4 Mart 2026 Çarşamba

21:16   GÜNDOĞDU’DA 13’ÜNCÜ GÜN BEREKETI: VAHAP SEÇER’DEN “BU SOFRA MILLETIN” MESAJı   16:14   TOROSLAR’ıN MINIKLERI İTFAIYECILIĞI YERINDE ÖĞRENDI   16:12   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT’TEN ‘GENÇŞEHİR’ MÜJDESI   15:09   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "İSRAIL’DE GÖZALTıNA ALıNAN CNN TÜRK MUHABIRI EMRAH ÇAKMAK VE KAMERAMAN HALIL KAHRAMAN’A YÖNELIK BU UYGULAMAYı KıNıYORUM"   15:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TRUMP’ıN VE NETANYAHU’NUN DAYATTıĞı DÜZEN YENI DÜNYA DÜZENI OLAMAZ"   14:07   EĞITIM SENDIKALARıNDAN, ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN MILLI EĞITIM BAKANLıĞı ÖNÜNDE EYLEM   14:06   İSTANBUL’DA ISTISMARA KARŞı ADALET MÜCADELESI VEREN ANNE VE KıZı HAYATıNı KAYBETTI   13:05   BIR ÖĞRENCININ SALDıRıSıYLA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN ÇEKMEKÖY’DEKI OKULUNDA TÖREN DÜZENLENDI...   10:23   MEDVEDEV’DEN DONALD TRUMP’A SERT UYARı: “REJIM DEĞIŞIKLIĞI ÇıLGıNLıĞı 3. DÜNYA SAVAŞı’Nı BAŞLATABILIR”   09:57   TMMOB MIMARLAR ODASı ADANA ŞUBE BAŞKANı CANAN AKSU: “DEPREMI ENGELLEYEMEYIZ AMA YıKıMı ÖNLEYEBILIRIZ”   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA KATMA DEĞER HAMLESI: COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı 12 AY GELIRE DÖNÜŞÜYOR   01:02   BOLU’DA SIYASI DEPREM: TANJU ÖZCAN “İRTIKAP” SUÇUNDAN TUTUKLANDı   19:04   KıNıK’TA MADEN GERILIMI: POLYAK İŞÇILERINE 11. GÜNDE TOMA’Lı MÜDAHALE, 4 GÖZALTı   18:08   MERSIN’DEN ADıYAMAN’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ: BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN BIRLIK VE BARıŞ ÇAĞRıSı!   15:02   MERSIN’IN EN BÜYÜK ROBOTIK FESTIVALI TOROSLAR’DA YAPıLDı   15:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “BÖLGEMIZDE HUZUR VE BARıŞ ISTIYORUZ”   14:56   İRAN KıZıLAYı: ABD VE İSRAIL SALDıRıLARıNDA EN AZ 555 KIŞI HAYATıNı KAYBETTI   14:51   CHP’LI BAŞARıR’DAN BOLU’DAKI HAKIM VE SAVCıLARA: "MILLET ADıNA KARAR VERIN, TEK ADAM ADıNA KARAR VERMEYIN"   14:50   GAZETECI MESLEK ÖRGÜTLERINDEN KENAN ŞENER’IN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI: "GAZETECILIK SUÇ DEĞILDIR"   14:48   CHP’NIN "MILLETLE BIRLIKTE MILLETIN EMRINDE" BULUŞMASı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIR DAHA HIÇ KIMSE BUGÜNKÜ CUMHURBAŞKANı’NıN YETKILERIYLE DONATıLMAYACAK. CUMHURBAŞKANı DAHIL HERKES DENETLENECEK"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ÖĞRENCİ YURTLARI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLIYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Gülnar`da yer alan Kız Öğrenci Yurdu ve Konukevi ile Merkez`de bu yıl hizmet verecek olan erkek yurdu için başvurular 29 Ağustos`ta başlıyor. Başvuruların `mersin.bel.tr` ve `Teksin` üzerinden online olarak alındığı yurtlar için son başvuru tarihi 12 Eylül olacak. Yurt başvuruları için detaylı bilgi Alo 185 Teksin üzerinden alınabilecek.

 

Tarih : 27 Ağustos 2022 Cumartesi 11:14   Okunma : 658

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Gülnar`da yer alan Kız Öğrenci Yurdu ve Konukevi ile Merkez`de bu yıl hizmet verecek olan erkek yurdu için başvurular 29 Ağustos`ta başlıyor. Başvuruların `mersin.bel.tr` ve `Teksin` üzerinden online olarak alındığı yurtlar için son başvuru tarihi 12 Eylül olacak. Yurt başvuruları için detaylı bilgi Alo 185 Teksin üzerinden alınabilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Gülnar`da yer alan Kız Öğrenci Yurdu ve Konukevi ile Merkez`de bu yıl hizmet verecek olan erkek yurdu için başvurular 29 Ağustos`ta başlıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Gülnar Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu Sorumlusu Arife Çelik, yurt hizmetleri ile öğrencilerin konaklama sorununa yardımcı olduklarını belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`na bağlı olarak hizmet veren Gülnar Kız Öğrenci Yurdu ve Gülnar Konukevi, bu yıl da hizmet vermeye devam edecek. Ayrıca Mersin merkezde bulunan 120 yataklı erkek öğrenci yurdumuz da bu yıl öğrenci kabulüne başlayacak” dedi. Çelik, Gülnar`da ve Mersin Merkez`de yer alan yurtlar için başvuru detaylarını paylaşarak, “Başvurularımız 29 Ağustos ile 12 Eylül tarihleri arasında, Mersin Büyükşehir Belediyesi web sayfasından ve Teksin uygulamasından online olarak yapılacaktır. Başvurular bittikten sonra gerekli incelemeler yapılıp, yurt başvurusu uygun görülen öğrencilerimizle evrak teslimi için iletişime geçilecek” diye konuştu.

GÜLNAR`DA 108 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ YURT

Gülnar`daki Mersin Üniversitesi Mustafa Baysan Meslek Yüksekokulu yerleşkesine yapılan Mersin Büyükşehir Belediyesi yurt ve konukevi, 68`i kız, 40`ı erkek olmak üzere toplam 108 öğrenci kapasiteli olacak. Yurt, hem Gülnar`ın kırsalında yaşayan üniversiteye hazırlık öğrencilerini, hem de şehir dışından üniversite öğrenimi için Gülnar`a gelen gençleri ağırlıyor.

MERKEZ`DEKİ YURT EKİM`DE AÇILACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin bir diğer yurdu ise merkez ilçe Akdeniz`e bağlı İhsaniye Mahallesi`nde yer alıyor. Eski Tıp Fakültesi Hastanesi`ni, üniversite öğrencilerinin kalabileceği donanımlı bir misafirhaneye çeviren Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu misafirhane için de başvuruları almaya başladı. 120 kişilik kapasiteye sahip erkek yurdunda odalar, 3`er ve 4`er kişilik olarak düzenlendi. Özel gereksinimli bireylerin de kullanımına uygun olacak şekilde, 1`er kişilik beş adet engelsiz odanın bulunduğu yurt, Ekim ayında açılacak.

Yurt Başvurusu için istenen belgeler:

-YKS Yerleştirme Sonucu belgesi

-Öğrenci belgesi

-Adli Sicil Kaydı belgesi

-Anne ve babanın gelir durum belgesi (E-devlet barkodlu son 6 aya ait)

-Engelli öğrencilerde Engelli Raporu (Engelli öğrenci olduğunu beyan eden öğrenciler için tam teşekküllü hastaneden alınan engelli raporu)

-Şehit ve Gazi çocukları için, Şehadet ya da Gazilik belgesi

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA