24 Şubat 2026 Salı

16:27   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA, İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMEYECEK   16:26   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “MILLI PARKLARı GIDERAYAK 49 VE 99 YıLLıĞıNA KIRALAMAK IÇIN KANUN TEKLIFI GETIRMIŞLER”   16:25   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ TÜRKIYE: "RUSYA’NıN SALDıRıLARıNıN SIVILLER ÜZERINDEKI YıKıCı ETKISININ SÜRÜYOR; ULUSLARARASı TOPLUM, ADALET VE HESAP VEREBILIRLIK KONUSUNDA KARARLı OLMALı"   16:25   MAHKEME KARARı ISTINAFTAN DÖNDÜ, GAZETECI ORHAN BURSALı BERAAT ETTI   15:01   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL, SAADET PARTISI IFTARıNA YÖNELIK ELEŞTIRILERI YANıTLADı: "O MASADAN DÜŞMANLıK ÇıKARANLAR TARIHE GÖMÜLECEK"   14:59   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: SAYıN BAHÇELI’NIN İMRALı VE SAYıN ÖCALAN IÇIN ÖZEL STATÜ VURGUSU SON DERECE ÖNEMLI BIR VURGUDUR   14:57   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı” 17’INCI GÜNÜNDE TUTUKLU SANıKLARıN AVUKATLARıNıN BEYANLARıYLA DEVAM EDIYOR   14:51   İYİ PARTI’LI AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ: "ÖCALAN’ıN STATÜSÜ GAYET NET VE BELLIDIR. KENDISI 55 BIN KIŞININ KATILI, HAIN BIR TERÖRIST BAŞıDıR"   14:50   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI: "TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFININ ICRASıNDA PKK’NıN KURUCU ÖNDERININ BÜYÜK BIR DAHLI VE PAYı VARDıR. BU ÇAĞRı AYNı ŞEKILDE KCK’Yı DA BAĞLAMAKTADıR"   09:30   MERSIN’DE KADıNLARıN    09:25   "SIYASETIN KALBI 2 MART’TA CHP’DE ATACAK: ÖZGÜR ÖZEL 18 MADDELIK ’KURTULUŞ REÇETESINI’ AÇıKLıYOR!"   01:01    AYDıNCıK’TA GÖNÜL SOFRALARı KURULDU! BAŞKAN SEÇER: “BIZIM GECEMIZ GÜNDÜZÜMÜZ SIZSINIZ”   22:15   KADIKÖY’DE 90+ DRAMI: FENERBAHÇE’YE KASıMPAŞA ŞOKU! ASENSIO ATTı, ALLEVINAH YıKTı...   17:59   MERSIN VE DIYARBAKıR ARASıNDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ: DİTAV’DAN DEV ÇıKARTMA!   17:54   TARSUS TEK YÜREK! BAŞKAN BOLTAÇ SEL BÖLGESINDEN SESLENDI: "AFETIN SIYASETI OLMAZ, YARALARı BIRLIKTE SARACAĞıZ"   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVANıN, 9 MART’TA GÖRÜLECEK İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMESI ISTENDI   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı… LÜTFÜ SAVAŞ’ıN AVUKATı ÜREGEN: "GERÇEKLER ELBETTE AÇıĞA ÇıKACAKTıR"   17:01   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI   16:35   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı, YARıN TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ ILE BIR ARAYA GELECEK   16:33   CHP’LI ÜMIT ERKOL, AKıNCı GIŞELERI’NDEN IKTIDARA SESLENDI: "HALKıN MALıNı SATARAK BU KRIZI ÖRTEMEZSINIZ"  
 
     
   

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Balta’dan TBB’ye İadeyi Ziyaret


TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta, plastik kullanımının azaltılması amacıyla çıkarılan Çevre Yasası’nın her evde tartışıldığını belirterek, “Yasa çıktıktan sonra Türkiye’de tartışıldı. Özellikle çağımızın, ülkemizin ve dünyanın da en büyük sorunlarından birisi çevresel sorunlardır. Bu çevresel sorunlarla ilgili zihniyet değişikliğini hep beraber yaşamamız lazım. Toplumumuzda 81 milyonun çevresel hassasiyetlerinin artarak devam etmesinden mutluyum” dedi.

 

Tarih : 18 Ocak 2019 Cuma 13:56   Okunma : 1936

TBB Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Gökhan Candoğan ve komisyon üyeleri geçtiğimiz günlerde Meclis’e giderek, Balta’yı makamında ziyaret etmişti. Balta da, TBB’ye iadeyi ziyaret gerçekleştirdi. TBB Başkan Yardımcısı Av. Ünsal Toker, TBB Genel Sekreteri Av. Sabiha Tekin, Komisyon Başkanı Candoğan ve Komisyon Üyesi Av. Çağrı Songüç tarafından ağırlanan Balta, şunları söyledi:

BİRLİKTELİK ARTARAK DEVAM EDECEK: “Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu olarak son çıkardığımız Çevre Kanunu’ndan sonra bizleri ziyaret ettiniz. Desteklerinizi ifade ettiniz. Çıkan yasanın insanlık, toplum, canlar adına çok önemli olduğunu vurguladınız. Bu bizleri son derece mutlu etti. Sadece Çevre Komisyon Başkanı ve üyeleri olarak değil, doğru yapılan işlerle alakalı çok güçlü bir sivil toplum kuruluşunun üyelerinin de bu konuda çalışması, görüşlerini beyan etmesi, ortakta çalışabiliriz beyanları bizler adına çok sevindiriciydi. Öncelikle çok teşekkür ediyorum. Bir teşekkürüm de burada çok sıcak bir ortamda bizleri karşıladınız. Onun için de sizlere çok teşekkür ediyorum, sağ olun. Bundan sonra da bu birliktelik artarak devam edecek diye düşünüyorum. Bizim, sizin hukukçularınızın, buradaki arkadaşlarınızın, kardeşlerinizin görüşlerine, düşüncelerine ihtiyacımız var. Onu da ifade etmek isterim. Dışarıdan bir gözle bakıp, bizlere eksikleri söylemeniz, şöyle de yapsak daha iyi olur demeniz bizlerin bu yolu yürümemizde yolumuzu kolaylaştırıyor.

ÇEVRESEL HASSASİYETİN DEVAM ETMESİNDEN MUTLUYUM: Yasa çıktıktan sonra Türkiye’de tartışıldı. Özellikle çağımızın, ülkemizin ve dünyanın da en büyük sorunlarından birisi çevresel sorunlardır. Bu çevresel sorunlarla ilgili zihniyet değişikliğini hep beraber yaşamamız lazım. Toplumumuzda 81 milyonun çevresel hassasiyetlerinin artarak devam etmesinden mutluyum. Bu gelecek nesiller açısından çok önemli. Bizim Allah’ın bize verdiği güzelliklerin resmini değil, aslını gelecek nesillere bırakmamız lazım. Bir taraftan da sürdürülebilir bir kalkınma. Kalkınacağız ama diğer taraftan da çevremizi koruyacağız. Bizim görevimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak çevresel sorunlarla ilgili yasal altyapısında eksiklikler varsa bunları düzeltmek.

AMAÇ İSRAFI ÖNLEMEK, KİRLETMEDEN TEMİZ TUTMAK: Biz, TBMM Çevre Komisyonu’nda bütün siyasi partili milletvekili arkadaşlarımızla beraber 32 maddelik bu kanunu çıkardık. Kamuoyunda yasa sadece plastik poşet olarak algılanıyor. Yasa aslında sadece plastik poşet değil. Bu yasanın amacı Türkiye’de israfı önlemek, kirletmeden temiz tutmak. Kirlettikten sonra temizlemenin bedeli de çok ağır, pahalı, bunun yanında canlara zarar veriyoruz. Onlar geri gelmiyor. Bizim o zaman kirletmeden temiz tutmamız lazım. Bu işi nasıl yapacağız? Bir; bu yasada en önemli şey, plastik tüketimini azaltmak. Öz amaç bu. İki, kullanılan malzemelerin doğada kolay çözünür olması. Veya bir seferlik değil, çok seferlik taşıma torbalarının kullanılması.

TEMİZ OLMAMIZ LAZIM: Bu yasanın uygulanması için bütün tarafların bütün kanaat önderlerinin bütün belediyelerin bu işte öncülük yapması lazım. Uygulandığı zaman ne olacak? İsraf önlenecek, kirletmeyeceğiz, havayı, suyu, toprağı temiz tutacağız. İnsanlar mutlu olacak, bütün canlar mutlu olacak, doğa da mutlu olacak, hava da, su da, toprak da bayram yapacak. Hepsine bir bütün olarak bakıyoruz. Kaldı ki biz dinimizde temizlik imandandır diyoruz. Bu ülkede bizim daha temiz olmamız lazım. Dünyanın en temiz ülkesi, çevresel sorunları çözmüş olan bir ülkesi haline gelmemiz lazım.

MİLLETİMİZİN ZORLAMASI LAZIM: Ama burada asıl paydaş, parası olan, bu işte öncülük yapacak olan belediyelerdir. İktidar, muhalefet yok burada. Tekrar altını çiziyorum. Partiler üstü bir şeydir bu. Bütün belediyelerimizin bu konuyla alakalı hassasiyetlerinin olması lazım.  Ön planda olması lazım. Belediye başkanları seçiliyor. Onları da zorlamanın tam zamanı. Milletimiz, 31 Mart’ta özellikle çevresel sorunlarla alakalı belediyeler neler yapacak onların vaatlerine bakması lazım. Bu vaatlere göre de değerlendirme yapması lazım ki, onları bizim zorlamamız lazım.”dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA