2 Haziran 2026 Salı

10:10   MERSIN’DE NEFES KESEN KURTARMA OPERASYONU! METRELERCE DERINLIKTEKI KUYUDAN BÖYLE ÇıKARıLDı   09:50   TARSUS’TA DEV TURNUVA BAŞLADı: 53 KÖY SAHAYA İNDI, ÖDÜL TAM 300 BIN LIRA!   01:40   A MILLI TAKıM FıRTıNA GIBI BAŞLADı! KUZEY MAKEDONYA KARŞıSıNDA GOL ŞOV: EREN ELMALı’DAN KORKUTAN HABER   01:35   SIYASETIN GÜNDEMI SARSıLDı: ÖZGÜR ÖZEL’IN ÇAĞRıSı YANıT BULDU! KURULTAY İÇIN KRITIK EŞIK AŞıLDı   23:53   TOROSLAR’DA SANAT VE HIZMET SEFERBERLIĞI: BAŞKAN YıLDıZ’DAN EDEBIYAT DÜNYASıNA DEV ÇıKARMA!   22:21   MERSIN’DE GEZI’NIN 13. YıLıNDA ÇOK SERT AÇıKLAMA: ’HALKıN İRADESINE AÇıK BIR MÜDAHALEDIR!’   20:46   İBB DAVASı’NDA 42’INCI GÜN... TUTUKLU ALPER AYDıN: “AK PARTI’YE DE CHP’YE DE IŞ YAPTıM, BEN REKLAMCıYıM"   20:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "MUTLAK BUTLAN" KARARıNA TEPKI GÖSTEREN ESKI 221 VEKILE TEŞEKKÜR   20:42   DORUK MADEN IŞÇILERININ BEYPAZARı’NDA BEKLEYIŞI SÜRÜYOR... İŞÇILER, PERŞEMBE GÜNÜ YıLDıZLAR HOLDING ÖNÜNDE TOPLANACAK   20:39   TBMM BAŞKANLıĞı GÜNDEME ALDı: CHP GRUP TOPLANTıSı’NDA ÖZGÜR ÖZEL KONUŞACAK   10:15   CHP’DE HAREKETLI GÜN: ÖZGÜR ÖZEL DÜĞMEYE BASTı! OLAĞANÜSTÜ KURULTAY VE YENI MYK HAMLESI   10:10   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM! ALI SAMSA KARAMEHMET SPOR SALONU BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI   05:39   HOPA’DAN KEMALPAŞA’YA DALGA DALGA YAYıLAN ÖFKE VE ÖZLEM: METIN LOKUMCU’NUN 15. YıLıNDA DIK DURUŞ!   04:59   ARDA GÜLER TARIH YAZDı! ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE DEV ONUR: REAL MADRID’IN GENÇ YıLDıZı ZIRVEDE   23:03   DEVLER LIGI’NDE TARIHI GECE: ŞAMPIYONLAR LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU!   22:17   İSTANBUL BAROSU’NDAN ’GEZI’ AÇıKLAMASı: "SEÇME VE SEÇILME HAKKıNı ORTADAN KALDıRMAYA KADAR VARDı!"   21:57   GEZI’NIN YıL DÖNÜMÜNDE TKP BEŞIKTAŞ’TA AÇıKLAMA YAPTı: "SAHTE HESAPLAŞMALARDAN KURTULMALıYıZ"   21:55   GEZI’NIN 13. YıLıNDA TAKSIM’DE AÇıKLAMA: GEZI, SADECE BIR PARK DEĞIL ADALET TALEBIDIR   21:49   TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’IN BAŞKANLıĞıNDA MYK TOPLANTıSı... ZEYNEL EMRE: YARıNDAN ITIBAREN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY IÇIN IMZA TOPLAMAYA BAŞLAYACAĞıZ   10:30   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN ANKARA MESAJı: ’ASLA YALNıZ DEĞILDIR!’  
 
     
   

Mersin Barosu Mesleki Sorunlara Yönelik Yol Haritasını Çizdi


Mersin Barosu İcra Daireleri Koordinasyon Komisyonu tarafından düzenlenen toplantıda, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ve yönetim kurulu üyeleri, avukatlarla bir araya gelerek, mesleki sorunları masaya yatırıp çözüm önerileri sundular.

 

Tarih : 9 Şubat 2019 Cumartesi 13:59   Okunma : 1713

Mersin Barosu İcra Daireleri Koordinasyon Komisyonu Başkanı Av. Erkan Gelmez, komisyon, merkez ve kulüp başkanları, Adana Barosu Mesleki Sorunlar ve Genç Avukatlar Komisyonu Başkanı Av. Ali Can Erdoğan ile avukatların katılımıyla, Mersin Barosu Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda; Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Genel Sekreter Av. Adnan Günbay, Sayman Av. Kazım Yüksel, yönetim kurulu üyeleri Av. Ece Kovan Demirtaş, Av. Bilgehan Yaşa ve Av. Burak Can Erden, meslektaşlarının mesleki sorunlarını ve adliye içerinde yaşamış oldukları sorunları tek tek dinleyerek, karşılıklı çözüm önerileri sundular.

Toplantıda, avukatların adliyelerde, icra dairelerinde, mahkemelerde ve kalemlerde yaşadıkları sıkıntılar, cezaevlerinde yaşamış oldukları hak ihlalleri, avukatlara koridorlarda, mahkemelere gidişte, adliye içinde kimlik kontrolü yapılması ve başlatılan güvenli alan uygulamasının, avukatlara olumsuz yansımaları, UYAP sisteminde yaşanan aksaklıklar ve avukatlık mesleğine giriş sınavının getirilmemiş olması dile getirildi.

“SORUNLARLA İLGİLİ KOMİSYON KURALIM”

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, göreve gelmeden önce Mersin Barosu’nu hep birlikte yöneteceğinin sözünü verdiğini hatırlatarak, “Sorunları hep birlikte tespit edeceğiz, hep birlikte çözümleyeceğiz. Biz sadece önünüzdeki sözcünüz, temsilciniz olacağız. Sizlerin yanımızda olmuş olması bize destek verir, güç verir. Biz daha kuvvetli ve daha inançlı bir şekilde mücadele ederiz. Yaşamış olduğumuz sorunlarla ilgili ne varsa komisyon kuralım, sorunları tespit edip masaya yatıralım. Ortak sorunlar üzerinde karşılıklı fikir alışverişi ile çözüm önerilerini ortaya koyarız, yol haritamızı belirleriz.

YA HEP BERABER, YA HİÇBİRİMİZ”

Sorunları somutlaştırıp birlik ve beraberlik içerisinde olursak, sorunlar çözüme kavuşabilir. Barolarla bölgesel güç oluşturmak çok önemli. Daha çok meslektaşımız sorunlara karşı duyarlı olup, bizimle mücadele etmeli. Bu mücadele tek başına olmaz. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” diye konuştu. Yeşilboğaz konuşmasında ayrıca, tüm meslektaşlarıyla yuvarlak masa oluşturulup, tespit edilen mesleki sorunların raporlanıp, Adalet Bakanlığı başta olmak üzere, ilgili merciler nezdinde çözüm için girişimlerde bulunulacağını sözlerine ekledi.

“OHAL’İN ADI KALKTI, UYGULAMALARI DEVAM EDİYOR”

Ülkemizde hukuk sisteminin çöktüğünü belirten Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Avukatların yargının üç sacayağından birisi olduğu maalesef görülmüyor. OHAL’ in adı kalktı, uygulamaları devam ediyor. Avukatları benimsemeseler de biz varız. Bu toplantıyı önemsiyoruz ve belirli periyotlarda yapılmasını istiyoruz. Sorunları önümüzdeki süreçte ankete dönüştürerek, bütün meslektaşlarımızın sürece dâhil olmasını sağlayacağız” ifadesini kullandı.

İcra Daireleri Koordinasyon Komisyonu Başkanı Av. Erkan Gelmez ise konuşmasında, icra dairelerinde yaşanan sorunlara ilişkin komisyonun kurulması sonrasında; durum tespiti, aksiyon planlanması, akabinde Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz yönetim kurulunun belirleyeceği hareket planlaması ile yola çıkma kararı aldık” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, bilgin yeşilboğaz, barolar birliği

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA