25 Şubat 2026 Çarşamba

22:05   MERSIN’DE ENGEL TANıMAYAN UÇUŞ: ÖZEL ÇOCUKLAR BULUTLARA DOKUNDU!   22:02   MILLI EĞITIM BAKANı YUSUF TEKIN’E SERT TEPKI: "ANAYASA’Yı İHLAL EDIYOR, İSTIFA ETMELI!"   16:27   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA, İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMEYECEK   16:26   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “MILLI PARKLARı GIDERAYAK 49 VE 99 YıLLıĞıNA KIRALAMAK IÇIN KANUN TEKLIFI GETIRMIŞLER”   16:25   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ TÜRKIYE: "RUSYA’NıN SALDıRıLARıNıN SIVILLER ÜZERINDEKI YıKıCı ETKISININ SÜRÜYOR; ULUSLARARASı TOPLUM, ADALET VE HESAP VEREBILIRLIK KONUSUNDA KARARLı OLMALı"   16:25   MAHKEME KARARı ISTINAFTAN DÖNDÜ, GAZETECI ORHAN BURSALı BERAAT ETTI   15:01   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL, SAADET PARTISI IFTARıNA YÖNELIK ELEŞTIRILERI YANıTLADı: "O MASADAN DÜŞMANLıK ÇıKARANLAR TARIHE GÖMÜLECEK"   14:59   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: SAYıN BAHÇELI’NIN İMRALı VE SAYıN ÖCALAN IÇIN ÖZEL STATÜ VURGUSU SON DERECE ÖNEMLI BIR VURGUDUR   14:57   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı” 17’INCI GÜNÜNDE TUTUKLU SANıKLARıN AVUKATLARıNıN BEYANLARıYLA DEVAM EDIYOR   14:51   İYİ PARTI’LI AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ: "ÖCALAN’ıN STATÜSÜ GAYET NET VE BELLIDIR. KENDISI 55 BIN KIŞININ KATILI, HAIN BIR TERÖRIST BAŞıDıR"   14:50   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI: "TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFININ ICRASıNDA PKK’NıN KURUCU ÖNDERININ BÜYÜK BIR DAHLI VE PAYı VARDıR. BU ÇAĞRı AYNı ŞEKILDE KCK’Yı DA BAĞLAMAKTADıR"   09:30   MERSIN’DE KADıNLARıN    09:25   "SIYASETIN KALBI 2 MART’TA CHP’DE ATACAK: ÖZGÜR ÖZEL 18 MADDELIK ’KURTULUŞ REÇETESINI’ AÇıKLıYOR!"   01:01    AYDıNCıK’TA GÖNÜL SOFRALARı KURULDU! BAŞKAN SEÇER: “BIZIM GECEMIZ GÜNDÜZÜMÜZ SIZSINIZ”   22:15   KADIKÖY’DE 90+ DRAMI: FENERBAHÇE’YE KASıMPAŞA ŞOKU! ASENSIO ATTı, ALLEVINAH YıKTı...   17:59   MERSIN VE DIYARBAKıR ARASıNDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ: DİTAV’DAN DEV ÇıKARTMA!   17:54   TARSUS TEK YÜREK! BAŞKAN BOLTAÇ SEL BÖLGESINDEN SESLENDI: "AFETIN SIYASETI OLMAZ, YARALARı BIRLIKTE SARACAĞıZ"   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVANıN, 9 MART’TA GÖRÜLECEK İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMESI ISTENDI   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı… LÜTFÜ SAVAŞ’ıN AVUKATı ÜREGEN: "GERÇEKLER ELBETTE AÇıĞA ÇıKACAKTıR"   17:01   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI  
 
     
   

TORBA KANUN TEKLİFİ GÖRÜŞMELERİNDE ‘TTB` TARTIŞMASI


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda torba kanun teklifinin görüşmeleri devam ediyor. Bir veya birden fazla özel sağlık kuruluşunda çalışan hekimlerin serbest meslek erbabı olarak kabul edilmesine yönelik madde, Komisyon`da tartışmaya neden oldu. Muhalefet, Türk Tabipleri Birliği`nin (TTB) Komisyon`a davet edilmesini istedi. İktidardan, TTB`ye yönelik “Terörle bağlantısı var” suçlaması geldi.

 

Tarih : 30 Mart 2022 Çarşamba 14:41   Okunma : 709

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda torba kanun teklifinin görüşmeleri devam ediyor. Bir veya birden fazla özel sağlık kuruluşunda çalışan hekimlerin serbest meslek erbabı olarak kabul edilmesine yönelik madde, Komisyon`da tartışmaya neden oldu. Muhalefet, Türk Tabipleri Birliği`nin (TTB) Komisyon`a davet edilmesini istedi. İktidardan, TTB`ye yönelik “Terörle bağlantısı var” suçlaması geldi.

AKP`li 85 milletvekilinin imzası olan ‘Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi`nin görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda bugün de sürüyor.

Teklif metnindeki, reklam yasağı getirilenlere reklam vermeye devam eden gelir vergisi mükelleflerinin bu harcamalarının gider olarak kabul edilmemesine yönelik düzenleme Komisyon`da tartışma çıkardı.

Muhalefet milletvekilleri, Bilgi Teknolojileri Kurumu`nun bağımsız olmadığını ve bu düzenlemenin basını susturma operasyonu olduğunu söyledi. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, AKP sıralarından gelen tepkilere “Babanızın çiftliği mi” diye karşılık verdi.

Komisyon üyesi HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, “Yasaklama konusunda da objektif kriterler uygulandığını sanmıyorum.  İktidar ‘şu siteyi yasakla` diyor, o site yasaklanıyor. Reklamlar yandaş medyaya verilir. BTK da herhangi bir siteye kızdı, reklam yasağı koydu, ‘sen buna reklam verirsen X kurum, sen bunu gider gösteremezsin`. Bu olmaz. BTK bağımsız değil, vesayet altında” yorumu yaptı. Bu madde, Komisyon`da kabul edildi.

TTB TARTIŞMASI

Bir veya birden fazla özel sağlık kuruluşu ile sözleşme düzenleyerek hekimlik faaliyetini yürüten diş hekimleri ve hekimlerin serbest meslek erbabı olarak kabul edilmesi ve kazançlarının serbest meslek hükümlerine göre vergilendirilmesine de muhalefet karşı çıktı.

Komisyon üyesi ve İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, bu uygulamanın hekimlik ruhuna aykırı olduğunu belirtti. Cinisli, “Bir hekimin, hekimlik yapmak yerine fiş veya fatura toplamasını doğru bulmuyoruz. Bu da doğru değil ama sanki özel kuryelere uygulanan muameleyle aynı muamele” dedi.

Komisyon üyesi ve CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, “Niçin Türk Tabipleri Birliği buraya davet edilmiyor? İstemeyenler var, ‘kapatılsın` diyenler var. Belki barolarda olduğu gibi ‘ikincisi, üçüncüsü açılsın` diyeceksiniz, bilmiyorum. Ancak şu an Türk Tabipleri Birliği var. Onlara sordunuz mu” eleştirisi yaptı.

Komisyon üyesi ve AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş, “Türk Tabipleri Birliği, muhalefeti yetersiz gördüğü için sizin yerinize konuşuyor. Üye olma zorunluluğunu kaldırın, ne kadar üyesi kalacak? Zoraki üye yaptırıyoruz” dedi. CHP`den gelen tepkilere karşı Güneş, “Siz Türk Tabipleri Birliği temsilcisi misiniz” diye konuştu.

Komisyon üyesi ve HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, TTB`nin yapısını anlatmak için söz aldığında Güneş, “Hükümetten dem vuruyorlar. Siyaset yapıyorlar” dedi. Bu kez de Bekaroğlu, “Eleştiremeyecek mi? Bitiyor saltanatınız, bitiyor. Sizin döneminizdeki baskıyı görmedi bu ülke” tepkisi gösterdi.

AKP Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz yerine Komisyon Başkanlığı görevini yürüten Abdullah Nejat Koçer, TTB`den bir talep gelmediğini söyledi. Komisyon üyesi ve Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TTB için “Terörle bağlantısı var” dedi. Bekaroğlu ise “Mahkeme kararı mı var” diye sordu.

Garo Paylan, TTB gelmeden bu madde üzerindeki görüşmeleri ertelemeyi teklif etti. Koçer, kabul etmedi. Paylan, “Sizi kınıyorum” dedi. Koçer de “Ben de sizi kınıyorum” diye karşılık verdi. Paylan, “Ben sizi antidemokratik tavrınızdan dolayı kınıyorum. Siz beni niye kınıyorsunuz” diye sordu. Koçer, “Ben de sizi beni kınadığınız için kınıyorum” yanıtı verdi.

Bu düzenleme de uzun süren tartışmalar sonucu Komisyon`da kabul edildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA