4 Kasım 2025 Salı

16:13   TOROSLAR BELEDIYESI, ÇEVRE BILINCINI ÇOCUK YAŞTA KAZANDıRıYOR   16:11   TARSUS BELEDIYE MECLISI KASıM AYı OLAĞAN TOPLANTıSıNı GERÇEKLEŞTIRDI   16:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A "DEMOKRASI TRENI" TEPKISI   16:07   TÜLAY HATIMOĞULLARı: BARıŞıN SAVUNUCUSU OLAN YOLDAŞLARıMıZ SERBEST BıRAKıLMALı   16:05   BAHÇELI: DEMIRTAŞ’ıN TAHLIYESI TÜRKIYE IÇIN HAYıRLARA VESILE OLACAKTıR   12:56   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN “ETEM ÇALıŞKAN ILE ATATÜRK YOLCULUĞU” SERGISI   12:53   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: “GENÇLERIMIZ İÇIN ULUSLARARASı İŞ BIRLIKLERI KURUYORUZ”   12:50   MERCEK’TE ‘SAÇ RENKLENDIRME’ KURSUNA YOĞUN İLGI   09:22   MESKİ’DEN SAYAĞZı’NA 1000 TONLUK KONFOR: ALTYAPıDAN ASFALTA TAM DÖNÜŞÜM   08:14   CHP MYK’DA SERT GÜNDEM: OPERASYONLAR, DAVALAR VE VICDANLı ADALET   23:57   TOROSLAR BELEDIYESI KASıM VIZYONUNU AÇıKLADı: GENÇLERE BURS, MAHALLELERE HIZMET, ÜRETICIYE SAHIPLENME   23:52   “SıNDıRGı’DA GECEYI BÖLEN DEPREM: 4,3 ŞIDDETINDE SARSıNTı”   23:49   AVRUPA’DAN HUKUK MESAJı: DEM PARTI, AİHM KARARıNA “TOPLUMSAL BARıŞ İÇIN ADıM ATıN” DEDI   23:33   TUTDERE’DEN TBMM BAŞKANı’NA NET MESAJ: “BELEDIYE BAŞKANLARıNA TUTUKLAMA ÖLÇÜSÜZ”   23:27   DEMIRTAŞ’TAN AİHM KARARıNA DUYGUSAL YANıT: “ÖZGÜR GÜNLERDE GÖRÜŞMEK ÜZERE”   23:21   HER 5 KANSER ÖLÜMÜNDEN 1’I AKCIĞER KANSERI: SESSIZ TEHDIT, GEÇ KALıNAN GERÇEK!   23:14   BORÇTA REKOR, ÇÖZÜMDE SESSIZLIK: DR. ŞEVKIN’DEN İKTIDARA EKONOMI FıRÇASı!   23:01   KUKLACı SAHNEYE DÖNÜYOR: MERSIN DOB’DAN MINIKLERE SANATLA BÜYÜYEN BIR MASAL   22:43   MAVIYLE BÜTÜNLEŞEN VIZYON: MERSIN, DENIZLE GELECEĞINI ŞEKILLENDIRIYOR   13:14   SEMIH PALAMUT: HALKıMıZıN HIZMETINDE, SAHADAYıZ  
 
     
   

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU İZMİR`DE


Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, İzmir Torbalı Belediyesi tarafından düzenlenen 2.Metropolis Tiyatro Festivali`ne “Ezop” oyunuyla katıldı. Usta oyuncular Salih Kalyon ve Zihni Göktay`ın ayakta alkışladığı oyun, İzmirlilerin beğenisini kazandı.

 

Tarih : 30 Mayıs 2022 Pazartesi 11:43   Okunma : 476

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, İzmir Torbalı Belediyesi tarafından düzenlenen 2.Metropolis Tiyatro Festivali`ne “Ezop” oyunuyla katıldı. Usta oyuncular Salih Kalyon ve Zihni Göktay`ın ayakta alkışladığı oyun, İzmirlilerin beğenisini kazandı.

İzmir Torbalı Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Metropolis Tiyatro Festivali`nin kapanış oyunu, Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu`nun reji ve dramaturji çalışmalarının Nihat Çapar`ın Genel Sanat Yönetmenliğini Murat Çapar`ın yaptığı Ezop adlı oyunu oldu. Metropolis antik kendinin amfi tiyatrosunda alanın tarihi yapısına uygun olarak sahnelenen Ezop, usta sanatçıların da katılımıyla seyirciler tarafından beğenilerek izlendi. Kostümleri, dekorları ve hikâyesi ile Metropolis Amfi Tiyatrosu`na uygun olan Ezop İzmirli seyirciden tam not aldı. Usta oyuncular Salih Kalyon ve Zihni Göktay tarafından da ayakta alkışlanan oyun, seyircilere alanın tarihi yapısına uygun olan hikâyesi ile duygulu anlar yaşattı.

“İYİ Kİ BU GÜZEL EZOP OYUNUNU BU TARİHİ YAPI İÇERİSİNDE BİZLERE SAHNELEDİNİZ

Ezop oyunu ile büyülendiğini belirten Usta oyuncu Salih Kalyon, “Çok güzel bir Ezop oyunu seyrettik. Hepinizi yürekten kutluyoruz. Tarsus Belediye Başkanımıza ve bu güzel oyunu bizle buluşturmak için imkân verdiği kıymetli emekçilere, oyunculara sonsuz teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki bu güzel Ezop oyununu bu tarihi yapı içerisinde bizlere sahnelediniz. Bunu hiç unutmayacağız, bizim için çok güzel ve önemli bir geceydi. Herkese tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“TARSUS İL OLAMADI HALA AMA GÖNLÜMÜZDE BİR İLDEN ÇOK DAHA GÜZEL İŞLERİ VAR”

Tarsus Şehir Tiyatrosu oyuncularını kutlayan Zihni Göktay da şunları söyledi:

“Oynanması çok zor bir oyundur Ezop. Savunduğu fikirler, savunduğu güzellikler çok önemlidir. Umarım insanlarımıza ders olur. Antik Yunan ve Roma`da oynanan oyunların bu tarihi mekânda tekrar sahnelenmesi çok özel, bu sebeple Tarsus Şehir Tiyatrosu oyuncularına oyun seçiminden, düşünülmüş en ince detayına kadar teşekkür ediyor, sevgiyle selamlıyorum. Hepsi benim meslektaşlarım. Ben 64 yaşında Tarsus İdman Yurdu davetiyle Tarsus`a geldim. Tarsusluların yaptıkları o güzel humusları yedik. Tarsus`ta çok güzel anılarım var. Tarsus il olamadı hala ama gönlümüzde bir ilden çok daha güzel işleri var. Tarsus`a çok selam söylüyorum inşallah yeniden gelebiliriz” diye konuştu.

“SAHNEDEN SEYİRCİYE YANSIYAN ÇOK KEYİFLİ BİR ENERJİ GÖRÜYORUM”

Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı ve Festival Koordinatörü Metin Güler, “Tarsus Şehir Tiyatrosu`nu, ışıldayan ve gittiği her yere o ışığını taşıyan umut katan çok dinamik ve keyifli oyunlar ile belleğimizde çok kısa zamanda kaliteli bir yer kaplayacak bir tiyatro olarak görüyorum. Sahneden seyirciye yansıyan çok keyifli bir enerji görüyorum çok teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA