15 Mayıs 2025 Perşembe

18:17   ESILA ÖZGÜRLÜĞÜNE, FOTOĞRAF MAKINESINE KAVUŞTU   15:44   ÖZGÜR ÖZEL: "DEVLET BEY GEÇMIŞTE OLDUĞU GIBI `SUÇLU YOKSA BERAAT ETSIN` DIYORSA O BERAATIN ZAMANı GELDI"   14:25   CHP`LI ÖZTÜRKMEN: "PKK, BINLERCE INSANıN CANıNA MÂL OLAN KANLı TERÖR TARIHININ FATURASıNı TÜRKIYE CUMHURIYETI`NIN KURULUŞ FELSEFESINE KESMEYE KALKıYOR"   14:01   ESILA AYıK IÇIN TAHLIYE KARARı... CHP`LI BAŞARıR: "SIYASI SAIKLERLE GENÇLERIMIZIN EĞITIM HAKLARıNı GASP EDEN, GELECEKLERINI KARARTMAYA ÇALıŞAN BU ZIHNIYETLE SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞIZ"   12:24   EKREM İMAMOĞLU: "SEVGILI GENÇLER ŞUNU BILIN KI HEP YANıNıZDAYıM. AZ KALDı, GIDIYORLAR, BU ONLARıN SON ŞıMARıKLıKLARı"   11:58   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`ıN BELEDIYELERE ``YENI STATÜ`` AÇıKLAMASı... CHP`LI TORUN: "BU, HALKıN IRADESINI HIÇE SAYAN ANTIDEMOKRATIK BIR GIRIŞIMDIR``   11:27   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NIN ENGELSIZ KENT PROJESI`NE TÜBİTAK`TAN HIBE DESTEĞI   11:19   CHP`LI TANAL`DAN 15 MAYıS DÜNYA İKLIM GÜNÜ AÇıKLAMASı: “KANAL İSTANBUL`DA ıSRAR, ÖLÜM DEMEKTIR”   11:14   BAKAN TUNÇ: "YURT DıŞı SEÇMEN KÜTÜĞÜNE KAYıTLı VATANDAŞLARıN ELEKTRONIK ORTAMDA OY VERMESINE ILIŞKIN ÇALıŞMALAR DEVAM ETMEKTEDIR"   11:09   ABD BAŞKANı TRUMP: “UYGUN OLURSA YARıN TÜRKIYE`YE GIDERIM”   10:19   KIRAZ ÜRETICISI CHP`LI BAŞEVIRGEN`E DERT YANDı: "BIR AĞAÇTAN 25-30 KILO ÜRÜN ALıNıYORDU, ŞIMDI 1 KILO BILE YOK"   09:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN ÖZEL BIREYLER IÇIN NOSTALJIK PARTI   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, IKLIM DEĞIŞIKLIĞINE KARŞı SÜRDÜRÜLEBILIRLIK YOLUNDA ILERLIYOR   22:55   GALATASARAY, TRABZSONSPOR`U 3-0 YENEREK TÜRKIYE KUPASı`Nı 19. KEZ KAZANDı   22:32   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BOĞAZIÇI`NI PROVOKE EDEN SIZSINIZ"   22:24   ODTÜ`LÜ ÖĞRENCILERDEN NUREDDIN YıLDıZ`A TEPKI, BOĞAZIÇI`LI ÖĞRENCILERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ    22:20   OTIZMLI BIREYLER IÇIN AILELER MALATYA`DA SES YÜKSELTI: SESSIZLIĞIN BEDELI HAYATTıR   21:58   BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDEKI ‘NURETTIN YıLDıZ` PROTESTOLARıNDA 6 ÖĞRENCI TUTUKLANDı   21:56   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... DILEK KAYA İMAMOĞLU, "BU GÜNLERIN BITMESI YAKıNDıR"   21:54   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÜSKÜDAR BELEDIYE BAŞKANı DEDETAŞ, "EKREM İMAMOĞLU`NUN BIR AN ÖNCE ÇıKMASıNı, ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASıNı ISTIYORUZ"  
 
     
   

BÜYÜKŞEHİR, AKDENİZ MANZARALI OKUMA SALONUNU HİZMETE SUNDU


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan “Adres Okuma Salonu”, Başkan Vahap Seçer’in katılımıyla hizmete açıldı.Denize sıfır konumu vemanzarasıylaher yaştan Mersinliye çalışma imkanı sunanokuma salonu, şimdiden vatandaşların gözdesi oldu. Vatandaşlar, “Bundan sonra Adres’imiz belli” dedi.

 

Tarih : 13 Ocak 2023 Cuma 23:24   Okunma : 593

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer tarafından açılışı gerçekleştirilen “Adres Okuma Salonu” vatandaşlardan büyük beğeni aldı. Büyükşehir Belediyesi’nin, “Mersin Yükseliyor, 41 Kere Müjde, 41 Yeni Açılış” mottosuyla başlattığı açılışların 5’incisi“Adres Okuma Salonu” oldu.Yüzlerce Mersinli’ninkatıldığıaçılışta, yazar Ahmet Ümit ve Prof. Dr. Onur Bilge Kula da yer aldı.

“Adres” ile Mersin dijital bir kütüphane kazandı

Mezitli ilçesinde yer alan Kültür Park içerisinde kente kazandırılan Adres Okuma Salonu’ndan her yaştan vatandaş ücretsiz olarak faydalanabiliyor. 800 metrekarelik kapalı alanı ile 150 kişilik kapasiteye sahip salonda 16 bilgisayar ve farklı kategorilerde 12 bin kitap bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi, Adres Okuma Salonu’yla Mersin’e dijital bir kütüphane de kazandırdı. Kısa sürede tamamlanacak çalışmaların ardından öğrenciler cep telefonları ve tabletleriyle ‘Adres’e erişim sağlayabilecek.

Öte yandan okuma salonuna gelen vatandaşlar; çay, kahve ve internet hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Salonu kullanan vatandaşlara Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından her gün sıcak çorba ikramında da bulunuluyor. Okuma salonunun yanına kurulan Mobil Kafe ile de 3 kap yemeğin 6 liraya sunulduğu Mahalle Mutfağı hizmeti de veriliyor.

Emeklisinden özel bireyine; Mersin’de herkesin ‘Adres’ibelli

Okuma Salonunu kullanan özel gereksinimli bireylerden Nimet Altın, salonun özel bireylerin kullanımına uygun olarak yapılmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Altın, “Ben buradan geçtikçe ‘Acaba buraya rampa olacak mı? Bize uygun yapılacak mı?’ diye düşünüyordum, görünce çok mutlu oldum. Bizim bir okuma grubumuz var. Tanıdık, tanımadık engelli ve engelsiz bireylerle haftanın bir günü, kafelerde durmaya çalışıyorduk. Bize uygun olmuyordu. Rampasız olduğundan ve akülü sandalyeler çok yer kapladığı için rahat edemiyorduk. Ama burası muhteşem, tam bize göre. 10-20 kişilik gruplar halinde okumalar yapıyorduk ve bir süre ara vermiştik. Burası sayesinde tekrar aktifleştireceğiz” dedi.

69 yaşındaki Seyfettin Karaağaçlı, “Benim gibi yaşlı insanlar için de ideal bir yer. Ayrıca gençlik için de çok güzel. Yani teşekkür etmekten başka bir şey diyemiyorum. Kitapları inceledim, hepsi de çok güzel kitaplar” diye belirtti. Karaağaçlı “Artık burası bizim yerimiz olacak. Buraya devamlı gelip kitap okuyacağız. Benim liseye giden torunum var, ona burayı önereceğim. Gelsin burada dersini yapsın” ifadelerini kullandı.

Emekli vatandaşlardan Ali Koç Kan, Büyükşehir’inbu hizmetle çok önemli bir boşluğu doldurduğunu vurguladı. “Bana göre çok büyük bir ihtiyaçtı” diyenKan,“Gelip burada kitap okuyorum, bir şeyler öğreniyorum. Çok da güzel yapılmış. Bu kentte öğrenci çok. Öğrenciler için de çok iyi oldu”ifadelerini kullandı.

“Sıkıldığım zaman deniz manzarasına bakıyorum ve içimi ferahlatıyorum”

Öğrencilerden Yusuf Torun okuma salonunu “Çok güzel bir ortam” ifadesiyle yorumlayarak, “Sessiz bir ortam ve bilgisayarların olması bize gerçekten çok büyük bir avantaj sağlıyor. Çünkü herkesin telefonu veya tableti olmuyor ve internete de ulaşım sağlayamıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kurs Merkezi’nden çıktıktan sonra direkt buraya geliyoruz. Çünkü bazen misafir geliyor ve evde sessiz bir ortam sağlayamıyoruz. O yüzden buraya gelip güzel bir şekilde ders çalışabiliyoruz. Sıkıldığım zaman da deniz manzarasına bakıyorum ve içimi ferahlatıyorum”dedi.

“Bundan sonra ders çalışmak için Adres’im belli”

Evinin yakınında böyle bir okuma salonu olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen öğrencilerden Ayşenur Eskili ise, “Denize karşı olması, bilgisayarın olması, sessiz bir ortam olması çok güzel. Evim buraya çok yakın, dershaneden çıkıp buraya gelebiliyorum. Burada daha rahat ders çalışabiliyorum. Bundan sonra ders çalışmak için Adres’im belli” diye konuştu.

“Ders çalışırken motive oluyoruz. Çünkü denizi görmek güzel”

Adres Okuma Salonu’nun öğrenciler için çok elverişli bir ortam sunduğunu söyleyen Zilan Turan, “Bu zor zamanda gerçekten de güzel imkanları olan bir ortam oluşturulmuş. Biz öğrencileri anladığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz. Bizleri de görebilen birilerinin olduğunu görmek güzel. Bilgisayar, internet; bunlar bir öğrenci için çok önemli şeyler. Deniz kenarında olması daha güzel. Ders çalışırken motive oluyoruz. Çünkü denizi görmek güzel” dedi.

Bilgisayarlar ve kitaplar çok iyi”

İki haftadır okuma salonundan yararlandığını ifade eden Alişer Doğmuş, “Deniz manzarasında böyle çalışma imkanı sağlayan Belediyemize  çok teşekkür ederim. Çalışma ortamı olarak bilgisayarlar ve kitaplar çok iyi. Sessiz bir yer. Evden daha iyi bir ortam var burada. Bundan sonraki ‘Adres’imiz belli”diye belirtti.

“Bundan sonra her gün geliriz”

Büşra Üşer, Adres Okuma Salonu’nun ders çalışma şevkini artırdığını ifade ederek, “Ben zaten açılıştan önce de gördüm, bayağı takip ettim. Çünkü çok güzel bir ortam. Burada herkes çalışınca senin de ders çalışasın geliyor. Dershaneden çıkıp geldik. Bundan sonra her gün geliriz zaten” diye konuştu.

Öğrenci Umut Resul Dayan ise, “Güzel bir atmosfer, güzel bir alan. İnsanın ders çalışma şevki artıyor” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA