAR MILLETIN EMANETI" DEDI!   22:05   MERSIN’DE ENGEL TANıMAYAN UÇUŞ: ÖZEL ÇOCUKLAR BULUTLARA DOKUNDU!   22:02   MILLI EĞITIM BAKANı YUSUF TEKIN’E SERT TEPKI: "ANAYASA’Yı İHLAL EDIYOR, İSTIFA ETMELI!"   16:27   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA, İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMEYECEK   16:26   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “MILLI PARKLARı GIDERAYAK 49 VE 99 YıLLıĞıNA KIRALAMAK IÇIN KANUN TEKLIFI GETIRMIŞLER”   16:25   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ TÜRKIYE: "RUSYA’NıN SALDıRıLARıNıN SIVILLER ÜZERINDEKI YıKıCı ETKISININ SÜRÜYOR; ULUSLARARASı TOPLUM, ADALET VE HESAP VEREBILIRLIK KONUSUNDA KARARLı OLMALı"  
 
     
   

İSTANBUL ‘2024 DÜNYA KİTAP BAŞKENTİ` ADAYI OLDU


İstanbul, 2001`den bu yana UNESCO tarafından seçilen ‘Dünya Kitap Başkenti` etkinliğine 2024 yılı için talip oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul`un bu talebini Dünya Kütüphaneler Birliği Başkanı Barbara Lison`a iletti.

 

Tarih : 29 Mart 2022 Salı 18:42   Okunma : 947

İstanbul, 2001`den bu yana UNESCO tarafından seçilen ‘Dünya Kitap Başkenti` etkinliğine 2024 yılı için talip oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul`un bu talebini Dünya Kütüphaneler Birliği Başkanı Barbara Lison`a iletti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Dünya Kütüphaneler Birliği Başkanı Barbara Lison`ı Beyoğlu`ndaki Atatürk Kitaplığı`nda ağırladı. İmamoğlu, görüşmede yaptığı konuşmada, kitap ve kütüphanelerin insanların bilgiyle buluşması noktasındaki önemine dikkat çekti.

"KİTAP DOSTU İSTANBUL BUNU BAŞARABİLİR"

"İstanbul`da çok ciddi ve güzel adımlar atıyoruz” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

"Bilgi çağında kütüphanelerin, elbette ki dijital anlamdaki katkıyla beraber değerini daha da artırdığını düşünüyorum. Bu altyapıya dönük, bizi çok morallendireceğine inandığım, 2024`te İstanbul`un bir başkent şeklinde anılmasını sağlama yolculuğunu ve niyetini Sayın Başkan`la paylaşacağım. Bizim buna hazır olduğumuzu, kitap dostu İstanbul`un bunu en iyi şekilde başarabileceğini kendilerine aktaracağım ve her türlü yatırıma da hazır olduğumuzu ifade edeceğim. Ben de bir kitap dostu olarak, dünyanın en güzel etkinliğini, kitap şölenini İstanbul`da var edebileceğimizi kendileriyle paylaşacağım."

LİSON: İSTANBUL OYUN KURUCULARDAN BİRİ OLACAK

Bilginin her zaman kitaplarla ilgili olduğuna belirten Lison da şöyle konuştu:

“Çünkü bilgi, kitapların içinde yatıyor. Tabii ki dijital bir gelişim de yaşanıyor. Bu gelişim birbirine bağlı olmalı. İstanbul, eski kitap kültürü ile dijital gelişimi birbirine bağlayan bir şehir diye düşünüyorum. Dünyanın kitap başkenti olma niyetinizi ifade etmenizden çok mutlu oldum. Türkiye, bu alanda çok önemli bir oyun kurucu. Dünya kitap başkentleri, bu alanda ileri seviye oyun kurucu kentler. İstanbul da bunlardan biri olacak. Tabii ki rekabetiniz olacak. Ama rekabet her zaman iyidir. Özellikle sizin desteğinizle İstanbul, bu alanda çok önemli bir rekabet ortaya koyacak.”

2001`DEN BERİ SEÇİLİYOR

‘Dünya Kitap Başkenti` kavramı, 1990`lardan itibaren UNESCO tarafından seçilen şehrin, dünya çapında kitap başkenti olması ve çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapması anlamına geliyor. UNESCO, 1996 senesinde başlatılan ‘Dünya Kitap ve Telif Hakkı Günü`nün başarısı üzerine 2001`in başkenti olarak Madrid`i seçti. Bu tarihten sonra UNESCO Genel Konferansı, etkinliği geleneksel hale getirdi ve her yıl bir kenti ‘Dünya Kitap Başkenti` olarak ilan etti. UNESCO, kitap endüstrisinin üç esas dalının karara katılmasını sağlamak için Uluslararası Yayıncılar Birliği, Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kurumları Federasyonu ile Uluslararası Kitapçılar Federasyonu`nu adaylık sürecine katılmaya davet etti. Herhangi bir mali ödül içermeyen etkinlik, daha çok kitaplara ve okumaya değer görülen en iyi programları kabul ediyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA