20 Haziran 2025 Cuma

09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:10   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…    08:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı   08:07   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI, İMAMOĞLU’NUN AVUKATı PEHLIVAN’ıN TUTUKLANMASı ÜZERINE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: SAVUNMA ASLA SUSMAYACAK, KORKMAYACAK VE ITAAT ETMEYECEK   21:19   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   16:46   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:15   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:09   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   10:28   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:23   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:19   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR   10:16   ULUSLARARASı PARA TRANSFERI ARTıK DAHA KOLAY: MORPARA VE MONEYGRAM İŞ BIRLIĞI   10:12   YUMURTALıK BELEDIYESI, HALK SAĞLıĞı IÇIN ÇALıŞıYOR   10:08   “ZEYTINLIKLER MADENCILIĞE KURBAN EDILIYOR”  
 
     
   

’Sakin Şehir’ Hareketini Türkiye’ye Taşımıştı: CHP’nin İzmir Büyükşehir Adayı Tunç Soyer Oldu


CHP Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) sunulan ve burada adı onaylandıktan sonra Parti Meclisince de (PM) onaylanan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Soyer, çevre sorunlarına karşı gösterdiği duyarlılığın yanı sıra belediye başkanlığının ilk yılında uluslararası yerel kalkınma modeli Cittaslow (Sakin Şehir) hareketini Türkiye’ye taşıması ile biliniyor.

 

Tarih : 28 Ocak 2019 Pazartesi 11:10   Okunma : 1683

Tunç Soyer, ilk mesajını sosyal medya üzerinden verdi:

 

Sevgili İzmirliler,
İzmir sevdası yolunda birlikte büyük ve uzun bir yürüyüşe başlıyoruz.
Bu görevi büyük bir aşkla büyük bir şevkle yapacağımdan hiçbirinizin şüphesi olmasın. pic.twitter.com/jExTLIVDgC

— Tunç SOYER (@tuncsoyer) 27 Ocak 2019

Hem bütün İzmirlilere hem de dünyanın dört bir yanında yaşayan gönülden İzmirlilere kucak dolusu, gönül dolusu teşekkürler!..
AŞKLA İZMİR!

— Tunç SOYER (@tuncsoyer) 27 Ocak 2019

 

Tunç Soyer kimdir?

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Tunç Soyer, İsviçre Webster Koleji'nde Uluslararası İlişkiler, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde ise Avrupa Birliği alanında yüksek lisans yaptı.

Bir süre turizm sektöründe çalıştı, 2004-2006 yılları arasında ise İzmir Ticaret Odası'nda Dış İlişkiler Müdürlüğü ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu. 2006'da Dışişleri Bakanlığı tarafından EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Genel Sekreterliği görevi yaptı.

2009 yerel seçimlerinde CHP'den Seferihisar Belediye Başkanı seçildi.

Belediye başkanlığının ilk yılında uluslararası yerel kalkınma modeli Cittaslow (Sakin Şehir) hareketini Türkiye'ye taşıdı ve ülkeye yayılmasını sağladı.

Türkiye'deki ilk "Sakin Şehir"in belediye başkanlığı onun uluslararası alanda da tanınır olmasını sağladı. Türkiye'de bugün sayıları 15'i bulan "Sakin Şehir"in öncülüğünü yapması üzerine 2013'te merkezi İtalya'da bulunan Cittaslow Birliğinin Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Soyer, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde de Seferihisar Belediye Başkanlığına aday oldu ve yeniden seçildi. Mayıs 2014'te Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirildi. Tunç Soyer, Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından 9 Aralık Yolsuzlukla Mücadele Günü'ne atfederek verdiği 2018 yılı "Şeffaflık Ödülü"ne değer görüldü. Uluslararası Şeffaflık Derneği "Hesap Verebilirlik ve Katılımcı Belediye Anlayışı" nedeniyle Soyer'e ödülün verilmesini kararlaştırdı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA