2 Haziran 2026 Salı

10:10   MERSIN’DE NEFES KESEN KURTARMA OPERASYONU! METRELERCE DERINLIKTEKI KUYUDAN BÖYLE ÇıKARıLDı   09:50   TARSUS’TA DEV TURNUVA BAŞLADı: 53 KÖY SAHAYA İNDI, ÖDÜL TAM 300 BIN LIRA!   01:40   A MILLI TAKıM FıRTıNA GIBI BAŞLADı! KUZEY MAKEDONYA KARŞıSıNDA GOL ŞOV: EREN ELMALı’DAN KORKUTAN HABER   01:35   SIYASETIN GÜNDEMI SARSıLDı: ÖZGÜR ÖZEL’IN ÇAĞRıSı YANıT BULDU! KURULTAY İÇIN KRITIK EŞIK AŞıLDı   23:53   TOROSLAR’DA SANAT VE HIZMET SEFERBERLIĞI: BAŞKAN YıLDıZ’DAN EDEBIYAT DÜNYASıNA DEV ÇıKARMA!   22:21   MERSIN’DE GEZI’NIN 13. YıLıNDA ÇOK SERT AÇıKLAMA: ’HALKıN İRADESINE AÇıK BIR MÜDAHALEDIR!’   20:46   İBB DAVASı’NDA 42’INCI GÜN... TUTUKLU ALPER AYDıN: “AK PARTI’YE DE CHP’YE DE IŞ YAPTıM, BEN REKLAMCıYıM"   20:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "MUTLAK BUTLAN" KARARıNA TEPKI GÖSTEREN ESKI 221 VEKILE TEŞEKKÜR   20:42   DORUK MADEN IŞÇILERININ BEYPAZARı’NDA BEKLEYIŞI SÜRÜYOR... İŞÇILER, PERŞEMBE GÜNÜ YıLDıZLAR HOLDING ÖNÜNDE TOPLANACAK   20:39   TBMM BAŞKANLıĞı GÜNDEME ALDı: CHP GRUP TOPLANTıSı’NDA ÖZGÜR ÖZEL KONUŞACAK   10:15   CHP’DE HAREKETLI GÜN: ÖZGÜR ÖZEL DÜĞMEYE BASTı! OLAĞANÜSTÜ KURULTAY VE YENI MYK HAMLESI   10:10   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM! ALI SAMSA KARAMEHMET SPOR SALONU BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI   05:39   HOPA’DAN KEMALPAŞA’YA DALGA DALGA YAYıLAN ÖFKE VE ÖZLEM: METIN LOKUMCU’NUN 15. YıLıNDA DIK DURUŞ!   04:59   ARDA GÜLER TARIH YAZDı! ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE DEV ONUR: REAL MADRID’IN GENÇ YıLDıZı ZIRVEDE   23:03   DEVLER LIGI’NDE TARIHI GECE: ŞAMPIYONLAR LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU!   22:17   İSTANBUL BAROSU’NDAN ’GEZI’ AÇıKLAMASı: "SEÇME VE SEÇILME HAKKıNı ORTADAN KALDıRMAYA KADAR VARDı!"   21:57   GEZI’NIN YıL DÖNÜMÜNDE TKP BEŞIKTAŞ’TA AÇıKLAMA YAPTı: "SAHTE HESAPLAŞMALARDAN KURTULMALıYıZ"   21:55   GEZI’NIN 13. YıLıNDA TAKSIM’DE AÇıKLAMA: GEZI, SADECE BIR PARK DEĞIL ADALET TALEBIDIR   21:49   TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’IN BAŞKANLıĞıNDA MYK TOPLANTıSı... ZEYNEL EMRE: YARıNDAN ITIBAREN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY IÇIN IMZA TOPLAMAYA BAŞLAYACAĞıZ   10:30   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN ANKARA MESAJı: ’ASLA YALNıZ DEĞILDIR!’  
 
     
   

İYİ PARTİ HEYETİ, YEDİNCİ KEZ TAŞINMAYA HAZIRLANAN YUSUFELİLERİ DİNLEDİ… ESKİ BELEDİYE BAŞKANI SAĞLAM: “ŞEHİR, ŞEHİR OLMADAN BİZ BURADAN YUKARIYA ÇIKMAYACAĞIZ”


İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel başkanlığındaki İYİ Parti heyeti, tarihinde yedinci kez taşınmaya hazırlanan Yusufeli`ni ve yeni yerleşim birimini ziyaret etti. Eski Yusufeli Belediye Başkanı Yusuf Sağlam, “Bir toplu iğne ucu kadar havalandırma imkanı olmayan binaları layık gördüler. Biz bunu reddediyoruz. Şehir, şehir olamadan biz buradan yukarıya çıkmayacağız” dedi. İYİ Partili Ünzile Yüksel ise “Taşınacak şehri yaşanacak hale getirin. Bu sıkıntıyı insanlar yaratmadı. Yaşanabilir hale getirin” diye konuştu.

 

Tarih : 27 Ağustos 2022 Cumartesi 14:01   Okunma : 578

UĞUR İSTANBULLU

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel başkanlığındaki İYİ Parti heyeti, tarihinde yedinci kez taşınmaya hazırlanan Yusufeli`ni ve yeni yerleşim birimini ziyaret etti. Eski Yusufeli Belediye Başkanı Yusuf Sağlam, “Bir toplu iğne ucu kadar havalandırma imkanı olmayan binaları layık gördüler. Biz bunu reddediyoruz. Şehir, şehir olamadan biz buradan yukarıya çıkmayacağız” dedi. İYİ Partili Ünzile Yüksel ise “Taşınacak şehri yaşanacak hale getirin. Bu sıkıntıyı insanlar yaratmadı. Yaşanabilir hale getirin” diye konuştu.

Artvin`in Yusufeli ilçesi, tarihinde yedinci kez taşınmaya hazırlanıyor. Taşınma işlemlerinin, eksikler tamamlanmadan başlatılmasını protesto eden esnaf, hafta içinde kepenklerini indirmişti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ve İYİ Parti Artvin İl Başkanı Kemalettin Akgök; dün, ilçenin taşınacağı yeni yerleşim birimini inceledi.

“BURADA HAYATIN DEVAM ETMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

Bedri Yaşar, yeni yerleşim biriminde; İYİ Partili Örs ile birlikte şu açıklamaları yaptı:

“Bir kültür var, şehrin bir ruhu var. Dünyanın parasını harcıyoruz, buralara. Biz ranta karşıyız. Eksik işlere karşıyız. Standardında yapılmayan işlere karşıyız. Bu şartlar altında burada hayatın devam etmesi mümkün değil. Neden? Yolu, sosyal donatısı…”

İYİ Parti heyeti daha sonra Yusufeli halkı ile bir araya geldi. İYİ Parti Yusufeli İlçe Başkanı Recep Akyürek, “Sorunlarımızı anlatın, çözüm önerilerinizi anlatın. Bugün siz konuşun. Ben de bir Yusufeliliyim, partimin temsilcisiyim ama bundan önce Yusufeliliyim biz hep aynı gemideyiz” dedi.

“FIRIN YOK, OTEL YOK, PETROL OFİSİ YOK”

Yusufelili Oğuzhan Boyacı, “Yeni yerleşim yerimizde ekmek fırını yok. Yeni yerleşim yerimizde otel yok otel. Yeni ilçede petrol ofisi yok” dedi.

CHP Yusufeli İlçe Başkanı Barış Demirci; “Geleceğimizden tedirginiz, psikolojimiz bozuldu, geceleri uyku uyuyamıyoruz. Bunun sözünü sizlerden de almak istiyoruz. Altılı masadaki herkesten almak istiyoruz. Aslında, biz bunları MHP`den de AK Parti`den de almak isteriz. Ama yüzleri tutmadığı için gelmiyorlar. Gelseler de hiçbir olumlu netice alamıyoruz” diye konuştu.

“BİZ BUNLARI HAK ETMEDİK”

Eski Yusufeli Belediye Başkanı Yusuf Sağlam ise şunları söyledi:

“Yapılan binaları gördünüz. O binaların bir kısmı, özellikle üçüncü bölgedeki binalarımızın; zemin, artı birinci kat, artı ikinci kat; tamamen doğaya gömülü. Bir toplu iğne ucu kadar havalandırma imkanı olmayan binaları; bu Yusufeli halkına, bu TOKİ ve Şehircilik Bakanlığı layık gördüler. Biz bunu reddediyoruz. Biz bunun iyileştirilmesini istiyoruz. Bu bizim doğal hakkımızdır.

“REDDEDİYORUZ”

Ulaşımla ile ilgili sıkıntılarımız var. Viyadükleri gördünüz. Yusufeli`nin kalbine çakılmış, dokuz tane hançer. Bu viyadükler; altı yedi ay oldu, bir santim çalışma yapmadılar. Ama diyorlar ki, ‘Biz sizi taşıyacağız.` Taşırken ne yapacaksınız? `20 yıldır çektiğiniz eziyetler yetmedi. Sizi 10 kilometre yukarıya, 10 kilometre de geliş, 20 tekrar geriye dönersin; 40 kilometre daha yol alarak Artvin`e gideceksiniz, Erzurum`a gideceksiniz ya da Artvin yönündeki köylerimize gidebileceksiniz.` Biz bunları hak etmedik.

Eğer idare birtakım işleri yanlış yapıyorsa, zamanında yapmıyorsa, planlamada hatalar yapıyorlarsa; bunun bedelini bu masum insanlara kimsenin ödetmeye hakkı yoktur. İYİ Parti de olsa yarın iktidarda, bunu böyle yaparsa yine aynı şiddetle ben karşı çıkarım. Nitekim 2000 yılında, ben burada partim iktidardayken, birtakım işler yanlış giderken 5000 kişiyi topladım ve yürüyüş yaptım, miting yaptım, ‘bu işler yanlış gidiyor bak, bizi anlamaya çalışın` dedim.

“YUKARI ÇIKMAYACAĞIZ”

Bu ulaşım ağları tamamlanmadan, zeminlerle ilgili birinci katlardaki eksikler tamamlanmadan, hak sahiplikleri ile ilgili işlemler tamamlanmadan, sosyal donatılar tamamlanmadan; şehir, şehir olamadan biz buradan yukarıya çıkmayacağız. Ben şahsen çıkmayacağım. Sözümün, nazımın geçtiği insanları da mümkün mertebe ikna edeceğiz. Sizden istirhamım, bunu Meclis`te gündeme getirip, çözüm yolları bulmanız.”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel ise şöyle konuştu:

“O sandık gelince duymayan kulaklar açılacak inşallah. Şehirlerin bir ruhu olur. Tarihiniz burada geçti. Atamız, dedemiz buralarda yaşadı. Irmağın kenarlarında ne şarkılar söylendi, ne ağıtlar yakıldı. Kızlarımızı gelin ettiğimiz bu güzel şehir, bu kasaba, bu ilçe; taşınacak. Evet baraj yapılıyor, projelere asla karşı değiliz. Mademki çilesini bu şehir çekiyor, biraz da bu şehir çilenin nimetlerini de görsün.

Taşınmıyoruz, demiyoruz. Ama taşınacak şehri yaşanacak hale getirin. İnsanların, istimlak ettiğiniz aldığınız topraklarının, mal sahibi olurken üste para verdirmeyin beyler; üste para istemeyin. Bu sıkıntıyı insanlar yaratmadı. Yaşanabilir hale getirin. Okullar açılacak, az önce vatandaş dedi ki yolda, bizim çocuklarımızı oradaki okula götürecekler, hazır olmadan. Alt yapısı yok, suyu yok. Hiç kimse yaşamıyor. Herkes empati yapacak. Yönetenler de empati yapacak ve düşünecekler. Kendi çocuğu olsa, kendi ailesi olsa; hiçbir yeri hazır olmayan bir yere gidelim der mi?

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti. Hiç kimse hukukun üstünde değil. Kanun karşısında eşitlik var. Biz bunun takipçisiyiz, sahibiyiz. Size sözümüz olsun, hukuk çerçevesinde ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Yine siyaseten Meclis`te ne yapılaması gerekiyorsa yapacağız. Meclis açılacak. İnşallah çözeler o zamana kadar. İnşallah sesinizi duyarlar.

Yine size sözümüz olsun. Buyurun Yusufeliler. Meclis sizin olsun. O kürsü de sizin olsun. Çıkın derdinizi o kürsüden milletin kürsüsünden seslendirin. Bu imkânı veriyor, İYİ Parti. Gerçekten milletin sesiyiz. Onun için yola çıktık. Bizim derdimiz milletin derdini çözmek. Onun için buradayız. Sizi dinledik. Genel başkanımıza raporumuzu sunacağız. Bir gecede, ‘böyle istedim böyle yaptım` diyen irade inşallah Yusufelilerin lehine de bir irade kullanır, sıkıntılar biter diye temenni ediyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA