22 Ocak 2026 Perşembe

16:39   BAKAN TUNÇ: “MATTIA AHMET MINGUZZI DAVASıNDA VERILEN KARAR, ADALETIN GECIKMEDEN VE EKSIKSIZ ŞEKILDE TECELLI ETTIĞININ AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:38   CHP’LI AKAY VE TANAL’DAN ÜST DÜZEY BÜROKRATLARıN ÖZEL SEKTÖRE GEÇIŞLERININ SıNıRLANDıRıLMASı IÇIN KANUN TEKLIFI   15:35   İSTINAF, MATTIA AHMET MINGUZZI’NIN KATILLERINE VERILEN 24’ER YıL HAPIS CEZASıNı HUKUKA UYGUN BULDU   15:32   TGC: "BASıN KARTı SAHIPLERININ YEŞIL PASAPORT KAPSAMıNA ALıNMASı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN GÜÇLENDIRILMESI ANLAMıNA GELECEKTIR"   13:28   DOKTOR DERTLI HASTA DERTLI... KıRıMLı: ZORUNLU OLARAK TAZE MEYVE SEBZE YIYIN, PROTEIN AĞıRLıKLı BESLENIN DIYORUZ, AMA IMKANLARı YOK. BU BATAN BIR GEMININ IÇINDEN KAŞıKLA SUYU BOŞALTMAYA BENZIYOR   13:27   KAMER GENÇ’IN VEFATıNıN 10’UNCU YıLı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL:    10:59   “GÜLCAN KıŞ’TAN TBMM’YE TARIHI TEKLIF: BORÇ KRIZINE SOSYAL DEVLET ÇÖZÜMÜ”   10:28   MERSIN’DE SIVRISINEĞE KARŞı ORTAK MÜCADELE: BÜYÜKŞEHIR’DEN BILINÇLENDIRME HAMLESI   10:21   “KARTALKAYA FACIASıNıN YıLDÖNÜMÜNDE DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN MECLISTE VICDAN ÇAĞRıSı: ‘İÇIMIZDEKI YANGıN SÖNMEDI’”   09:28   ATLANTIK’TE 10 TON KOKAIN: İSTANBUL’DA DEV SORUŞTURMA, 10 TUTUKLAMA!   17:04   KARTALKAYA OTEL YANGıNı FACIASıNıN 1. YıLı... CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "TURIZM BAKANı MEHMET NURI ERSOY, YARGıLANACAKTıR, YARGıLANMADAN BU DOSYA KAPANMAYACAK"   17:02   ÜMIT ÖZDAĞ: "MILLI BIRLIĞIMIZI EN FAZLA ZEDELEYEN HUSUSLARıN BAŞıNDA IKTIDARıN MUHALEFETE KARŞı UYGULADıĞı DÜŞMAN CEZA HUKUKU GELMEKTEDIR"   17:01   TURAN TAŞKıN ÖZER’DEN "SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK" AÇıKLAMASı: "TÜM KURUMLARıN ELINI TAŞıN ALTıNA KOYUP IVEDI KARARALAR ALMASı GEREKIR"   16:55   AK PARTI GRUP TOPLANTıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: KIMSE BENIM KÜRT KARDEŞIMIN IRADESINI IPOTEK ALTıNA ALAMAZ, KÜRTLERIN TEK TEMSILCISIYMIŞ GIBI KONUŞAMAZ   12:37   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “TÜRK BAYRAĞı’NA YAPıLAN ALÇAK EYLEMI LANETLIYORUZ”   12:33   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EVLERE UZANAN SOSYAL DESTEK   12:24   MERSIN BELLEK OFISI KENT MIRASıNı GELECEK NESILLERE TAŞıYACAK   19:25   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN BÜYÜK DOKUNUŞ: MAHALLELER YEPYENI PARKLARLA BULUŞTU”   19:03   “MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN VERDI’NIN ÖLÜMSÜZ RIGOLETTO’SU SAHNEDE”   18:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE ÜCRETSIZ FIZIKI YETERLILIK KURSU: HAYALLERE GIDEN YOL AÇıLDı  
 
     
   

İhracat Artış Oranında Lider AKİB Oldu


AKİB Koordinatör Başkanı Uğur ATEŞ “AKİB olarak ihracatımız 2018 yılı Eylül ayında %41 artış kaydederek 1 milyar 144 milyon dolar olarak gerçekleşti. Demir ve Demir Dışı Metaller ile Çelik sektörü %126, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri ihracatı %36, Hububat-Bakliyat ihracatı %34, Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri ihracatı %30, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller ihracatı %28, Yaş Meyve Sebze ihracatı %26 ve Tekstil ve Hammaddeleri ihracatı %11 oranında artış gösterdi” dedi.

 

Tarih : 3 Ekim 2018 Çarşamba 16:04   Okunma : 3281

AKİB Koordinatör Başkanı Uğur Ateş, son aylarda AKİB ihracatında yaşanan durgunluğun Eylül ayında başarılı bir yükşelişle son bulduğunu dile getirerek, “Demir ve demir dışı metaller-çelik sektörü ihracatında yaşanan %126’lık artış, AKİB ihracatını da şahlandırdı. Bunun yanında hemen hemen tüm sektörlerimizin ihracat rakamlarını arttırması bizleri oldukça memnun etti. AKİB’in ihracatını arttırması ekonomimize sağladığımız katkının artması anlamına gelmekte, bu da bizleri gururlandırmaktadır” diye konuştu.

AKİB rakamlarını değerlendiren Ateş, “Koordinatör Başkanı olduğum Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin 2018 yılı Eylül ayı ihracatı %41 artış kaydederek 809 milyon dolardan 1 milyar 144 milyon dolara yükseldi. 2017 ve 2018’i ilk 9 ay olarak değerlendirdiğimizde; ihracatımızın 2018 yılı ilk 9 ayında %2 oranında artarak 8 milyar 589 milyon dolara yükselirken, son 12 ayda ise önceki yıla göre %3 artışla 11 milyar 848 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Ateş, AKİB’in ihracatını ülkeler bazında da inceleyerek, 2018 yılının Eylül ayında en fazla ihracat gerçekleştirilen ilk 5 ülkenin; İspanya Mısır, Irak, Suudi Arabistan ve Romanya olduğunu açıkladı. Özellikle İspanya’ya %214, Suudi Arabistan’a %157 ve Romanya’ya %117’lik ihracat artışı dikkat çekti.

"TÜRKİYE GENELİ İHRACATA KATKIMIZ %8,1"

AKİB’in 2018 yılı Eylül ayında, 1 milyar 144 milyon dolar ihracat ile Türkiye genelinde 6. büyük genel sekreterlik konumunda olduğunu kaydeden Ateş, ihracattaki artış oranlarına bakıldığında ise AKİB’in %41 ile en fazla ihracat artışı gerçekleştiren genel sekreterlik olduğuna dikkat çekerek, “AKİB gösterdiği yüksek performans ile 14 milyar 68 milyon dolarlık Türkiye geneli ihracatında önemli pay sahibi oldu” dedi.

Türkiye geneli ihracatı AKİB’in sorumluluk sahasında bulunan iller açısından değerlendiren Ateş, 2018 yılının Eylül ayında en fazla ihracat yapan iller sıralamasında Hatay’ın 10., Mersin’in 11., Kayseri’nin 12., Adana’nın 13. ve Karaman’ın 35. sırada olduğunu belirtti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA