3 Mayıs 2026 Pazar

16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!  
 
     
   

BİR İMAM HATİP MEZUNUNUN ŞARKICI GÜLŞEN`E AÇTIĞI TAZMİNAT DAVASI REDDEDİLDİ


İmam hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan şarkıcı Gülşen Çolakoğlu hakkında bu sözleriyle kendisine de hakaret ettiğini iddia eden imam hatip lisesi mezunu Furkan Değirmenci adlı bir vatandaşın açtığı bin 500 liralık tazminat davası reddedildi. Mahkeme, Gülşen`i haklı buldu.

 

Tarih : 16 Ocak 2023 Pazartesi 10:46   Okunma : 489

FAHRETTİN ÖZTÜRK

İmam hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan şarkıcı Gülşen Çolakoğlu hakkında bu sözleriyle kendisine de hakaret ettiğini iddia eden imam hatip lisesi mezunu Furkan Değirmenci adlı bir vatandaşın açtığı bin 500 liralık tazminat davası reddedildi. Mahkeme, Gülşen`i haklı buldu.

Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu, İstanbul Ataşehir`de, 30 Nisan 2022 tarihinde verdiği bir konserde imam hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle konserden aylar sonra tutuklanmış ve avukatlarının itirazı üzerine konutu terk etmemek şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Hakkında, ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik` suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Gülşen`in ev hapsi kararı da kaldırılmıştı. 

MANEVİ ZARARA UĞRADIĞINI İDDİA ETTİ

Gülşen`in konserinde söylediği sözlerin ardından manevi zarara uğradığını öne süren imam hatip lisesi mezunu Furkan Değirmenci adlı vatandaş da mahkemeye başvurarak bin 500 liralık manevi tazminat davası açtı.

“DİNİ İNANÇLARI SEBEBİYLE ZAN ALTINDA BIRAKAN SÖZLER”

Değirmenci`nin avukatı tarafından İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi`ne sunulan dilekçede, “Şarkıcı Gülşen, konserinde ‘imam hatip lisesinde okumuş, sapıklığı oradan geliyor` ifadeleriyle imam hatip lisesinde okumuş olan müvekkile de hakaret etmiş, kamuoyunda itibarını zedelemiştir. Müvekkilimi ve imam hatip lisesi mezunlarını hedef alan ve dini inançları sebebiyle zan altında bırakan sözlerin, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi mümkün değildir. Müvekkilin kişilik haklarına saldırı içeren ifadeler nedeniyle bin 500 liralık tazminatın faiziyle birlikte Gülşen`den tahsilini istiyoruz” denildi.

“MÜVEKKİL ÜZERİNDEN ZENGİNLEŞMEYİ AMAÇLAYARAK BU DAVAYI AÇMIŞTIR”

Dava dilekçesine cevap veren Gülşen`in avukatları Altın Mimir ve Emek Emre ise olayın imam hatip lisesi mezunu Furkan Değirmenci ile alakasının olmadığını belirterek, davanın reddedilmesini talep etti. Müvekkillerinin, sahnede arkadaşıyla şakalaşırken söylediği sözlerin kesilerek basına servis edildiğini belirten avukatlar, “Müvekkil, kısa bir süre içerisinde nefret objesi haline getirilmiş, alenen halkın kin ve nefretine maruz bırakılmış, sayısız tehdit ve hakaretlerin mağduru olmuştur. Müvekkilin, davacı Furkan Değirmenci`ye yönelik hukuka aykırı herhangi bir eylemi olmamıştır. Davacı Furkan Değirmenci ise, müvekkil üzerinden zenginleşmeyi amaçlayarak bu davayı açmıştır. Davanın reddini istiyoruz” dedi.

İLK DURUŞMA YAPILDI

İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi`nde, 13 Ocak 2023 tarihinde yapılan davanın ilk duruşmasına Furkan Değirmenci`nin avukatı Yavuz Selim Oruç ile Gülşen`in avukatı Emek Emre katıldı. Duruşmada söz alan Furkan Değirmenci`nin avukatı, davalarının kabul edilmesini istedi. Gülşen`in avukatı da sulh olmak istemediklerini ve davanın reddini talep etti.

DAVA REDDEDİLDİ

Kararını açıklayan mahkeme, gerekçesini daha sonra açıklamak üzere Furkan Değirmenci`nin davasının reddine hükmetti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA