20 Eylül 2025 Cumartesi

12:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ‘80’LER BULUŞMASı’   11:47   İZZET KıRıLMAZ, CHP TOROSLAR İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   04:45   SALıCı’DAN ‘LISTE’ AÇıKLAMASı!   15:39   MEZITLI BELEDIYESI FERAY ŞAHIN’I UNUTMADı   15:37   AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA PEDALLAR SÜRDÜRÜLEBILIR ULAŞıM İÇIN ÇEVRILDI    15:36   TOROSLAR BELEDIYESINDEN ŞEHIT VE GAZI AILELERINE ANLAMLı ZIYARET   10:12   MERSIN DOKUMALARı DÜNYA SAHNESINDE: DILEK HANIF’TEN İLHAM VEREN SERGI   12:03   “MECLIS’TE YOK, MANŞETTE VAR!”   11:55   MANOLYA PARKı YEPYENI YÜZÜYLE AKDENIZ’E NEFES OLACAK!   11:47   YUMURTALıK’TA TARıMA TEKNOLOJIK DOKUNUŞ: ÇIFTÇILERE MAKINE VE TUZAK DESTEĞI   10:21   SILIFKE’NIN EN İŞLEK CADDESI YEPYENI ASFALTıYLA HAYAT BULDU   22:53   “FILISTIN KAN AĞLARKEN DOLMABAHÇE’DE TRUMP’ıN OĞLU ILE PAZARLıK YAPıYORLAR”   21:50   MANSUR YAVAŞ’TAN SERT TEPKI: “DÜŞÜNCEYI TUTUKLAYAMAZSıNıZ!”   21:42   MECLIS’TE AKADEMISYENLERDEN BARıŞ ÇAĞRıSı: “TORUNLARıMıZ İÇIN ÇÖZÜM ÜRETMELIYIZ”   21:22   BAŞKAN YıLDıZ’DAN SAĞLıKLı YAŞAM VE YEŞIL ULAŞıM MESAJı   20:54   MERSIN’DE HAREKETIN HAFTASı: SAHILDEN ZIRVEYE SAĞLıKLı YAŞAM RÜZGÂRı   20:33   MHP’DEN SERT TEMIZLIK: BAYRAMPAŞA OPERASYONUNDA GÖZALTıNA ALıNAN İKI İSIM PARTIDEN İHRAÇ EDILDI   15:08   YUMURTALıK’TA EĞITIMDE DEVRIM: ÜCRETSIZ LGS KURS MERKEZI AÇıLDı!   14:49   AKDENIZ’DE ATıKLA SAVAŞ 7/24 DEVAM EDIYOR: ÇÖP TAKSILERLE TEMIZLIKTE YENI DÖNEM!   14:38   “VATANDAŞ KIRAYA ÇALıŞıYOR”: GÜLCAN KıŞ’TAN BARıNMA KRIZI VE ENFLASYON GERÇEKLERINE SERT TEPKI  
 
     
   

Artık Çamlıyayla’nın Da Kardeşi Var


Letonya Cumhuriyeti Valka kenti ile Mersin’in Çamlıyayla ilçesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Çamlıyayla ilçesinin ilk kardeş şehri Letonya’nın Valka kenti oldu.

 

Tarih : 12 Eylül 2018 Çarşamba 17:58   Okunma : 1291

Çamlıyayla’nın İlk Kardeş Şehri: “Valka”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Letonya Büyükelçisi Peteris Karlis Elferts, Letonya Cumhuriyeti Valka Belediye Başkanı Vents Armands Krauklis, Letonya Adana Fahri Konsolosu Meriç Turan Ekmekçi, meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Başkan Kocamaz: “Bu protokolün dünya barışına önemli katkılar sunacağını düşünüyorum”

Kardeş Şehir Protokolü imza töreninde bir konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bugün güzel bir şekilde başlayan bu kardeşlik ilişkileri, Çamlıyayla ve Valka arasında kesintisiz bir şekilde devam eder. Kişilere, şahıslara, belediye başkanlarına bağlı olarak değil de, halklar arasında kurulacak bağlantılarla gelecek nesillere aktarılır. Bizim temennimiz bu. Kardeş şehir ilişkileri önce kent yöneticileri tarafından gerçekleştiriliyor ama kent sahiplenmezse bu ilişkiler belli bir mühlet sonra umduğunu bulamıyor. Tabi bunu geliştirmek ve taçlandırmak için de karşılıklı, gerek ticari, gerek kültürel, gerek turizme yönelik ziyaretlerin de gerçekleşmesi lazım. Bunları gerçekleştirebilirsek bu tür ilişkileri kalıcı kılmış oluruz. Gelecek nesillere ulaştırabilirsek de dünya barışına önemli katkılar sunacağını düşünüyorum ve umut ediyorum. Şimdiden bu kardeş şehir ilişkisinin hem Çamlıyayla’mız hem de Valka adına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Krauklis: “Halkların bir arada barışça yaşayabilmesi için iletişim çok önemli”

Letonya Cumhuriyeti Valka Belediye Başkanı Vents Armands Krauklis bugünün Valka kenti adına çok önemli bir gün olduğunu vurgulayarak, “Tarihimizde ilk defa Türkiye ile bir kardeş şehir protokolü imzalıyoruz. Bizim için çok önemli bir adım ve umarım sizin için de öyledir. Çamlıyayla yeşili ve doğasıyla çok güzel bir şehir. Şimdilik bunun kadar güzel bir ilçe daha görmedim. Eğitim, kültür ve ekonomik açıdan bazı şeylerin değişmesi, gelecekte bu birçok sorunun çözümünde ön ayak olur. Çünkü halkların bir arada barışça yaşayabilmesi için iletişim çok önemli. Umarım geleceğimizi daha güzel bir şekilde inşa ederiz. İsmail Bey’e de bizlere bu kadar sıcakkanlı davrandıkları için kalbi teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Tepebağlı: “Kardeş şehir olmanın sürekliliği önemli”

Mersin’de ilk kez Kardeş Şehirler Turizm Birliği gerçekleştiği zaman Çamlıyayla ilçesi olarak kardeş şehir edinme düşüncesinin temellerinin atıldığını ifade eden Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı,  “Biz bu yolculuğa hiç kardeş şehrimiz olmadığı için çıktık. Sayın Burhanettin Kocamaz Başkanım da Dünya Kardeş Şehirler Birliği fikrini ilk ortaya çıkaran ve birliğin kurucusu. Bu toplantıyı ilk kez Mersin’de yaptığı zaman bizde kardeş şehrimiz olsun istemiştik.  Bu konuda biz Mersin ile kardeş olabiliriz fikri ortaya çıktığı zaman Sayın Başkanımız sizin nüfus, ekonomik ve kültürel yapınız Çamlıyayla ilçemize daha uygun olur demiş. Şu ana kadar ki yaptığımız konuşmalarda da bizlere çok uygun bir kardeş şehir olduğunu da anlamış olduk. İnşallah bu kardeş şehir ilişkisinin ilerde ekonomi ve kültürel anlamda hem Letonya’ya hem de Mersin’e hayırlı olmasını diliyorum. Bu kardeşliğin ekonomi ve kültürel yakınlık ile de taçlandırmak isteriz. Burhanettin Başkanımızın da söylediği gibi ülkeler sıkıntı yaşayabilir ama biz bunu yerel yönetimler olarak kısmen çözebiliriz. Tabi kardeş şehir olmanın sürekliliği önemli. İnşallah bizden sonraki belediye başkanları da bu kardeşliği sürdürür” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Letonya ve Türkiye’nin ulusal marşları seslendirildi ve taraflar arasında kardeş şehir protokolü imzaladı. İmza töreninin ardından ise toplu fotoğrafı ile tören sona erdi.

Başkan Kocamaz Nusrat’ı anlattı

Çamlıyayla ile Valka kenti arasında imzalanan kardeş şehir protokolü öncesinde, Başkan Kocamaz’ın makamında bir araya gelen heyete Başkan Kocamaz Nusrat Mayın Gemisi hediye etti. Nusrat’ın tarihi öneminde bahseden Başkan Kocamaz,“Nusrat Mayın Gemisi Çanakkale’nin tarihini değiştiren gemi. Çanakkale’de İngiliz ve Fransız armadalarını Çanakkale sularına batıran mayın gemisi. Hurdaya giderken biz bu gemiyi Tarsus’ta müze haline getirdik” sözlerini kullandı. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA