17 Kasım 2025 Pazartesi

17:19    MERSIN’IN GIZLI HAZINESI: TARIHI KILIKYA YOLU DOĞASEVERLERI BULUŞTURUYOR   17:17   “GÜNEŞ BALÇıKLA SıVANMAZ” – MANSUR YAVAŞ’TAN KILIS’TE SERT MESAJLAR   16:59   “HATIMOĞULLARı: MUHALEFETE BASKı BARıŞı SABOTE EDIYOR   15:43   “MECLIS’TE TARIHI AN: GÜLCAN KıŞ’TAN MERSIN İSYANı”   10:08   MERSIN’DE SATRANÇ FıRTıNASı: 9. ULUSLARARASı TURNUVA REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   23:31   “VAHAP SEÇER’DEN MEZITLI’YE GÜÇLÜ MESAJ: ‘HIZMET BIZIM, DESTEK HALKıN’”   23:09   “VAHAP SEÇER: ‘MERSIN 2019’DA DEVRIM YAPTı, TOROSLAR YENI DÖNEME GIRIYOR’”   21:02   KAYYUMUN GÖLGESINDEN DOĞAN TELE2: “GERÇEĞIN SESINI SUSTURAMAYACAKSıNıZ”   19:22   VELILERE EV ZIYARETI, ÖĞRENCILERE BAŞARı DESTEĞI: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖRNEK UYGULAMA   19:15   “MECLIS’TE SAHTE DIPLOMA İDDIASı: CHP’DEN ŞOK ÇAĞRı”   09:59   CHP’DEN VERI GÜVENLIĞI ÇıKıŞı: “SKANDALLARıN ÜSTÜNÜ ÖRTÜYORLAR”   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EMEKLILERE TARIH VE DOĞA DOLU TARSUS KAMPı   16:01   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: “BALıKÇıLARıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ”   15:58   TOROSLAR’DA ÜRETICI KADıNLARıN EMEĞI HALKLA BULUŞUYOR   15:52   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL’DAN TICARET BAKANLıĞıNA ZIYARET   15:40   ÖZGÜR ÖZEL, KKTC BAŞBAKANı ÜNAL ÜSTEL’I ZIYARET ETTI… ÖZEL: “KıBRıS’A UYGULANAN EKONOMIK AMBARGOLAR KABUL EDILEMEZ”   15:36   VATANDAŞLARıN ASGARI ÜCRET BEKLENTISI:    15:34   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP’LI VEKILLERDEN KÜLTÜR VE TURIZM BAKANı ERSOY’A KARTALKAYA TEPKISI   15:30   TÜRKIYE ŞEHITLERINI UĞURLUYOR... ŞEHITLER IÇIN ANKARA’DA TÖREN DÜZENLENDI   10:15   KENTLER ARASı DAYANıŞMA: MERSIN VE ANKARA ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’ OLDU  
 
     
   

KILIÇDAROĞLU: “GÖNÜL İSTER Kİ, TÜRKİYE`NİN BU KÂBUS ATMOSFERİNDE HER SİYASETÇİ ZAMANIN BELLİ BİR DİLİMİNİ SANATÇIYA AYIRABİLSİN”


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Müjdat Gezen 70`inci Sanat Yılı Kutlama Töreni`nde; “Gönül ister ki, Türkiye`nin bu kâbus atmosferinde her siyasetçi zamanın belli bir dilimini sanatçıya ayırabilsin. Sanatçılarla oturup konuşabilsin, onlarla dertleşebilsin. Ama maalesef böyle bir ortam hemen hemen son 20 yıldır hiç yaratılmadı. Böyle bir ortama toplumun da ihtiyacı var, siyasetçilerin de ihtiyacı var” dedi.

 

Tarih : 14 Ocak 2023 Cumartesi 23:29   Okunma : 954

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: FAHRETTİN ÖZTÜRK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Müjdat Gezen`ın 70. sanat yılını kutlama töreninde “Gönül ister ki, Türkiye`nin bu kâbus atmosferinde her siyasetçi zamanın belli bir dilimini sanatçıya ayırabilsin. Sanatçılarla oturup konuşabilsin, onlarla dertleşebilsin. Ama maalesef böyle bir ortam hemen hemen son 20 yıldır hiç yaratılmadı. Böyle bir ortama toplumun da ihtiyacı var, siyasetçilerin de ihtiyacı var” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, şair ve eğitmen olan Müjdat Gezen`in 70`inci sanat yılı için İstanbul`da, Cemal Reşit Rey Konser Salonu`nda düzenlenen kutlama törenine katıldı.

“SANATÇI BİZİ GÜLDÜREN, BİZİ AĞLATAN, BİZİ DÜŞÜNDÜREN DEĞERLİ BİR İNSANDIR”

“Efendim benim için en zor konuşma. Sanatın ve sanatçının değerinin bütün toplumun, her katmanın bilmesi gerekir. Bizi güldüren sanatçı olarak tanıttılar. Ama izlerken duygulandığımız anlar da oldu. Dolayısıyla sanatçı bizi güldüren, bizi ağlatan, bizi düşündüren değerli bir insandır. Sanatın ve sanatçının önem kazandığı her toplum bir anlamda gelişmiş toplumdur.

Öğrencilik yıllarımda, lise yıllarımda; Alexander Dumas`ın Üç Silahşörler kitabını okumuştum. Kitabın önsözünde Alexander Dumas`ın kitabı yazarken başından geçen bir öykü var. O öyküyü anlatarak sanatın ve sanatçının ne kadar güçlü olduğunu ifade etmek isterim. Alexander Dumas, Üç Silahşörler`i yazar, Paris`te günlük bir gazetede tefrika edilir. Sabah erken saatlerinde Parisliler gider, gazete büfelerinin önünde beklerler. Gazeteyi alıp ve romanı izlemek isterler. Yaz ayları gelir ve Alexander Dumas gazetenin patronuna der ki, ‘Roman kalsın, ben tatile gideceğim, dönüşte bitireceğim.` ‘Mümkün değil` der, ‘Bütün Parisliler sizi bekliyor. Roman ne olacak? Romanı bitir, ondan sonra tatile gidebilirsin.` Kabul etmez, onun üzerine gazetenin patronu Alexander Dumas`ı mahkemeye verir. Yargıcın karşısına çıkar; yargıç der ki, ‘Evet, gazete patronu haklı ve siz bu romanı bitirmek zorundasınız. Çünkü bütün Parisliler senin romanını bekliyorlar.` Geriye döner Alexander Duman, ‘Bana bir kalem kağıt getirir misiniz` der. Bir kalem, kağıt gelir; romanın başaktörünün adını yazar, ‘Elinde kılıcı ayakları titredi, yere düştü ve öldü`, altına ‘son` yazar. ‘Roman bitmiştir, gidin yayınlayın` der. Bunun üzerine patron der ki, ‘Tamam, pes ettim; tatile git, dön ve romanını bitir` der. Sanat ve sanatçının gücü bu aslında.

“GÖNÜL İSTER Kİ, TÜRKİYE`NİN BU KABUS ATMOSFERİNDE HER SİYASETÇİ ZAMANIN BELLİ BİR DİLİMİNİ SANATÇIYA AYIRABİLSİN”

Gönül ister ki, Türkiye`nin bu kabus atmosferinde her siyasetçi zamanın belli bir dilimini sanatçıya ayırabilsin. Sanatçılarla oturup konuşabilsin, onlarla dertleşebilsin. Ama maalesef böyle bir ortam hemen hemen son 20 yıldır hiç yaratılmadı. Böyle bir ortama toplumun da ihtiyacı var, siyasetçilerin de ihtiyacı var. Böyle bir ortamı yaratma dileği ile hepinize şükran borçluyum, hepinize teşekkür ederim. Bizi güldüren, zaman zaman ağlatan Müjdat Gezen`e de hepinizin huzurunda saygılarımı sunuyorum.”  

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA