25 Şubat 2026 Çarşamba

22:05   MERSIN’DE ENGEL TANıMAYAN UÇUŞ: ÖZEL ÇOCUKLAR BULUTLARA DOKUNDU!   22:02   MILLI EĞITIM BAKANı YUSUF TEKIN’E SERT TEPKI: "ANAYASA’Yı İHLAL EDIYOR, İSTIFA ETMELI!"   16:27   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA, İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMEYECEK   16:26   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “MILLI PARKLARı GIDERAYAK 49 VE 99 YıLLıĞıNA KIRALAMAK IÇIN KANUN TEKLIFI GETIRMIŞLER”   16:25   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ TÜRKIYE: "RUSYA’NıN SALDıRıLARıNıN SIVILLER ÜZERINDEKI YıKıCı ETKISININ SÜRÜYOR; ULUSLARARASı TOPLUM, ADALET VE HESAP VEREBILIRLIK KONUSUNDA KARARLı OLMALı"   16:25   MAHKEME KARARı ISTINAFTAN DÖNDÜ, GAZETECI ORHAN BURSALı BERAAT ETTI   15:01   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL, SAADET PARTISI IFTARıNA YÖNELIK ELEŞTIRILERI YANıTLADı: "O MASADAN DÜŞMANLıK ÇıKARANLAR TARIHE GÖMÜLECEK"   14:59   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: SAYıN BAHÇELI’NIN İMRALı VE SAYıN ÖCALAN IÇIN ÖZEL STATÜ VURGUSU SON DERECE ÖNEMLI BIR VURGUDUR   14:57   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı” 17’INCI GÜNÜNDE TUTUKLU SANıKLARıN AVUKATLARıNıN BEYANLARıYLA DEVAM EDIYOR   14:51   İYİ PARTI’LI AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ: "ÖCALAN’ıN STATÜSÜ GAYET NET VE BELLIDIR. KENDISI 55 BIN KIŞININ KATILI, HAIN BIR TERÖRIST BAŞıDıR"   14:50   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI: "TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFININ ICRASıNDA PKK’NıN KURUCU ÖNDERININ BÜYÜK BIR DAHLI VE PAYı VARDıR. BU ÇAĞRı AYNı ŞEKILDE KCK’Yı DA BAĞLAMAKTADıR"   09:30   MERSIN’DE KADıNLARıN    09:25   "SIYASETIN KALBI 2 MART’TA CHP’DE ATACAK: ÖZGÜR ÖZEL 18 MADDELIK ’KURTULUŞ REÇETESINI’ AÇıKLıYOR!"   01:01    AYDıNCıK’TA GÖNÜL SOFRALARı KURULDU! BAŞKAN SEÇER: “BIZIM GECEMIZ GÜNDÜZÜMÜZ SIZSINIZ”   22:15   KADIKÖY’DE 90+ DRAMI: FENERBAHÇE’YE KASıMPAŞA ŞOKU! ASENSIO ATTı, ALLEVINAH YıKTı...   17:59   MERSIN VE DIYARBAKıR ARASıNDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ: DİTAV’DAN DEV ÇıKARTMA!   17:54   TARSUS TEK YÜREK! BAŞKAN BOLTAÇ SEL BÖLGESINDEN SESLENDI: "AFETIN SIYASETI OLMAZ, YARALARı BIRLIKTE SARACAĞıZ"   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVANıN, 9 MART’TA GÖRÜLECEK İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMESI ISTENDI   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı… LÜTFÜ SAVAŞ’ıN AVUKATı ÜREGEN: "GERÇEKLER ELBETTE AÇıĞA ÇıKACAKTıR"   17:01   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI  
 
     
   

Çocuklar Üşümesinler Diye Ördüler


Gerçekleştirdikleri sosyal faaliyetlerle adından söz ettiren Mezitlili kadınlar yine Türkiye’ye örnek olacak bir olaya imza attı. Mezitli Belediyesi Örgü Evi’nde faaliyetlerde bulunan kadınlar, kırsal kesimde yaşayan çocuklara ördükleri atkı, bere, eldiven ve kazak dağıttı.

 

Tarih : 28 Aralık 2018 Cuma 08:35   Okunma : 1881

Gerçekleştirdikleri sosyal faaliyetlerle adından söz ettiren Mezitlili kadınlar yine Türkiye’ye örnek olacak bir olaya imza attı. Mezitli Belediyesi Örgü Evi’nde faaliyetlerde bulunan kadınlar, kırsal kesimde yaşayan çocuklara ördükleri atkı, bere, eldiven ve kazak dağıttı. Doğlu Mahallesinde gerçekleştirilen dağıtıma kadınlar büyük ilgi gösterdi.  Şehit İbrahim Doğan Meydanında toplanan çocukların mutluluk çığlıkları, duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinin de yer aldığı programa, ‘Çocuklar üşümesin ve hasta olmasın’ diyerek geliştirdikleri projenin Mezitli Belediyesi ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle çığ gibi büyüdüğünü ifade eden Mezitli Örgü Evi kadınları, “Çocuklarımızın kış mevsimini sağlıklı şekilde geçirmesi hedefiyle farkındalık ortaya koyacak bir işe imza attık" dediler.

HİÇBİR ÇOCUĞUMUZ ÜŞÜMESİN

Daha önce Tunceli’nin Hozat ilçesinde köy çocuklarına ördükleri atkı, eldiven, kazak ve bereleri gönderdiklerini ifade eden kadınlar, “Hiçbir çocuğumuz üşümesin istiyoruz. Elimizden geldiği ölçüde imkânı bulunmayan kırsal kesimde ki çocuklarımıza ördüğümüz atkı, eldiven, kazak ve bereleri ulaştırıyoruz. Ulaşabildiğimiz her yere ördüğümüz atkı ve bereleri dağıtmak istiyoruz. Biz zamanımızı böylesi yararlı bir iş ile değerlendirirken, kırsal kesimdeki vatandaşlarımızla da diyalog imkânı buluyoruz” diye konuştular.

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN GENİŞ KİTLELERE ULAŞTIK

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın eşi Sembol Tarhan’ın, yıllardırkendi eliyle ördüğü kıyafetleri gizlice kırsal kesimde ulaştırdığına tanık olduklarının altını çizen kadınlar, yaptıkları açıklamada, “Sembol hanımın bu örnek davranışı hepimizi etkiledi. Onun kimseye hissettirmeden gizlice başlattığı bu işi biz kampanya haline getirerek, daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefledik. Sağ olsunlar.Çok sayıda sivil toplum örgütümüzün yanında Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan da büyük destekler verdi. Bazısı örgü örerek, bazısı da yün bağışlayarak kampanyamızın büyümesinin önünü açtı. Çocuklarımızın gözlerindeki sevinci görmek ve onların bir nebze de olsa ısınmasına vesile olmak son her şeye değer” ifadelerine yer verdiler. 

KADINLARIMIZ BİZLERİ GURURLANDIRIYORLAR

Mezitlili kadınların duyarlılığını ve sesini artık bütün Türkiye’nin bildiğini dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kadınların el attığı işin mutlaka başarıyla sonuçlandığını söyledi. Belediye olarak gerçekleştirdikleri her hizmette kadınların büyük desteğini aldıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Kadınlarımızın duyarlılığı ve içgüdüsel sahiplenme duyguları, yaptığımız işlerin başarılı olmasında çok büyük bir etken. Bulundukları birçok faaliyetle bizleri gururlandırmaya devam ediyorlar. Biz de elimizden geldiği kadar kadınlarımızın her zaman yanında yer almaya devam ediyoruz. Bunu biliyor ona göre hizmet programımızı belirliyoruz. Hayata geçirdiğimiz 12 Gönüllü Evi’nde görev alan vatandaşlarımızın tamamına yakını kadın ve oldukça başarılı işler gerçekleştiriyorlar. Biliyoruz ki kadınlarımız sahip çıkarsa güzel işler ortaya çıkıyor. Örgü evimizde de kadınlarımız yine takdir edilecek önemli projelere imza atıyorlar. Elimizden geldiği ölçüde kadınlarımıza destek vereye devam edeceğiz” şeklinde açıklamada bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ BELEDİYESİ, NEŞET TARHAN, MEZİTLİ KART, HOZAT, ÖRGÜ EVİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA