28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

CHP Yenişehir Belediye Başkan Aday Adayından Sert Uyarı


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkanı Halil Öztoprak, 2013 yılında gerçekleşen Gezi direnişine destek veren sanatçılar ve akademisyenler hakkında 5 yıl sonra iddianame hazırlanmasını, iktidarın gündemi değiştirme çabası olarak yorumladı.

 

Tarih : 7 Aralık 2018 Cuma 16:21   Okunma : 987

CHP Yenişehir Belediye Başkan aday adayı Halil Öztoprak, AKP hükümetinin, gerçek gündemi unutturmak için Gezi direnişini yeniden gündeme getirdiğini belirterek, "Bizim halk olarak gerçek gündemimiz işsizlik, atanamayan öğretmenler, üniversite mezunları arasında yüzde 70'lere varan işsizliktir" dedi. Ülkenin hızla iflasa sürüklendiğini, Şubat, Mart aylarında daha büyük kriz beklendiğini iddia eden Öztoprak, "Ülkemizin yaşadığı bu yıkımdan kurtulması için derhal AKP iktidarına halkımız tarafından el çektirilmelidir. Yerel seçimlerden sonra erken genel seçime gidilmelidir" dedi.

"Seçim yaklaştıkça hükümet gerçek gündemi örtmeye ve sahte gündem ile halkın gazabından kendini kurtarmaya çalışmaktadır" diyen Halil Öztoprak,  "Son olarak üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen Gezi direnişi ile ilgili yeni bir iddianame hazırlanmış ve Gezi'de adı geçen, halka mal olmuş yurtsever, aydın demokrat sanatçılar kurban seçilmiştir.Yüzlerce kişi hakkında açılan yeni Gezi iddianamesi kamuoyunda güdümlü ve  gündem değiştirmeye yönelik bir iddianame olduğu düşüncesini uyandırmıştır. Bunun en büyük nedeni Yavuz Bingöl, Şafak Sezer, Engin Altan Düzyatan gibi şu anda iktidara bağlılığını hatta yağcılığını ilan eden kişileri itina ile iddianame dışında tutmasıdır.  Bu durum iddianame hakkında güvensizlik oluşturmuştur. Ama en kötüsü iyice köşeye sıkışan ve bir oya bile muhtaç hale gelen, tam bir yıkım yaşayan AKP iktidarı bir kez daha gündemi değiştirerek halkı oyalayıp seçimi atlatmaya çalışmaktadır. Başta Mehmet Ali Alabora olmak üzere yüzlerce kişi hakkında Gezi direnişi hakkında iddianame hazırlanması hukukumuz ve demokrasimiz açısından son derece üzücü ve hukuka olan güvene zarar verici bir durumdur. Seçim arefesinde seçmene hesap vermekten korkan AKP iktidarı gündem değiştirmek için her türlü yola başvuracaktır" dedi.

Halkın gündeminin ise çok daha farklı olduğunu belirten Öztoprak, "Bizim halk olarak gerçek gündemimiz işsizlik, atanamayan öğretmenler, üniversite mezunları arasında yüzde 70'lere varan işsizliktir. Üniversite sınavlarında yüz binlerce öğrencinin sıfır  çekmesidir. Sağlık sektöründe yanlış ihaleler ve hastanelere hasta garantisi verilmesi,  tarımda ithal gübre ve tohumla yapılan üretimdir. On binlerce esnaf işyeri kapatıyor, binlerce büyük fabrika konkordato ilan etti. Gidişat o kadar kötüdür ki herkes şubat, mart içimde çok daha büyük bir kriz beklemektedir" diye konuştu.

Halkın AKP iktidarından hesap sormasının ilk adımının yerel seçimler olacağını ifade eden Halil Öztoprak, "Çalınan KPSS soruları, yandaş medya, işe almalarda kayırmalar, sahte mülakatlar... Tüm  bunların sonunun gelmesi,  ilk aşamada bu hükümetin görevden uzaklaştırılması için var gücümüzle yerel seçimlerde oy kullanmalıyız ve onun akabinde  mümkün olan en kısa sürede erken genel seçimlere gidilmelidir. Hükümet derhal İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı,  Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nı CHP'ye devretmelidir. Bu geçiş döneminde yerel seçimlerin ardından en kısa zamanda genel seçimlere gidilmelidir. Ülkemizin yaşadığı bu yıkımdan kurtulması için derhal AKP iktidarına halkımız tarafından el çektirilmelidir" dedi.

"EY HALK AYAĞA KALK, SUSMA SESİNİ YÜKSELT"

Türkiye'de devletin eskiden geçim kaynaklarının tarım, hayvancılık, sanayi ve madencilik olduğunu ifade eden CHP Yenişehir Belediye Başkan aday adayı Halil Öztoprak şunları söyledi:

"Şimdi trafik cezaları, bedelli askerlik, imar barışı, tütün ve alkollü içecek vergileri geçim kaynağı oldu. Üretimin, eğitimin bittiği, devletin bakanlıklarının ve adalet sisteminin tarafsızlığının bittiği bir dönemde  ülkede yıkım kaçınılmaz olur. Vatandaşın, asgari ücretlinin maaşlarından kesilen işsizlik fonunu AKP iktidarı yandaşlarımı beslemek için kullanmakta, bu yetmemiş olacak ki bir de zorunlu BES adı altında vatandaşın, çalışanların maaşlarımdan kesinti yapmaktadır.   Vatandaşımız son derece uyanık olmalı geçmişteki yılların hesabının sorulma yeri olan sandıktan ve yerel seçimlerden dikkatini ayırmamalıdır. Unutulmamalılardı ki şimdi hesap zamanıdır. Bu seçimle beraber aynı bir dönem ANAP ve Turgut Özal gibi mutlak güç olan ve iktidarının sonlarında baskıyı artıran,  her demokratik talebe polis şiddeti ile cevap veren ANAP iktidarı gibi AKP iktidarı yolun sonuna gelmiş ve en ufak bir hak talebine en sert polisiye yöntemlerle cevap vermektedir. Bu AKP’nin yıkımını hızlandırmaktan başka bir işe yaramayacaktır ve bir tek oyu bile bulmakta zorlanacak ve zavallı duruma düşecektir. Şimdi hesap zamanıdır. Sandıkta hesap sorabilmemiz için asla sahte gündemlere ve yalanlara kanmamalıyız, kulak vermemeliyiz. Ticaretin bittiği, satış yapan esnafın sattığını yere koyamadığı, piyasa güvenin bittiği, insanların birbirine güvenin bittiği bir yerde son ve en kötü aşama insanların devlete ve adelete olan güveninin bitmesidir. Bunun telafisi için ilk ve mutlak adım bu iktidarın derhal gönderilmesidir. Milli yiyeceğimiz kuru fasulye soğan düşman olacak  kadar aklını kaybetmiş, soğandan terör örgütü çıkaracak kadar dengesini yitirmiş bir iktidardan Türkiye’nin kurtulmasının ilk yolu yerel seçimlerdir. Ey halk ayağa kalk, susma, sesini yükselt.  Unutmayalım ki korku silahı diktatörleşen ve yalnızlaşan her iktidarın son silahı olmuştur ve tarih her zaman bu silahın zalimlerin de sonunu hızlandırdığını göstermiştir. Yaşasın Mersin, yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA