5 Nisan 2026 Pazar

20:03   ÇOCUKLARı KORUMAK İÇIN KRITIK ADıM! AKDENIZ’DE MINIKLERE ‘HAYıR’ DEME KALKANı   20:01   MERSIN’DE KAHVENIN SANATA DÖNÜŞTÜĞÜ YER: ÜCRETSIZ BARISTALıK EĞITIMIYLE YENI BIR KARIYER KAPıSı!   19:06   MERKEZ BANKASı, FAIZI YÜZDE 37’DE SABIT TUTTU   16:50   FERDI ZEYREK GENÇLIK MERKEZI AÇıLıŞ TÖRENI... NURCAN ZEYREK: FERDI’NIN DE HEP ISTEDIĞI GIBI BURADA UMUT HIÇ BITMEYECEK   16:44   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN ’SOSYAL MEDYA’ AÇıKLAMASı: SOSYAL MEDYAYA GERÇEK KIMLIKLE GIRILECEK. SAHTE HESAPLARıN KAPATıLMASı IÇIN 3 AYLıK GEÇIŞ SÜRECI OLACAK   16:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI’NDE ’OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ’ BULUŞMASı YAPıLDı   14:19   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ENFLASYON DEĞERLENDIRMESI: İKLIM KOŞULLARıNDAKI NORMALLEŞMENIN, 2026 YıLıNDA GıDA ENFLASYONU GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLEMESINI BEKLIYORUZ   14:12   MERT HAKAN YANDAŞ VE ERSEN DIKMEN’IN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   14:03   İRAN’ıN ESKI DıŞIŞLERI BAKANı ZARIF’TEN TRUMP’A SAVAŞTAN ÇıKıŞ YOLU ÖNERISI   11:30   BAŞKAN SEMIH PALAMUT ACı TABLOYU ÖZETLEDI: VERESIYE DEFTERLERI AKDENIZ’IN GERÇEĞI OLDU!   10:30   GıDA KRIZI KAPıDA: BESLENME ARTıK BIR BEKA SORUNUDUR!   10:16   SANAL DÜNYADA ’İNFAZ’ PAZARLıĞı YAPANLARA ŞAFAK OPERASYONU: TELEGRAM ÇETELERINE BÜYÜK DARBE!   09:58   MERSIN’DEN KÜRESEL MESAJ: "ALıM GÜCÜNÜ ARTıRMANıN YOLU MALIYET BASKıSıNı AZALTMAKTAN GEÇIYOR"   09:23   SILIVRI’DE GECE YARıSı KARARı! İBB DAVASıNDA TAHLIYE HABERI:    09:20   AYM’DEN TAYFUN KAHRAMAN KARARı: ERKAN BAŞ’TAN ’DERHAL TAHLIYE’ ÇAĞRıSı!   09:10   MERSINLI KADıNLAR "ETIKET" PEŞINDE! HAMZABEYLI KÖY ATÖLYESI’NDE ÜRETIMIN ŞIFRELERI ÇÖZÜLDÜ   06:05   İBB DAVASıNDA SıCAK GELIŞME: NURI ASLAN’DAN SILIVRI KAPıSıNDA ‘ADALET’ MESAJı!   05:58   ADALET MÜCADELESINDE İLK ADıM: İBB DAVASıNDA TAHLIYE KARARı SONRASı ÖZGÜR ÇELIK’TEN SERT MESAJ!   05:13   TOROSLAR’DA RENKLI EL İZLERI DÜNYAYı DEĞIŞTIRIYOR! 2 NISAN’DA UMUT DOLU BULUŞMA   16:37   CHP’LI YAVUZYıLMAZ’DAN ZONGULDAK İL GENEL MECLISI SEÇIMI AÇıKLAMASı: "KENDILERINE GÜVENIYORLARSA ZONGULDAK’TA SEÇIMLER SAĞLıKLı ŞEKILDE, DOĞRU BIR FORMATLA YAPıLıR"  
 
     
   

ERDOĞAN TOPRAK: “İÇERİDE ‘DİPLOMATİK ZAFER` MASALLARI ANLATAN İKTİDAR; TAVİZLER VE ‘U` DÖNÜŞLERİYLE ÜLKEMİZİN SAYGINLIĞINA HASAR VERİYOR”


CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Madrid`deki NATO Zirvesi`nin ardından iktidarın ‘isteklerimizi kabul ettirdik` söylemlerinin kısa sürede boşa çıktığını ifade etti. Toprak, “Ülkeyi sürüklediği ekonomik felaket tablosunu örtmek için dış politikayı malzeme yapan, içeride ‘diplomatik zafer` masalları anlatan iktidar; aksine tavizler ve U dönüşleriyle ülkemizin saygınlığına hasar veriyor, zafiyete sürükleniyor” dedi.

 

Tarih : 17 Temmuz 2022 Pazar 12:14   Okunma : 574

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Madrid`deki NATO Zirvesi`nin ardından iktidarın ‘isteklerimizi kabul ettirdik` söylemlerinin kısa sürede boşa çıktığını ifade etti. Toprak, “Ülkeyi sürüklediği ekonomik felaket tablosunu örtmek için dış politikayı malzeme yapan, içeride ‘diplomatik zafer` masalları anlatan iktidar; aksine tavizler ve U dönüşleriyle ülkemizin saygınlığına hasar veriyor, zafiyete sürükleniyor” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, AKP iktidarının dış politikasını eleştirdi. İspanya`nın başkenti Madrid`de düzenlenen NATO Zirvesi`nde F-35, S-400, F-16, İsveç ve Finlandiya`nın NATO üyeliği konusundaki iktidarın tutumunu değelerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın İsveç ve Finlandiya`nın NATO üyeliğine vetosunu kaldırdığını hatırlatan Toprak, “İsveç-Finlandiya vetosunu kaldıran Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın ‘diplomatik zafer` diye pazarladığı üçlü memoranduma karşılık, İsveç Yargıtay`ı üç gün önce Türkiye`nin iadesini talep ettiği bir kişi hakkında daha ret kararı verdi” dedi.

Toprak`ın değerlendirmelerinden öne çıkan başlıklar şöyle:

F-16 SATIŞININ KOŞULA BAĞLANMASI, ULUSAL ÇIKARLARIMIZIN VE SAYGINLIĞIMIZIN YOK SAYILMASIDIR: ABD Temsilciler Meclisi`nde kabul edilen teklifle, Türkiye`ye F-16 satışının ‘ABD çıkarlarına uygun olduğu ve Yunanistan hava sahasının ihlal edilmeyeceği` koşuluna bağlanması, ulusal çıkarlarımızın ve saygınlığımızın yok sayılmasıdır! Kongre`deki yasal süreç henüz tamamlanmamış olsa da iktidar, bunu kabul etmeyeceğini net olarak dünyaya ilan etmelidir.

TÜRKİYE`Yİ NATO`DAN DIŞLAMA PLANIDIR: F-16 satışı karşılığında ülke savunmasının, savaş uçaklarımızın Ege`deki harekât ve uçuş planlarının koşula bağlanması, ABD`nin kontrolünün ve ABD Başkanının taahhüdünün istenmesi, Türkiye`nin bağımsızlık ve egemenliğine büyük saygısızlıktır! Aynı yasada NATO üyesi ve müttefik Türkiye`ye F-35 ve S-400 yaptırımları sürdürülürken, Rusya`dan S-400 alan Hindistan`a yaptırım uygulanmamasının kararlaştırılması, iki yüzlü bir yaklaşımın ötesinde Türkiye`ye karşı düşmanca bir tavırdır. Bu adımlar, Rum-Yunan lobisinin ABD Kongresindeki uzantılarıyla birlikte Türkiye`yi NATO`dan dışlama planıdır.

İSVEÇ YARGITAY`I TÜRKİYE`NİN İADESİNİ TALEP ETTİĞİ BİR KİŞİ HAKKINDA DAHA RET KARARI VERDİ: Aynı NATO Zirvesi`nde Biden`ın ‘anı yaşa` telkininde bulunduğu telefon görüşmesinin ardından, İsveç-Finlandiya vetosunu kaldıran Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın ‘diplomatik zafer` diye pazarladığı üçlü memoranduma karşılık, İsveç Yargıtay`ı üç gün önce Türkiye`nin iadesini talep ettiği bir kişi hakkında daha ret kararı verdi. Trump`ın, Merkel`in, Macron`un, İsrail Cumhurbaşkanı`nın bir telefonuyla istedikleri isimleri mahkemede serbest bıraktıran Cumhurbaşkanı, hiçbir bağlayıcılığı olmayan memorandumla, bu ülkelerdeki hukuk devleti ve bağımsız yargının da kendi yaptığı gibi talimatla karar alacağını sanıyor.

BİDEN, PYD-YPG`YE DESTEĞİ SÜRDÜRECEKLERİNİ AÇIKLADI: ABD ve İsveç`ten gelen bu kararlar, iktidarın dış politikadaki basiretsizliğini, tehdit ve şantaj diplomasisinin ciddiye alınmadığını sergiliyor. Yaşanan gelişmeler Suriye`ye harekât konusunda ABD`den sonra Rusya ve İran`ı da ikna edemediğini gösteriyor. ABD Başkanı Biden, Ortadoğu turunda bölgeden çekilmeyeceklerini, boşluk yaratmayacaklarını, Suriye`de PYD-YPG`ye desteği sürdüreceklerini açıkladı.

AÇIKLAMALAR; KUZEY SURİYE`DE SDG-PYD-YPG`YE YÖNELİK YENİ BİR HAREKÂTA KARŞI OLDUKLARI YÖNÜNDE: 19 Temmuz`da Tahran`da yapılacak Putin-İbrahim Reisi-Erdoğan arasındaki üçlü zirve öncesinde Rusya ve İran`ın açıklamaları, Kuzey Suriye`de SDG-PYD-YPG`ye yönelik yeni bir harekâta karşı oldukları yönünde. Suriye ordusunun Türkiye sınırına yerleşmeye başlaması, Rusya ve Suriye`nin geçen hafta ortak tatbikat yapması, Rusya`nın Ukrayna`ya göndermek için asker çektiği bölgeleri, Suriye ordusu ve İran destekli Hizbullah güçlerine devretmesi Türkiye`ye verilen mesajlar.

ÜLKEMİZİN SAYGINLIĞINA HASAR VERİYOR, ZAFİYETE SÜRÜKLENİYOR: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi`nin, Tahran Zirvesi`nde Cumhurbaşkanı Erdoğan`a Astana, Soçi ve Moskova mutabakatlarında verdiği ‘cihatçıları İdlib`ten tasfiye taahhüdünü`, Suriye`nin toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı sözünü bir kez daha hatırlatacaklarını öngörmekteyim. Ülkeyi sürüklediği ekonomik felaket tablosunu örtmek için dış politikayı malzeme yapan, içeride ‘diplomatik zafer` masalları anlatan iktidar; aksine tavizler ve U dönüşleriyle ülkemizin saygınlığına hasar veriyor, zafiyete sürükleniyor.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA