18 Nisan 2024 Perşembe

16:37   CHP`Lİ BAŞARIR: "ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN BANA ULAŞAN BİR TAKVİM YOK. İKİ GENEL BAŞKANIN KENDİ BELİRLEYECEĞİ BİR TAKVİM OLACAK"   16:26   ÖZEL`DEN YSK`NIN HATAY KARARINA TEPKİ   16:01   CHP, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KİRA VE ÖZEL YURTLARA DEVLET DESTEĞİ VERİLMESİNİ İSTEDİ, AK PARTİ REDDETTİ   15:49   ALİ MAHİR BAŞARIR`DAN BAKAN MEHMET ŞİMŞEK`E SESLENDİ   13:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER: “MERSİN ÖZGÜRLÜKLER KENTİDİR”   12:53   ÖZGÜR ÖZEL: “BİZ AVRUPA`NIN BİR PARÇASIYIZ"    12:23   YSK BAŞKANI AHMET YENER`DEN "HATAY" VE "ORDU" AÇIKLAMASI: "BUGÜN MUHTEMELEN GÖRÜŞÜLÜR"   11:51   ÖZGÜR ÖZEL STRAZBURG`DA SOSYALİSTLER, DEMOKRATLAR VE YEŞİLLER GRUBU TOPLANTISI`NDA KONUŞTU   10:51   ÖZGÜR ÖZEL: KURULUŞUNUN 84`ÜNCÜ YILINDA KÖY ENSTİTÜLERİ`NİN MİMARLARINI MİNNETLE ANIYORUM   10:11   MERKEZ BANKASI`NDAN TARİHİ ZARAR... YURTTAŞLAR TEPKİLİ   09:23   VAHAP SEÇER, İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI VE MECLİS ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ   01:22   ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANVEKİLLİĞİ`NE BASRİ BAĞCI`NIN SEÇİLMESİ KARARI RESMİ GAZETE`DE   19:57   AĞBABA VE ZENGİN ARASINDA "İSRAİL TARTIŞMASI"   17:04   VAHAP SEÇER`DEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA TEBRİK ZİYARET   16:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`E TEBRİK ZİYARETİ   15:58   ÖZGÜR ÖZEL: "HATAY HALKININ İRADESİNE SAHİP ÇIKMAYA BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: “RECEP TAYYİP ERDOĞAN İŞ BİLMEZLİĞİ, İNADI SONUCU MALİYETİ HEPİMİZE ÖDETMİŞTİR”    14:23   CHP SEÇİM ZAFERİ SONRASI İLK GRUP TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ   13:30   TİCARET BAKANLIĞI`NDAN YALANLAMA: "İSRAİL İLE İHRACAT KISITLAMASINA TABİ OLAN 54 ÜRÜN GRUBUNDAKİ 1019 ÜRÜNE, 9 NİSAN`DAN İTİBAREN GÜMRÜKLERİMİZDE İHRACAT TESCİL İŞLEMİ KESİNLİKLE YAPILMAMAKTADIR"   12:18   CAN ATALAY`DAN DEPREM KAYIPLARI İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI  
 
     
   

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ ŞERZAN KURT, ÖLDÜRÜLÜŞÜNÜN 12`NCİ YILINDA MUĞLA`DA ANILDI


Muğla`da 12 yıl önce polis kurşunuyla yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Şerzan Kurt, Muğla Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Sınırsızlık Meydanı`nda anıldı.

 

Tarih : 13 Mayıs 2022 Cuma 11:52   Okunma : 335

ESMA TURAN

Muğla`da 12 yıl önce polis kurşunuyla yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Şerzan Kurt, Muğla Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Sınırsızlık Meydanı`nda anıldı.

Muğla`da, 12 Mayıs 2010 gecesi karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Şerzan Kurt, polis kurşunuyla başından vurularak hayatını kaybetti. Şerzan Kurt`un ölümüne neden olan olayların 12`nci yıl dönümü nedeniyle vatandaşlar, Muğla Emek ve Demokrasi Güçleri`nin çağrısıyla bugün Muğla`nın merkez ilçesi Menteşe`deki Sınırsızlık Meydanı`nda toplandı.

Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklaması yapan HDP Muğla İl Eş Başkanı Fulya Erdoğan, 12 yıl önce yaşanan olayı şöyle anlattı:

"12 yıl önce bugün, 12 Mayıs 2010`da Muğla`da, evlerine gitmekte olan Kürt öğrencilere yol üzerinde planlı bir şekilde organize olan faşistler saldırdı. Polis ise saldırıya uğrayan arkadaşlarına destek için gelen öğrencileri dağıttı, bazılarını gözaltına aldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde, gözaltındaki arkadaşlarının serbest bırakılmasını bekleyen öğrencilere bir kez daha faşistler, bu sefer polis kontrolünde saldırdı. Bu saldırı karşısında kendini korumaya çalışan öğrencilere doğru ateş eden polis memuru Gültekin Şahin, Şerzan Kurt`u vurdu. 21 yaşında ve Muğla Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt, hayatını kaybetti. Polis Gültekin Şahin, tutuklandı. Dava, güvenlik gerekçesiyle Eskişehir`e taşındı. Polis Gültekin Şahin, serbest bırakıldı. Önce müebbet hapis cezası alan Gültekin Şahin, daha sonra ‘haksız tahrik` ve ‘mahkemeye saygı` indirimleri alarak tahliye edildi.

"DEVLET, SUÇ İŞLEMİŞ GÖREVLİSİNİ KORUDU"

Şerzan, arkadaşlarıyla dayanışma için çıktığı sokakta polis tarafından öldürüldü. Ne yazık ki cezasızlık güvencesi devreye girdi. Devlet, suç işlemiş görevlisini korudu. Yasaya göre havaya ateş etmesi gerekirken göstericilere silah doğrultan polis, adaletin elinden kurtarıldı. Şerzan Kurt`un vurularak katledilmesinin üzerinden tam 12 yıl geçti. Diyarbakır`da Aydın Erdem ve Muğla`da Şerzan Kurt`un öldürülmesi ve katillerinin cezasız kalması ile başlayan süreç, Gezi eylemleri sırasında Berkin Elvan`ın, Ethem Sarısülük`ün, Ali İsmail Korkmaz`ın, Medeni Yıldırım`ın, Abdullah Can Cömert`in, Ahmet Atakan`ın, Mehmet Ayvalıtaş`ın, Hasan Ferit Gedik`in ve daha nicesinin katledilmesi ve katillerinin cezasız kalması ile sonuçlandı.

"IRKINDAN DOLAYI KATLEDİLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ"

Bizler, 12 yıldır davanın takipçisi ve Şerzan`ın katledildiği bu sokaklarda Şerzan`ın sesi oluyoruz. Bizler, dili, dini, ırkı veya demokratik protestolara katılması nedeniyle insanların öldürülmesinin karşısındayız. Bunu anlatmanın, bu sebeplerle insanların katledilmesinin önüne geçmenin yolunun, katledilmiş arkadaşlarımızın, dostlarımızın, yoldaşlarımızın anılarına, mücadelelerine ve adalet süreçlerine sahip çıkmak olduğunu biliyoruz. Eğer bunu yapmazsak başka Şerzanlar, Aydınlar ve Deniz Poyrazlar ile karşılaşabileceğimizin bilincindeyiz. Bu yüzden bugün de Şerzan`ı anmak için toplanmışken Şerzan`ın neden öldürüldüğünü yeniden belirtme gereği duyuyoruz. Şerzan Kurt, Kürt olduğu için, Kürtçe konuştuğu için öldürüldü. Bizler, Muğla Emek ve Demokrasi güçleri olarak, bu ülkede yaşayan hiçbir gencin yaşamının baharında kimliğinden, ideolojisinden ya da ırkından kaynaklı saldırıya uğramasını, katledilmesini kabul etmiyoruz.

"ŞERZAN İÇİN ADALET TALEBİMİZİ HAYKIRACAĞIZ"

Annesi Nejla Kurt, Şerzan`ın katledilişinin 10. yılında yapılan anmada, ‘Artık Muğla`nın adını hava durumunda bile duymak istemiyorum` dedi. Biz, Muğla`daki Emek ve Demokrasi güçleri olarak, bu sözün ağırlığı altında eziliyoruz. Bu ağırlığı tek başına kaldırmanın mümkün olmadığının bilinciyle birlikte mücadelemizi bundan sonraki senelerde daha da büyütmek için Muğla`daki tüm demokrasi güçlerine çağrı yapıyoruz. Şerzan için gerçek adalet sağlanana kadar yine bu sokaklarda Şerzan`ın anısına sahip çıkarak adalet talebimizi haykıracağız. Şerzan`ın anne ve babasının mesajını buradan yeniden yineliyoruz: Anadolu ve Mezopotamya toprakları üzerinde yaşayan her halkın ve kesimin kendini içinde göreceği, kimliğiyle, rengi ile ifade edeceği, can ve mal güvenliğinin sağlanacağı bir barışın, özgürlüğün geleceği, siz Şerzan Kurt`un Türk, Kürt ve diğer halkların onurlu genç yoldaşlarının birlik, beraberlik ve kararlı mücadelesiyle olacaktır."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA