29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Nuru Mahallesi 2. İncir ve Fıstık Festivali yapıldı


Nuru Mahallesi’nde 2.’si düzenlenen İncir ve Fıstık Festivali, çevre ilçeler ile mahallelerden gelen binlerce vatandaşı buluşturdu. Festivale katılan coşkulu kalabalık Ankaralı Coşkun’un birbirinden hareketli şarkı ve türküleriyle doyasıya eğlendi.

 

Tarih : 14 Ağustos 2018 Salı 07:51   Okunma : 1104

Nuru Mahallesi’nde 2.’si düzenlenen İncir ve Fıstık Festivali, çevre ilçeler ile mahallelerden gelen binlerce vatandaşı buluşturdu. Festivale katılan coşkulu kalabalık Ankaralı Coşkun’un birbirinden hareketli şarkı ve türküleriyle doyasıya eğlendi.

Standlar, yarışmalar, yemek ikramı, Halk Oyunları gösterileri veEngelliler Derneği konserinin yer aldığı festivalin son bölümünde Ankaralı Coşkun sahne aldı. Coşkun, söylediği şarkılarla binlerce vatandaşı coşturarak, keyifli dakikalar yaşattı.

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE DAHA ÇOK HİZMETLER YAPACAĞIZ”

Festivalde konuşmasını gerçekleştiren Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Bende bu yörenin bir evladı olarak göreve geldiğim günden bu yana sizlerle birlikte olmaktan, sizlere hizmet etmekten her zaman onur ve gurur duydum. Barışın ve özgürlüğün kenti Silifke’mizin bu güzel mahallesinde 2. İncir ve Fıstık Festivalini gerçekleştirmenin mutluluğunu ve güzelliğini yaşıyoruz. Bizleri böylesi güzel bir etkinlikte yalnız bırakmayan Mersin Milletvekilimiz Ali Mahir Başarır’a, Belediye Meclis üyelerimize, mahalle muhtarlarımıza, uzaktan ve yakından gelen siz değerli vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum.

Bu coşkulu ve sevinçli kalabalığı daha büyük festivallerde görmek istiyoruz. Böyle birlikteliklerimiz sayesinde yöremizi, tarım ürünlerimizi, doğal güzelliklerimizi, kültürümüzü ve sosyal yaşantımızı tüm dünyaya tanıtma imkânı buluyoruz. Bizim olan değerlerimiz nasıl bize sapasağlam geldiyse, bize düşen de bu değerlerimize sahip çıkıp, eksiltmeden, bilakis üzerine daha fazlasını koyarak geleceğe aktarmaktır.

İlçemizin sosyal ve kültürel bakımdan gelişmesi, vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükselmesi, kısacası merkez ve kırsalıyla daha yaşanılabilir bir Silifke’nin gerçekleşmesi’ hep hayalimiz, önceliğimiz ve hedefimiz olmuştur. İnşallah önümüzdeki senelerde daha farklı ve daha zengin içerikli bir festival gerçekleştirmeyi el birliğiyle düşünüyoruz. Ben emeği ve katkısı olan herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“FESTİVALİMİZİN İKİNCİSİNİ GERÇEKLEŞTİRMEKTEN BÜYÜK MUTLULUK DUYDUK”

Nuru Mahallesi’nde 2. İncir ve Fıstık Festivalini düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Nuru Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Nuri Ünal, “Mahallemiz inciri, fıstığı ve doğal güzellikleriyle kendini tanıtmaya devam etmektedir. Birlik ve beraberlik içerisinde gelenekselleştirmeyi düşündüğümüzü festivalimizi, bu yıl daha coşkulu ve kalabalık bir şekilde yapmaktayız. Tabi ki bunda en büyük pay Belediye Başkanımız Dr. Mustafa Turgut’un…

Bizlerin bu çabasına önder olup, destek ve katkılarını esirgemediler. Vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile böyle bir festivali gerçekleştirmemize imkân sağladılar. Derneğimiz adına Belediye yetkililerine ve Başkanımız Dr. Mustafa Turgut’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

MUHTAR ŞEN, “BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE NİCE FESTİVALLERE”

Nuru Mahallesi ve çevre mahallelerinin birlik ve beraberlik içerisinde katıldığı güzel bir festival olduğunu açıklayan Mahalle Muhtarı Mustafa Şen, “Belediyemiz, Derneğimiz ve Mahalle Muhtarlığımızın işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz festivalimizin gelecek nesillere aktarılmasını ve duyurulmasını istiyoruz.Nuru Mahallesi Silifke’nin çok özel ve güzel mahallelerinden bir tanesi… Her kesimden vatandaşımız mahallemizi tanıyor ve biliyor. Böylesi güzel topraklarda eli nasırlı dedelerimizin, beli bükük nenelerimizin ve siz değerli Nuru sakinlerimizin tek geçim kaynağı olan İncir ve Yayla Fıstığını tanıtmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yöremizi, tarım ürünlerimizi ve köyümüzün bütün güzelliklerini böyle şenliklerde tanıtmaya gayret göstereceğiz. Derneğimiz ve yöremiz insanlarıyla birlikte böylesi bir başarıya imza atan belediyemize ve başkanımız Dr. Mustafa Turgut’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

BAŞARIR, “EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise, Silifke’nin mahalleleriyle birlikte önemli bir ilçe olduğunu belirterek, “Nuru Mahallesi İncir ve Fıstık Festivali’nin düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz. Sizlerle böyle bir etkinlikte bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduk. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha büyük ve daha coşkulu festivallerde bir araya geliriz. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  silifke belediyesi, mustafa turgut, chp, bünyamin uçar, incir ve fıstık festivali

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA