10 Nisan 2026 Cuma

20:50   TBMM GENEL KURULU YETERLI SAYı OLMADıĞı IÇIN KAPANDı.... DOĞUM IZNINDEKI KADıNLARıN DA YARARLANMASı IÇIN BU HAFTA ÇıKARıLMASı PLANLANAN KANUN TEKLIFI HAFTAYA KALDı   20:49   AYŞE ÇELIK CINAYETI DAVASı ERTELENDI... CHP’LI HATICE SELLI DURSUN: BU KADıN CINAYETLERINI ÖNLEMEYENLERIN KADıNLARA VERECEK HIÇBIR ŞEYI KALMAMıŞTıR   15:47   AKARYAKıT ZAMLARı, CEZALAR, OTOYOL ÜCRETLERI NAKLIYATÇıLARı BEZDIRDI: ALDıĞıMıZ PARAYı MALIYEYE MI VERECEĞIZ, VERGIYE MI VERECEĞIZ, OTOBANDA Mı VERECEĞIZ, CEZALARA Mı YATıRACAĞıZ, ARABANıN BAKıMıNA Mı VERECEĞIZ?   15:44   CHP’LI BAŞARıR’DAN AK PARTILI MILLETVEKILLERINE "YETER SAYı" TEPKISI: "CIDDIYETSIZLIK, YASANıZA SAHIP ÇıKMAYACAKSANıZ BU KABUL EDILEBILIR BIR DURUM DEĞIL"   14:11   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, ELEKTRIK VE DOĞAL GAZ ZAMLARıNA TEPKI: "MÜJDESINI VERDIĞINIZ KARADENIZ VE AKDENIZ GAZı NE OLDU"   14:10   İBB DAVASı”NDA 19. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN "HÜSEYIN GÜN" ÇıKıŞı: "HIÇBIRIMIZIN TANıMADıĞı BIR KIŞI ÜZERINDEN ÖRGÜT KURGULAMAK, BU IFTIRANAMENIN ÇÖPÜN IÇINDE ÇÜRÜMÜŞ BIR ÇÖP OLDUĞUNUN ALT YAZıSıDıR”   14:08   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… SANıK SERTÇELIK, “DEVLET BAHÇELI’YE, İZZET ULVI YÖNTER ARACıLıĞıYLA METIN OKUTTURULDU” MESAJLAŞMALARıNı REDDETTI   14:08   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI BAŞKAN VEKILI SEÇIMI ÖNCESI GERGINLIK... İL BAŞKANı NIHAT YEŞILTAŞ: "BU SEÇIM MEŞRU DEĞILDIR. ADAY ÇıKARMAYACAĞıZ. BURAYı TERK EDIYORUZ"   13:41   TOROSLAR’DA HEDEF: SORUNSUZ YOLLAR, GÜÇLÜ ÜSTYAPı   16:13   KADıN ÇALıŞANLAR VE ÇIFTÇILER İÇIN POZITIF GÜNDEM: MILLETVEKILI UYSAL’DAN DESTEK MESAJı   16:12   ALI MAHIR BAŞARıR: "POLISLERIMIZ DÜN ŞEHIT OLSAYDı BUNUN HESABıNı KIM VERECEKTI? YETKILI KIŞILER BU REZALETI AÇıKLASıN"   16:12   İBB DAVASıNDA 18. GÜN...NECATI ÖZKAN VE ULAŞ YıLMAZ ARASıNDA “HÜSEYIN GÜN” DIYALOĞU: “SEPETLEDIĞIMIZ’ BEYEFENDI, ŞU ANDA YÖNETICIMIZ OLARAK BURAYA KONDURULDU”   16:11   MESLEK FABRIKASı DIRENIŞINE SOKAK SANATÇıLARıNDAN DESTEK: “MESLEK FABRIKASı SIYASI ÇEKIŞMELERE ALET EDILMELI”   16:09   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU:    16:08   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... ALI BABACAN: TÜRKIYE, SAVAŞTA DEĞILKEN, ADETA BIR SAVAŞ EKONOMISINI YAŞADı, YAŞAMAYA DA DEVAM EDIYOR   16:07   ÖZGÜR ÖZEL: ’GÜNDEMIMIZDE ARA SEÇIM YOK’ DEMEK YÜRÜTMENIN YASAMAYA MÜDAHALESIDIR   14:16   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN POLIS HAFTASı MESAJı   12:29   ÇÖPTEN EKONOMIYE: TOROSLAR’DA SıFıR ATıK HAMLESI BÜYÜYOR   12:18   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN GıDA GÜVENLIĞI DENETIMI: SAĞLıĞı TEHDIT EDEN ÜRÜNLERE GEÇIT YOK   11:26   KANSERE KARŞı DIKIŞ MAKINESIYLE SAVAŞ AÇTı! AKDENIZ’DE AZMIN ZAFERI  
 
 
 
 
 
   

JAMAL ALİYEV KONSERİ


Mersin Uluslararası Müzik Festivali, klasik müziğin başyapıtlarını usta sanatçılarla buluşturmaya devam ediyor.

 

Tarih : 29 Nisan 2022 Cuma 10:10   Okunma : 1331

20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Dvorak’ın Çello Konçertosu’nu seslendirecek olan Jamal Aliyev’i sanatseverlerle buluşturuyor. Şef İbrahim Yazıcı yönetiminde Festival Orkestrası’nın eşlik edeceği konser, 31 Mayıs 2022 Salı saat: 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde yer alacak. Konserde, Dvorak Çello Konçertosu ile birlikte Çaykovski’nin 5. Senfonisi’ni Festival Orkestrası seslendirilecek. 

Jamal Aliyev:

1993 Bakü doğumlu Jamal Aliyev, viyolonsel çalışmalarına 5 yaşında dedesi Kara Aliyev ile başladı. 2006'da Rostropoviç’ten Yehudi Menuhin Okulu'na tam burs ile davet aldı.  2012'de Londra'daki Yehudi Menuhin Salonu’nda, BBC Konser Orkestrası eşliğinde ve BBC Radyo 3'te canlı yayında sahneye çıktı. 2013'de Royal College of Music’e kabul edilerek Thomas Carroll’un öğrencisi oldu. 2014'de Muriel Taylor International Competition'da birincilik kazandı. Ertesi yıl ilk CD' kaydı, piyanist Anna Fedorova ile “Russian Masters” başlığıyla "Champs Hill Records" dan yayımlandı. 2015'de Bromsgrove International Competition'da birincilik kazandı. 2016-2019 arası anlaştığı ajans aracılığıyla genel olarak İngiltere'de, Avrupa, Asya, Kuzey ve Güney Amerika'da konserler vermeye başladı. 2017'de Londra'daki BBC Proms Festivali’nde, BBC Konser Orkestrası eşliğinde 8 bin kişilik Royal Albert Hall sahnesinde John Williams'in 85'ci doğum günü konserinde solo çaldı; bu konser canlı olarak BBC Radyo ve Televizyonu'nda yayınlandı. Çaldığı orkestralardan bazıları; BBC Scottish Symphony, Philharmonia, Royal Philarmonic, London Mozart Players, El Sistema Sinfonía, Istanbul Devlet Senfoni, Kennemer Jeugd Orkest, Orpheus Sinfonia, Eskişehir Senfoni, Bilkent Senfoni. Cemal Aliyev, Fazıl Say bir dizi konserler verdi. Aliyev, Giovanni Battista Gabrielli 1756 yapımı bir viyolonsel kullanıyor.

İbrahim Yazıcı:

1986 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı'na giren Yazıcı, Öznur Orbay ve Nimet Karatekin'le piyano, Nevit Kodallı ve İstemihan Taviloğlu ile kompozisyon, Hikmet Şimşek ve Rengim Gökmen'le orkestra şefliği, Alain Boeglin ile oda müziği çalıştı; aynı okuldan yüksek lisans diploması aldı. Daha sonra Conservatoire National de Musique de Perpignan'da Claude Philippe Durand ile piyano, Daniel Tosi ile orkestra şefliği, Michel Lefort ile oda müziği, Danielle Perriers ile opera yorumu çalışan sanatçı 1995 yılında bu okulu üç premier prix alarak bitirdi. Ünlü İngiliz Şef Gilbert Varga'nın asistanlığını yaparak eğitimini sürdüren Yazıcı, ayrıca Macaristan, Belçika, İtalya, Fransa ve İspanya'da orkestra şefliği kurslarına katıldı.

1995’te başladığı konser faaliyetlerini, aralarında Den Haag Het Residentie, Ensemble Rezonans, Camerata de France, Bilkent Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, tüm Devlet Senfoni Orkestraları, 9 Eylül Senfoni Orkestrası ve Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nın da bulunduğu pek çok toplulukla sürdürmektedir. Sanatçı, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Fransa, Hollanda, İtalya, İspanya, Belçika, Yunanistan, İsrail, Güney Kore ve Kıbrıs'ta konserler verdi. Aynı zamanda Puccini (Valencia), Europäischer Musiksommer (Berlin), Bellapais (Girne), CBS (Güney Kore) Festivalleri'nde de orkestra şefliği yaptı.

1995-2004 yılları arasında, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı, Bilkent Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nde misafir öğretim görevlisi olarak ders verdi.

1998-2007 yılları arasında Devlet Çoksesli Korosu'nu yönetti. Bu koro ile katıldığı Uluslararası Koro Yarışması'nda iki birincilik ve bir ikincilik ödülü aldı. 2007-2012 yılları arasında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müzik Direktörlüğü’nü yaptı.

Birçok genç Türk bestecinin eserlerinin ilk seslendirilişlerini gerçekleştirdi. Yaptığı CD ve DVD kayıtlarında Adnan Saygun ve Muammer Sun'un koro eserleri, Fazıl Say'ın Nazım OratoryosuMetin Altıok Ağıtı ve Fenerbahçe Senfonisi'ni seslendirdi. 2001 yılından itibaren Fazıl Say'la bir dizi konser verdi.

Başarılı çalışmalarından ötürü 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Sanat Teşvik Ödülü ve 2005 yılında İtalyan Cumhurbaşkanı tarafından Cavalleria della Soliderita şövalyelik unvanıyla onurlandırıldı. 2012 yılında "Yılın Orkestra Şefi" Donizetti Ödülüne layık görüldü.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA