8 Temmuz 2025 Salı

16:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "KARTALKAYA DAVASı" AÇıKLAMASı   16:03   ALI MAHIR BAŞARıR: "12 EVLADıMıZ NIYE ŞEHIT OLDU, IHMAL VAR Mı AÇıKLANMALı"   16:01   RTÜK’ÜN HALK TV’YE VERDIĞI 10 GÜNLÜK EKRAN KARARTMA CEZASıNı MAHKEME DURDURDU   15:59   MEZITLI’DE KAÇAK YAPıLAŞMAYLA MÜCADELE TAM GAZ SÜRÜYOR   15:58   ZEYDAN KARALARı’ıN GÖZALTı KARARıNA, AVUKATLARıNDAN ITIRAZ...    15:56   TARSUSLULAR, SAĞLıKLı YAŞAM DANıŞMA MERKEZI ILE DAHA MUTLU   11:39   KARADENIZ’DEKI 36 STK’DAN ZEYTINLIKLERIN MADENCILIĞE AÇıLMASıNA ILIŞKIN KANUN TEKLIFINE TEPKI: "GERI DÖNÜLEMEZ TAHRIBATLARA NEDEN OLACAK MADENCILIK FAALIYETLERININ ÖNÜ AÇıLACAK"   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR TATILCILERIN GÖZDESI TISAN’A ULAŞıMı KOLAYLAŞTıRDı   09:33   ÇORLU TREN FACIASı’NıN ÜZERINDEN 7 YıL GEÇTI… OĞLUNU KAYBEDEN MıSRA ÖZ: "TCDD GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, BÜROKRATLAR VE SIYASILER DE HESAP VERECEK"   09:17   EKREM İMAMOĞLU’NDAN ÖZGÜR ÖZEL’E AÇıLAN SORUŞTURMAYA "SEZAI KARAKOÇ"UN SÖZLERIYLE TEPKI   09:09   MSB: METAN GAZıNDAN ETKILENEN 3 PERSONELIMIZ DAHA ŞEHIT OLMUŞ, ŞEHIT OLAN PERSONEL SAYıSı 8’E YÜKSELMIŞTIR   09:07   AB DELEGASYONU’NDAN BÜYÜKŞEHIR HALKKENT SOSYAL GIRIŞIMCILIK MERKEZI’NE ZIYARET   18:04   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı AV. ULAŞ YıLMAZ: “HALKıN OYLARıYLA GELENLER, HUKUK DıŞı YÖNTEMLERLE HEDEF ALıNıYOR”   13:40   CHP PM TOPLANDı... BELEDIYELERE YÖNELIK OPERASYONLARıN ARDıNDAN IZLENECEK YOL HARITASı DEĞERLENDIRILDI   12:31   SABRI TEKLI, YENI MERSIN İDMANYURDU BAŞKANı OLDU   09:19   İSTANBUL BAROSU’NDAN AVUKAT ONUR BÜYÜKHATIPOĞLU’NUN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI   09:17   METEOROLOJI: 10 ILDE SAĞANAK YAĞıŞ BEKLENIYOR   09:15   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SANDıKTA YENEMEYENLER, KUMPASLA HALKıN IRADESINI SUSTURMAYA ÇALıŞıYOR!”   09:13   BÜYÜKŞEHIR’IN ESTETIK DOKUNUŞLARı İLE MERSIN DAHA DA GÜZELLEŞIYOR   01:13   EKREM İMAMOĞLU: CUMHURIYETIMIZIN TEMELLERININ ATıLDıĞı AMASYA BUGÜN TARIH YAZDı  
 
     
   

Mezitli Belediyesi’nden Malta’da ‘Sokak Ekonomisi’ Dersi


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından hayata geçirilen Kadın Üretici Pazarları, Gönüllü Evleri ve Örgü Evi projeleri Malta’da gerçekleştirilen 3. Uluslararası Demokrasi Sempozyumunda anlatıldı. ‘Küresel Sokak Ekonomisi’ temasıyla gerçekleştirilen sempozyuma Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul ve Mutlu Mezitli Müdürü Filiz Yalın ile birlikte çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

 

Tarih : 9 Ekim 2018 Salı 16:32   Okunma : 1270

DEVLET BAKANINA ÖZEL İŞLEMELİ ÖRGÜ EVİ ÇANTASI

Malta-Gozo Devlet Bakanı Dr. Juystina Caruana ev sahipliğinde, Malta Üniversitesi Ekonomi – İşletme ve Muhasebe Fakültesi ile koordinatörlüğünde gerçekleşen sempozyumda daha önce konuşmacı olarak katılması planlanan Neşet Tarhan ise Belediye Meclis Toplantısı nedeniyle yer almadı.

Başkan Tarhan’ın eşi Sembol Tarhan tarafından Gozo Devlet Bakanı Bakanı Caruana’ya, Mezitli Örgü Evi’nde üretilen el işlemesi çanta hediye edildi. Yine Bakan Caruana ve Malta Üniversitesi Rektörüne Mezitli’yi sembolize eden Soli Pompeiopolis sütunlarının işlendiği cam blok takdim edildi. Sempozyumda yapılan hizmetler nedeniyle Başkan Tarhan adına teşekkür plaketi verildi.

"MEZİTLİ BELEDİYESİ’NDEN İNSANA DOKUNAN HİZMET"

Mezitli de hayata geçirilen projelerin görsel sunumunun tüm katılımcılara izletildiği sempozyumda konuşan Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, Konseylerin yaşanabilir, nitelikli ve herkese dokunabilen çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmaları yaparken en büyük destekçisinin Mezitli Belediyesi olduğunu ifade etti.

VERİLEN ŞANS ÖĞRENCİLERE BURS OLARAK GERİ DÖNÜYOR

Mezitli’nin sokak ekonomisi ve demokrasi anlamında çok önceden adımlar attığına vurgu yapan Gelbul, “Neşet Tarhan’ın özellikle kadınların istihdamına yönelik hayata geçirdiği Kadın Üretici Pazarı, Örgü Evi, Gönüllü Evleriyle kadınların ve kişilerin ürettiklerini satıyorlar. Kadınlarımıza, hem vakit geçirip hem de ürettikleri ürünleri satabilecekleri imkânlar veriliyor. Duyarlı kadınlarımızın kendi el emekleriyle yaptıkları ürünlerin satışını yaparak üniversitede okuyan kızlara burs yardımı yapıyorlar” bilgilerini verdi.

HEM İŞPORTACIYI DENETİM HEM TÜKETİCİYİ KORUMA

Sokak satıcılarına yönelik olarakta çeşitli projelerin hayata geçirildiğini ifade eden Gelbul, “Sahilde ve belirli noktalarda Mezitli Belediyesi tarafından tasarlanan ve numaralanan özel araçlarda mısır, dondurma, midye gibi satışlar yapılıyor. Hem sokakta satışın yapıldığı, hem de bu satışların standardizasyona koyularak kontrollü satışlarla tüketiciyi de koruyor” diye konuştu.

MEZİTLİ BELEDİYESİ’NİN TÜM PROJELERİ ÜCRETSİZ

Mezitli Belediyesi'nin hayata geçirdiği tüm projeleri ücretsiz olarak sunduğuna dikkat çeken Gelbul, “Dezavantajlı kesimlerin istihdamını ve ekonomik üretime katılmalarını sağlayan bu projelerin en güzel tarafı ise belediyenin hiçbir ücret talep etmemesi. Mezitli Belediyesi,  Örgü Evi, Gönüllü evi gibi her gün binlerce insanın kullandığı bu mekânların elektrik su gibi giderlerini de karşılıyor” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA