21 Aralık 2025 Pazar

17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”   14:35   “MERSIN’DE EMEKÇILERIN SıCAK DURAĞı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜNE ÇORBAYLA BAŞLANGıÇ”   14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”  
 
     
   

Adil Aktay’dan 30 Ağustos Açıklaması


CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla açıklama yaptı.

 

Tarih : 30 Ağustos 2018 Perşembe 19:25   Okunma : 1374

İl Başkanı Adil Aktay açıklamasında, “Bugün, Kurtuluş Mücadelemizin altın bir sayfasının yıldönümünü kutlamak üzere toplandık.

Anadolu’nun kahraman evlatları, işgalcilere ve işbirlikçilerine karşı tek vücut oldu ve 26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlandı.

İşte, o zafer ve birlik ruhu, Cumhuriyetimizin de temellerini attı. Bu ülkenin insanlarının özgürlük ve bağımsızlık aşkı 30 Ağustos Zaferi ile ete kemiğe büründü.

Bizler, özgürlük ve bağımsızlık aşkımızdan 96 yıldır hiçbir şey kaybetmedik. Ama ülkemiz ve Cumhuriyetimiz büyük yaralar aldı, almaya da devam ediyor. 

Bugün ülkemiz, yine büyük tehditlerin gölgesinde.

Bugün yine gaflet ve delalet içinde bulunanlar var.

“Milli irade” lafını ağızlarından düşürmeden Meclis’i yetkisizleştirenlere…

Cumhuriyetimizi tüm dünyaya kabul ettiren Lozan’ı tartışmaya açanlara…

Birlik ve beraberliğimizi oy hesabıyla bozmaya yeltenenlere…

Kalkınmayı öncelik sayan Cumhuriyet’i, ekonomide dışa bağımlı duruma düşürenlere…

ABD Başkanı’nın bir tweetiyle ülke ekonomisini sarsılır hale getirenlere…

Petrol zengini ülkelere el avuç açarak kurtuluş arayanlara şunu hatırlatmak isteriz:

İster Saray’dan, ister Beyaz Saray’dan gelsin, hiçbir dayatmaya, hiçbir yaptırıma boyun eğmeyeceğiz. 

Demokrasiyi, adaleti, eşitliği ve laikliği kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz. Yaratılan korku ortamını dağıtacağız. Cumhuriyetimiz yeniden “kimsesizlerin kimsesi olacak” ve çağdaş bir demokrasiyle geleceğe taşınacak.

Bu yolda, karamsarlık bize uzak, umut ve kararlılık yoldaşımız olmaya devam edecek.

Hepinizin, hepimizin 30 Ağustos Zaferini kutluyor, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum.

Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi!” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  adil aktay, chp, zafer bayramı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA