2 Haziran 2026 Salı

20:46   İBB DAVASı’NDA 42’INCI GÜN... TUTUKLU ALPER AYDıN: “AK PARTI’YE DE CHP’YE DE IŞ YAPTıM, BEN REKLAMCıYıM"   20:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "MUTLAK BUTLAN" KARARıNA TEPKI GÖSTEREN ESKI 221 VEKILE TEŞEKKÜR   20:42   DORUK MADEN IŞÇILERININ BEYPAZARı’NDA BEKLEYIŞI SÜRÜYOR... İŞÇILER, PERŞEMBE GÜNÜ YıLDıZLAR HOLDING ÖNÜNDE TOPLANACAK   20:39   TBMM BAŞKANLıĞı GÜNDEME ALDı: CHP GRUP TOPLANTıSı’NDA ÖZGÜR ÖZEL KONUŞACAK   10:15   CHP’DE HAREKETLI GÜN: ÖZGÜR ÖZEL DÜĞMEYE BASTı! OLAĞANÜSTÜ KURULTAY VE YENI MYK HAMLESI   10:10   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM! ALI SAMSA KARAMEHMET SPOR SALONU BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI   05:39   HOPA’DAN KEMALPAŞA’YA DALGA DALGA YAYıLAN ÖFKE VE ÖZLEM: METIN LOKUMCU’NUN 15. YıLıNDA DIK DURUŞ!   04:59   ARDA GÜLER TARIH YAZDı! ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE DEV ONUR: REAL MADRID’IN GENÇ YıLDıZı ZIRVEDE   23:03   DEVLER LIGI’NDE TARIHI GECE: ŞAMPIYONLAR LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU!   22:17   İSTANBUL BAROSU’NDAN ’GEZI’ AÇıKLAMASı: "SEÇME VE SEÇILME HAKKıNı ORTADAN KALDıRMAYA KADAR VARDı!"   21:57   GEZI’NIN YıL DÖNÜMÜNDE TKP BEŞIKTAŞ’TA AÇıKLAMA YAPTı: "SAHTE HESAPLAŞMALARDAN KURTULMALıYıZ"   21:55   GEZI’NIN 13. YıLıNDA TAKSIM’DE AÇıKLAMA: GEZI, SADECE BIR PARK DEĞIL ADALET TALEBIDIR   21:49   TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’IN BAŞKANLıĞıNDA MYK TOPLANTıSı... ZEYNEL EMRE: YARıNDAN ITIBAREN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY IÇIN IMZA TOPLAMAYA BAŞLAYACAĞıZ   10:30   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN ANKARA MESAJı: ’ASLA YALNıZ DEĞILDIR!’   21:02   ANKARA’DA TARIHI GÜN! GÜVENPARK’TAN ANıTKABIR’E ON BINLERIN YÜRÜYÜŞÜNDE BARIKATLAR YıKıLDı: ÇELENK KRIZINE ÖZGÜR ÖZEL’DEN FLAŞ HAMLE!   20:46   AVRUPA’DAN ANKARA ÇıKıŞı! ÖZGÜR ÖZEL’E DESTEK VERDILER: ’SINDIRILMEYI REDDEDEN BIR ÜLKENIN SESI...’   18:35   SIYASET KULISLERINI SALLAYAN İDDIA: CHP SEÇIMLERE GIREMEME RISKIYLE KARŞı KARŞıYA! O TARIHE DIKKAT...   17:38   SIYASET ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN MEYDANDA ŞOK SÖZLER: ’BU ERDOĞAN ILE MILLETIN MESELESIDIR!’   16:48   CHP GENEL MERKEZI’NDE DEPREM ETKISI: KEMAL KıLıÇDAROĞLU ’HELALLEŞME VE HESAPLAŞMA’ DIYEREK FITILI ATEŞLEDI! "KOYNUMDA BESLEDIĞIM..."   10:30   ESKI GENEL BAŞKANDAN ÖZGÜR ÖZEL İÇIN FLAŞ AÇıKLAMA: ’İNANCıM SONSUZ...’  
 
     
   

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ ŞERZAN KURT, ÖLDÜRÜLÜŞÜNÜN 12`NCİ YILINDA MUĞLA`DA ANILDI


Muğla`da 12 yıl önce polis kurşunuyla yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Şerzan Kurt, Muğla Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Sınırsızlık Meydanı`nda anıldı.

 

Tarih : 13 Mayıs 2022 Cuma 11:52   Okunma : 786

ESMA TURAN

Muğla`da 12 yıl önce polis kurşunuyla yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Şerzan Kurt, Muğla Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Sınırsızlık Meydanı`nda anıldı.

Muğla`da, 12 Mayıs 2010 gecesi karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Şerzan Kurt, polis kurşunuyla başından vurularak hayatını kaybetti. Şerzan Kurt`un ölümüne neden olan olayların 12`nci yıl dönümü nedeniyle vatandaşlar, Muğla Emek ve Demokrasi Güçleri`nin çağrısıyla bugün Muğla`nın merkez ilçesi Menteşe`deki Sınırsızlık Meydanı`nda toplandı.

Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklaması yapan HDP Muğla İl Eş Başkanı Fulya Erdoğan, 12 yıl önce yaşanan olayı şöyle anlattı:

"12 yıl önce bugün, 12 Mayıs 2010`da Muğla`da, evlerine gitmekte olan Kürt öğrencilere yol üzerinde planlı bir şekilde organize olan faşistler saldırdı. Polis ise saldırıya uğrayan arkadaşlarına destek için gelen öğrencileri dağıttı, bazılarını gözaltına aldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde, gözaltındaki arkadaşlarının serbest bırakılmasını bekleyen öğrencilere bir kez daha faşistler, bu sefer polis kontrolünde saldırdı. Bu saldırı karşısında kendini korumaya çalışan öğrencilere doğru ateş eden polis memuru Gültekin Şahin, Şerzan Kurt`u vurdu. 21 yaşında ve Muğla Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt, hayatını kaybetti. Polis Gültekin Şahin, tutuklandı. Dava, güvenlik gerekçesiyle Eskişehir`e taşındı. Polis Gültekin Şahin, serbest bırakıldı. Önce müebbet hapis cezası alan Gültekin Şahin, daha sonra ‘haksız tahrik` ve ‘mahkemeye saygı` indirimleri alarak tahliye edildi.

"DEVLET, SUÇ İŞLEMİŞ GÖREVLİSİNİ KORUDU"

Şerzan, arkadaşlarıyla dayanışma için çıktığı sokakta polis tarafından öldürüldü. Ne yazık ki cezasızlık güvencesi devreye girdi. Devlet, suç işlemiş görevlisini korudu. Yasaya göre havaya ateş etmesi gerekirken göstericilere silah doğrultan polis, adaletin elinden kurtarıldı. Şerzan Kurt`un vurularak katledilmesinin üzerinden tam 12 yıl geçti. Diyarbakır`da Aydın Erdem ve Muğla`da Şerzan Kurt`un öldürülmesi ve katillerinin cezasız kalması ile başlayan süreç, Gezi eylemleri sırasında Berkin Elvan`ın, Ethem Sarısülük`ün, Ali İsmail Korkmaz`ın, Medeni Yıldırım`ın, Abdullah Can Cömert`in, Ahmet Atakan`ın, Mehmet Ayvalıtaş`ın, Hasan Ferit Gedik`in ve daha nicesinin katledilmesi ve katillerinin cezasız kalması ile sonuçlandı.

"IRKINDAN DOLAYI KATLEDİLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ"

Bizler, 12 yıldır davanın takipçisi ve Şerzan`ın katledildiği bu sokaklarda Şerzan`ın sesi oluyoruz. Bizler, dili, dini, ırkı veya demokratik protestolara katılması nedeniyle insanların öldürülmesinin karşısındayız. Bunu anlatmanın, bu sebeplerle insanların katledilmesinin önüne geçmenin yolunun, katledilmiş arkadaşlarımızın, dostlarımızın, yoldaşlarımızın anılarına, mücadelelerine ve adalet süreçlerine sahip çıkmak olduğunu biliyoruz. Eğer bunu yapmazsak başka Şerzanlar, Aydınlar ve Deniz Poyrazlar ile karşılaşabileceğimizin bilincindeyiz. Bu yüzden bugün de Şerzan`ı anmak için toplanmışken Şerzan`ın neden öldürüldüğünü yeniden belirtme gereği duyuyoruz. Şerzan Kurt, Kürt olduğu için, Kürtçe konuştuğu için öldürüldü. Bizler, Muğla Emek ve Demokrasi güçleri olarak, bu ülkede yaşayan hiçbir gencin yaşamının baharında kimliğinden, ideolojisinden ya da ırkından kaynaklı saldırıya uğramasını, katledilmesini kabul etmiyoruz.

"ŞERZAN İÇİN ADALET TALEBİMİZİ HAYKIRACAĞIZ"

Annesi Nejla Kurt, Şerzan`ın katledilişinin 10. yılında yapılan anmada, ‘Artık Muğla`nın adını hava durumunda bile duymak istemiyorum` dedi. Biz, Muğla`daki Emek ve Demokrasi güçleri olarak, bu sözün ağırlığı altında eziliyoruz. Bu ağırlığı tek başına kaldırmanın mümkün olmadığının bilinciyle birlikte mücadelemizi bundan sonraki senelerde daha da büyütmek için Muğla`daki tüm demokrasi güçlerine çağrı yapıyoruz. Şerzan için gerçek adalet sağlanana kadar yine bu sokaklarda Şerzan`ın anısına sahip çıkarak adalet talebimizi haykıracağız. Şerzan`ın anne ve babasının mesajını buradan yeniden yineliyoruz: Anadolu ve Mezopotamya toprakları üzerinde yaşayan her halkın ve kesimin kendini içinde göreceği, kimliğiyle, rengi ile ifade edeceği, can ve mal güvenliğinin sağlanacağı bir barışın, özgürlüğün geleceği, siz Şerzan Kurt`un Türk, Kürt ve diğer halkların onurlu genç yoldaşlarının birlik, beraberlik ve kararlı mücadelesiyle olacaktır."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA