16 Nisan 2024 Salı

12:18   CAN ATALAY`DAN DEPREM KAYIPLARI İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI   12:05   MSB: "GARA BÖLGESİNDE 5 PKK`LI TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:37   GAZETECİLER CEMİYETİ GENÇ GAZETECİLERE YÖNELİK EĞİTİM KAMPI DÜZENLİYOR   10:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN USTALARI CİHAZLARIN BAKIM-ONARIMINI YAPARAK ÖMRÜNÜ UZATIYOR   09:28   ALİ YERLİKAYA: "KIRMIZI VE SARI BÜLTENLE ARANAN NURLAN ZHARIMBETOV, `MAHZEN-27` OPERASYONUYLA YAKALANDI"   15:37   İSTANBUL`DA 29 KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ YANGINLA İLGİLİ İTFAİYE RAPORU AÇIKLANDI   14:59   YENİŞEHİR BELEDİYESİ DÜNYA PARATRİATLON KUPASI YARIŞLARINA HAZIR   14:28   CHP HEYETİ ANTALYA ADLİYESİ ÖNÜNDE   13:01   AKP`DE ISTAKOZ KRİZİ   12:20   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN KEŞAN BELEDİYESİ`NİN ÖNCEKİ DÖNEM BORÇLARI AÇIKLANDI: TOPLAM BORÇ 483 MİLYON, 3 AYDA 13 MİLYON TL KURUYEMİŞ VE BENZERİ GİDERLERE HARCANMIŞ   11:29   YARGITAY BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE YİNE SONUÇ ÇIKMADI   10:39   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BULUT: “İKTİDAR VEKİLLERİ ISTAKOZ, VATANDAŞ BORÇLARINI ÖDEME DERDİNDE”   10:18   TELEFERİK KAZASI SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TUTUKLANAN KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI KOCAGÖZ: "TEK SORUMLU BENMİŞİM GİBİ GÖSTERİLDİ"   09:55   VAHAP SEÇER`DEN SMA HASTASI MEHMET ALİ BEBEĞİN KAMPANYASINA DESTEK   09:45   MUĞLA DATÇA`DA DEPREM   09:20   MERSİN`DE DÜZENLENEN EUROLEAGUE FINAL FOUR SONA ERDİ   09:19   İZMİR`DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ GEÇİM SIKINTISINDAN DERT YANDI: “ÇALIŞMAKTAN ÖĞRENCİLİK HAYATIMIN TADINI ÇIKARAMADIM”   23:51   ÖZEL`DEN KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI`NIN TUTUKLANMASINA TEPKİ: SIRF PARTİLİMİZ DİYE BAŞKANIMIZI GÜNAH KEÇİSİ İLAN EDEMEZSİNİZ   22:57   ERDOĞAN`DAN ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU OLAN FENERBAHÇE KADIN BASKETBOL TAKIMINA TEBRİK   22:35   ÖZGÜR ÖZEL, EUROLEAGUE ŞAMPİYONU OLAN FENERBAHÇE KADIN BASKETBOL TAKIMINI KUTLADI  
 
     
   

  ARDAHAN`DAKİ HAYVAN PAZARINDA ÇIKAN KAVGADA ÖLDÜRÜLEN ÖZKAN BİRDAL`IN AİLESİ, KATİL ZANLISINA VERİLEN 10 YIL CEZAYA TEPKİ GÖSTERDİ: “BİR İNSANI ÖLDÜRMEK, 10 YIL İLE SINIRLI OLAMAZ”


Ardahan`ın Damal ilçesinde yaşayan 41 yaşındaki Özkan Birkal`ın, hayvan pazarında çıkar kavgada öldürülmesi ile ilgili davada Fırat Kaya, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Birkan`ın ağabeyi Göksal Birdal, “Hangi hukuk, hangi adalet vardır ki… Kafatasına vurup ölümüne sebebiyet verip… Bunu kalkıp basit yaralamaya çeviriyor? Biz yine aynı şekilde hukuk ve adalete inanıyoruz. Bir insan öldürmek 10 yıl ile sınırlı asla olamaz" tepkisini gösterdi.

 

Tarih : 16 Kasım 2022 Çarşamba 17:32   Okunma : 338

 

ÖZKAN KARAKAYA

Ardahan`ın Damal ilçesinde yaşayan 41 yaşındaki Özkan Birkal`ın, hayvan pazarında çıkar kavgada öldürülmesi ile ilgili davada Fırat Kaya, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Birkan`ın ağabeyi Göksal Birdal, “Hangi hukuk, hangi adalet vardır ki… Kafatasına vurup ölümüne sebebiyet verip… Bunu kalkıp basit yaralamaya çeviriyor? Biz yine aynı şekilde hukuk ve adalete inanıyoruz. Bir insan öldürmek 10 yıl ile sınırlı asla olamaz" tepkisini gösterdi.

Ardahan`ın Damal ilçesinde yaşayan ve geçimini hayvancılık yaparak sağlayan 41 yaşındaki Özkan Birkal`ın, 15 Temmuz 2021`de, ilçedeki hayvan pazarında öldürülmesi ile ilgili yargılamanın son duruşması geçen hafta yapılmıştı. Mahkeme, sanık Fırat Kaya hakkında 10 yıl hapis cezası kararı verdi. Birkan ailesi verilen cezayı yetersiz bulduklarını belirtti. Aile, karara itiraz edeceklerini açıkladı.

"SUÇ VASIFLANDIRMASI VE CEZA MİKTARININ ARTMASI İÇİN İSTİNAFA GİDECEĞİZ"

Avukat Müzeyyen Çiftçi Yolaçan, şunları söyledi:

“Yargılama sona erdi, ilk derece mahkemesi olarak Ardahan Ağır Ceza Mahkemesi hüküm kurdu. Sanıklardan bir tanesinin tutuklanmasına karar verdi. Bundan sonraki süreç şöyle: Dosya istinafa gidecek muhakkak hem bizim hem de karşı tarafın itirazı olacak; Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi`ne gidecek. Oradan çıkacak sonuca göre de Yargıtay`a gidecek. Nihai kararı Yargıtay verecek. Mahkemeden çıkan kararın tatmin edici bir yönü sanık hakkında tutuklama kararı verilmiş olmasıydı. Çünkü aylardan beri acılı aile bunun mücadelesini vermekteydi. Bu bir derece olsun aileyi rahatlatmıştır ama tabi suç vasıflandırması ve ceza miktarının az olması yönünde itirazlarımız var bunları istinaf mahkemesine taşıyacağız."

"BAŞINDAN BERİ EKSİK YÜRÜYEN BİR DAVA"

Ailenin avukatı Zeynel Ateşer ise şunları söyledi:

“Meslektaşımın da söylediği gibi Birkal ailesinin avukatlığını yaptık biz de. Maalesef soruşturmanın en başından beri çok eksik yürüyen bir dava neticesinde… Biz, kasten öldürme suçundan ceza almasını beklerken, kasten yaralama neticesinde ceza verildi. Şu an tutuksuz olarak yargılanan şahıslardan Fırat Kaya`nın tutuklanması, içimizi hafif de olsa soğuttu. Ama biz İstinaf mahkemesinde adaletin yerini bulacağını, kasten yaralama değil kafa bölgesine sert cisimle, silah sayılan bir sopayla sert bir şekilde kısa mesafeden vurmanın öldürme eylemi olduğunu düşünüyoruz. İstinafta da bu yönde bir karar çıkarılıp, müebbet hapse çevireceğini düşünüyoruz. Adalet istiyoruz. Şahsın cezalandırılmasını istiyoruz.”

"BİR İNSANI ÖLDÜRMENİN CEZASI 10 YIL OLMAMALI"

Dava hakkında konuşan Özkan Birkal`ın abisi Göksal Birkal ise şunları söyledi:

"Özkan Birkal kardeşim, kafasına sert bir cisimle vurularak 47 gün yaşam mücadelesi verdi ve hayatını kaybetti. Dolayısıyla da burada yaralama suçundan dava açılmış ve suç şekli değiştirilmeyerek basit yaralama geçtiğinden dolayı 10 yıl hapis cezası verildi. Bugün adam öldüren bir insanın 10 yıl ile sınırlandırılamayacağını çok iyi biliyoruz. Akabinde de şu vardır, kafatasına vurarak tamamen hedef olarak seçilmiştir. Dolayısıyla da bunun hangi hukuk hangi adaleti vardır ki kafatasına vurup ölümüne sebebiyet verip bunu kalkıp da basit yaralamaya çeviriyor biz yine aynı şekilde hukuk ve adalete inanıyoruz. Bir insan öldürmek 10 yıl ile sınırlı asla olamaz. Bu bir basit dava değildir, toplumun bütün kamuoyunu ve çok yakından ilgilendiren bir davadır. Ben burada yargıçları, hakimleri, savcıları göreve davet ediyorum. Bu dosyayı istinaf mahkemesine ve Yargıtay`a göndereceğiz. Cezasını müebbet hapis ile çekmesini talep edeceğiz. Bacağına vurmadı ki kalpten ölsün, kafatasına vuruyorsun. Gasp edilerek öldürüldü. Bizi yaralayan budur.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA