5 Kasım 2025 Çarşamba

23:47   İMAMOĞLU’NDAN ÜMRANIYE’YE DIRENIŞ ÇAĞRıSı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”   16:52   AYM BAŞKANı ÖZKAYA: “ADALET YALNıZCA MAHKEME SALONLARıNDA DEĞIL, HAYATıN HER ALANıNDA BIR PUSULADıR”   16:45   TÜSİAD’DAN DEM PARTI’YE KRITIK ZIYARET: EKONOMI VE DEMOKRASI GÜNDEMDE   16:32   ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “BAŞSAVCı AKıN GÜRLEK, MAAŞıN DıŞıNDA GELIRIN VAR Mı?”   16:16   BAROLAR BIRLIĞI BAŞKANı: “DEMIRTAŞ KARARı EZBERE YORUMLANAMAZ!”   16:13   TOROSLAR BELEDIYESI, ÇEVRE BILINCINI ÇOCUK YAŞTA KAZANDıRıYOR   16:11   TARSUS BELEDIYE MECLISI KASıM AYı OLAĞAN TOPLANTıSıNı GERÇEKLEŞTIRDI   16:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A "DEMOKRASI TRENI" TEPKISI   16:07   TÜLAY HATIMOĞULLARı: BARıŞıN SAVUNUCUSU OLAN YOLDAŞLARıMıZ SERBEST BıRAKıLMALı   16:05   BAHÇELI: DEMIRTAŞ’ıN TAHLIYESI TÜRKIYE IÇIN HAYıRLARA VESILE OLACAKTıR   12:56   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN “ETEM ÇALıŞKAN ILE ATATÜRK YOLCULUĞU” SERGISI   12:53   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: “GENÇLERIMIZ İÇIN ULUSLARARASı İŞ BIRLIKLERI KURUYORUZ”   12:50   MERCEK’TE ‘SAÇ RENKLENDIRME’ KURSUNA YOĞUN İLGI   09:22   MESKİ’DEN SAYAĞZı’NA 1000 TONLUK KONFOR: ALTYAPıDAN ASFALTA TAM DÖNÜŞÜM   08:14   CHP MYK’DA SERT GÜNDEM: OPERASYONLAR, DAVALAR VE VICDANLı ADALET   23:57   TOROSLAR BELEDIYESI KASıM VIZYONUNU AÇıKLADı: GENÇLERE BURS, MAHALLELERE HIZMET, ÜRETICIYE SAHIPLENME   23:52   “SıNDıRGı’DA GECEYI BÖLEN DEPREM: 4,3 ŞIDDETINDE SARSıNTı”   23:49   AVRUPA’DAN HUKUK MESAJı: DEM PARTI, AİHM KARARıNA “TOPLUMSAL BARıŞ İÇIN ADıM ATıN” DEDI   23:33   TUTDERE’DEN TBMM BAŞKANı’NA NET MESAJ: “BELEDIYE BAŞKANLARıNA TUTUKLAMA ÖLÇÜSÜZ”   23:27   DEMIRTAŞ’TAN AİHM KARARıNA DUYGUSAL YANıT: “ÖZGÜR GÜNLERDE GÖRÜŞMEK ÜZERE”  
 
     
   

Feyzioğlu’na Cengiz Aytamov Onur Ödülü


Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, yazar Cengiz Aytmatov’un Türk milli ruhunun gelişmesine katkı sağladığını belirterek, “Aytmatov, milli olunmadan evrensel olunamayacağının ilk akla gelen örneği, edebiyat dünyasındaki mihenk taşıdır. Milli kimlikten uzaklaşılıp, aidiyet duygusunun yitirilmesinin bireysel ve toplumsal açılardan ölümcül etkileri konusunda Türk Dünyasını uyaran bir edebiyat aksakalı olarak sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi.

 

Tarih : 14 Aralık 2018 Cuma 17:07   Okunma : 1124

Türk dünyasının Kırgız asıllı büyük yazarı Cengiz Aytmatov'un 90. doğum yıl dönümü nedeniyle Türkiye Barolar Birliği’nde (TBB) anma toplantısı düzenlendi. Etkinlikte, TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’na Kırgızistan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı tarafından Cengiz Aytmatov Onur Ödülü verildi.

Yargı mensuplarının, siyasilerin, akademisyenlerin, sivil toplum örgütü temsilcilerinin ve Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın katıldığı etkinliğin açış konuşmaları, TBB Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Özbek ve Kırgızistan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Daire Başkanı Cumali Soronkulev tarafından yapıldı.

Konuşmaların ardından, Kırgızistan Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Heyeti tarafından TBB Başkanı Feyzioğlu'na Cengiz Aytmatov Onur Ödülü takdim edildi.

BU BÜYÜK ÖDÜLÜ DAVA ARKADAŞLARIM ADINA ALIYORUM

Kendisine teveccüh edilen ödülden büyük gurur duyduğunu söyleyen Feyzioğlu, “Bu büyük ödülü, TBB Yönetim, Disiplin ve Denetleme kurullarımız ve yıllardır birlikte yürümekten onur duyduğum dava arkadaşlarım adına alıyorum. Kırgızistan’ın seçkin evladı, Türk Dünyasının ortak değeri, 20. yüzyıl edebiyat dünyasının büyük yazarı Cengiz Aytmatov’un 90. doğum yıl dönümü olan 12 Aralık’ta sizleri Türkiye Barolar Birliği’nde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Feyzioğlu, “Cengiz Aytmatov, içinden çıktığı milletin kültürünü, tarihten gelen değerlerini, milli ruhunu hikayeleştirmek ve romanlaştırmakla kalmamış, bu değerlerin yeni kuşaklar tarafından içselleştirilip benimsenmesini sağlayarak, Türk milli ruhunun gelişmesine katkı sağlamıştır. Aytmatov, milli olunmadan evrensel olunamayacağının ilk akla gelen örneği, edebiyat dünyasındaki mihenk taşıdır. Milli kimlikten uzaklaşılıp, aidiyet duygusunun yitirilmesinin bireysel ve toplumsal açılardan ölümcül etkileri konusunda Türk Dünyasını uyaran bir edebiyat aksakalı olarak sonsuza kadar yaşayacaktır” ifadelerini kullandı. 

“Türkiye Barolar Birliği ile Kırgızistan Cumhuriyeti Barolar Birliği başta olmak üzere, Türk dünyası baroları arasındaki hukuk paydalarının, Aytmatov’un edebi mirasıyla daha da güçleneceğine olan samimi inancımı sizlerle paylaşmak istiyorum” diyen Feyzioğlu, sözlerini Aytmatov’un ve Mustafa Kemal Atatürk’ün birbirini tamamlayan iki sözüyle sonlandırdı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA