24 Şubat 2026 Salı

16:27   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA, İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMEYECEK   16:26   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “MILLI PARKLARı GIDERAYAK 49 VE 99 YıLLıĞıNA KIRALAMAK IÇIN KANUN TEKLIFI GETIRMIŞLER”   16:25   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ TÜRKIYE: "RUSYA’NıN SALDıRıLARıNıN SIVILLER ÜZERINDEKI YıKıCı ETKISININ SÜRÜYOR; ULUSLARARASı TOPLUM, ADALET VE HESAP VEREBILIRLIK KONUSUNDA KARARLı OLMALı"   16:25   MAHKEME KARARı ISTINAFTAN DÖNDÜ, GAZETECI ORHAN BURSALı BERAAT ETTI   15:01   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL, SAADET PARTISI IFTARıNA YÖNELIK ELEŞTIRILERI YANıTLADı: "O MASADAN DÜŞMANLıK ÇıKARANLAR TARIHE GÖMÜLECEK"   14:59   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: SAYıN BAHÇELI’NIN İMRALı VE SAYıN ÖCALAN IÇIN ÖZEL STATÜ VURGUSU SON DERECE ÖNEMLI BIR VURGUDUR   14:57   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı” 17’INCI GÜNÜNDE TUTUKLU SANıKLARıN AVUKATLARıNıN BEYANLARıYLA DEVAM EDIYOR   14:51   İYİ PARTI’LI AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ: "ÖCALAN’ıN STATÜSÜ GAYET NET VE BELLIDIR. KENDISI 55 BIN KIŞININ KATILI, HAIN BIR TERÖRIST BAŞıDıR"   14:50   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI: "TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFININ ICRASıNDA PKK’NıN KURUCU ÖNDERININ BÜYÜK BIR DAHLI VE PAYı VARDıR. BU ÇAĞRı AYNı ŞEKILDE KCK’Yı DA BAĞLAMAKTADıR"   09:30   MERSIN’DE KADıNLARıN    09:25   "SIYASETIN KALBI 2 MART’TA CHP’DE ATACAK: ÖZGÜR ÖZEL 18 MADDELIK ’KURTULUŞ REÇETESINI’ AÇıKLıYOR!"   01:01    AYDıNCıK’TA GÖNÜL SOFRALARı KURULDU! BAŞKAN SEÇER: “BIZIM GECEMIZ GÜNDÜZÜMÜZ SIZSINIZ”   22:15   KADIKÖY’DE 90+ DRAMI: FENERBAHÇE’YE KASıMPAŞA ŞOKU! ASENSIO ATTı, ALLEVINAH YıKTı...   17:59   MERSIN VE DIYARBAKıR ARASıNDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ: DİTAV’DAN DEV ÇıKARTMA!   17:54   TARSUS TEK YÜREK! BAŞKAN BOLTAÇ SEL BÖLGESINDEN SESLENDI: "AFETIN SIYASETI OLMAZ, YARALARı BIRLIKTE SARACAĞıZ"   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVANıN, 9 MART’TA GÖRÜLECEK İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMESI ISTENDI   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı… LÜTFÜ SAVAŞ’ıN AVUKATı ÜREGEN: "GERÇEKLER ELBETTE AÇıĞA ÇıKACAKTıR"   17:01   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI   16:35   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı, YARıN TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ ILE BIR ARAYA GELECEK   16:33   CHP’LI ÜMIT ERKOL, AKıNCı GIŞELERI’NDEN IKTIDARA SESLENDI: "HALKıN MALıNı SATARAK BU KRIZI ÖRTEMEZSINIZ"  
 
     
   

MYK Gitti Geldi! Kılıçdaroğlu Güvenoyu İstedi!


CHP’de Genel Başkana kalan yerlerin adaylarının belirlenmesiyle sonuçlanan PM toplantısında yaşanan kriz az daha MYK’nın sonunu getiriyordu. Kılıçdaroğlu, o kadar sinirlendi ki, MYK hakkında güven oylaması istedi.

 

Tarih : 3 Şubat 2019 Pazar 05:10   Okunma : 1407

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yapılan Parti Meclisi toplantısına İzmir Bayraklı krizi damgasını vurdu.

İzmir’in adayları görüşülürken yaklaşık 16 kişi PM üyesi Erdal Aksünger’in Bayraklı ilçesine aday yapılması için önerge verdi.

Edinilen bilgiye göre, önergenin nasıl oylanacağı konusunda kriz çıktı. Muhalifler gizli oylama isterken, parti yönetimi ise açık oylama önergesi verdi.

KILIÇDAROĞLU RESTİ ÇEKTİ

Karşılıklı görüş ayrılığı üzerine Kılıçdaroğlu, “Burada gizli oylama talebinde bulunan ve oyunun arkasında bulunan arkadaşlara saygı duyuyorum. Ancak bizim yanımızda durup da, yönetimde bulunup da gizli oylamada oy kullananları affetmiyorum. Madem yönetime bu konuda bir güvensizlik var o zaman MYK hakkında güven oylaması yapılmasını talep ediyorum” diyerek testi çekti.

Kılıçdaroğlu’nun güven oylaması talebi üzerine ortalık karıştı. Toplantıya ara verilmesi sağlandı. Verilen arada Kılıçdaroğlu, MYK’yı topladı.

Toplantı devam ederken Erdal Aksünger adaylığını geri çekti. Bunun üzerine kriz aşıldı ve MYK için güvenoylaması yapılmadı.

KILIÇDAROĞLU ÇOK KIZGIN

Toplantının sonunda kendisine PM’nin şu ana kadar belirlemediği yerleri belirleme konusunda yetki alan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “PM’de demokratik bir şekilde eleştirisini dile getiren ve oy kullananlara teşekkür ediyorum. Ama bizim yanımızda durup da gizli oylamalarda farklı oy kullananları da affetmiyorum” ifadesiyle kızgınlığını dile getirdiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri seçim biter bitmez MYK’da köklü değişiklik yapacağının sinyali olarak yorumlandı.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, PARTİ MECLİSİ, KEMAL KILÇDAROĞLU, MYK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA