13 Aralık 2025 Cumartesi

13:15   MHP’LI FETI YıLDıZ: "TÜRKIYE’NIN TERÖRLE MÜCADELESI ’BEKA’ EKSENINDE KURUMSALLAŞMıŞ TARIHSEL BIR DEVLET REFLEKSIDIR"   13:11   DURUŞMA ’GEÇICI’ HAKIMLE YAPıLDı, İMAMOĞLU’NUN “BILIRKIŞI DAVASı” 108 GÜN SONRAYA ERTELENDI…   13:07   UĞUR DÜNDAR, MUSTAFA BALBAY VE YAVUZ OĞHAN, TÜYAP KITAP FUARı’NDA İBB STANDı’NDA OLACAK   13:02   CHP’LI KARASU’DAN KAHRAMANMARAŞ’TAKI TATBIKATA TEPKI: "EMEKÇININ TALEBI SUÇ DEĞILDIR"   11:55   MEZITLI BELEDIYESI ATıL ALANı DÖNÜŞTÜRDÜ, “YENI NESIL KITAP&KAFE” ARTıK HIZMETTE   11:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ‘KADıN DOSTU KENT’ POLITIKALARıNDA SAĞLAM ADıMLAR   16:42   TALAT DINÇER: “GENÇLERI DIJITAL SUÇ PAZARıNDAN KIM KORUYACAK?”   15:17   2026 BÜTÇESI TBMM GENEL KURULU’NDA... CHP’LI SUIÇMEZ: "MADEM SIZ BU KURDUĞUNUZ DÜZENDEN GURUR DUYUYORSUNUZ, BEN DE O ÇARKıN DIŞLILERI ARASıNDA EZILENLER IÇIN SIZIN ADıNıZA UTANıYORUM"   15:14   ANKARA’DA KADıNLARDAN GÜLHAN TAŞ’ıN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ EVIN ÖNÜNDE EYLEM YAPTı   15:12   CHP GENÇLIK KOLLARı, TUTUKLANAN TİP’LI 16 GENCI CEZAEVINDE ZIYARET ETTI   15:09   İZMIR’DE DİSK’IN EYLEMI 4. GÜNÜNDE... İŞÇILERDEN YÖNETIME ‘MASA’ ÇAĞRıSı   15:07   TUTUKLANAN MEHMET AKIF ERSOY: HAYATıMDA HIÇ UYUŞTURUCU MADDE KULLANMADıM, GRUP SEKS IDDIALARıNıN HEPSI YALANDıR   10:45   TOROSLAR’DA ANNELERLE GÜÇLÜ MÜCADELE: ÇOCUKLAR ATÖLYEDE, VELILER SEMINERDE   09:21   “MERSIN KAN PORTAKALı AVRUPA YOLUNDA: COĞRAFI İŞARETLE KORUMA ALTıNDA”   16:17   TOROSLAR BELEDIYESININ KADıN VOLEYBOL TAKıMı YINE GALIP GELDI   16:15   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı TAN, TRUMP’ıN, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE ILGILI SÖZLERINI ELEŞTIRDI   16:13   SILIVRI’YE YENI DURUŞMA SALONU YAPıLıYOR... AVUKAT ERSÖZ: “İBB YARGıLAMALARıNıN BAŞLAMASı IÇIN BU SALON BEKLENECEKSE HUKUK IHLALLERI GÜNDEME GELECEK”   16:12   GÜLŞAH DURBAY’ıN SAĞLıK DURUMU... MANISA ŞEHIR HASTANESI BAŞHEKIMI SAKA: DURBAY’ıN DURUMU CIDDIYETINI KORUYOR   14:44   KıRıKKALE OSB’DE YANGıN... VALI MAKAS: "CAN KAYBıMıZ YOK"   14:43   CHP’DEN ISTIFA EDEN MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR: ÖNCE KENDILERI AKLANıP GELECEK  
 
     
   

  ARDAHAN`DAKİ HAYVAN PAZARINDA ÇIKAN KAVGADA ÖLDÜRÜLEN ÖZKAN BİRDAL`IN AİLESİ, KATİL ZANLISINA VERİLEN 10 YIL CEZAYA TEPKİ GÖSTERDİ: “BİR İNSANI ÖLDÜRMEK, 10 YIL İLE SINIRLI OLAMAZ”


Ardahan`ın Damal ilçesinde yaşayan 41 yaşındaki Özkan Birkal`ın, hayvan pazarında çıkar kavgada öldürülmesi ile ilgili davada Fırat Kaya, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Birkan`ın ağabeyi Göksal Birdal, “Hangi hukuk, hangi adalet vardır ki… Kafatasına vurup ölümüne sebebiyet verip… Bunu kalkıp basit yaralamaya çeviriyor? Biz yine aynı şekilde hukuk ve adalete inanıyoruz. Bir insan öldürmek 10 yıl ile sınırlı asla olamaz" tepkisini gösterdi.

 

Tarih : 16 Kasım 2022 Çarşamba 17:32   Okunma : 816

 

ÖZKAN KARAKAYA

Ardahan`ın Damal ilçesinde yaşayan 41 yaşındaki Özkan Birkal`ın, hayvan pazarında çıkar kavgada öldürülmesi ile ilgili davada Fırat Kaya, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Birkan`ın ağabeyi Göksal Birdal, “Hangi hukuk, hangi adalet vardır ki… Kafatasına vurup ölümüne sebebiyet verip… Bunu kalkıp basit yaralamaya çeviriyor? Biz yine aynı şekilde hukuk ve adalete inanıyoruz. Bir insan öldürmek 10 yıl ile sınırlı asla olamaz" tepkisini gösterdi.

Ardahan`ın Damal ilçesinde yaşayan ve geçimini hayvancılık yaparak sağlayan 41 yaşındaki Özkan Birkal`ın, 15 Temmuz 2021`de, ilçedeki hayvan pazarında öldürülmesi ile ilgili yargılamanın son duruşması geçen hafta yapılmıştı. Mahkeme, sanık Fırat Kaya hakkında 10 yıl hapis cezası kararı verdi. Birkan ailesi verilen cezayı yetersiz bulduklarını belirtti. Aile, karara itiraz edeceklerini açıkladı.

"SUÇ VASIFLANDIRMASI VE CEZA MİKTARININ ARTMASI İÇİN İSTİNAFA GİDECEĞİZ"

Avukat Müzeyyen Çiftçi Yolaçan, şunları söyledi:

“Yargılama sona erdi, ilk derece mahkemesi olarak Ardahan Ağır Ceza Mahkemesi hüküm kurdu. Sanıklardan bir tanesinin tutuklanmasına karar verdi. Bundan sonraki süreç şöyle: Dosya istinafa gidecek muhakkak hem bizim hem de karşı tarafın itirazı olacak; Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi`ne gidecek. Oradan çıkacak sonuca göre de Yargıtay`a gidecek. Nihai kararı Yargıtay verecek. Mahkemeden çıkan kararın tatmin edici bir yönü sanık hakkında tutuklama kararı verilmiş olmasıydı. Çünkü aylardan beri acılı aile bunun mücadelesini vermekteydi. Bu bir derece olsun aileyi rahatlatmıştır ama tabi suç vasıflandırması ve ceza miktarının az olması yönünde itirazlarımız var bunları istinaf mahkemesine taşıyacağız."

"BAŞINDAN BERİ EKSİK YÜRÜYEN BİR DAVA"

Ailenin avukatı Zeynel Ateşer ise şunları söyledi:

“Meslektaşımın da söylediği gibi Birkal ailesinin avukatlığını yaptık biz de. Maalesef soruşturmanın en başından beri çok eksik yürüyen bir dava neticesinde… Biz, kasten öldürme suçundan ceza almasını beklerken, kasten yaralama neticesinde ceza verildi. Şu an tutuksuz olarak yargılanan şahıslardan Fırat Kaya`nın tutuklanması, içimizi hafif de olsa soğuttu. Ama biz İstinaf mahkemesinde adaletin yerini bulacağını, kasten yaralama değil kafa bölgesine sert cisimle, silah sayılan bir sopayla sert bir şekilde kısa mesafeden vurmanın öldürme eylemi olduğunu düşünüyoruz. İstinafta da bu yönde bir karar çıkarılıp, müebbet hapse çevireceğini düşünüyoruz. Adalet istiyoruz. Şahsın cezalandırılmasını istiyoruz.”

"BİR İNSANI ÖLDÜRMENİN CEZASI 10 YIL OLMAMALI"

Dava hakkında konuşan Özkan Birkal`ın abisi Göksal Birkal ise şunları söyledi:

"Özkan Birkal kardeşim, kafasına sert bir cisimle vurularak 47 gün yaşam mücadelesi verdi ve hayatını kaybetti. Dolayısıyla da burada yaralama suçundan dava açılmış ve suç şekli değiştirilmeyerek basit yaralama geçtiğinden dolayı 10 yıl hapis cezası verildi. Bugün adam öldüren bir insanın 10 yıl ile sınırlandırılamayacağını çok iyi biliyoruz. Akabinde de şu vardır, kafatasına vurarak tamamen hedef olarak seçilmiştir. Dolayısıyla da bunun hangi hukuk hangi adaleti vardır ki kafatasına vurup ölümüne sebebiyet verip bunu kalkıp da basit yaralamaya çeviriyor biz yine aynı şekilde hukuk ve adalete inanıyoruz. Bir insan öldürmek 10 yıl ile sınırlı asla olamaz. Bu bir basit dava değildir, toplumun bütün kamuoyunu ve çok yakından ilgilendiren bir davadır. Ben burada yargıçları, hakimleri, savcıları göreve davet ediyorum. Bu dosyayı istinaf mahkemesine ve Yargıtay`a göndereceğiz. Cezasını müebbet hapis ile çekmesini talep edeceğiz. Bacağına vurmadı ki kalpten ölsün, kafatasına vuruyorsun. Gasp edilerek öldürüldü. Bizi yaralayan budur.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA