25 Şubat 2026 Çarşamba

16:27   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA, İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMEYECEK   16:26   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “MILLI PARKLARı GIDERAYAK 49 VE 99 YıLLıĞıNA KIRALAMAK IÇIN KANUN TEKLIFI GETIRMIŞLER”   16:25   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ TÜRKIYE: "RUSYA’NıN SALDıRıLARıNıN SIVILLER ÜZERINDEKI YıKıCı ETKISININ SÜRÜYOR; ULUSLARARASı TOPLUM, ADALET VE HESAP VEREBILIRLIK KONUSUNDA KARARLı OLMALı"   16:25   MAHKEME KARARı ISTINAFTAN DÖNDÜ, GAZETECI ORHAN BURSALı BERAAT ETTI   15:01   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL, SAADET PARTISI IFTARıNA YÖNELIK ELEŞTIRILERI YANıTLADı: "O MASADAN DÜŞMANLıK ÇıKARANLAR TARIHE GÖMÜLECEK"   14:59   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: SAYıN BAHÇELI’NIN İMRALı VE SAYıN ÖCALAN IÇIN ÖZEL STATÜ VURGUSU SON DERECE ÖNEMLI BIR VURGUDUR   14:57   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı” 17’INCI GÜNÜNDE TUTUKLU SANıKLARıN AVUKATLARıNıN BEYANLARıYLA DEVAM EDIYOR   14:51   İYİ PARTI’LI AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ: "ÖCALAN’ıN STATÜSÜ GAYET NET VE BELLIDIR. KENDISI 55 BIN KIŞININ KATILI, HAIN BIR TERÖRIST BAŞıDıR"   14:50   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI: "TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFININ ICRASıNDA PKK’NıN KURUCU ÖNDERININ BÜYÜK BIR DAHLI VE PAYı VARDıR. BU ÇAĞRı AYNı ŞEKILDE KCK’Yı DA BAĞLAMAKTADıR"   09:30   MERSIN’DE KADıNLARıN    09:25   "SIYASETIN KALBI 2 MART’TA CHP’DE ATACAK: ÖZGÜR ÖZEL 18 MADDELIK ’KURTULUŞ REÇETESINI’ AÇıKLıYOR!"   01:01    AYDıNCıK’TA GÖNÜL SOFRALARı KURULDU! BAŞKAN SEÇER: “BIZIM GECEMIZ GÜNDÜZÜMÜZ SIZSINIZ”   22:15   KADIKÖY’DE 90+ DRAMI: FENERBAHÇE’YE KASıMPAŞA ŞOKU! ASENSIO ATTı, ALLEVINAH YıKTı...   17:59   MERSIN VE DIYARBAKıR ARASıNDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ: DİTAV’DAN DEV ÇıKARTMA!   17:54   TARSUS TEK YÜREK! BAŞKAN BOLTAÇ SEL BÖLGESINDEN SESLENDI: "AFETIN SIYASETI OLMAZ, YARALARı BIRLIKTE SARACAĞıZ"   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVANıN, 9 MART’TA GÖRÜLECEK İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMESI ISTENDI   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı… LÜTFÜ SAVAŞ’ıN AVUKATı ÜREGEN: "GERÇEKLER ELBETTE AÇıĞA ÇıKACAKTıR"   17:01   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI   16:35   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı, YARıN TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ ILE BIR ARAYA GELECEK   16:33   CHP’LI ÜMIT ERKOL, AKıNCı GIŞELERI’NDEN IKTIDARA SESLENDI: "HALKıN MALıNı SATARAK BU KRIZI ÖRTEMEZSINIZ"  
 
     
   

Erdemli’de Beton Kaplama Yol Modeline Geçiliyor


Erdemli Belediyesi yollarda uygulanan asfalt kaplama yerine, daha ekonomik ve mukavemet yönünden daha elverişli olan beton kaplama yol modeline geçiyor. Türkiye de bazı yerlerde olduğu gibi Erdemlide de denemesi yapılan bu yöntem, yapılan testlerden ve model uygulamalardan sonra belediye tarafından hayata geçiriliyor

 

Tarih : 10 Ocak 2019 Perşembe 11:40   Okunma : 1152

Erdemli Belediyesi yol çalışmalarında yeni bir kaplama modelini uygulamaya başlayarak bir ilki daha gerçekleştiriyor. Yıllardır Türkiye de ve tüm Dünya da yol kaplamalarında uygulanan asfalt kaplama modeli Erdemli de artık terkedilerek yerine beton yol modeline geçiliyor. Geçtiğimiz günlerde Erdemlide değişik bölge ve zeminlerde değişik şartlarda test uygulamaları yapılan ve başarıyla sonuçlanan beton kaplama yol modeli Erdemli Belediyesince yaygınlaştırılarak tüm yollarda uygulanmaya devam edilecek. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Erdemli Belediye Başkanı  Mükerrem Tollu, yıllardır Türkiye’de ve tüm Dünya’da yaygın olarak kullanılan asfalt kaplama yol modelinin giderek artan ve yaşamı olumsuz yönde etkileyen çevre faktörleri karşısında bir arayışa girildiğini belirterek, yeni bir model olan beton kaplama yol modelinin günümüz şartlarında daha cazip olduğunu ifade etti. Erdemli Belediyesi olarak çağın gereksinimleri karşısında teknolojik ve ekonomik gelişmeleri de yakından takip ettiklerini vurgulayan Başkan Mükerrem Tollu, bir süredir Erdemlinin değişik bölgelerinde değişik şartlarda test çalışmaları yaptıklarını ve olumlu sonuç aldıklarını dile getirerek, açıklamasını şöyle sürdürdü. “Bilindiği gibi sıcak yada soğuk asfalt kaplama modeli karayolları müdürlükleri ve belediyelerce yol yapımında yıllardır kullanılan genel bir uygulamadır. Dünya piyasalarında petrol fiyatlarının ve döviz kurlarının hızla artması ve sık sık değişkenlik göstermesi sonucu buna paralel olarak ta ana ham maddesi petrol olan asfaltın fahiş oranda fiyatının artması yol çalışmalarımızı ekonomik olarak zorlamaktadır. Ayrıca sağlamlık, dayanıklılık ve serilik bakımından yaptığımız testlerde aldığımız son derece olumlu sonuçlara dayanarak bundan böyle yol kaplamalarımızda beton yol uygulamasına geçiyoruz. Erdemli de örnek olarak Ayaş mahallemizde yeni düğün salonu yolunu bu yöntemle kapladık. Başlattığımız bu uygulama için ayrıca yeni bir yatırıma gerek duymadan daha öncede kullandığımız finişerle kaplama, sıkıştırma ve tesviye çalışmalarımızı aynen sürdürüyoruz. Bu çalışmayı önümüzdeki günlerde yaygınlaştıracağız. Erdemlimize hayırlı ve uğurlu olsun.”dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA