11 Nisan 2026 Cumartesi

11:08   ÇIFTÇI TARLADA İMDAT DEDI! ’SADECE MAZOTUM KADAR EKEBILIYORUM’   16:48   ABD BAŞKAN YARDıMCıSı JD VANCE, ABD-İRAN GÖRÜŞMELERI IÇIN İSLAMABAD’A GIDIYOR: "OLUMLU BIR SONUÇ BEKLIYORUZ"   16:47   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI: AB’NIN AVRUPA’NıN GÜVENLIĞI IÇIN BIRLEŞIK KRALLıK, UKRAYNA, TÜRKIYE VE NORVEÇ’E IHTIYACı VAR   14:37   İSPANYA’DAN NATO’NUN HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MÜDAHALE IHTIMALINE ITIRAZ   14:34   CHP-DP GÖRÜŞMESI… ÖZGÜR ÖZEL: “ARA SEÇIMDEN KAÇMAK, ANAYASA’Yı IHLAL SUÇUYLA BIRLIKTE SIYASI BIR TÜKENMIŞLIĞIN DE ITIRAFıDıR”   14:33   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… KEREM GÖKAY ÖNER: "MURAT ÇELIK’LE ARAMDA UYUŞMAZLıK ÇıKTı. AMIRIM KANUNSUZ EMIRLER VERIYORDU”   14:32   İNGILTERE BAŞBAKANı STARMER: ENERJI FATURALARıNDAKI DALGALANMANıN SORUMLUSU TRUMP VE PUTIN   13:48   SEMIH PALAMUT: MERSIN LOJISTIK MERKEZI AÇıLıŞıYLA ŞEHRIMIZE ÖNEMLI BIR DEĞER KAZANDıRıLDı   13:03   CHP’LI MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI’NE YAPıLAN OPERASYON SONRASı BAŞKAN ÖZYIĞIT’DEN ILK AÇıKLAMA!   10:07   MERSIN’DE DEV YATıRıM: TÜRKIYE’NIN LOJISTIK ÜSSÜ AÇıLDı! BAŞKAN SEÇER’DEN 1.5 MILYAR TL’LIK VIZYON HAMLESI   09:50   TOROSLAR’DA ÇOCUKLARı EKRAN BAĞıMLıLıĞıNDAN KURTARAN HAMLE: BAY TABLET SAHNE ALDı!   20:50   TBMM GENEL KURULU YETERLI SAYı OLMADıĞı IÇIN KAPANDı.... DOĞUM IZNINDEKI KADıNLARıN DA YARARLANMASı IÇIN BU HAFTA ÇıKARıLMASı PLANLANAN KANUN TEKLIFI HAFTAYA KALDı   20:49   AYŞE ÇELIK CINAYETI DAVASı ERTELENDI... CHP’LI HATICE SELLI DURSUN: BU KADıN CINAYETLERINI ÖNLEMEYENLERIN KADıNLARA VERECEK HIÇBIR ŞEYI KALMAMıŞTıR   15:47   AKARYAKıT ZAMLARı, CEZALAR, OTOYOL ÜCRETLERI NAKLIYATÇıLARı BEZDIRDI: ALDıĞıMıZ PARAYı MALIYEYE MI VERECEĞIZ, VERGIYE MI VERECEĞIZ, OTOBANDA Mı VERECEĞIZ, CEZALARA Mı YATıRACAĞıZ, ARABANıN BAKıMıNA Mı VERECEĞIZ?   15:44   CHP’LI BAŞARıR’DAN AK PARTILI MILLETVEKILLERINE "YETER SAYı" TEPKISI: "CIDDIYETSIZLIK, YASANıZA SAHIP ÇıKMAYACAKSANıZ BU KABUL EDILEBILIR BIR DURUM DEĞIL"   14:11   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, ELEKTRIK VE DOĞAL GAZ ZAMLARıNA TEPKI: "MÜJDESINI VERDIĞINIZ KARADENIZ VE AKDENIZ GAZı NE OLDU"   14:10   İBB DAVASı”NDA 19. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN "HÜSEYIN GÜN" ÇıKıŞı: "HIÇBIRIMIZIN TANıMADıĞı BIR KIŞI ÜZERINDEN ÖRGÜT KURGULAMAK, BU IFTIRANAMENIN ÇÖPÜN IÇINDE ÇÜRÜMÜŞ BIR ÇÖP OLDUĞUNUN ALT YAZıSıDıR”   14:08   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… SANıK SERTÇELIK, “DEVLET BAHÇELI’YE, İZZET ULVI YÖNTER ARACıLıĞıYLA METIN OKUTTURULDU” MESAJLAŞMALARıNı REDDETTI   14:08   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI BAŞKAN VEKILI SEÇIMI ÖNCESI GERGINLIK... İL BAŞKANı NIHAT YEŞILTAŞ: "BU SEÇIM MEŞRU DEĞILDIR. ADAY ÇıKARMAYACAĞıZ. BURAYı TERK EDIYORUZ"   13:41   TOROSLAR’DA HEDEF: SORUNSUZ YOLLAR, GÜÇLÜ ÜSTYAPı  
 
     
   

CHP’Lİ ALPAY ANTMEN SON 5 YILDA YABANCILARA SATILAN KONUT SAYISINI AÇIKLADI


Yabancılara satılan konut ve verilen vatandaşlık tartışmaları sürerken CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’den bir açıklama geldi. Antmen’in soru önergesini yanıtlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, verdiği yanıtta yabancıların son 5 yılda Türkiye’den aldıkları ev sayısını açıkladı.

 

Tarih : 20 Nisan 2022 Çarşamba 15:40   Okunma : 664

Yabancılara satılan konut ve verilen vatandaşlık tartışmaları sürerken CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’den bir açıklama geldi. Antmen’in soru önergesini yanıtlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, verdiği yanıtta yabancıların son 5 yılda Türkiye'den aldıkları ev sayısını açıkladı.

Verilen yanıtta 2017 ila 2021 yıllarında yabancılara toplamda 186 bin 144 ev satıldığı ortaya çıktı. Antmen, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında yabancılara 2017 yılında 15 bin 747, 2018 yılında 29 bin 719, 2019 yılında 39 bin 939, 2020 yılında 38 bin 298 ve 2021 yılında 62 bin 441 ev satıldığını açıkladı. Antmen “Türk Vatandaşlığı ve Türk Pasaportu adeta işporta tezgahında satılır hale getirildi. Arap kanallarında ‘1 ev alana 1 pasaport bedava’ kampanyaları yapıldı. Dolar için bunu yapanlar; Türkiye’de milyonlarca insana konut krizi yaşattı. Evi olmayan yüzbinlerce vatandaşımızı derin ekonomik kriz yüzünden ev alma hayallerinden vazgeçti” dedi.

Alpay Antmen’in açıklamasında öne çıkan satır başları şu şekilde;

200 BİN SIĞINMACIYA NEDEN VATANDAŞLIK VERDİNİZ

Alpay Antmen, konuyla ilgili süreci en başından bu yana titizlikle takip ettiğini söyleyerek, yaşananların sadece insani bir kriz olmadığını belirterek “Türkiye’de bir demografik darbe yapmak niyetinde olan bir Cumhurbaşkanı bulunmaktadır. Esasen ortada sığınmacı , düzensiz göç ve göçmenler sorunundan daha büyük bir sorun vardır , iş artık vatanımızın başka bir demografik yapı tarafından silahsız işgaline doğru gitmektedir. Dünyada hiçbir yerde geçici koruma statüsünde olan kimseye vatandaşlık verilmez. Adı üzerinde bunlar geçici olarak korumaya alınan ve ülkelerinde can güvenliği sağlandıktan sonra geldikleri yere dönecek olan kimselerdir” dedi. CHP’li Vekil 200 binden fazla sığınmacıya vatandaşlık verildiğini açıklayarak “Bu sığınmacılara hem de istisnai vatandaşlık veriliyor. İstisnai vatandaşlık spor, sanat, ekonomi, kültür alanlarında ülkemize bir katkısı olacak kişileri vatandaş yapmak demektir. Şimdi bu 200 bin sığınmacı ülkeye ne vermiş de bunlara istisnai vatandaşlık veriliyor. Bir de işportadan ucuz mal satar gibi bir yöntemle güvenlik soruşturması yapılmadan ve süre konulmadan sığınmacılar vatandaş yapılıyor” dedi.

ERDOĞAN SURİYELİLERE İŞ BULMA KURUMU GİBİ ÇALIŞIYOR

Açıklamasında ülkedeki sığınmacı sayısının 10 milyona yaklaştığını söyleyen Antmen şunları söyledi;

“Peki bunların kaçı ülkesinde suç işleyip kaçmış? Belli değil. Bunların kaçı uyuşturucu kaçakçısı? Bilinmiyor. Bunların kaçı tecavüzcü? O da belli değil. Ne diyordu Cumhurbaşkanı Erdoğan “Suriyelileri vatandaş yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Yapalım ki kurumlara işe girsinler” Senin vatandaşın işsizlikten intihar ederken saraydaki Erdoğan işi gücü bırakmış Ülkemizdeki işsiz milyonlarca gence istihdam olanağı yaratacağı yerde Suriyelilere İş Bulma Kurumu gibi çalışıyor”

DOKTORLAR GİDİYOR AFGANLAR GELİYOR

Alpay Antmen Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre 2019 yılında 330 bin 289 kişi Türkiye’den yurt dışına göç ettiğini; aynı yıl yurt dışından Türkiye’ye gelenlerin sayısının 677 bin 42 olduğunu belirterek “Türkiye'nin en çok göç verdiği yaş grubu 25-29 yaş arası olarak kayıtlara geçti. Ülkemizdeki doktorlar, mühendisler, yazarlar, akademisyenler gidiyorken; ülkemize durmadan Afganlar, Pakistanlılar geliyor. Doktorlarımız giderken ‘Giderlerse gitsinler’ diyen Tayyip Erdoğan; kim oldukları belli olmayan Afganlar gelirken de ‘Gelsinler hepsi gelsin’ diyor. İşte buyurun bakınız; Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Giderlerse gitsinler’ dediği insanlar; bunlar da ‘Gelsinler hepsi gelsin’ dedikleri!” ifadelerini kullandı.

Antmen “Buradan sizlerin aracılığı ile Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sorduğu çok önemli soruları buradan tekrar ediyoruz. Sığınmacıların gerçek kimliklerini ispatlamalarını talep ettiniz mi? Neden vatandaşlık dağıtıyorsunuz? Vatandaşlık verirken güvenlik soruşturması yapıyor musunuz? Sınırlarımızda kaçak geçişlere bilerek neden izin veriyorsunuz?” diye sorarak açıklamasını bitirdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA