17 Kasım 2025 Pazartesi

17:19    MERSIN’IN GIZLI HAZINESI: TARIHI KILIKYA YOLU DOĞASEVERLERI BULUŞTURUYOR   17:17   “GÜNEŞ BALÇıKLA SıVANMAZ” – MANSUR YAVAŞ’TAN KILIS’TE SERT MESAJLAR   16:59   “HATIMOĞULLARı: MUHALEFETE BASKı BARıŞı SABOTE EDIYOR   15:43   “MECLIS’TE TARIHI AN: GÜLCAN KıŞ’TAN MERSIN İSYANı”   10:08   MERSIN’DE SATRANÇ FıRTıNASı: 9. ULUSLARARASı TURNUVA REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   23:31   “VAHAP SEÇER’DEN MEZITLI’YE GÜÇLÜ MESAJ: ‘HIZMET BIZIM, DESTEK HALKıN’”   23:09   “VAHAP SEÇER: ‘MERSIN 2019’DA DEVRIM YAPTı, TOROSLAR YENI DÖNEME GIRIYOR’”   21:02   KAYYUMUN GÖLGESINDEN DOĞAN TELE2: “GERÇEĞIN SESINI SUSTURAMAYACAKSıNıZ”   19:22   VELILERE EV ZIYARETI, ÖĞRENCILERE BAŞARı DESTEĞI: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖRNEK UYGULAMA   19:15   “MECLIS’TE SAHTE DIPLOMA İDDIASı: CHP’DEN ŞOK ÇAĞRı”   09:59   CHP’DEN VERI GÜVENLIĞI ÇıKıŞı: “SKANDALLARıN ÜSTÜNÜ ÖRTÜYORLAR”   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EMEKLILERE TARIH VE DOĞA DOLU TARSUS KAMPı   16:01   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: “BALıKÇıLARıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ”   15:58   TOROSLAR’DA ÜRETICI KADıNLARıN EMEĞI HALKLA BULUŞUYOR   15:52   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL’DAN TICARET BAKANLıĞıNA ZIYARET   15:40   ÖZGÜR ÖZEL, KKTC BAŞBAKANı ÜNAL ÜSTEL’I ZIYARET ETTI… ÖZEL: “KıBRıS’A UYGULANAN EKONOMIK AMBARGOLAR KABUL EDILEMEZ”   15:36   VATANDAŞLARıN ASGARI ÜCRET BEKLENTISI:    15:34   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP’LI VEKILLERDEN KÜLTÜR VE TURIZM BAKANı ERSOY’A KARTALKAYA TEPKISI   15:30   TÜRKIYE ŞEHITLERINI UĞURLUYOR... ŞEHITLER IÇIN ANKARA’DA TÖREN DÜZENLENDI   10:15   KENTLER ARASı DAYANıŞMA: MERSIN VE ANKARA ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’ OLDU  
 
     
   

BİR İMAM HATİP MEZUNUNUN ŞARKICI GÜLŞEN`E AÇTIĞI TAZMİNAT DAVASI REDDEDİLDİ


İmam hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan şarkıcı Gülşen Çolakoğlu hakkında bu sözleriyle kendisine de hakaret ettiğini iddia eden imam hatip lisesi mezunu Furkan Değirmenci adlı bir vatandaşın açtığı bin 500 liralık tazminat davası reddedildi. Mahkeme, Gülşen`i haklı buldu.

 

Tarih : 16 Ocak 2023 Pazartesi 10:46   Okunma : 465

FAHRETTİN ÖZTÜRK

İmam hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan şarkıcı Gülşen Çolakoğlu hakkında bu sözleriyle kendisine de hakaret ettiğini iddia eden imam hatip lisesi mezunu Furkan Değirmenci adlı bir vatandaşın açtığı bin 500 liralık tazminat davası reddedildi. Mahkeme, Gülşen`i haklı buldu.

Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu, İstanbul Ataşehir`de, 30 Nisan 2022 tarihinde verdiği bir konserde imam hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle konserden aylar sonra tutuklanmış ve avukatlarının itirazı üzerine konutu terk etmemek şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Hakkında, ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik` suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Gülşen`in ev hapsi kararı da kaldırılmıştı. 

MANEVİ ZARARA UĞRADIĞINI İDDİA ETTİ

Gülşen`in konserinde söylediği sözlerin ardından manevi zarara uğradığını öne süren imam hatip lisesi mezunu Furkan Değirmenci adlı vatandaş da mahkemeye başvurarak bin 500 liralık manevi tazminat davası açtı.

“DİNİ İNANÇLARI SEBEBİYLE ZAN ALTINDA BIRAKAN SÖZLER”

Değirmenci`nin avukatı tarafından İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi`ne sunulan dilekçede, “Şarkıcı Gülşen, konserinde ‘imam hatip lisesinde okumuş, sapıklığı oradan geliyor` ifadeleriyle imam hatip lisesinde okumuş olan müvekkile de hakaret etmiş, kamuoyunda itibarını zedelemiştir. Müvekkilimi ve imam hatip lisesi mezunlarını hedef alan ve dini inançları sebebiyle zan altında bırakan sözlerin, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi mümkün değildir. Müvekkilin kişilik haklarına saldırı içeren ifadeler nedeniyle bin 500 liralık tazminatın faiziyle birlikte Gülşen`den tahsilini istiyoruz” denildi.

“MÜVEKKİL ÜZERİNDEN ZENGİNLEŞMEYİ AMAÇLAYARAK BU DAVAYI AÇMIŞTIR”

Dava dilekçesine cevap veren Gülşen`in avukatları Altın Mimir ve Emek Emre ise olayın imam hatip lisesi mezunu Furkan Değirmenci ile alakasının olmadığını belirterek, davanın reddedilmesini talep etti. Müvekkillerinin, sahnede arkadaşıyla şakalaşırken söylediği sözlerin kesilerek basına servis edildiğini belirten avukatlar, “Müvekkil, kısa bir süre içerisinde nefret objesi haline getirilmiş, alenen halkın kin ve nefretine maruz bırakılmış, sayısız tehdit ve hakaretlerin mağduru olmuştur. Müvekkilin, davacı Furkan Değirmenci`ye yönelik hukuka aykırı herhangi bir eylemi olmamıştır. Davacı Furkan Değirmenci ise, müvekkil üzerinden zenginleşmeyi amaçlayarak bu davayı açmıştır. Davanın reddini istiyoruz” dedi.

İLK DURUŞMA YAPILDI

İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi`nde, 13 Ocak 2023 tarihinde yapılan davanın ilk duruşmasına Furkan Değirmenci`nin avukatı Yavuz Selim Oruç ile Gülşen`in avukatı Emek Emre katıldı. Duruşmada söz alan Furkan Değirmenci`nin avukatı, davalarının kabul edilmesini istedi. Gülşen`in avukatı da sulh olmak istemediklerini ve davanın reddini talep etti.

DAVA REDDEDİLDİ

Kararını açıklayan mahkeme, gerekçesini daha sonra açıklamak üzere Furkan Değirmenci`nin davasının reddine hükmetti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA