19 Haziran 2026 Cuma

18:10   CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL DENIZLI’DE... ÖZEL’DEN TEKSTIL IŞÇILERINE ZIYARET: SEKTÖRDEKI ÜCRETLER ALANLAR IÇIN ÇOK DÜŞÜK, VERENLER IÇIN ÇOK YÜKSEK   16:08   TANJU ÖZCAN: SIYASI CUNTA BITINCEYE KADAR CHP ÜYELIĞINDEN ISTIFA EDIYORUM   15:07   ÖZEL’DEN, ISTIFA ETMEK ISTEYEN CHP’LIYE: BEKLEYIN, ÇARE KALMAZSA BIRLIKTE KARAR VERIRIZ   14:06   ÖZGÜR ÖZEL: NASıL 30 YıL SONRA DENIZLI’YI ALDıYSAK, ILK SEÇIMLERDE DE TÜRKIYE’YI KAZANACAĞıZ   13:04   WASHINGTON’A TEPKI GÖSTEREN İSRAIL YÖNETIMINE ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE’TAN TEPKI: "TRUMP, İSRAIL’IN DÜNYADAKI TEK GÜÇLÜ MÜTTEFIKI"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL, HALKLA DOĞRUDAN TEMAS KURACAK: ESNAF, PAZAR ZIYARETLERINE AĞıRLıK VERECEK   11:13   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP’LI MILLETVEKILLERINE MEKTUP: YOLUMUZ AÇıK OLSUN   10:45   ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETE SORACAĞıM, ONLAR BANA BIR YOL GÖSTERECEKLER"   10:16   MERSINLI ÜRETICILER COĞRAFI IŞARETLERIN GÜCÜNÜ KONUŞTU   14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TBMM’DE MYK’SıNı TOPLADı   11:45   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN BAŞLADı   11:44   ÖZGÜR ÖZEL: YENI BIR PARTIYI HAZıR TUTMAYıP MILLETIN UMUTLARıNı KıRAMAM   11:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "YENI PARTI" IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SON GÜN OLARAK SÖYLEMEYEYIM AMA 20 TEMMUZ TARIHI VAR"  
 
     
   

SEYİT TORUN: “HİÇ HEVESLENME, FOTOROMAN SÜLEYMAN. BİZDE SANA YEDİRECEK BELEDİYE BAŞKANI YOK. AKLINI BAŞINA AL”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Eskişehir`de; “Hiç heveslenme, fotoroman Süleyman. Bizde sana yedirecek belediye başkanı yok. Aklını başına al. O bakanlığa yakışır hale gel. Ama bir kez daha söylüyorum. Yani eski defterleri karıştırıp, geçmiş davaları karıştırıp bir şey bulurum zannediyorsun, ama o defterler kararlar çok incelendi bulunamadı, sen de bulamayacaksın” dedi.

 

Tarih : 14 Ocak 2023 Cumartesi 15:06   Okunma : 691

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Eskişehir`de; “Hiç heveslenme, fotoroman Süleyman. Bizde sana yedirecek belediye başkanı yok. Aklını başına al. O bakanlığa yakışır hale gel. Ama bir kez daha söylüyorum. Yani eski defterleri karıştırıp, geçmiş davaları karıştırıp bir şey bulurum zannediyorsun, ama o defterler kararlar çok incelendi bulunamadı, sen de bulamayacaksın” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Seyit Torun, bugün; CHP milletvekilleri Jale Nur Süllü, Utku Çakırözer ve CHP`li belediye başkanları ile birlikte CHP Eskişehir İl Başkanlığı`nda açıklama yaptı. Torun, şöyle konuştu:

“YERELDE BAŞARDIK, GENELDE DE BAŞARACAĞIZ”

“Önümüzde önemli bir seçim var. Türkiye`de her seçim önemliydi. Ama 2017`de Cumhurbaşkanlığı hükümet sitemine geçtikten sonra, onun ülkemizde yarattığı tahribatı, bizi nasıl ayrıştırdığını her geçen gün karanlığa nasıl götürdüğünü gördükçe, bu seçimin önemini bir kez daha anlıyoruz. Bir kez daha Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`ni onlara onaylatmayacağız. Bu garabet sistemi inşallah bu seçimle birlikte ortadan kaldıracağız. Bu ülkeye güçlendirilmiş, demokratik, parlamenter sistemi hep birlikte getireceğiz. Bu yolda en büyük gücümüz belediyelerimiz, yerel yönetimlerimiz. 2019`da hep beraber, çok önemli bir olayı gerçekleştirdik. Bugün Türkiye nüfusunun yarıdan fazlasını yönetiyoruz. Ekonomik büyüklük olarak yüzde 70`ine hakimiz. Turizm potansiyeli olarak yüzde 90`lardayız. Yerelde başardık inşallah genelde de başaracağız.

“2019`DA BUNLARI SANDIKTA YENEBİLECEĞİMİZİ İSPAT ETTİK”

‘Bunlar yenilmezler, sandıkla gitmezler` deniyordu ya… 11 büyükşehri aldık, yaklaşık 250 belediyemiz var. 2019`da bunları sandıkta yenebileceğimizi ispat ettik. Demokratik yollarla göndereceğimizi ispat ettik. Şimdi sıra genel seçimlerde. Onu da hep beraber başaracağız.

Belediyelerimiz olağanüstü işler yapıyor. Eskişehir`e geldiğimizde Avrupa kentine gelmiş gibiyiz. Her yönüyle. Eskişehir`imiz her alanda örnek bir kent. Gittiğimiz birçok yerde Eskişehir`imizi örnek gösteriyoruz. Bütün belediye başkanlarımız iyi ki varlar. Türkiye genelindeki belediyelerimiz de her türlü baskıya, engellemeler, kumpaslara rağmen olağanüstü işler yapıyorlar. Birçok çözümü ürettiler. Şikayet etmeden, mazeret uydurmadan vatandaşa karşı sorumluluklarını yerine getirdiler. Bütün kamu kaynakları kapatılmış olmasına rağmen, kamudan destek almamasına rağmen, bütün anketlerde gururla söylüyorum; Cumhur İttifakı belediyelerinin her türlü kamu kaynağına ulaşmasın rağmen bizim belediyelerimiz onlardan çok daha başarılı.

“MÜFETTİŞİN OLMADIĞI BELEDİYEMİZ YOK”

Şu anda müfettişin olmadığı, soruşturmanın olmadığı bir belediyemiz yok. Uyduruk suçlamalarla, kumpaslarla bir şekilde belediyelerimiz baskı altına alınmaya çalışılıyor. Her anlamda önü kesiliyor. Yaptıkları hizmetler, o kadar iktidarı korkutmuş olsa ki, ne yaparız da bunların önünü keseriz, vatandaşın karşısında itibarsızlaştırırız bunun çabası içindeler. Aslında belediye başkanlarımızı cezalandırmıyorlar. Vatandaşımızı, halkımızı cezalandırıyorlar. ‘Milli irade milli irade` dediler ya. Kendi iradelerinden başkasını kabul etmiyorlar. Geçmişte mağdur edebiyatı yaparak gelenler, bugün haksız, hukuksuz işlemleri ile belediyelerimize her türlü baskıyı kurdular.

Hele bir fotoroman Süleyman var ki, tam bir yüz karası. İçişleri Bakanlığı`nda bugüne kadar görev yapmış en liyakatsiz kişi. Tarih bunu yazacak. Biz o bakanlıkta, onun özel bir birim kurarak belediyelerimize nasıl kumpas kurduklarını biliyoruz. Bir müfettişin bulamadığını, başka bir müfettiş görevlendirerek, ‘ne yaparsanız yapın bulacaksın` dediğini biliyoruz. Uyduruk davalarla, kararlarla belediyelerimizi sindirmeye çalıştığını biliyoruz. Hiç heveslenme, fotoroman Süleyman. Bizde sana yedirecek belediye başkanı yok. Aklını başına al. O bakanlığa yakışır hale gel. Ama bir kez daha söylüyorum Eskişehir`den. Yani eski defterleri karıştırıp, geçmiş davaları karıştırıp bir şey bulurum zannediyorsun, ama o defterler kararlar çok incelendi bulunamadı, sen de bulamayacaksın.

“BUNLAR YOKSULLUĞU YÖNETTİLER, BİZ YENMEK İÇİN UĞRAŞTIK”

Belediyelerimiz her türlü kumpasa, engellemelere rağmen; bu 3,5-4 yıl içinde olağanüstü işler yaptı. Seçim esnasında yardımları kesecekler diyorlardı ya, yardımları 4 kat arttırdık. 4 milyon 800 bin haneye 30 milyon liraya yaklaşan sosyal yardımlar yaptık. Bunlar yoksulluğu yönettiler, biz yenmek için uğraştık. Birçok belediye, yurt hizmeti vermezken 22 olan öğrenci yurt sayısını 83`e yükselttik. 162 olan kreş sayımızı 380`e çıkardık. 575 bin ihtiyaç sahibi öğrenciye 150 milyon liraya yaklaşan eğitim desteği verdik. Bir rakam vermek istiyorum. Bunlar her alanı betonlaştırıyorlar ya... Bizim belediyelerimiz yeşil alan üretti. Şu ana kadar 3478 yeni park hizmete açtı. Ve iktidarın vermediği tarım hizmetlerini, tarım desteklerini verdiler. Bugün iktidar; 25-30 milyar lira çiftçiye destek olurken, sadece bizim belediyelerimiz 10 milyara yakın destek verdi. Genel Başkanımızın son çağrısı ile birlikte şu anda günde 69 bin 750 öğrencimize beslenme çantası desteği veriyoruz. Üniversite öğrencilerimizle birlikte 104 bin öğrencimize ücretsiz bir öğün yemek veriyoruz. Kimin sorunu varsa çözüm üretmeye çalışıyoruz. Belediyelerimizin her türlü gelirleri, kaynakları elinden almasına rağmen olağanüstü işler başarıyoruz. Eskişehir bunun en önemli modeli. Diğer belediyelerimiz de Eskişehir gibi olmak için yoğun çaba içindeler. Kaynaklarını yerinde kullanıyorlar, israftan kaçınıyorlar.”

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA