24 Şubat 2026 Salı

16:27   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA, İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMEYECEK   16:26   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “MILLI PARKLARı GIDERAYAK 49 VE 99 YıLLıĞıNA KIRALAMAK IÇIN KANUN TEKLIFI GETIRMIŞLER”   16:25   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ TÜRKIYE: "RUSYA’NıN SALDıRıLARıNıN SIVILLER ÜZERINDEKI YıKıCı ETKISININ SÜRÜYOR; ULUSLARARASı TOPLUM, ADALET VE HESAP VEREBILIRLIK KONUSUNDA KARARLı OLMALı"   16:25   MAHKEME KARARı ISTINAFTAN DÖNDÜ, GAZETECI ORHAN BURSALı BERAAT ETTI   15:01   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL, SAADET PARTISI IFTARıNA YÖNELIK ELEŞTIRILERI YANıTLADı: "O MASADAN DÜŞMANLıK ÇıKARANLAR TARIHE GÖMÜLECEK"   14:59   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: SAYıN BAHÇELI’NIN İMRALı VE SAYıN ÖCALAN IÇIN ÖZEL STATÜ VURGUSU SON DERECE ÖNEMLI BIR VURGUDUR   14:57   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı” 17’INCI GÜNÜNDE TUTUKLU SANıKLARıN AVUKATLARıNıN BEYANLARıYLA DEVAM EDIYOR   14:51   İYİ PARTI’LI AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ: "ÖCALAN’ıN STATÜSÜ GAYET NET VE BELLIDIR. KENDISI 55 BIN KIŞININ KATILI, HAIN BIR TERÖRIST BAŞıDıR"   14:50   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI: "TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFININ ICRASıNDA PKK’NıN KURUCU ÖNDERININ BÜYÜK BIR DAHLI VE PAYı VARDıR. BU ÇAĞRı AYNı ŞEKILDE KCK’Yı DA BAĞLAMAKTADıR"   09:30   MERSIN’DE KADıNLARıN    09:25   "SIYASETIN KALBI 2 MART’TA CHP’DE ATACAK: ÖZGÜR ÖZEL 18 MADDELIK ’KURTULUŞ REÇETESINI’ AÇıKLıYOR!"   01:01    AYDıNCıK’TA GÖNÜL SOFRALARı KURULDU! BAŞKAN SEÇER: “BIZIM GECEMIZ GÜNDÜZÜMÜZ SIZSINIZ”   22:15   KADIKÖY’DE 90+ DRAMI: FENERBAHÇE’YE KASıMPAŞA ŞOKU! ASENSIO ATTı, ALLEVINAH YıKTı...   17:59   MERSIN VE DIYARBAKıR ARASıNDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ: DİTAV’DAN DEV ÇıKARTMA!   17:54   TARSUS TEK YÜREK! BAŞKAN BOLTAÇ SEL BÖLGESINDEN SESLENDI: "AFETIN SIYASETI OLMAZ, YARALARı BIRLIKTE SARACAĞıZ"   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVANıN, 9 MART’TA GÖRÜLECEK İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMESI ISTENDI   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı… LÜTFÜ SAVAŞ’ıN AVUKATı ÜREGEN: "GERÇEKLER ELBETTE AÇıĞA ÇıKACAKTıR"   17:01   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI   16:35   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı, YARıN TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ ILE BIR ARAYA GELECEK   16:33   CHP’LI ÜMIT ERKOL, AKıNCı GIŞELERI’NDEN IKTIDARA SESLENDI: "HALKıN MALıNı SATARAK BU KRIZI ÖRTEMEZSINIZ"  
 
     
   

HDP’den Mersin’de CHP Adayını Destekleme Sinyali


HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, Tele1’deki “Türkiye’nin Seçimi” programında partisinin Mersin’de de aday çıkarmayacağı sinyalini vererek, “Mersin’de sonucu değiştirecek oyumuz var, çok önemli. O oyun boşa gitmesini istemeyiz ve sonuç alınmasını itiyoruz” dedi. Bu açıklama, partinin İstanbul, İzmir ve Adana’da olduğu gibi Mersin’de de CHP adayını destekleyeceğine işaret ediyor.

 

Tarih : 2 Şubat 2019 Cumartesi 11:16   Okunma : 1548

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 31 Mart yerel seçimlerinde üç büyükşehirde (İstanbul, İzmir ve Adana) aday çıkarmayacağını duyurmuştu. Parti bu üç şehirde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) gösterdiği adayları destekleyecek.

HDP’nin bu üç ilin yanı sıra dört büyükşehirde daha aday çıkarmayabileceği iddia ediliyordu. Bu iller arasında Mersin de vardı.

Tele1’de moderatörlüğünü bağımsız gazetecilerin yaptığı “Türkiye’nin Seçimi” programına konuk olan HDP Sözcüsü Saruhan Oluç da yaptığı açıklamayla bu iddiayı kısmen doğruladı. Mersin’de aday çıkarmayacakları sinyalini verdi.

Oluç’un, programın sunucusu Hilmi Hacaloğlu’nun “HDP Mersin’de aday çıkaracak mı, yoksa CHP adayı mı desteklenecek?” sorusuna yanıtı şöyle:

“Tahmin ediyorum, Mersin Büyükşehir’de aday çıkarmayacağız ama İstanbul’da olduğu gibi ilçelerde adaylarımız olacak. Mersin’de sonucu değiştirecek oyumuz var, çok önemli. O oyun boşa gitmesini istemeyiz ve sonuç alınmasını itiyoruz. Ama esas olarak yerel yöneticilerimiz çalışma yürütüyor ve bugün yarın da orası sonuçlanmış olacak.”

CHP’NİN ADAYI VAHAP SEÇER

Mersin’de CHP, büyükşehir adayı olarak Vahap Seçer’i göstermişti.

Seçer adaylığı sonrası yaptığı açıklamada, “İnsanlar ayrımcılık istemiyor. ‘Bizi insan olarak, yurttaş olarak görecek belediye başkanı istiyoruz’ diyor. Bunu AK Parti’li de söylüyor, İyi Parti’li de söylüyor, HDP’li de söylüyor. Ben Vahap Seçer olarak Mersin halkına huzur, refah, kardeşlik vaat ediyorum” demişti.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, HDP

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA