9 Temmuz 2025 Çarşamba

03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR   01:29   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK IFADE VERDI: ’İFTIRA AT, KURTUL’ DÜZENI KURULMUŞ DURUMDA   01:27   SÖZCÜ TV KARARTıLDı   22:52   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ADANA’DA BELEDIYE BAŞKANıNı TUTSAK EDERSENIZ, DEMOKRATIK TÜRKIYE UMUDUNA GÖLGE DÜŞER   21:15   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı   20:15   ADANALıLAR’DAN ZEYDAN KARALAR’A DESTEK IÇIN OTURMA EYLEMI   17:29   AİHM’DEN SELAHATTIN DEMIRTAŞ LEHINE HAK IHLALI KARARı... DEMIRTAŞ’ıN AVUKATLARı: "KARARıN EN ÖNEMLI TARAFı KOBANI DAVASıNDA VERILEN MAHKUMIYET KARARıNıN DAYANDıĞı DELILLERI BOŞA ÇıKARMASıDıR"   17:26   ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞI, MÜCAHIT BIRINCI HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   17:24   ŞEHIT ÜMIT ÜZÜM’ÜN ABLASı: "BURADA AKP’LI KIMSEYI ISTEMIYORUM"   17:20   ERKAN BAŞ’TAN ÖZGÜR ÖZEL’E DAYANıŞMA ZIYARETI   15:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "GÜN; ORTAK AKıLLA, ORTAK VICDANLA, ORTAK MÜCADELEYLE BIR OLMA GÜNÜDÜR"   15:39   ŞEHIT CENAZESINDEYKEN IFADEYE ÇAĞRıLDıĞıNı ÖĞRENEN ÖZGÜR ÇELIK: “BU SÜREÇ İMAMOĞLU’NUN TUTUKLANMASıNDAN, ÖZGÜR ÖZEL’E AÇıLAN SORUŞTURMALARDAN BAĞıMSıZ DEĞIL”   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "AZIZ İHSAN AKTAŞ 388 IHALENIN 300’ÜNÜ KAMUDAN VE AK PARTILI BELEDIYELERDEN ALDı. BUNLARıN BIR TANESI IÇERIDE DEĞIL"   14:32   MURAT EMIR: "BU MILLET, SARAY SAVCıSı AKıN GÜRLEK’IN SICILINI DE ERDOĞAN’ıN KORKULARıNı DA UNUTMAYACAK"   14:31   İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK’IN IFADE VERMESI IÇIN POLISE TALIMAT VERILDI   14:27   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN “SıFıR ATıK” EĞITIMI   14:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI, AILELERE DE REHBERLIK EDIYOR   10:39   MESKİ, AYDıNCıK İLÇESININ İÇME SUYU ALTYAPıSıNı YENILIYOR   10:34   EKREM İMAMOĞLU’NDAN GENÇLERE: “HAYALINIZDEKI TÜRKIYE’YI HEP BIRLIKTE INŞA EDECEĞIZ”   09:33    AKDENIZ’IN GURURU HATIP EMLEK, KICK BOKS’TA DÜNYA ŞAMPIYONASı’NA GIDIYOR  
 
     
   

TORBA KANUN TEKLİFİ GÖRÜŞMELERİNDE ‘TTB` TARTIŞMASI


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda torba kanun teklifinin görüşmeleri devam ediyor. Bir veya birden fazla özel sağlık kuruluşunda çalışan hekimlerin serbest meslek erbabı olarak kabul edilmesine yönelik madde, Komisyon`da tartışmaya neden oldu. Muhalefet, Türk Tabipleri Birliği`nin (TTB) Komisyon`a davet edilmesini istedi. İktidardan, TTB`ye yönelik “Terörle bağlantısı var” suçlaması geldi.

 

Tarih : 30 Mart 2022 Çarşamba 14:41   Okunma : 669

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda torba kanun teklifinin görüşmeleri devam ediyor. Bir veya birden fazla özel sağlık kuruluşunda çalışan hekimlerin serbest meslek erbabı olarak kabul edilmesine yönelik madde, Komisyon`da tartışmaya neden oldu. Muhalefet, Türk Tabipleri Birliği`nin (TTB) Komisyon`a davet edilmesini istedi. İktidardan, TTB`ye yönelik “Terörle bağlantısı var” suçlaması geldi.

AKP`li 85 milletvekilinin imzası olan ‘Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi`nin görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda bugün de sürüyor.

Teklif metnindeki, reklam yasağı getirilenlere reklam vermeye devam eden gelir vergisi mükelleflerinin bu harcamalarının gider olarak kabul edilmemesine yönelik düzenleme Komisyon`da tartışma çıkardı.

Muhalefet milletvekilleri, Bilgi Teknolojileri Kurumu`nun bağımsız olmadığını ve bu düzenlemenin basını susturma operasyonu olduğunu söyledi. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, AKP sıralarından gelen tepkilere “Babanızın çiftliği mi” diye karşılık verdi.

Komisyon üyesi HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, “Yasaklama konusunda da objektif kriterler uygulandığını sanmıyorum.  İktidar ‘şu siteyi yasakla` diyor, o site yasaklanıyor. Reklamlar yandaş medyaya verilir. BTK da herhangi bir siteye kızdı, reklam yasağı koydu, ‘sen buna reklam verirsen X kurum, sen bunu gider gösteremezsin`. Bu olmaz. BTK bağımsız değil, vesayet altında” yorumu yaptı. Bu madde, Komisyon`da kabul edildi.

TTB TARTIŞMASI

Bir veya birden fazla özel sağlık kuruluşu ile sözleşme düzenleyerek hekimlik faaliyetini yürüten diş hekimleri ve hekimlerin serbest meslek erbabı olarak kabul edilmesi ve kazançlarının serbest meslek hükümlerine göre vergilendirilmesine de muhalefet karşı çıktı.

Komisyon üyesi ve İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, bu uygulamanın hekimlik ruhuna aykırı olduğunu belirtti. Cinisli, “Bir hekimin, hekimlik yapmak yerine fiş veya fatura toplamasını doğru bulmuyoruz. Bu da doğru değil ama sanki özel kuryelere uygulanan muameleyle aynı muamele” dedi.

Komisyon üyesi ve CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, “Niçin Türk Tabipleri Birliği buraya davet edilmiyor? İstemeyenler var, ‘kapatılsın` diyenler var. Belki barolarda olduğu gibi ‘ikincisi, üçüncüsü açılsın` diyeceksiniz, bilmiyorum. Ancak şu an Türk Tabipleri Birliği var. Onlara sordunuz mu” eleştirisi yaptı.

Komisyon üyesi ve AKP Uşak Milletvekili İsmail Güneş, “Türk Tabipleri Birliği, muhalefeti yetersiz gördüğü için sizin yerinize konuşuyor. Üye olma zorunluluğunu kaldırın, ne kadar üyesi kalacak? Zoraki üye yaptırıyoruz” dedi. CHP`den gelen tepkilere karşı Güneş, “Siz Türk Tabipleri Birliği temsilcisi misiniz” diye konuştu.

Komisyon üyesi ve HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, TTB`nin yapısını anlatmak için söz aldığında Güneş, “Hükümetten dem vuruyorlar. Siyaset yapıyorlar” dedi. Bu kez de Bekaroğlu, “Eleştiremeyecek mi? Bitiyor saltanatınız, bitiyor. Sizin döneminizdeki baskıyı görmedi bu ülke” tepkisi gösterdi.

AKP Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz yerine Komisyon Başkanlığı görevini yürüten Abdullah Nejat Koçer, TTB`den bir talep gelmediğini söyledi. Komisyon üyesi ve Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TTB için “Terörle bağlantısı var” dedi. Bekaroğlu ise “Mahkeme kararı mı var” diye sordu.

Garo Paylan, TTB gelmeden bu madde üzerindeki görüşmeleri ertelemeyi teklif etti. Koçer, kabul etmedi. Paylan, “Sizi kınıyorum” dedi. Koçer de “Ben de sizi kınıyorum” diye karşılık verdi. Paylan, “Ben sizi antidemokratik tavrınızdan dolayı kınıyorum. Siz beni niye kınıyorsunuz” diye sordu. Koçer, “Ben de sizi beni kınadığınız için kınıyorum” yanıtı verdi.

Bu düzenleme de uzun süren tartışmalar sonucu Komisyon`da kabul edildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA