24 Şubat 2026 Salı

16:27   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA, İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMEYECEK   16:26   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “MILLI PARKLARı GIDERAYAK 49 VE 99 YıLLıĞıNA KIRALAMAK IÇIN KANUN TEKLIFI GETIRMIŞLER”   16:25   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ TÜRKIYE: "RUSYA’NıN SALDıRıLARıNıN SIVILLER ÜZERINDEKI YıKıCı ETKISININ SÜRÜYOR; ULUSLARARASı TOPLUM, ADALET VE HESAP VEREBILIRLIK KONUSUNDA KARARLı OLMALı"   16:25   MAHKEME KARARı ISTINAFTAN DÖNDÜ, GAZETECI ORHAN BURSALı BERAAT ETTI   15:01   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL, SAADET PARTISI IFTARıNA YÖNELIK ELEŞTIRILERI YANıTLADı: "O MASADAN DÜŞMANLıK ÇıKARANLAR TARIHE GÖMÜLECEK"   14:59   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: SAYıN BAHÇELI’NIN İMRALı VE SAYıN ÖCALAN IÇIN ÖZEL STATÜ VURGUSU SON DERECE ÖNEMLI BIR VURGUDUR   14:57   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı” 17’INCI GÜNÜNDE TUTUKLU SANıKLARıN AVUKATLARıNıN BEYANLARıYLA DEVAM EDIYOR   14:51   İYİ PARTI’LI AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ: "ÖCALAN’ıN STATÜSÜ GAYET NET VE BELLIDIR. KENDISI 55 BIN KIŞININ KATILI, HAIN BIR TERÖRIST BAŞıDıR"   14:50   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI: "TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFININ ICRASıNDA PKK’NıN KURUCU ÖNDERININ BÜYÜK BIR DAHLI VE PAYı VARDıR. BU ÇAĞRı AYNı ŞEKILDE KCK’Yı DA BAĞLAMAKTADıR"   09:30   MERSIN’DE KADıNLARıN    09:25   "SIYASETIN KALBI 2 MART’TA CHP’DE ATACAK: ÖZGÜR ÖZEL 18 MADDELIK ’KURTULUŞ REÇETESINI’ AÇıKLıYOR!"   01:01    AYDıNCıK’TA GÖNÜL SOFRALARı KURULDU! BAŞKAN SEÇER: “BIZIM GECEMIZ GÜNDÜZÜMÜZ SIZSINIZ”   22:15   KADIKÖY’DE 90+ DRAMI: FENERBAHÇE’YE KASıMPAŞA ŞOKU! ASENSIO ATTı, ALLEVINAH YıKTı...   17:59   MERSIN VE DIYARBAKıR ARASıNDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ: DİTAV’DAN DEV ÇıKARTMA!   17:54   TARSUS TEK YÜREK! BAŞKAN BOLTAÇ SEL BÖLGESINDEN SESLENDI: "AFETIN SIYASETI OLMAZ, YARALARı BIRLIKTE SARACAĞıZ"   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVANıN, 9 MART’TA GÖRÜLECEK İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMESI ISTENDI   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı… LÜTFÜ SAVAŞ’ıN AVUKATı ÜREGEN: "GERÇEKLER ELBETTE AÇıĞA ÇıKACAKTıR"   17:01   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI   16:35   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı, YARıN TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ ILE BIR ARAYA GELECEK   16:33   CHP’LI ÜMIT ERKOL, AKıNCı GIŞELERI’NDEN IKTIDARA SESLENDI: "HALKıN MALıNı SATARAK BU KRIZI ÖRTEMEZSINIZ"  
 
     
   

Kadın Cinayetlerinin Önlenmesinde Bir Arpa Boyu Yol Alınamadı


Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katledilişinin dördüncü yılında yaptığı yazılı açıklamada, “Kadın cinayetleri kader değildir. Kadına karşı şiddetin ve kadın cinayetlerinin önlenmesinde bir arpa boy yol alınamamıştır” diyerek, kadınlara şiddete sabretmeyin uyarısında bulundu.

 

Tarih : 10 Şubat 2019 Pazar 14:59   Okunma : 1435

Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015’te okuldan çıktıktan sonra evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen ve kadına yönelik şiddetin simgesi haline gelen Özgecan Aslan cinayetinin acısının, Türkiye’nin hafızasından hiçbir zaman silinemeyeceğini ifade eden Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Kadın cinayetleri kader değildir. Kadınlara yönelik şiddet; hedef göstermeler, ayrımcılık, ötekileştirme, medyada yer alan haberler ve siyasilerin medya yolu ile yaptıkları açıklamalar ile meşru bir hal almıştır. Kadına karşı şiddetin ve kadın cinayetlerinin önlenmesinde bir arpa boy yol alınamamıştır. Kadın cinayetlerinin önüne geçmek için yasal düzenlemelerin yanı sıra, etkin bir şekilde toplumsal eğitim gerekmektedir” ifadesini kullandı.

“KADINLAR, ERKEK EGEMEN ANLAYIŞINI YOK ETMELİ”

Kadına yönelik şiddetin, dünyanın da önüne geçemediği bir mesele olduğunu belirten Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Ülkemizde ise kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik çıkarılan yasalar, aslında kadının hak ve özgürlüklerinin artırılması ve bir birey olarak daha farklı bir konuma getirilmesinden ziyade, ailenin korunmasına yöneliktir. Öncelikli olarak, kadınların birey olarak hak ve özgürlükleri sağlanmalıdır. Ayrıca, erkek egemen toplum yaratmada, kadınların rolü de çok fazla. Bu nedenle de kadınlara da büyük görev düşmektedir. Kadınlar, erkek egemen anlayışını yok etmedikçe, kendilerini özgür birey olarak görmedikçe, şiddet kaçınılmaz olmaktadır”diye konuştu.

“ŞİDDETE SABRETMEYİN”

Şiddete uğrayan kadınlara, şiddete sabretmemeleri konusunda uyarıda bulunan Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Çünkü şiddete sabretmek, şiddeti besler. Mersin Barosu olarak, Kadın Hakları Merkezi ile birlikte Özgecan Aslan davasına müdahil ve gözlemci olarak katıldık ve davanın her aşamasının takipçisi olduk. Kadına şiddete karşı dayanışma çok önemli. Mersin Barosu olarak, mağdur olan tüm kadınlarımızın yanındayız. Kadınların öldürülmediği ve şiddete maruz kalmadığı bir dünya diliyorum” ifadesini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA