2 Haziran 2026 Salı

10:10   MERSIN’DE NEFES KESEN KURTARMA OPERASYONU! METRELERCE DERINLIKTEKI KUYUDAN BÖYLE ÇıKARıLDı   09:50   TARSUS’TA DEV TURNUVA BAŞLADı: 53 KÖY SAHAYA İNDI, ÖDÜL TAM 300 BIN LIRA!   01:40   A MILLI TAKıM FıRTıNA GIBI BAŞLADı! KUZEY MAKEDONYA KARŞıSıNDA GOL ŞOV: EREN ELMALı’DAN KORKUTAN HABER   01:35   SIYASETIN GÜNDEMI SARSıLDı: ÖZGÜR ÖZEL’IN ÇAĞRıSı YANıT BULDU! KURULTAY İÇIN KRITIK EŞIK AŞıLDı   23:53   TOROSLAR’DA SANAT VE HIZMET SEFERBERLIĞI: BAŞKAN YıLDıZ’DAN EDEBIYAT DÜNYASıNA DEV ÇıKARMA!   22:21   MERSIN’DE GEZI’NIN 13. YıLıNDA ÇOK SERT AÇıKLAMA: ’HALKıN İRADESINE AÇıK BIR MÜDAHALEDIR!’   20:46   İBB DAVASı’NDA 42’INCI GÜN... TUTUKLU ALPER AYDıN: “AK PARTI’YE DE CHP’YE DE IŞ YAPTıM, BEN REKLAMCıYıM"   20:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "MUTLAK BUTLAN" KARARıNA TEPKI GÖSTEREN ESKI 221 VEKILE TEŞEKKÜR   20:42   DORUK MADEN IŞÇILERININ BEYPAZARı’NDA BEKLEYIŞI SÜRÜYOR... İŞÇILER, PERŞEMBE GÜNÜ YıLDıZLAR HOLDING ÖNÜNDE TOPLANACAK   20:39   TBMM BAŞKANLıĞı GÜNDEME ALDı: CHP GRUP TOPLANTıSı’NDA ÖZGÜR ÖZEL KONUŞACAK   10:15   CHP’DE HAREKETLI GÜN: ÖZGÜR ÖZEL DÜĞMEYE BASTı! OLAĞANÜSTÜ KURULTAY VE YENI MYK HAMLESI   10:10   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM! ALI SAMSA KARAMEHMET SPOR SALONU BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI   05:39   HOPA’DAN KEMALPAŞA’YA DALGA DALGA YAYıLAN ÖFKE VE ÖZLEM: METIN LOKUMCU’NUN 15. YıLıNDA DIK DURUŞ!   04:59   ARDA GÜLER TARIH YAZDı! ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE DEV ONUR: REAL MADRID’IN GENÇ YıLDıZı ZIRVEDE   23:03   DEVLER LIGI’NDE TARIHI GECE: ŞAMPIYONLAR LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU!   22:17   İSTANBUL BAROSU’NDAN ’GEZI’ AÇıKLAMASı: "SEÇME VE SEÇILME HAKKıNı ORTADAN KALDıRMAYA KADAR VARDı!"   21:57   GEZI’NIN YıL DÖNÜMÜNDE TKP BEŞIKTAŞ’TA AÇıKLAMA YAPTı: "SAHTE HESAPLAŞMALARDAN KURTULMALıYıZ"   21:55   GEZI’NIN 13. YıLıNDA TAKSIM’DE AÇıKLAMA: GEZI, SADECE BIR PARK DEĞIL ADALET TALEBIDIR   21:49   TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’IN BAŞKANLıĞıNDA MYK TOPLANTıSı... ZEYNEL EMRE: YARıNDAN ITIBAREN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY IÇIN IMZA TOPLAMAYA BAŞLAYACAĞıZ   10:30   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN ANKARA MESAJı: ’ASLA YALNıZ DEĞILDIR!’  
 
     
   

İYİ PARTİLİ ÇIRAY`DAN BAKAN VARANK`A `MANDACI` YANITI: HEM TIYNETLERİNE HEM DE MEŞREPLERİNE PEK UYGUNDUR VE ÇOK YAKIŞMAKTADIR


İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, İHA ve SİHA`larla ilgili yaptığı eleştirilere “mandacı zihniyet” diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank`a "insansız hava araçlarında sadece Selçuk Bayraktar`ın ve grubunun öne çıkarılmasını eleştiren bir tveet attım. Bu tveet, sarayın ucuz bilim ve teknolojisi propagandacısından öte bir rolü ve işlevi olmayan Mustafa Varank tarafından şahsıma yapılmış ‘mandacı` çamuruyla karşılanması şaşırtıcı değildir. Hem tıynetlerine hem de meşreplerine pek uygundur ve çok yakışmaktadır" yanıtını verdi.

 

Tarih : 26 Nisan 2022 Salı 15:38   Okunma : 630

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, İHA ve SİHA`larla ilgili yaptığı eleştirilere “mandacı zihniyet” diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank`a "insansız hava araçlarında sadece Selçuk Bayraktar`ın ve grubunun öne çıkarılmasını eleştiren bir tveet attım. Bu tveet, sarayın ucuz bilim ve teknolojisi propagandacısından öte bir rolü ve işlevi olmayan Mustafa Varank tarafından şahsıma yapılmış ‘mandacı` çamuruyla karşılanması şaşırtıcı değildir. Hem tıynetlerine hem de meşreplerine pek uygundur ve çok yakışmaktadır" yanıtını verdi.

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, sosyal medya üzerinden tartıştığı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank`a yazılı açıklamayla yanıt verdi. "Kurucularına iki ayyaş diyen Saray zihniyetinin uzantısı Varank haddini bil! Mustafa Kemal Atatürk`ün takipçilerine mandacı diyecek daha anasından doğmadı" başlığıyla açıklama yapan Çıray, yerli ve milli silah sanayisinin tarihçesini anlattı.

"Tarih şuurundan ve vefadan nasibini almamış ve Türk milletinin tarihinin kendileriyle başladığı izlenimini vermek isteyen Varank`a tarih ve gerçek dersi vermek şart oldu" diyen Çıray, şu ifadeleri kullandı:

"İlk olarak 21 Nisan 1967 Kıbrıs krizi sonucunda Süleyman Demirel yerli silah sanayii için devleti harekete geçirdi. Nitekim Türkiye, 20 Temmuz 1974`te Kıbrıslı soydaşlarının can ve mal güvenliklerini sağlamak ve Türkiye Cumhuriyeti`nin Zürih ve Londra Antlaşmalarına dayanarak Türkiye`nin Kıbrıs`taki ve Doğu Akdeniz`de haklarını korumak için Kıbrıs`a tarihi bir barış operasyonunu o yıllardan itibaren yapılan çalışmalarla başarıyla sonuçlandırdı. TSK`nın Kıbrıs`ta yürüttüğü bu çok başarılı çıkartma harekatı, başta ABD olmak üzere, müttefiklerimiz tarafından hiç de sıcak karşılanmadı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin böylesine zorlu bir deniz operasyonundan kendi şanlı tarihine yakışır bir başarıyla çıkması bir dizi tepkiye sebep oldu. Neticesi de iktidarların Türk Silahlı Kuvvetlerinin yönlendiriciliğinde kendi silah sanayimizin gelişmesini sağlayacak girişimlere özel bir ağırlık vermesi oldu. Türkiye`nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) 1973`de ve ASELSAN 1975 yılında kuruldu."

Aytun Çıray, şöyle devam etti:

"1988`de ROKETSAN ve sonra da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bünyesindeki son derece stratejik kuruluşumuz 2005 Nisanında TAİ adı altında (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ) kuruldu. Bunlar tam bir entegrasyon içinde çalışan çok kritik bir kuruluş haline geldi. Bu hayati milli kuruluşumuzun ana hissedarı, kökleri yaklaşık yüz on yıl öncesine dayanan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfıdır ve bu vakfımız 37 yıl önce kurulan Savunma Sanayii Başkanlığı ile birlikte milli savunma sanayimizin gelişmesine olağanüstü katkılarda bulundu. Bütün bu çabalar AKP iktidara gelmesinden çok önce meyvelerini vermeye başladı."

"TÜRK SAVUNMA SANAYİİNİN TARİHİ ORTADA"

Tarihin çarpıtıldığını ileri süren Çıray, şu ifadeleri kullandı:

"Türk Savunma Sanayiinin gelişmesinin tarihi ve hikayesi bu kadar açık ve ortada iken, her şeyi kendileriyle başlatmayı ucuz bir beyin yıkama ve propaganda aracı haline getiren AKP zihniyeti, bu konuda da iyice fütursuzlaştı. Günümüzde özellikle insansız hava araçları konusunda aralarında TUSAŞ, VESTEL gibi teknoloji şirketlerimizin de bulunduğu kuruluşların aldıkları büyük mesafeyi görmezlikten geldi. Hatta bunları, sarayın öteki damadı Selçuk Bayraktar`ın Baykar Savunma A.Ş`nin insansız hava araçlarını özellikle öne çıkararak gölgede bırakılmalarına yol açtı.

Bayraktar`ın insansız hava araçları konusundaki girişimleri elbette kıymetli ve önemlidir. Ancak onun saray otokratı ve çevresi tarafından mübalağalı bir şekilde AKP`nin siyasi propaganda aracına dönüştürülmesi sakıncalıdır. Bu alanda çalışan diğer müteşebbislerin ve kuruluşların motivasyonlarını kıracağı ve hatta sırf bunun için yapıldığı ortadadır.

İşte diğer müteşebbislerimizin ve kuruluşlarımızın çalışmalarına dikkat çekmek ve motivasyonlarını arttırmak için, insansız hava araçlarında sadece Selçuk Bayraktar`ın ve grubunun öne çıkarılmasını eleştiren bir tveet attım.

Bu tveet, sarayın ucuz bilim ve teknolojisi propagandacısından öte bir rolü ve işlevi olmayan Mustafa Varank tarafından şahsıma yapılmış ‘mandacı` çamuruyla karşılanması şaşırtıcı değildir. Hem tıynetlerine hem de meşreplerine pek uygundur ve çok yakışmaktadır.

Ancak Varank bilmelidir ki, tüm siyasi vizyon ve misyonunu Mustafa Kemal Atatürk`ün kurucu değerleri ve bakışı üzerinde kurmuş olan bir insan olarak Aytun Çıray`ın üstüne bu tür gülünç çamurlar yapışmaz. Her sözü ‘şaka gibi` aşağılamasıyla karşılanan bir saray uzantısının kuruculara ‘ayyaş` diyen zihniyetini bir kere daha hatırlamanın vesilesi olur."

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, sosyal medya hesabından "İlk İHA 1916`da yapıldı. Jet motoru olan ilk model 1955`de yapıldı. 1980-90`larda küçültüldü. Türkiye`nin İlk Yerli İnsansız Hava Aracı TUSAŞ İHA-X1 Şahit`i yaptı. 1995`de Keklik kullanıldı. Yani Bayraktar İHA SİHA`ların mucidi olduğu kuyruklu bir yalandır. Ah paşalar ah!" açıklamasını yapmıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çıray`ın paylaşımına, "Bayraktar`ın geliştirdiği, sofistike otonom teknolojilere sahip, savaş konseptini değiştiren SİHA`ları bu mandacı zihniyetin anlamasını zaten kimse beklemiyor!" yanıtını vermişti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA