29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

Ayaş Antik Tiyatro Festivali Başladı


Erdemli Belediyesi 2 bin yıl sonra Ayaş Antik Kent kapılarını araladı

 

Tarih : 7 Ağustos 2018 Salı 08:49   Okunma : 1348

Erdemli Belediyesi düzenlediği festival ile 2 bin yıl sonra Ayaş Antik Kent kapılarını izleyiciye açtı. Festival 4 Ağustos Cumartesi günü Belediye önünden Kültür Merkezine kadar yapılan kortej yürüyüşü ile başlarken yürüyüşe, şehir dışından gelen tiyatro ekiplerinin yanı sıra yerel halkın da yoğun ilgi gösterdiği görüldü. 8 Ağustos Çarşamba gününe kadar devam edeceği bildirilen festival kapsamında şehir dışından gelen konukların Merdivenlikuyu plajında çadır kamp alanında konakladıkları, çeşitli söyleşi ve atölyelerle gün boyu etkinliklere katıldıkları belirtildi.

Erdemli Belediyesi bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Ayaş Antik Tiyatro Festivali ile 2 bin yıl sonra antik kentin perdelerini açtı. 4 Ağustos Cumartesi günü kortej yürüyüşü ile başlayan festivalin ilk oyunu protokolün ve halkın yoğun katılımı ile Ahu Türkpençe’nin yer aldığı Patates oyunu oldu.

8 Ağustos Çarşamba gününe kadar devam edeceği bildirilen festivalin gündüz saatlerinde Merdivenlikuyu plajında söyleşi ve atölyelerle devam ederken akşam saatlerinde antik kent tiyatro sahnesinde halk ile buluştuğu, bu kapsamda da Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen tiyatro ekiplerinin oyunlarını sergilediği görüldü.

BAŞKAN TOLLU: KÜLTÜR VE SANAT ALANINDA İMKÂNSIZ GÖRÜNEN HERŞEYİ HALKIMIZ İÇİN GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Patates oyunu sonrasında plaket törenine katılan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu yaptığı açıklamada, kültür ve sanat alanında Mersin de şu ana kadar gerçekleştirilememiş olan bu festivalin 2 bin yıl sonra Erdemli Belediyesi vesilesiyle gerçekleştiğini ve imkansız görünen her faaliyetinde gerçekleştirileceğini söyledi. Sanatın ve tarihin harmanlandığı festivalle halkın kendi tarihi ile bütünleşmesinin yanı sıra ulusal boyutta bir adım attıklarını bildiren Başkan Tollu, festivallerin yıl boyunca devam edeceğini ifade etti.

ANTİK KENT KAZI BAŞKAN YARDIMCISI KIZILARSLANOĞLU: ALANIN TARİHİ DOKUSUNUN YENİDEN SEYİRCİSİ İLE BULUŞMASI MUTLULUK VERİCİ

Gecede son olarak söz alan Ayaş Antik Kent kazı başkan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asena Kızılarslanoğu, 2 bin yıl sonra yeniden seyirci ile buluşan tarihi alanın korunması ve tekrar kazandırılması için ellerinden geleni yaptıklarını bu süreçte festivale emek veren herkese özelliklede Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ’ya duyarlılıklarından dolayı teşekkür etiklerini, festivalin yıllar boyu etmesini dilediğini bildirdi.

MERSİN TİYATROLA DERNEĞİ BAŞKANI KARTAL PROJEYİ DESTEKLEDİKLERİNİ DİLE GETİRDİ

Festivalin son derece önemli olduğunu ifade eden Mersin Tiyatrolar Derneği Başkanı Riyadhan Kartal da programda yaptığı konuşmada, bu etkinliğin kapsam bakımından Türkiye'de ilk sayilabliecegini, bu anlamda Erdemli Belediyesi'nin çok önemli bir işi başardığını vurguladı. Sanat ve tarihi buluşturan bu festivalin devamı için ellerinden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceklerini açıkladı.

Paylaş :
Etiketler :  erdemli belediyesi, mükerrem tollu, adem arslan, ayaş

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA