22 Mayıs 2025 Perşembe

15:23   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN ERDOĞAN`A: "SENIN KENDI YAPTıĞıN ANAYASAYA GÖRE BIR DAHA ADAY OLMA IMKANıN YOK. SEN ADAY OLAMAZSıN ZATEN"   11:16   SILIFKE BELEDIYESI, ILÇEDEKI TEMIZLIK SEFERBERLIĞINE DEVAM EDIYOR   09:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, ÇALıŞMALARı TAMAMLANAN 38. CADDE`DE ARAÇ KULLANDı   09:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN ILAÇLAMA EKIBI "BIYOSIDAL ÜRÜNLER VE VEKTÖRLE MÜCADELE" EĞITIMI ALDı   08:09   AFAD: EGE DENIZI`NDE 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   01:40   TOTTENHAM, UEFA AVRUPA LIGI ŞAMPIYONU OLDU   01:21   TUNCELI VALISI TEKBıYıKOĞLU MERKEZE ÇEKILDI... GÜLTEKIN UYSAL: BU DEVLETIN VE MILLETIN ONURUNU KENDI ONURU OLARAK GÖREN BÜROKRATLARıMıZ DA VAR   23:36   TUTUKLU ÖĞRENCILERDEN 30 MAYıS ÇAĞRıSı: MAHKEMEMIZDE SIZLERIN DE YANıMıZDA OLMASıNı ÇOK ISTIYORUZ   23:12   TMSF, CHP`NIN 25 MAYıS BURSA MITINGI IÇIN BILBOARDLARıN KULLANıMıNA IZIN VERMEDI   23:05   CHP`NIN PENDIK MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL, "ASGARI ÜCRETE TEMMUZ AYıNDA HAKIKATLI BIR ZAM YAPıLMASı IÇIN ÇALıŞMALARA BAŞLADıK"   22:52   BEŞ AB MILLETVEKILINE DOKUNULMAZLıK ŞOKU   22:43   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÇELIK: AKP, MHP LIDERI SAYıN BAHÇELI`NIN BAŞLATTıĞı `TERÖRSÜZ TÜRKIYE` SÜRECINI KENDI ÇıKARLARıNA GÖRE KULLANMAK ISTIYOR   22:40   CHP`NIN PENDIK MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL`DEN "İMAMOĞLU`NUN TELEFONU BULUNDU" HABERLERINE TEPKI: BEŞ YıLDıR KULLANıLMAYAN BIR TELEFON, GRAHAM BELL BILE SIZIN KADAR SEVINMEDI TELEFONU ICAT ETTIĞINE   22:33   ‘KENT UZLAŞıSı` DAVASıNDA 10 BELEDIYE YÖNETICISININ TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERILDI   22:13   SELIN SAYEK BÖKE, KADıN SOSYALIST ENTERNASYONAL BAŞKAN YARDıMCıLıĞı`NA SEÇILDI... "TÜRKIYE`YI DÜNYADA HAK ETTIĞI YERE HEP BIRLIKTE TAŞıYACAĞıZ"   22:09   CHP`NIN PENDIK MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ 19 MAYıS`TA İZMIR`DE BIR KAPANıŞı DEĞIL, BIR BAŞLANGıCı GERÇEKLEŞTIRDIK"   20:23   GENÇLER EDIRNE`DE TUTUKLU BULUNAN ARKADAŞLARı IÇIN KADıKÖY`DE BIR ARAYA GELDI: “ÜNIVERSITE GENÇLIĞI OLARAK, ÜLKE MONARŞIYE DÖNMESIN DIYE MÜCADELE EDIYORUZ”   19:14   TUTUKLU ÖĞRENCILER IÇIN DAYANıŞMA ÇAĞRıSı    18:32   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: ``BÜTÜN SIYASI TUTSAKLAR SERBEST KALMALı ÇÜNKÜ BU DAVALARıN TAMAMı SIYASI DAVALARDıR``     17:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI “11. DIJITAL DÖNÜŞÜM VE İNSAN ODAKLı LIDERLIK ZIRVESI”NE EV SAHIPLIĞI YAPTı  
 
     
   

ANTALYA`DA 46 BİN 663 KONUT VEYA İŞYERİ YABANCILARA SATILDI


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum`un CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek`in önergesine verdiği yanıta göre; Antalya`da 2015-2022 arasında 46 bin 663 konut veya işyeri yabancı kişilere satıldı. Zeybek, “Vatandaşın konut sorununu Beştepe`deki bin odalı saraydan, kupon arazi dökümü çıkartarak yapamazsınız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Antalya`dan ev alan Sudan ve Dominik vatandaşı kadar alım gücü yoksa bu utanç AKP`nindir” dedi.

 

Tarih : 17 Temmuz 2022 Pazar 15:17   Okunma : 668

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum`un CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek`in önergesine verdiği yanıta göre; Antalya`da 2015-2022 arasında 46 bin 663 konut veya işyeri yabancı kişilere satıldı. Zeybek, “Vatandaşın konut sorununu Beştepe`deki bin odalı saraydan, kupon arazi dökümü çıkartarak yapamazsınız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Antalya`dan ev alan Sudan ve Dominik vatandaşı kadar alım gücü yoksa bu utanç AKP`nindir” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum`un yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, “2015-2022 yılları arasında Antalya`da yabancılara satılan konut sayısı nedir? 2015-2022 yılları arasında Antalya`da yabancılara satılan konut yıllara ve ilçelere göre dağılımı nedir? 2015-2022 yılları arasında Antalya`da yabancılara satılan konutları alanların uyrukları nedir” diye sordu.

ALANYA İLK SIRADA

Murat Kurum, 2015-2022 arasında 46 bin 663 konut veya işyeri yabancı kişilere satıldığı yanıtını verdi. İlçe olarak en çok satış, 2 bin 275 konut veya işyeri ile Alanya oldu. Alanya`yı, Konyaaltı, Muratpaşa, Manavgat, Kepez takip etti.

Ülkelere göre de en fazla konut veya işyeri satın alan 12 bin 967 ile Rusya oldu. Rusya`yı 5 bin 18 ile Almanya, 3 bin 985 ile İran, 3 bin 728 ile Kazakistan, 3 bin 328 ile Ukrayna, 2 bin 722 ile Irak takip etti.

“İÇ SAVAŞIN SÜRDÜĞÜ YEMEN VATANDAŞI ANTALYA`DA EV ALABİLİYOR, BİZİM VATANDAŞIMIZ HAYALİNİ KURAMIYOR”

Bakan Kurum`un yanıtı üzerine Zeybek, şu yazılı açıklamayı yaptı:

“Turizm başkenti olarak anılan Antalya`mızın 119 farklı ülkeden insanlar tarafından tercih edilmesi aslında bir bakıma kentin bu sıfatı gerçek manada hak ettiğinin en büyük göstergesidir. Ne var ki yabancı komşularımızın ev sahibi olabildiği şehrimizde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bırakın ev satın almayı, bütçelerine göre kiralık ev dahi bulamamaktadırlar. Endonezya`dan, Arjantin`den, Etiyopya`dan, Afganistan`dan, neredeyse tüm AB ülkelerinden ve hatta iç savaşın devam ettiği Yemen`den komşularımız var, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uyan, toplum bilincine sahip ve saygılı tüm yeni komşulara açık ve hoşgörülü bir yerdir Antalya ve insanı. Ancak bu durumun bir başka noktası ise AKP`nin başkanlık sevdası ile başlayan ekonomik krizin artık günümüzde daha fazla hissedilmesi sonucu artan enflasyonla bu ülke vatandaşlarının konut almak için zorlanmasıdır. Yıllarca amuda ya da özel sektörde çalışmış emekli ikramiyesi ile Antalya`da bir ev almak isteyen bir vatandaşımız ortalama bir evin ancak peşinatını ödeyebilir duruma gelmiştir. Kredi ile ev alınması durumunda ise maaşının en az 4 katı kadar kredi taksiti ödemesi gereklidir.   

“VATANDAŞIN KONUT SORUNUNU BEŞTEPE`DE, KUPON ARAZİ DÖKÜMÜ ÇIKARTARAK YAPAMAZSINIZ”

Antalya`da ve ülke genelinde ev fiyatlarının astronomik artışı nedeniyle kiralarda gelir seviyesinin üzerinde artmaktadır. Antalya gibi yabancılarında talep ettiği bir şehirde ise ne yazık ki ev kiraları ortalama maaşların çok üzerindedir. Memurların tayin dönemi, üniversite öğrencilerinin kayıt sonrası barınması için ve yeni evlenen çiftlerin yuva kurması için bütçelerine uygun kiralık ev bulmak neredeyse artık imkânsız bir hal almıştır. Vatandaşın en doğal barınma hakkını dahi sağlayamayan AKP iktidarı durumun vahametinin farkında değildir, halktan ve sorunlarından uzaktadır. Vatandaşın konut sorununu Beştepe`deki bin odalı saraydan, kupon arazi dökümü çıkartarak yapamazsınız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Antalya`dan ev alan Sudan ve Dominik vatandaşı kadar alım gücü yoksa bu utanç AKP`nindir.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA