11 Mayıs 2025 Pazar

15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI   15:25   TARSUS BELEDIYESI`NDEN EMEKLILERE SAĞLıKLı YAŞAM DESTEĞI   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   11:28   TARSUSLU MINIKLER, ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLADı   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `DÜNYA SAĞLıK İÇIN HAREKET ET GÜNÜ`NDE VATANDAŞLARı DOĞA ILE BULUŞTURDU   14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”  
 
     
   

CHP 16 adayı daha açıkladı


CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, partisinin 16 adayını daha açıkladı.

 

Tarih : 7 Şubat 2019 Perşembe 17:38   Okunma : 1627

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, partisinin 16 adayını daha açıkladı.

Açıklanan adaylar şöyle;

Adana Karataş -  Mehmet Yıldız

Etimesgut-  Celal Çelik

Hatay Arsuz - Asaf güven

Kumlu -  Rıfat Akkuyu

Isparta Yalvaç - Erkan Ünal

Maltepe -  Ali Kılıç

Silivri-  Özcan Işıklar

Bayraklı - Serdar Seldal

Muğla Bodrum - Mustafa Saruhan

Ordu - Mustafa Adıgüzel

Kaş - Hayri Süt

Samsun Bafra - Kemal Bütüner

Şanlıurfa Siverek -  Mehmet Fatih Bucak

CHP Başkan Yardımcısı Seyit Torun açıklamalarda bulundu

Seyit Torun'un açıklaması şöyle;

CHP SEÇMENE KULAK VERDİ

CHP adaylarını seçmene kulak vererek ve demokratik bir yarışa imkân tanıyarak belirledi.

CHP'nin aday belirleme süreci bir demokrasi dersi niteliğinde oldu. Adaylarımızı belirlerken partinin en küçük birimlerine kadar görüşleri soruldu, ilçe yönetimlerine, il yönetimlerine, milletvekillerine soruldu.

Bunun ötesine geçip tüm seçmenlere sorduk. Ortaya çıkan isimleri parti organları MYK ve PM titizlikle ve eleştirel yaklaşımlarla tartıştı. CHP Yönetimi aday belirleme süreçlerinde tüm kesimleri dikkatle dinledi.

En çok da seçmene kulak verdik. Seçmenlere sadece hangi ismin başkanlığa en uygun olduğunu sormadık. Seçmenlere belediye ve belediyecilik konusundaki kanaatlerini de sorduk. Seçmenden en önemli mesajı burada aldık. Gördük ki seçmenler belediyelerden ve belediyecilikten memnun değiller. Değişim istiyorlar. Seçmenler bir yenilenme istiyor.

SEÇMENLER AKP'NİN DIŞLAMA POLİTİKASINDAN USANDI

Yeni belediye başkanları istiyor ama daha önemlisi yeni başkandan belediyecilik anlayışını gözden geçirmesini bekliyor. Seçmenler Ak Partinin dışlayıcı politikalarından bunalmış durumda. Ak Partili bütün belediyelerde temel memnuniyetsizlik dışlanma. Belediye hizmetlerinden dışlanma, kararlarından dışlanma, belediye imkânlarından dışlanma.

Seçmenler bunun yanında kendilerini yerelde kanıtlamış ve yükselmeyi hak etmiş yeni belediye başkanları istiyor. Tepeden gönderilmiş, eski isimleri değil. Seçmen belediyelere belediyeci, yerel yönetici istiyor.

İşte bütün bunlar bizim aday belirleme sürecinde yol gösterenimiz oldu.

ÖNE ÇIKMIŞ İSİMLERİ ADAY YAPTIK

Büyük şehirlerde olabildiğince bir ilçe belediye başkanlığı yapmış ve uygulamalarıyla, politikalarıyla, sorun çözme becerileriyle ve şehirlerini markalaştırabilme özellikleri ile öne çıkmış isimleri aday yaptık.

Örnekler veriyorum: İstanbul'da Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü'nde çok önemli işler yaptı.

İzmir'de Tunç Soyer, Bursa'da Mustafa Bozbey, Ankara'da Mansur Yavaş ilçelerinin adlarını Türkiye sınırlarının ötesine duyurdular, ilçelerini markalaştırdılar.

Antalya'da Muhittin Böcek, Adana'da Zeydan Karalar ilçelerini gıpta edilen şehirlere dönüştürdüler. Türkiye’nin en büyük kentlerine gördüğünüz gibi yerel deneyimi ve yerel başarıları olan çok değerli arkadaşlarımızı aday olarak gösterdik.

BU BİR YEREL SEÇİM

Bu seçim bir yerel seçim. Seçmenler seçilecek isimlerden belediyecilik yapmasını, etkili ve yenilikçi bir belediye anlayışını hayata geçirmesini bekliyor. Ak Parti belediyelerinin kayırmacı ve dışlayıcı politikalarından, kaynakları küçük rant çevrelerinin elinde toplayan aç gözlülüğünden kurtulmak istiyor.

Yerel seçimleri genel seçim havasına sokmak yerel politikası olmayanların çaresizliğinden başka bir şey değil. Toplum bunun bir yerel seçim olduğunun farkında ve iki temel talep dile getiriyor.

BELEDİYELERİN ÖNÜNDEKİ İKİ ÖDEV

Birincisi, belediyeler kutuplaşmanın ve dışlayıcılığın değil, bir arada yaşamanın ve kapsayıcılığın adresi olsun.

İkincisi ise içinde bulunduğumuz ekonomik krizden çıkışta çareler üretsin.

Biz bunu başından beri söylüyoruz. Ekonomi yönetimini eşe dosta damada bırakanlar şimdi tanzim satış mağazası ile bu sorunu çözmeye aday olduğunu açıkladı. Bunu da çok yeni bir buluş gibi sunuyorlar. Arkadaşlar biliyorsunuz bunu biz sadece söylemedik belediyelerimizde yıllar önce yaptık yapıyoruz da. Narenciyeden patatese, sütten ekmeğe kadar temel besin maddelerinin halka ucuz ulaştırılması uygulamasını biz yıllardır sürdürüyoruz. Bizi takip etmeleri de çok önemli.

CHP'Yİ TAKİP ETSİNLER

Geçen hafta biliyorsunuz Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Büyükerşen, Halk Ekmek büfelerinde ucuz süt satışına başladı.  Yılmaz Büyükerşen’in “Günlük sütü çiftçimizden alıp, halka ucuza satıyoruz"  sözleri tüm televizyonlarda yer aldı. Bunu yani Yılmaz Başkanımızı örnek almış olmalarını umuyorum.

Halkımızın yararına yapılan her işi desteklediğimiz gibi AK Partinin bu adımı da eğer söyledikleri gibi yaparlarsa, halka gerçekten bizim gibi ucuza gıda verirlerse destekleriz.

DEĞİŞİM DÖRT BİR YANDA BAŞLAYACAK

CHP'nin kendini yerel yönetimlerde ve parti örgüt yönetimlerinde kanıtlamış isimleri ülkemizin ihtiyacı olan değişimi dört bir yanda başlatacaklar.

CHP seçmenin yenilenme beklentisine kulak verirken Ak Parti eskimiş, köhnemiş, yorgun isimleri sahaya yeniden sürüyor. Eski bakanları, başbakanları, meclis başkanını belediyelere aday yapmak seçmenle alay etmektir. Hayatın doğal akışına aykırıdır. Elinde malzeme kalmadığının, insan yetiştiremediğinin bir göstergesidir. Çaresizliğin işaretidir.

Seçmen Ak Parti adaylarının yorgunluğunun ve kendilerine adaylık dayatılmasından duydukları rahatsızlığın farkında.

31 Mart köhnemiş, yorgun olanların değil, seçmenin yenilenme beklentisini duyan, hayatın doğal akışına uygun olarak bir üst basamağa çıkacak olanların seçildiği bir seçim olacaktır.

10 ŞUBAT ADAY TANITIM TOPLANTISI

Arkadaşlar, 10 Şubat Pazar günü saat 11’de Ankara Arena’da Cumhuriyet Halk Partisi aday tanıtım toplantısı düzenliyoruz. Bu toplantı ile seçim kampanyamızı başlatmış oluyoruz ve sahaya iniyoruz.

Belediye başkan adaylarımızın tümünü davet ettik. Parti yönetimimiz de salonda bulunacak.

Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, seçim manifestosunu da kürsüden açıklayacak. Yine hazırladığımız yerel seçim bildirgesini de bu toplantımızda kamuoyuna açıklamış olacağız.

CHP SEÇİM BİLDİRGESİ'NİN ANA HATLARI

35 sayfadan oluşan seçim bildirgemizin ana hatları, ekonomik gelişmelerin vatandaşa etkileri ve Cumhuriyet Halk Partisinin bu konudaki çözüm önerileri üzerine şekillendirildi. Ülkemiz bir ekonomik kriz içindedir.  Ancak bugün meselemiz buna kimin yol açtığı değil, bu krizden nasıl çıkacağımız. İşte bildirgemizde bunun cevabını bulacaksınız. CHP’li belediyeler barınma, gıda, ulaşım, eğitim ve sağlık gibi gündelik hayatta ihtiyaç duyduğumuz tüm alanlarda, daha kaliteli hizmeti daha düşük fiyata sağlayacak.

Yerel Yönetim Anlayışımızı ortaya koyacağımız bildirgede, Yerel Ekonomik Kalkınma Politikalarımız ve Kent ve Çevre Politikaları diğer ağırlık noktaları olacak. Bildirgemizde yine “Bir arada huzurlu yaşamak için halkçı belediyecilik” söylemini öne çıkarıyoruz.

Paylaş :
Etiketler :  CHP GENEL MERKEZİ, PM, MYK, YEREL SEÇİMLER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA