26 Şubat 2026 Perşembe

22:05   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: HER GÜN 400 TON ATıK BERTARAF EDILIYOR!   21:03   MERSINLI İŞ İNSANı COŞKUN DOĞMUŞ’TAN ŞEHIT PILOT İÇIN TAZIYE MESAJı   21:01   YENIŞEHIR’IN "EĞITIM DEVRIMI" KARADENIZ’E SıÇRADı! "TOKAT YEMIŞ GIBI OLDUM"   15:51   ÖZGÜR ÖZEL, TUTUKLU GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ı ZIYARET ETTI: "CEZA ALSA BILE YATARı OLMAYAN BIR SUÇTAN IÇERIDE TUTULMASı SIYASILERIN ONA KESTIĞI BIR CEZADıR"   15:49   HAYKO CEPKIN 6 MART’TA SAHNE ALACAĞı “JEKYLL & HYDE” MÜZIKALINE ILIŞKIN KONUŞTU: “UYANDıRıR BENCE SANAT”   15:48   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN "STATÜ" YANıTı: "İMRALı ŞU ANDA GEREKLI OLDUĞU ŞEKLIYLE ADALET BAKANLıĞı TARAFıNDAN IŞLETILIYOR"   15:47   ADALET BAKANı AKıN GÜRLEK, TBMM’DE SORULARı YANıTLADı: "ÇOCUK KAVRAMıNı TARTıŞMAYA AÇMAMıZ LAZıM"   12:30   AKDENIZ BARO BAŞKANLARıNDAN ADANA BAM’A ’GECIKEN ADALET’ ÇıKARTMASı   11:41   DIYARBAKıR’DA SKANDAL İDDIA: 1. DERECE ARKEOLOJIK SİT ALANı GES PROJESI İÇIN MI KAYDıRıLDı?   10:55   MERSIN LIMANı’NDA ’SENDIKA’ DEPREMI! GÜLCAN KıŞ TBMM’YI AYAĞA KALDıRDı: "BU AÇıK BIR DÜŞMANLıKTıR!"   10:30   MERSIN’DE KIMSE YALNıZ DEĞIL: VAHAP SEÇER’IN ‘GÖNÜL KÖPRÜSÜ’ EVLERE MISAFIR OLUYOR!   09:45   DEPO DEĞIL DERT DOLUYOR! MAZOT 61 LIRAYı AŞTı: "ÇIFTÇININ ALıN TERI HORTUMLA ÇEKILIYOR"   09:10   VAHAP SEÇER’DEN KAHRAMAN PILOT İÇIN TAZIYE MESAJı:    08:59   BALıKESIR’DE YASA BOĞAN KAZA! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞEHIT PILOT İBRAHIM BOLAT İÇIN TAZIYE MESAJı   01:01   SILIFKE’DE RAMAZAN COŞKUSU ZIRVE YAPTı: BAŞKAN SEÇER "BU SOFRALAR MILLETIN EMANETI" DEDI!   22:05   MERSIN’DE ENGEL TANıMAYAN UÇUŞ: ÖZEL ÇOCUKLAR BULUTLARA DOKUNDU!   22:02   MILLI EĞITIM BAKANı YUSUF TEKIN’E SERT TEPKI: "ANAYASA’Yı İHLAL EDIYOR, İSTIFA ETMELI!"   16:27   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA, İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMEYECEK   16:26   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “MILLI PARKLARı GIDERAYAK 49 VE 99 YıLLıĞıNA KIRALAMAK IÇIN KANUN TEKLIFI GETIRMIŞLER”   16:25   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ TÜRKIYE: "RUSYA’NıN SALDıRıLARıNıN SIVILLER ÜZERINDEKI YıKıCı ETKISININ SÜRÜYOR; ULUSLARARASı TOPLUM, ADALET VE HESAP VEREBILIRLIK KONUSUNDA KARARLı OLMALı"  
 
     
   

ACILI BABA: "BUGÜN HATİCE SENEM HUNHARCA ÖLDÜRÜLDÜYSE YARIN BİNLERCE KADIN DA ÖLDÜRÜLEBİLİR. SESİNİZİ YÜKSELTİN ASLA SUSMAYIN”


Kocaeli`nin Derince ilçesinde eşi Hatice Senem`i öldüren Mehmet Senem`in yargılanmasına Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi`nde başlandı. Duruşmanın çıkışında konuşan Hatice Senem`in babası Hüseyin Kurban, “Hakim ve savcılardan rica ediyoruz. En ağır cezayı alsın. Bugün bize yarın size. Hiçbir kadın sahipsiz değildir. Kadınlara ölüm değil çiçek ve sevgi yakışır. Bugün Hatice Senem hunharca öldürüldüyse yarın binlerce kadın da öldürülebilir. Lütfen susmayın" dedi.

 

Tarih : 13 Haziran 2022 Pazartesi 18:01   Okunma : 709

SANCAR KIZILKAYA - SEFA GARDİYANOĞLU 

Kocaeli`nin Derince ilçesinde eşi Hatice Senem`i öldüren Mehmet Senem`in yargılanmasına Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi`nde başlandı. Duruşmanın çıkışında konuşan Hatice Senem`in babası Hüseyin Kurban, "Hakim ve savcılardan rica ediyoruz. En ağır cezayı alsın. Bugün bize yarın size. Hiçbir kadın sahipsiz değildir. Bayanlara ölüm değil çiçek ve sevgi yakışır. Bugün Hatice Senem hunharca öldürüldüyse yarın binlerce kadın da öldürülebilir. Sesinizi yükseltin asla hiçbir zaman susmayın" dedi.

Derince Fatih Sultan Mahallesi, Orhan Gazi Sokak`ta Eylül 2021`de Mehmet Senem adlı erkek, eşi Hatice Senem`i darp ederek öldürmüş, cinayetin ardından tutuklanmıştı. Davanın ilk duruşması bugün Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yapıldı. Adli Tıp Kurumu`ndan rapor beklenmesi nedeniyle duruşma 4 Ekim 2022 tarihine ertelendi.

“BUGÜN HATİCE SENEM HUNHARCA ÖLDÜRÜLDÜYSE YARIN BİNLERCE KADIN DA ÖLDÜRÜLEBİLİR. LÜTFEN SUSMAYIN”

Duruşmanın çıkışında konuşan Hatice Senem`in babası Hüseyin Kurban, "Mahkeme kararının sonucunda sanığın ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanmasını istiyoruz. Hakim ve savcılardan rica ediyoruz. En ağır cezayı alsın. Bugün bize yarın size. Hiçbir kadın sahipsiz değildir. Bayanlara ölüm değil çiçek ve sevgi yakışır. Bugün Hatice Senem hunharca öldürüldüyse yarın binlerce kadın da öldürülebilir. Sesinizi yükseltin asla hiçbir zaman susmayın" dedi.

"KLASİK SAVUNMA YAPTI"

Hatice Senem`in avukatı Pınar Eren de şunları söyledi:

"Eşe karşı eziyet çektirerek kasten silahla insan öldürme suçunu işleyen bir sanığın yargılanmasındaydık. Sanık, tarihlerde bile yanılarak, aldatıldığını, namusuna hakaret edildiğini ifade ederek çok klasik bir savunma yapılmıştır. Bir kadın vahşice, çocuğunun gözü önünde vahşice öldürülüyor. Çok ağır şekilde işkence var. Adli Tıp`tan netleşmesini beklediğimiz şekilde çok yüksek ihtimal elektro şok cihazıyla elektrik akımı veriliyor.

"DELİL KARARTTIĞI ŞÜPHESİNDEYİZ"

Bunların her biri eziyet çektirerek insan öldürme suçudur. Namus üzerinden savunmalar yapılarak, bir şekilde bu dosyaya sokulmaya çalışıldığını gördük. Biz, maktule her türlü hakareti öldüğü halde hala indirim almaya çalışan sanığın indirim almaması için elimizden geleni yapacağız. Tanıkların bir kısmını da bu olaydan dolayı yardım ve yataklık yapmak suretiyle delil kararttığı şüphesindeyiz. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağız."

"ŞEREFLİ MESLEĞİ KİRLETMEYİN"

Hatice Senem`in abisi Yusuf Kurban ise, "Avukatlara teşekkür ediyorum. Karşı avukatlara sesleniyorum: aldığınız para neyse biz on katını verelim. Bu şerefli mesleği kirletmeyin. Bu yalan ifadeye ortak olmayın. Bu şerefli mesleği kirletmeyin" dedi

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ PLATFORMU: "CİNAYETLER BOYUT DEĞİŞTİRDİ"

Son olarak konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kocaeli Şube Temsilcisi Tuana Gencer ise şunları söyledi:

"Biz sadece bugün değil her gün adliyelerdeyiz çünkü Türkiye`de kadınlar her gün öldürülüyor. Bu davada görüyoruz ki kadın cinayetleri artık boyut değiştirdi. Failler artık sadece öldürmüyor; işkence ile öldürüyor. Failler, bu cinayetleri gizleyebileceklerini zannediyorlar. Bu cesareti nereden alıyorlar? Geçtiğimiz gün Özlem Dursun öldürüldü ve KADES uygulamasıyla polis çağırıldığı; hiçbir işlem yapılmayarak evine geri gönderildiği öğrenildi. İşte bu failler bu mahkemelerde bunlardan cesaret alarak böyle şeyler yapıyor. O yüzden böyle iftiralar atıyor. İstanbul Sözleşmesi`nden imzayı çekenlerden, derneğimize kapatma davası açanlardan cesaret alıyor. Kadınları geri gönderen, failleri serbest bırakan kolluklardan cesaret alıyor. 4 Ekim`de yine Kocaeli Adliyesi`nin önünde olacağız. Hiçbir kadın öldürülmeyene kadar mücadelemiz sürecek."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA