2 Haziran 2026 Salı

20:46   İBB DAVASı’NDA 42’INCI GÜN... TUTUKLU ALPER AYDıN: “AK PARTI’YE DE CHP’YE DE IŞ YAPTıM, BEN REKLAMCıYıM"   20:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "MUTLAK BUTLAN" KARARıNA TEPKI GÖSTEREN ESKI 221 VEKILE TEŞEKKÜR   20:42   DORUK MADEN IŞÇILERININ BEYPAZARı’NDA BEKLEYIŞI SÜRÜYOR... İŞÇILER, PERŞEMBE GÜNÜ YıLDıZLAR HOLDING ÖNÜNDE TOPLANACAK   20:39   TBMM BAŞKANLıĞı GÜNDEME ALDı: CHP GRUP TOPLANTıSı’NDA ÖZGÜR ÖZEL KONUŞACAK   10:15   CHP’DE HAREKETLI GÜN: ÖZGÜR ÖZEL DÜĞMEYE BASTı! OLAĞANÜSTÜ KURULTAY VE YENI MYK HAMLESI   10:10   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM! ALI SAMSA KARAMEHMET SPOR SALONU BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI   05:39   HOPA’DAN KEMALPAŞA’YA DALGA DALGA YAYıLAN ÖFKE VE ÖZLEM: METIN LOKUMCU’NUN 15. YıLıNDA DIK DURUŞ!   04:59   ARDA GÜLER TARIH YAZDı! ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE DEV ONUR: REAL MADRID’IN GENÇ YıLDıZı ZIRVEDE   23:03   DEVLER LIGI’NDE TARIHI GECE: ŞAMPIYONLAR LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU!   22:17   İSTANBUL BAROSU’NDAN ’GEZI’ AÇıKLAMASı: "SEÇME VE SEÇILME HAKKıNı ORTADAN KALDıRMAYA KADAR VARDı!"   21:57   GEZI’NIN YıL DÖNÜMÜNDE TKP BEŞIKTAŞ’TA AÇıKLAMA YAPTı: "SAHTE HESAPLAŞMALARDAN KURTULMALıYıZ"   21:55   GEZI’NIN 13. YıLıNDA TAKSIM’DE AÇıKLAMA: GEZI, SADECE BIR PARK DEĞIL ADALET TALEBIDIR   21:49   TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’IN BAŞKANLıĞıNDA MYK TOPLANTıSı... ZEYNEL EMRE: YARıNDAN ITIBAREN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY IÇIN IMZA TOPLAMAYA BAŞLAYACAĞıZ   10:30   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN ANKARA MESAJı: ’ASLA YALNıZ DEĞILDIR!’   21:02   ANKARA’DA TARIHI GÜN! GÜVENPARK’TAN ANıTKABIR’E ON BINLERIN YÜRÜYÜŞÜNDE BARIKATLAR YıKıLDı: ÇELENK KRIZINE ÖZGÜR ÖZEL’DEN FLAŞ HAMLE!   20:46   AVRUPA’DAN ANKARA ÇıKıŞı! ÖZGÜR ÖZEL’E DESTEK VERDILER: ’SINDIRILMEYI REDDEDEN BIR ÜLKENIN SESI...’   18:35   SIYASET KULISLERINI SALLAYAN İDDIA: CHP SEÇIMLERE GIREMEME RISKIYLE KARŞı KARŞıYA! O TARIHE DIKKAT...   17:38   SIYASET ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN MEYDANDA ŞOK SÖZLER: ’BU ERDOĞAN ILE MILLETIN MESELESIDIR!’   16:48   CHP GENEL MERKEZI’NDE DEPREM ETKISI: KEMAL KıLıÇDAROĞLU ’HELALLEŞME VE HESAPLAŞMA’ DIYEREK FITILI ATEŞLEDI! "KOYNUMDA BESLEDIĞIM..."   10:30   ESKI GENEL BAŞKANDAN ÖZGÜR ÖZEL İÇIN FLAŞ AÇıKLAMA: ’İNANCıM SONSUZ...’  
 
     
   

Yeşilboğaz:“2019 Adalet, Özgürlük Ve Eşitlik Getirsin” “Bir Ağaç Gibi Tek Ve Hür Ve Bir Orman Gibi Kardeşçesine Yaşamak İstiyoruz”


Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, yaptığı yazılı açıklama ile 2019 yılının dünyamıza ve ülkemize barış, huzur, adalet ve özgürlük getirmesini temenni etti. Siyasi iktidarların insanca yaşama umudu vermesi gerektiğini ifade yeden Yeşlilboğaz, “2019 Adalet, özgürlük ve eşitlik getirsin. Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaşamak istiyoruz” dedi.

 

Tarih : 30 Aralık 2018 Pazar 12:16   Okunma : 1703

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz mesajın, “Her yeni yılda daha adaletli yaşam hakkı, barış ve özgürlük talep ederken, maalesef her yıl bu beklentilerimize ulaşmanın daha da zorlaştığını görüyoruz. Ülkemiz siyasi, ekonomik, hukuk, insan hakları ve ifade özgürlüğü konularında zor bir süreçten geçiyor. Ülkemize kâbus gibi çöken ekonomik kriz insanları, iş sektörlerini yakıp kavurmuştur. OHAL ve KHK’larla birlikte insan hakları ihlalleri her geçen gün artmış, yargı bağımsızlığı ise her geçen gün daha da boyundurluk altına alınmıştır. İfade özgürlüğünün bedeli ise maalesef çok ağır ödenmektedir. Ülkemizde iç huzur sağlanmalıdır. Dünyada gitgide artan otoriter rejimle birlikte; baskılar, yasaklarlar ve toplumsal şiddet de artmaktadır. Yeni yılda daha demokratik ve özgür bir ülke temenni ediyoruz” ifadesini kullandı.

“SİYASİ İKTİDARLAR İNSANCA YAŞAMA UMUDU VERMELİDİR”

Baroların en önemli görevinin; eşitlik, özgürlük, adalet, barış ve kardeşliğin savunuculuğunu yapmak olduğunu ifade eden Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Siyasi iktidarlar savaş, ölüm, yoksulluk değil; barış, adalet,  insanca yaşama umudu vermelidir. Dünya barışından uzaklaşılmaması dileğiyle; savaş değil barış, ölüm değil yaşam istiyoruz. Yeni yılda ifade özgürlüğünün, yargı bağımsızlığının, hukukun üstünlüğünün, adaletin, barışın, eşitliğin egemen olmasını, hak ihlallerinin, savaşların ve terörün son bulmasını, avukatlık mesleğindeki ve yargıdaki tüm sorunlarının çözüme kavuşup, mesleğimizin hak ettiği değeri kazanmasını ümit ediyoruz. Bunların gerçekleşmesi için baroların ve avukatların birlikte mücadele etmesi gerekmektedir.

Yeni yılın ülkemize ve tüm dünyaya sevgi, dostluk, barış, sağlık ve mutluluk getirmesi dileğiyle; dünya ve ülkemiz, çocuklar için yaşanabilir olsun.  Tüm dünyaya örnek olacak bir Türkiye özlemiyle; 2019 yılı Usta Şair Nazım Hikmet’in dediği gibi, ‘bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe’ yaşamanın yılı olsun” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, bilgin yeşilboğaz, barolar birliği

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA