21 Haziran 2025 Cumartesi

11:54   MERSIN BAROSU HAYVAN HAKLARı KOMISYONU, PATIKÖY’Ü ZIYARET ETTI   11:50    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:10   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:10   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…    08:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı   08:07   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI, İMAMOĞLU’NUN AVUKATı PEHLIVAN’ıN TUTUKLANMASı ÜZERINE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: SAVUNMA ASLA SUSMAYACAK, KORKMAYACAK VE ITAAT ETMEYECEK   21:19   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   16:46   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:15   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:09   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   10:28   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:23   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:19   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR  
 
     
   

MALATYA`DA AĞILA GİREN KURT 47 KOYUNU TELEF ETTİ. KOYUNLARIN SAHİBİ VATANDAŞ: "GİRDİ MALİYETLERİNDEN ZATEN ZARARIMIZ VAR, BİR DE BU OLAYI YAŞADIK"


Malatya`nın Yazıhan ilçesinde küçükbaş hayvanların bulunduğu ağıla giren kurt, 47 koyunu telef ederken 12 koyunu da yaraladı. İşletmenin ortağı Bilal Altıntop, bu yıl girdi maliyetlerinden dolayı zarar ettiklerini, üzerine bir de bu olayı yaşadıklarını kaydederek, devletten yardım beklediklerini söyledi.

 

Tarih : 31 Ekim 2022 Pazartesi 12:12   Okunma : 451

Malatya`nın Yazıhan ilçesinde küçükbaş hayvanların bulunduğu ağıla giren kurt, 47 koyunu telef ederken 12 koyunu da yaraladı. İşletmenin ortağı Bilal Altıntop, bu yıl girdi maliyetlerinden dolayı zarar ettiklerini, üzerine bir de bu olayı yaşadıklarını kaydederek, devletten yardım beklediklerini söyledi.

Olay, Yazıhan ilçesine bağlı Sinanlı Mahallesi`nde meydana geldi. Mahallede, koyun yetiştiriciliği yapan Fuat Karakuş`a ait ağıla giren kurt, 47 koyunu öldürürken, 12 koyunu da yaraladı. Olayın bildirilmesi üzerine Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, Tarım ve Kılsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Koordinatörü Murat Tunç, Yazıhan Tarım ve Orman İlçe Müdürü Zafer Tanrıverdi, Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ve teknik personel mahalleye gelerek incelemede bulundu.

"MAĞDURUZ, DEVLETİMİZDEN YARDIM BEKLİYORUZ"

İşletmenin ortağı Bilal Altıntop, kurtlardan dolayı mağdur olduklarını ifade ederek, "Bunlar evcil kurtlar bizden ya da köpeklerden kaçmıyor. Biz uzun zaman nöbet tuttuk. O süreçte bir sıkıntı yaşamadık. Cumartesi gecesi kurt ağıla giriyor, çoban sabah köpeklerin sesine uyanıyor. 47 koyun telef olmuş, 12-13 koyunda yaralı. Mağdur olduk, devletimizden yardım bekliyoruz. Bu sene girdi maliyetlerinden dolayı bayağı bir zararımız var, bir de bu olayı yaşadık. Devletimizden bir yardım bekliyoruz” dedi.

"SADECE HAYVANLAR DEĞİL İNSANLAR İÇİN DE TEHLİKE"

CHP Yazıhan İlçe Başkanı Şahmurat Çalışkan ise kurtların sadece hayvanlar için değil insanlar içinde büyük bir tehlike olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Yerleşim alanlarının içi. Burada insanlar tarım ve hayvancılık yapıyor. Erken saatlerde tarlaya gidip, geç saatte dönüyorlar. Kurtların hayvanları parçalaması insanlar için de bir tehlike. Bu insanların meraları ya da otlak yerleri yok. Bunlar besi hayvanları ve borca alınmış. Üzerine bir de bu eklendi. Bu insanlar çaresiz durumda. Bu insanların mağduriyetlerinin giderilmesi gerekiyor. Maliyetler çok yüksek, bu işlerin yapılabilir bir durumu kalmamış. Zor şartlarda hayvancılığı sürdürmeye çalışıyorlar. Başlarına böyle bir olay geldi ve çok mağdurlar."

"KURT VE YABAN DOMUZUNDAN DOLAYI MUSTARİBİZ"

Çalışkan, son dönemde bölgede yaban domuzu popülasyonunun çok arttığına dikkat çekerek, "Buna önlem alınsın diye mi bu kurtlar salınıyor? Bu kurtlar salınırken bir deneti mi var mı? Yaban domuzlarının da aşırı bir zararı var. Hayvancılık yapanlar kurttan, diğer üreticilerimizde yaban domuzundan mustarip. Buna yetkililerin bir çözüm bulması gerekiyor. Bunun şakası yok, bu hayvanlar evlere kadar giriyor. Herkesin çok dikkatli olması lazım. Bu basit bir şey değil. Yazıhan ovasındayız ve her yerde ev var" ifadelerini kullandı. 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA