26 Nisan 2024 Cuma

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Ahmet Görgülü’den Öğretmenler günü mesajı


Diyanet-Sen Mersin Şb Bşk Ahmet Görgülü Öğretmenler günü sebebiyle mesaj yayınladı

 

Tarih : 23 Kasım 2018 Cuma 14:06   Okunma : 1128

Diyanet-Sen Mersin Şb Bşk Ahmet Görgülü Öğretmenler günü sebebiyle mesaj yayınladı

Başkan Görgülü yayınladığı mesajda, Bilginin verdiği güçten mahrum toplumlar çorak topraklar gibidir. O toplumda hiçbir düşünce ve soylu fikir yeşermez. Maddi gıdadan mahrum insan güçsüz; bilgiden uzak insan ışıksızdır. En büyük servet, en büyük sermaye, en büyük rütbe bilgidir.  Öğretmenler, geceleri aydınlatan kutup yıldızları gibidir   Cehaletin karşısında en yılmaz savaşçı öğretmendir. Onların  mücadele azmi   olmasa yeryüzü cehaletin karanlığında boğulur. Onun ümit veren sesi kısılsa,   yeryüzü sağır kesilir. Yol gösteren feneri sönse, gözlerimiz kör olur dünyamız kararır..
 Bizim inancımızda  'bana bir harf öğretenin kölesi olurum' .   sözüne  en  çok yakışan öğretmenlerimizdir. Onlar gece demeden, gündüz demeden cehaletle  mücadele ediyorlar. Minik yavruları, gencecik dimağları bilgiyle, görgüyle  sevgiyle,medeniyetle,ahlakla, merhametle,erdemle donatıyorlar.

Her türlü manevi hastalığın tek sebebi cehalettir. İşte öğretmenlerimiz  bu hastalığı tedavi etmek için  mücadele etmektedirler. Bugün İslam âleminin içine düştüğü   vaziyete bakın,     Güç ve kuvveti dağılmış, birbirine düşmüş, dünyadaki adaletsizlikler karşısında söz söyleme   gücünü yitirmiş bir vaziyette  . Bu İslam âlemi  ,  asırlarca dünyaya adalet, sevgi, barış, bilgi ve emniyet sağlamıştır. İlim  adamları cehaletle mücadele etmiş, zamanın ilimlerini en ileri seviyede  talim etmiş,dünyanın en tanınmış din ve devlet adamlarını yetiştirmiş ve  dünyayı aydınlatmışlardır.

Öğretmenlerimiz bize dinin, aklın, fıtratın kabul ettiği her türlü bilgiyi   kazandırmaktadırlar.

Okumayan,  düşünmeyen, üretmeyen, yenilenmeyen insanlarla Batı'nın ulaştığı seviyeye.  nasıl ulaşabiliriz!  En iyi matematiği, en iyi fiziği, en iyi tıbbı, en iyi   felsefeyi ilk. bizim öğretmenlerimiz öğretecek, talebelerimiz de   öğreneceklerdir. Böyle bir hedefimiz olmadığı takdirde, ne dünyadaki   adaletsizlikler ortadan kalkar, ne ke kendi içimizde yaşadığımız sıkıntılar   son bulabilir.  

Öğretmenler; sevgi elçileridir. Sınıfta yaşama sevinci, toplumda huzur, ülkede barış, meslektaşları arasında demokratlığın simgesidir öğretmen. Her şifa bulan hastada öğretmenden bir moral izi, her yeni buluşta, göz nuru, tüten bacada, yükselen fabrikada, çözülen formülde, memleket millet faydasına verilen her hizmette alın teri milli birlik ve beraberlik harcında çimentodur    öğretmen …

Öğretmenler, insanı; huzura mutluluğa, iyiliğe, birliğe uzlaşmaya ve dayanışmaya, ümit ve güvene yönelten önderlerdir mürebbidir onlar . Bu sebeple, toplumda herkesten önce, öğretmenlerin huzur, mutluluk ve güven içinde olmaları gerekir. Çünkü, öğretmen huzurlu ise, millet huzurludur; öğretmen mutlu ise, millet mutludur; öğretmen güvenli ise, millet güvenlidir. Türlü türlü nimetlerin sofralarımızı süslediğini  gördüğümüzde, bu nimetleri bize hazırlama külfetini en fazla çeken  bahçıvana öğretmenlerimize   teşekkür edeceğiz,ama bunu sadece senede bir gün değil, sadece 24 kasımda değil…

Bu kadar iltifatı hürmeti hizmeti fazlasıyla hak eden öğretmenlerimize bizzat kendi emek verdiği yetiştirdiği ,iyi  bir adam iyi bir insan olması için çalışıp çabaladığı öğrencileri eliyle yapılan saldırıları ,saygısızlıkları itaatsizlikleri gördüğümüzde ,duyduğumuzda ,okuduğumuzda kahroluyoruz.Kanımız donuyor..Bu çocuklarımızı öğretmenlerine karşı bu kadar vahşileştiren nedir ? ..diye sormadan da edemiyoruz…

Öğretmen ruhuyla talebesine adanmış fedakâr kimsedir. Gece   uykusuz kalır, gündüz dudakları susuzluktan kurur, ayaklarının feri kesilir    yine de emanetini taşıdığı dimağlara karşı fedakârlığından taviz vermez.   Durmadan, yılmadan bilgi dağarcığındakileri paylaşır, aydınlık bir geleceğe     hazırlar candan aziz bildiği talebelerini. Şefkatle hastasını muayene eden  doktoru, adaletle hüküm veren hâkimi, şehirleri bayındır hale getiren mühendisleri, yer altındaki emekçiyi, bürodaki memuru... devlet başkanını, askeri, polisi, ressamı, müstahdemi, aşçıyı, şoförü, terziyi, hemşireyi    velhasıl toplumun her kesimini eğiten öğretmenlerimizdir.. Gördüğünüz gibi değerli  öğretmenlerimiz  yük sizlerin omuzlarında... Siz mum gibi eridiğinizde ışığınız kaybolmayacaktır. Ötelerden aziz ruhunuzu aydınlatacak, şükran duygularıyla  anılacaksınız.

Sizi Senede  Bir Günde Hatırlamayla Sınırlı Tutan Anlayışlar ,Gününüzü Ticari Sömürüye Dönüştüren Zihniyet Sizi Anlamaz ,Bunlar Sizi Üzmesin; Gün Sizin, Ay Sizin, Yıl Sizin, Tarih Sizindir... Değerli Öğretmenlerim  .

Görev Yapan Tüm Öğretmenlerimizi Minnetle Vefat Eden Hocalarımızı da Rahmetle  Anıyor Allahın Selamı Rahmeti Üzerlerine Olsun Diyoruz dedi.

Paylaş :
Etiketler :  Diyanet-Sen, Mersin Şb Bşk Ahmet Görgülü, Öğretmenler günü

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA