20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Genç Avukatlar Sorunlarını TBMM’ye Taşıyor


Mersin Barosu Genç Avukatlar Komisyonu ilk toplantısını yaparak, kurullar oluşturup görev dağılımı yapmak üzere yol haritasını çizdi. Toplantıda, genç avukatların sorunlarının TBMM’ye taşınması, genç avukatlara K.D.V. muafiyetine ilişkin çalışmalar yapılmasıadına Kanun Teklif ve Tasarıları ile Soru Önergeleri Kurulu oluşturularak ilk adım atıldı

 

Tarih : 27 Kasım 2018 Salı 12:50   Okunma : 2584

Mersin Barosu toplantı salonunda düzenlenen Genç Avukatlar Komisyon toplantısında, Komisyon Başkanı Av. Hamit Mert Avcı, komisyon üyeleri ile birlikte yaptığı toplantıda, avukatların sorunlarının ve çözüm önerilerinin ele alınacağı Akdeniz Bölge Baroları Genç Avukatlar Kurultayı’na ev sahipliği yapmak adına çalışmalara başlandığını, konuya ilişkin Akdeniz Bölge Baroları Genç Avukatlar Komisyonu Başkanları ile iletişime geçileceğini belirtti. Kurultay kapsamında; avukat sayısındaki artış, stajyer avukatların eğitimleri ve eğitimden beklenen sonuçlar başta olmak üzere, genç avukatların mesleğini icra etmelerinin önündeki engellerin çözümüne yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirilmesi plânlanıyor.

Ayrıca komisyon toplantısında alınan kararla kurullar oluşturularak görev dağılımı yapıldı. Buna göre; Kanun Teklif ve Tasarıları ile Soru Önergeleri Kurulu’nda Av. Gözde Nur Ocak, Av. Halil Pesen ve Av. Hasan Tarkan Gündoğmuş’un görevlendirilmesine karar verildi.Oluşturulan CMK Merkezi’yle İletişim Kurulu’nda, CMK görevlendirmelerinde 0-3 yıl, 3-5 yıl, 5-7 yıl arası ve 7 yıl üzeri kıdeme sahip meslektaşların puanlarına ilişkin düzenlemelere dair başvuru ve çalışmalar yapılacak. Bu kurulda Av. Nurullah Hacıoğlu, Av. Mazlum Varol ve Stj. Av. Emin Yiğit Gökbel’in görevlendirilmesine karar verildi.

Genç avukatların baronun kurumsal kimliğine entegrasyonunu hızlandırmak adına, Yönetim Kurulu ile İlişkiler Kurulu vasıtasıyla genç avukatların başvuru ve başvurularının sonuçlarının takip edilmesi amaçlanıyor. Bu kurulda Av. İbrahim Cinbaş, Av. Damla Özdemir, Av. Ahmet Suat Şahin ve Av. İlhan Atasever görev alıyor.

Genç Avukatlar Komisyonu’nun potansiyel üyeleri olan stajyer avukatların, günlük meslekî pratikte karşılaştıkları sorunlara ilişkin tespitler yaparak, Mersin Barosu Avukatlık Akademisi’ne başvuruda bulunmak ve bu hususlarda alınmasını gerekli gördükleri eğitim hizmetlerini bildirmek adına bir araya getirilen Genç Avukatlar Mesleki Eğitim Kurulu’nda ise; Av. Gökhan Akpolat, Av. Alper Arpaç ve Av. Yunus Deryaler görevlendirildi.

Tüm kurulların yapmış olduğu çalışmaların arşivlenerek, gerek bu çalışmaların gelecek dönem Genç Avukatlar Komisyonlarına aktarılması, gerekse Mersin Barosu Dergisi’ndeki yayınına hazırlanması Av. Ahmet Sait Bayır, Av. Ahmet Payam ve Av. Elif Kuştimur tarafından gerçekleştirilecek.

 

Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, bilgin yeşilboğaz, barolar birliği

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA