12 Nisan 2026 Pazar

12:05   AKDENIZ’DE CAN GÜVENLIĞI İÇIN RISK OLUŞTURAN ESKI YAPıLAR YıKıLıYOR   11:42   MERSIN’DE ‘UZUN İNCE BIR YOL’ RÜZGARı: ÂŞıK VEYSEL’IN TORUNU SAHNEYE ÇıKıNCA GÖZYAŞLARı SEL OLDU!   11:30   ARAÇ SAHIPLERI DIKKAT ! TÜVTÜRK İÇIN MILYARLıK SORU: ’767 MILYON TL NEREDE ?’   11:08   ÇIFTÇI TARLADA İMDAT DEDI! ’SADECE MAZOTUM KADAR EKEBILIYORUM’   16:48   ABD BAŞKAN YARDıMCıSı JD VANCE, ABD-İRAN GÖRÜŞMELERI IÇIN İSLAMABAD’A GIDIYOR: "OLUMLU BIR SONUÇ BEKLIYORUZ"   16:47   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI: AB’NIN AVRUPA’NıN GÜVENLIĞI IÇIN BIRLEŞIK KRALLıK, UKRAYNA, TÜRKIYE VE NORVEÇ’E IHTIYACı VAR   14:37   İSPANYA’DAN NATO’NUN HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MÜDAHALE IHTIMALINE ITIRAZ   14:34   CHP-DP GÖRÜŞMESI… ÖZGÜR ÖZEL: “ARA SEÇIMDEN KAÇMAK, ANAYASA’Yı IHLAL SUÇUYLA BIRLIKTE SIYASI BIR TÜKENMIŞLIĞIN DE ITIRAFıDıR”   14:33   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… KEREM GÖKAY ÖNER: "MURAT ÇELIK’LE ARAMDA UYUŞMAZLıK ÇıKTı. AMIRIM KANUNSUZ EMIRLER VERIYORDU”   14:32   İNGILTERE BAŞBAKANı STARMER: ENERJI FATURALARıNDAKI DALGALANMANıN SORUMLUSU TRUMP VE PUTIN   13:48   SEMIH PALAMUT: MERSIN LOJISTIK MERKEZI AÇıLıŞıYLA ŞEHRIMIZE ÖNEMLI BIR DEĞER KAZANDıRıLDı   13:03   CHP’LI MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI’NE YAPıLAN OPERASYON SONRASı BAŞKAN ÖZYIĞIT’DEN ILK AÇıKLAMA!   10:07   MERSIN’DE DEV YATıRıM: TÜRKIYE’NIN LOJISTIK ÜSSÜ AÇıLDı! BAŞKAN SEÇER’DEN 1.5 MILYAR TL’LIK VIZYON HAMLESI   09:50   TOROSLAR’DA ÇOCUKLARı EKRAN BAĞıMLıLıĞıNDAN KURTARAN HAMLE: BAY TABLET SAHNE ALDı!   20:50   TBMM GENEL KURULU YETERLI SAYı OLMADıĞı IÇIN KAPANDı.... DOĞUM IZNINDEKI KADıNLARıN DA YARARLANMASı IÇIN BU HAFTA ÇıKARıLMASı PLANLANAN KANUN TEKLIFI HAFTAYA KALDı   20:49   AYŞE ÇELIK CINAYETI DAVASı ERTELENDI... CHP’LI HATICE SELLI DURSUN: BU KADıN CINAYETLERINI ÖNLEMEYENLERIN KADıNLARA VERECEK HIÇBIR ŞEYI KALMAMıŞTıR   15:47   AKARYAKıT ZAMLARı, CEZALAR, OTOYOL ÜCRETLERI NAKLIYATÇıLARı BEZDIRDI: ALDıĞıMıZ PARAYı MALIYEYE MI VERECEĞIZ, VERGIYE MI VERECEĞIZ, OTOBANDA Mı VERECEĞIZ, CEZALARA Mı YATıRACAĞıZ, ARABANıN BAKıMıNA Mı VERECEĞIZ?   15:44   CHP’LI BAŞARıR’DAN AK PARTILI MILLETVEKILLERINE "YETER SAYı" TEPKISI: "CIDDIYETSIZLIK, YASANıZA SAHIP ÇıKMAYACAKSANıZ BU KABUL EDILEBILIR BIR DURUM DEĞIL"   14:11   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, ELEKTRIK VE DOĞAL GAZ ZAMLARıNA TEPKI: "MÜJDESINI VERDIĞINIZ KARADENIZ VE AKDENIZ GAZı NE OLDU"   14:10   İBB DAVASı”NDA 19. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN "HÜSEYIN GÜN" ÇıKıŞı: "HIÇBIRIMIZIN TANıMADıĞı BIR KIŞI ÜZERINDEN ÖRGÜT KURGULAMAK, BU IFTIRANAMENIN ÇÖPÜN IÇINDE ÇÜRÜMÜŞ BIR ÇÖP OLDUĞUNUN ALT YAZıSıDıR”  
 
     
   

AKŞENER, ENGELSİZ YAŞAM ÇALIŞTAYI`NDA: “O ANNELERİN O HİSSİNİ EN AZA İNDİRECEK BİR ÇALIŞMAYI BİRLİKTE YAPMAK İSTİYORUM”


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin düzenlediği Engelsiz Eğitim Çalıştayı`nda, “Çok gençliğimden itibaren belki teyzemden dolayı, annemin kız kardeşi görme engelliydi, belki oradan kaynaklanan bir dikkatle engelli bireyler üzerinde kendimi STK`lar da dahil hep çalışarak ifade etmiş bir insanım. Özellikle zihinsel engelli çocukları bulunan annelerin evladını nasıl bırakırım endişesini şurada gören, hisseden bir insanım ben. O annelerin o hissini en aza indirecek, o annelerin o duygusunu emniyet hissiyle takas edecek, endişesini emniyet duyma, güven duyma çocuğunun yarına yönelik güven hissiyle yer değişecek bir çalışmayı birlikte yapmak istiyorum” diye konuştu.

 

Tarih : 3 Ekim 2022 Pazartesi 13:02   Okunma : 1185

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin düzenlediği Engelsiz Eğitim Çalıştayı`nda, “Çok gençliğimden itibaren belki teyzemden dolayı, annemin kız kardeşi görme engelliydi, belki oradan kaynaklanan bir dikkatle engelli bireyler üzerinde kendimi STK`lar da dahil hep çalışarak ifade etmiş bir insanım. Özellikle zihinsel engelli çocukları bulunan annelerin evladını nasıl bırakırım endişesini şurada gören, hisseden bir insanım ben. O annelerin o hissini en aza indirecek, o annelerin o duygusunu emniyet hissiyle takas edecek, endişesini emniyet duyma, güven duyma çocuğunun yarına yönelik güven hissiyle yer değişecek bir çalışmayı birlikte yapmak istiyorum” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Toplumsal Politikalar Başkanlığı`nın bugün Ankara`da düzenlediği Engelsiz Yaşam Çalıştayı`nın açılışını yaptı. Akşener, şunları söyledi:

“Bu çalışma engelsiz bir hayatı, engelli bireylerimize nasıl sağlarız, biz iktidar olduğumuzda ne yapacağımız yapacağız sorusuna cevap sağlayan bir çalışma. Bu çalışmayı asıl işin sahiplerinin önerilerine, onayına açacağız. Sunduğumuz çalışma bir nihai biz böyle düşünüyoruz böyle olacak hüküm cümlesinin var olduğu bir çalışma değil. Dernekler, STK`lar, engelli bireylerin alilerinin dinleyeceğiz. Burayı şereflendirdiniz çok teşekkür ediyorum. Ben ilkokul öğretmenliği eğitimi aldım. Yaparak, yaşayarak yaşayanların öneriyle şekillenecek, bizim politikamızın belirlenmesini sağlayacak.

Ailesinde engelli bireylerin olduğu bir insanım. Ailelerin hangi sistem içerisinde olursa olsun engelli bireylerin, hayatlarındaki engelli yakınlarının maalesef Türkiye`de çok zor yaşadıklarını biliyorum. Saygı görürler, merhamet duyulur ama kurumsal olarak çok zor bir hayat yaşanıyor. Çok gençliğimden itibaren belki teyzemden dolayı, annemin kız kardeşi görme engelliydi, belki oradan kaynaklanan bir dikkatle engelli bireyler üzerinde kendimi STK`lar da dahil hep çalışarak ifade etmiş bir insanım. Anneyim, babaanneyim, biz kadınların en önemli duygusu Allah`ım ne olur evlat acısı göstermedir. Bir duamız daha vardır Allah`ım evlatla imtihan etme diye. Özellikle zihinsel engelli çocukları bulunan annelerin evladını nasıl bırakırım endişesini şurada gören, hisseden bir insanım ben. O annelerin o hissini en aza indirecek, o annelerin o duygusunu emniyet hissiyle takas edecek, endişesini emniyet duyma, güven duyma çocuğunun yarına yönelik güven hissiyle yer değişecek bir çalışmayı birlikte yapmak istiyorum. Tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. En derin saygılarımı sunuyorum.”

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı Ayfer Yılmaz da engelli yurttaşlara ilişkin hazırlanan taslak hakkında şunları söyledi:

“Biz İYİ Parti olarak vatandaşlarımızın fiziksel, zihinsel farklılıklarını önceleyerek ülkemizi iyi bir toplum haline dönüşmesi için buradayız. Adalete, sağlığa, çalışma hayatına erişimde engelleyiz. Eğitimden sağlığa, çalışma hayatından sosyal haklara kadar bir politika hazırladık. Bunu hep birlikte paylaşabilmek istiyoruz. Çalışmamıza destek veren değerli akademisyenlerimize, Eğitim Politikaları Başkanlığı`mıza teşekkür ediyoruz.

“BİZ ENGELLİLİĞİN BİREYSEL FARKLILIK OLARAK GÖRMÜYORUZ BİR HAK MESELESİ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Fırsat eşitliğinin sağlandığı, ayrımcılığın ortadan kaldırıldığı bir toplum istiyoruz. Biz engelliliğin bireysel farklılık olarak görmüyoruz bir hak meselesi olarak görüyoruz. Her alanda bu hedefi gerçekleştirecek politikalar üretmekteyiz. Erişilmez eğitimi, adaleti, sağlığı, istihdamı, bilgi ve bilimi öteki olarak ayırmayı reddediyoruz. Sağlığa, eğitime, bilgiye katılımın önündeki engelleri kaldıracağız.

“PARLAMENTER SİSTEME GEÇTİĞİMİZDE BAŞBAKANLIĞA BAĞLI ENGELLİLER MÜSTEŞARLIĞI KURACAĞIZ”

Bütün bunları yapabilmek için toplumda ne kadar engellimiz var? Engellilik durumlarına ilişkin verileri biliyor muyuz? Eğer dünya nüfusunun yüzde 15`nin engelli olduğunu gözetirsek ülkemizde de 10-12 milyon civarı engellimiz var. Bugün cumhurbaşkanlığı sistemi içerisinde Cumhurbaşkanlığı`na bağlı Engelliler İdaresi Başkanlığı, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçtiğimizde Başbakanlığa bağlı Engelliler Müsteşarlığı kuracağız. Mevzuat, eğitim, sağlık, istihdam, sosyal yardım hizmetleri ile sorumlu ve koordinasyon sağlayan, sosyal doku envanteri hazırlanacak.

“ENGELSİZ YAŞAMA ERKEN ERİŞİMİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERE DAİR TOPLUMSAL FARKLILIĞIN ARTTIRMANIN ÖNEMİNİN BİLİNCİNDEYİZ”

Engelsiz yaşama erken erişimin önündeki engellere dair toplumsal farklılığın arttırmanın öneminin bilincindeyiz. Ne kadar erken tespit edebilirsek o kadar önlem alabiliriz. Önce sağlık. Koruyucu ve önleyici sağlık hizmetleri kapsamından evlilik öncesinde tüm çiftlerin testleri ücretsiz yapılarak engelliliğe neden olabilecek etkenleri engellemeye çalışacağız. Yeni doğan çocuklarımızın gelişimleri takip edilecek. Çocuk doktoru, psikolog, diyetisyen ve sosyal hizmet uzmanı ile desteklenecek. Ülkemizde multidisipliner rehabilitasyon ekipleri oluşturulacak.

“SMA`LI ÇOCUKLARIN TEDAVİSİ İÇİN TECRÜBELİ ULUSLARARASI ÜNİVERSİTELERLE İLETİŞİME GEÇİLECEK”

Sağlık kurulu raporlarının Dünya Sağlık Örgütü`nün standartlarına uygun olarak düzenlenmesi sağlanacak ve denetlenecek. SMA`lı çocukların tedavisi için tecrübeli uluslararası üniversitelerle iletişime geçilecek. Sağlık politikalarımızla eş anlı olarak eğitim politikalarımız da uygulamaya konulacaktır.

“ENGELLİ MAAŞLARI YAŞAMSAL İHTİYAÇLARA GÖRE YENİDEN DÜZENLENECEKTİR”

İYİ Parti iktidarında devlet vatandaşların talep ve müracaatını beklemeksizin doğrudan ihtiyaç sahiplerine ulaşarak yaşam kalitesini arttıracak koşulları sağlayacaktır. Sosyal yardım ve hizmetlerde kademeli destek sistemine geçilecek. Engelli maaşları yaşamsal ihtiyaçlara göre yeniden düzenlenecektir. Ağır engelli çocukları bulunan annelerimizin sigorta primi devlet tarafından karşılanacak. Engelli kişilerin kullanımı için alınacak ÖTV muafiyetli araçlarda uygulanan fiyat üst sınırı günü ekonomik koşullarına göre belirlenecektir.

“İSTİSMARA UĞRAYAN ENGELLİ KADIN VE ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ETKİN KORUMA SAĞLANACAKTIR”

Ömür Boyu Yaşam Merkezleri, 24 saat destek veren merkezler ailelerin gözünün arkada kalmamasını sağlayacağız. Kadın sığınma evleri erişilebilir hale getirilecek ve istismara uğrayan engelli kadın ve çocuklarımız için etkin koruma sağlanacaktır.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA