17 Kasım 2025 Pazartesi

11:40   MUAZZEZ ABACı’NıN SON ŞARKıSı: ANKARA’DA SESSIZ VEDA   11:25   BAŞKAN VAHAP SEÇER’IN ACı GÜNÜ: KARDEŞI ARZU SEÇER’I KAYBETTI   10:18   MERSIN’DE KADıNLARA GÜÇLÜ BIR SES: ‘HAYıR DEME SANATı’ ATÖLYESI BAŞLADı   01:02   MERSIN’DE KADıNLAR BISIKLETLE HAYATA KATıLıYOR   19:35   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KILIS’TE SERT ÇıKıŞ: “BU KUMPASA TESLIM OLMAYACAĞıZ, BIR DEVRI KAPATıP YENISINI AÇACAĞıZ!”   17:19    MERSIN’IN GIZLI HAZINESI: TARIHI KILIKYA YOLU DOĞASEVERLERI BULUŞTURUYOR   17:17   “GÜNEŞ BALÇıKLA SıVANMAZ” – MANSUR YAVAŞ’TAN KILIS’TE SERT MESAJLAR   16:59   “HATIMOĞULLARı: MUHALEFETE BASKı BARıŞı SABOTE EDIYOR   15:43   “MECLIS’TE TARIHI AN: GÜLCAN KıŞ’TAN MERSIN İSYANı”   10:08   MERSIN’DE SATRANÇ FıRTıNASı: 9. ULUSLARARASı TURNUVA REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   23:31   “VAHAP SEÇER’DEN MEZITLI’YE GÜÇLÜ MESAJ: ‘HIZMET BIZIM, DESTEK HALKıN’”   23:09   “VAHAP SEÇER: ‘MERSIN 2019’DA DEVRIM YAPTı, TOROSLAR YENI DÖNEME GIRIYOR’”   21:02   KAYYUMUN GÖLGESINDEN DOĞAN TELE2: “GERÇEĞIN SESINI SUSTURAMAYACAKSıNıZ”   19:22   VELILERE EV ZIYARETI, ÖĞRENCILERE BAŞARı DESTEĞI: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖRNEK UYGULAMA   19:15   “MECLIS’TE SAHTE DIPLOMA İDDIASı: CHP’DEN ŞOK ÇAĞRı”   09:59   CHP’DEN VERI GÜVENLIĞI ÇıKıŞı: “SKANDALLARıN ÜSTÜNÜ ÖRTÜYORLAR”   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EMEKLILERE TARIH VE DOĞA DOLU TARSUS KAMPı   16:01   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: “BALıKÇıLARıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ”   15:58   TOROSLAR’DA ÜRETICI KADıNLARıN EMEĞI HALKLA BULUŞUYOR   15:52   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL’DAN TICARET BAKANLıĞıNA ZIYARET  
 
     
   

ÖMER FETHİ GÜRER: "ÇİFTÇİYE KREDİ DEĞİL DESTEK VERİLMESİ LAZIM"


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, iktidarın çiftçi ve esnaf için açıkladığı kredilere ilişkin “Tarım Kanunu`na göre 2023 yılında çiftçiye verilmesi gereken destek 186 milyar lira. Oysa bütçede ayrılan destek 54 milyar lira. Çiftçiye kredi değil destek verilmesi lazım. Bankalara çiftçilerin kredi borcu 300 milyarı geçmiş durumda. Zaten çiftçi, esnaf kredi ile dönüyor. Esas olan faizsiz kredi verebilmek, hibe destekleri sağlamak” dedi.

 

Tarih : 11 Ocak 2023 Çarşamba 11:41   Okunma : 381

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, iktidarın çiftçi ve esnaf için açıkladığı kredilere ilişkin “Tarım Kanunu`na göre 2023 yılında çiftçiye verilmesi gereken destek 186 milyar lira. Oysa bütçede ayrılan destek 54 milyar lira. Çiftçiye kredi değil destek verilmesi lazım. Bankalara çiftçilerin kredi borcu 300 milyarı geçmiş durumda. Zaten çiftçi, esnaf kredi ile dönüyor. Esas olan faizsiz kredi verebilmek, hibe destekleri sağlamak” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP iktidarının çiftçi ve esnafa “müjde” olarak açıkladığı kredilere ilişkin bugün açıklama yaptı. Gürer, şunları söyledi:

“ESAS OLAN FAİZSİZ KREDİ VEREBİLMEK, HİBE DESTEKLERİ SAĞLAMAK”

“Cumhurbaşkanı müjde diye kredileri peşi sıra açıkladı. Çiftçi ve esnaflarımıza kredi vereceğiz diyor. Kredi borçlanma demek, bunun yanında Cumhurbaşkanı karşı olduğu faizden de vazgeçmeyip kredilerde de faiz uygulanacağını duyuruyor. Tarım Kanunu`na göre 2023 yılında çiftçiye verilmesi gereken destek 186 milyar lira. Oysa bütçede ayrılan destek 54 milyar lira. Çiftçiye kredi değil destek verilmesi lazım. Bankalara çiftçilerin kredi borcu 300 milyarı geçmiş durumda. Zaten çiftçi, esnaf kredi ile dönüyor. Esas olan faizsiz kredi verebilmek, hibe destekleri sağlamak.

“EKONOMİK ANLAMDA YAŞANAN KRİZ İŞÇİ, ÇİFTÇİ, ESNAF, EMEKLİ HER KESİMİ MAĞDUR EDİYOR”

Ülkemizde bankaların zamanında tahsil edemediği krediler 161 milyarı bulmuş. Vatandaşın kredi borcu ise 1 trilyon 120 milyar lirayı aşmış. Ülke bankalardan aldığı krediler ile dönüyor. Takipteki borçlar 30 milyar lirayı geçmiş, icra dairelerinde 23 milyonun üzerinde dosya var. Krediyi ödeyemediği için icralık olan yurttaşlarımızın sayısı her yıl artıyor. Esas olan girdi maliyetini düşürüp çiftçiye, esnafa doğrudan destekler sağlamak. İçinde bulunduğumuz koşullarda krediyi verip faiz de üstüne ekleterek onu bankalara borçlu kıldırıp malı mülkü icra yolu ile alınır duruma düşürmek değil. Ülkemizde ekonomi zorda, ekonomik anlamda yaşanan kriz işçi, çiftçi, esnaf, emekli her kesimi mağdur ediyor.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA